liakjim Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 32 λεπτά πριν, wotofoko είπε Σωστα. Ουσιαστικά 1 εξωτερική πόρτα. Θερμικές Απώλειες 2147.73 Watt 1847.05 KCal/h 85.91 Watt/m2 73.88K Cal/h/m2 Αν είναι επείγον https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252263-a-c-in12-midea-aep212nxd6-all-easy-pro https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-all-easy-pro-series-aep2-12nxd6-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_3948633 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-12chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4402480 Επειδή λογικά δεν θα είναι, προσωπικά θα περίμενα προσφορά σε aseh12knca ή ιδανικά σε aseh12kmcg . 6 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Τελικά έβαλε παραγγελία εχθές αυτό που πρότεινες. Για να δούμε. Ευχαριστώ. Αν έχεις χρόνο πες και μια άποψη για αυτό που θα βάλω παρακάτω λινκ γιατί ένας φίλος θα μετακομίσει και στο νέο σπίτι σκέφτεται για 18/24 btu αλλά όχι πάνω από 800-900. Πάλι για ψύξη και θέρμανση. https://www.skroutz.gr/s/35600300/Midea-All-Easy-Pro-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share ΥΓ. Το Fujitsu που πρότεινες και πήρε έχει wifi ή θέλει κάποιο έξτρα στικάκι? Αν θέλει πιο είναι το έξτρα? Η εφαρμογή του λέει τίποτα ? Η εφαρμογή μου της LG πχ μου λέει καταναλώσεις και άλλα διάφορα. Έχει και αυτό τίποτα τέτοια "κόλπα"? Θέλει αυτό UTY-TFSXH3. Δεν δείχνει κατανάλωση. Όσον για τον φίλο πες του ότι για θέρμανση βάζουμε ή fujitsu aseg18kmte ή toshiba edge white. Τίποτα άλλο. 2
Pan_K Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) Κατάφερα να μειώσω κατά 10% την κατανάλωση ενός Inventor Omnia Eco plus 18K Btu με το Home Assistant και την ενσωμάτωση Midea Air Appliances (LAN). Υπόψιν, υπάρχουν άλλες 3 ενσωματώσεις Midea για Home Assistant, αλλά μόνο με αυτήν την συγκεκριμένη υπάρχει η επιλογή ταχύτητας ανεμιστήρα ακόμα μεγαλύτερης από το HIGH, που είναι ουσιαστικά η ταχύτητα ανεμιστήρα όταν επιλέγει κανείς turbo, χωρίς ωστόσο να συνοδεύεται από την αυξημένη κατανάλωση του turbo. Αυξάνοντας λοιπόν την ταχύτητα στο εντελώς max, η κατανάλωση πέφτει από 760watt στα 690watt σε σταθερή βάση με follow me. Δεν μέτρησα COP, αλλά λογικά θα ανεβαίνει και αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου δίνεται αυτή η επιλογή και για άλλα κλιματιστικά Inventor που έχω στην κατοχή μου, οπότε δεν πιάνει με όλα τα μοντέλα. Επιπλέον, το όλο εγχείρημα ήταν αρκετά δύσκολο γιατί έχεις να κάνεις με Home Assistant (= real pain in the ass αν θες να ασχοληθείς) + αναξιόπιστη εφαρμογή Midea από το κινητό και γενικά (Midea γαρ). Έπρεπε να μεταφέρω τα κλιματιστικά από την Invmate II στην πλατφόρμα midea smart home για να έχω σταθερό αποτέλεσμα και πάλι με ερωτηματικά, μιας και κάποια κλιματιστικά ανακαλύπτονται από την ενσωμάτωση, μα δεν συνδέονται στο δίκτυό μου για να εμφανιστούν στο Home Assistant. Όσοι ακόμα χρησιμοποιείτε την παλιά εφαρμογή της Inventor, Invmate ΙΙ, προτείνω παρόλα αυτά να μεταβείτε στην Midea Smart Home, διότι πλέον παρέχονται αυτοματισμοί μέσω της εφαρμογής, που στήνονται πολύ εύκολα, ανεξαρτήτως Home Assistant. Επεξ/σία 11 Απριλίου από Pan_K 1 1
sap00 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 2 ώρες πριν, Pan_K είπε Αυξάνοντας λοιπόν την ταχύτητα στο εντελώς max, η κατανάλωση πέφτει από 760watt στα 690watt σε σταθερή βάση Και αντέχεις 24/7, fan turbo ?
Pan_K Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, sap00 είπε Και αντέχεις 24/7, fan turbo ? Δεν με πειράζει προσωπικά. Είναι λίγο πιο αυξημένος ο θόρυβος από το High. Ο θόρυβος ενός αφυγραντήρα πχ, που είναι κομπρέσσορας και όχι αέρας που φυσάει, με ενοχλεί περισσότερο, ίσως γιατί δεν είναι φυσικός θόρυβος. Απλά εδώ η χρησιμότητα έγκειται κυρίως όταν λείπεις από το σπίτι/χώρο και δεν θέλεις να κλείσεις το μηχάνημα, προκειμένου να παραμείνουν ζεστά τα δομικά στοιχεία. Οπότε το βάζεις στην μεγαλύτερη ταχύτητα, για να έχεις μεγαλύτερη απόδοση, μιας και δεν σε αφορά ο θόρυβος. Στο υπνοδωμάτιο το κλιματιστικό δουλεύει την ημέρα στο high για παράδειγμα και την νύχτα σε πιο μικρή σκάλα. Να και τι συμβαίνει όταν χάνει την ρύθμιση και επιστρέφει από το max στο high: ...και να τι συμβαίνει όταν θυμάσαι να καθαρίσεις τα φίλτρα μετά από 2 μήνες 😅. Επεξ/σία 11 Απριλίου από Pan_K
xristos636 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Καλησπέρα σας διάβασα τα ποστ με τα προτεινόμενα κλιματιστικά σε παρόμοιους χώρους και χρήσεις με τον δικό μου (Fujitsu KM series/ Midea all easy pro), αλλά λέω να κάνω ένα ποστ και για το δικό μου χώρο. Το ζητούμενο είναι δύο κλιματιστικά για χώρο σε εννιαία σαλονοκουζίνα (35 τμ.) και ένα υπνοδωμάτιο (9 τμ.) Σκέφτομαι για συνολικό ποσό τα 2.000 ευρώ ή και λίγο παραπάνω εάν κάτι αξίζει και είναι VFM, ενώ άμα δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο για θέρμανση, νομίζω γύρω στα 1500 ευρώ θα γίνει δουλειά και για τα δύο. Τέλος σε 4-5 χρόνια θα υπάρχει μετακόμιση, οπότε τα κλιματιστικά θα ξηλωθούν, δεν ξέρω εάν παίζει κάποιο ρόλο στην επιλογή μοντέλου.. 1) Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1200 (ανάλογα και το vfm γύρω από το ποσό) Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70% ψύξη / 30% θέρμανση (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πριν κλιματιστικό για θέρμανση δεν ξέρω εάν βολέψει για μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά γενικά υπάρχει αέριο σαν κύρια θέρμανση) Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, συμπληρωματική πηγή θέρμανσης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : καυστήρας αερίου Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 35τμ σαλόνι/κουζίνα. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Θεσσαλονίκη, κέντρο, https://penteli.meteo.gr/stations/helexpo/, χαμηλό υψόμετρο, δυτικος προσανατολισμός, 3ος όροφος, διαμερίσματα πάνω κάτω και βόρεια-ανατολικά Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Επιθυμητό να είναι αθόρυβο. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): χωρίς μονωση, 3ος όροφος, διαμερίσματα πάνω κάτω και βόρεια-ανατολικά, Κουφώματα αλουμινίου διπλά τζάμια, Νοτιος προσανατολισμός Θερμικές Απώλειες 4765.11Watt 4097.99KCal/h 136.15Watt/m2 117.09KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Θεσσαλονίκη - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:22 ℃ Έτος Kατασκευής:1970 Εμβαδό Κατοικίας:35 m2 Ύψος Ορόφου:2.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Καμία Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:3 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% 2) Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 800 ευρώ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70% ψύξη / 30% θέρμανση (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πριν κλιματιστικό για θέρμανση δεν ξέρω εάν βολέψει για μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά γενικά υπάρχει αέριο σαν κύρια θέρμανση) Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, συμπληρωματική πηγή θέρμανσης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : καυστήρας αερίου Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : υπνοδωμάτιο 9 τμ. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Θεσσαλονίκη, κέντρο, https://penteli.meteo.gr/stations/helexpo/, χαμηλό υψόμετρο, δυτικος προσανατολισμός, 3ος όροφος, διαμερίσματα πάνω κάτω και βόρεια-ανατολικά Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Επιθυμητό να είναι αθόρυβο. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): χωρίς μονωση, 3ος όροφος, διαμερίσματα πάνω κάτω και βόρεια-ανατολικά, Κουφώματα αλουμινίου διπλά τζάμια, Νοτιος προσανατολισμός Θερμικές Απώλειες 2760.68Watt 2374.18KCal/h 276.07Watt/m2 237.42KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Θεσσαλονίκη - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:22 ℃ Έτος Kατασκευής:1970 Εμβαδό Κατοικίας:10 m2 Ύψος Ορόφου:2.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Καμία Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:1 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Χρήστος
liakjim Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 46 λεπτά πριν, xristos636 είπε Καλησπέρα σας διάβασα τα ποστ με τα προτεινόμενα κλιματιστικά σε παρόμοιους χώρους και χρήσεις με τον δικό μου (Fujitsu KM series/ Midea all easy pro), αλλά λέω να κάνω ένα ποστ και για το δικό μου χώρο. Το ζητούμενο είναι δύο κλιματιστικά για χώρο σε εννιαία σαλονοκουζίνα (35 τμ.) και ένα υπνοδωμάτιο (9 τμ.) Σκέφτομαι για συνολικό ποσό τα 2.000 ευρώ ή και λίγο παραπάνω εάν κάτι αξίζει και είναι VFM, ενώ άμα δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο για θέρμανση, νομίζω γύρω στα 1500 ευρώ θα γίνει δουλειά και για τα δύο. Τέλος σε 4-5 χρόνια θα υπάρχει μετακόμιση, οπότε τα κλιματιστικά θα ξηλωθούν, δεν ξέρω εάν παίζει κάποιο ρόλο στην επιλογή μοντέλου.. 1) Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1200 (ανάλογα και το vfm γύρω από το ποσό) Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70% ψύξη / 30% θέρμανση (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πριν κλιματιστικό για θέρμανση δεν ξέρω εάν βολέψει για μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά γενικά υπάρχει αέριο σαν κύρια θέρμανση) Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, συμπληρωματική πηγή θέρμανσης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : καυστήρας αερίου Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 35τμ σαλόνι/κουζίνα. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Θεσσαλονίκη, κέντρο, https://penteli.meteo.gr/stations/helexpo/, χαμηλό υψόμετρο, δυτικος προσανατολισμός, 3ος όροφος, διαμερίσματα πάνω κάτω και βόρεια-ανατολικά Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Επιθυμητό να είναι αθόρυβο. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): χωρίς μονωση, 3ος όροφος, διαμερίσματα πάνω κάτω και βόρεια-ανατολικά, Κουφώματα αλουμινίου διπλά τζάμια, Νοτιος προσανατολισμός Θερμικές Απώλειες 4765.11Watt 4097.99KCal/h 136.15Watt/m2 117.09KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Θεσσαλονίκη - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:22 ℃ Έτος Kατασκευής:1970 Εμβαδό Κατοικίας:35 m2 Ύψος Ορόφου:2.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Καμία Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:3 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% 2) Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 800 ευρώ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70% ψύξη / 30% θέρμανση (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πριν κλιματιστικό για θέρμανση δεν ξέρω εάν βολέψει για μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά γενικά υπάρχει αέριο σαν κύρια θέρμανση) Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, συμπληρωματική πηγή θέρμανσης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : καυστήρας αερίου Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : υπνοδωμάτιο 9 τμ. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Θεσσαλονίκη, κέντρο, https://penteli.meteo.gr/stations/helexpo/, χαμηλό υψόμετρο, δυτικος προσανατολισμός, 3ος όροφος, διαμερίσματα πάνω κάτω και βόρεια-ανατολικά Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Επιθυμητό να είναι αθόρυβο. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): χωρίς μονωση, 3ος όροφος, διαμερίσματα πάνω κάτω και βόρεια-ανατολικά, Κουφώματα αλουμινίου διπλά τζάμια, Νοτιος προσανατολισμός Θερμικές Απώλειες 2760.68Watt 2374.18KCal/h 276.07Watt/m2 237.42KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Θεσσαλονίκη - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:22 ℃ Έτος Kατασκευής:1970 Εμβαδό Κατοικίας:10 m2 Ύψος Ορόφου:2.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Καμία Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:1 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Χρήστος Θα έβαζα ένα 18άρι edge white και στο δωμάτιο ένα yukai 10άρι ή ένα aseh09kmcg.
efib Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Στις 8/4/2025 στις 9:22 ΜΜ, Specs είπε Απο μνημης οχι, αλλα κατα καιρους εχει γραφει εδω μεσα κ σιγουρα οχι τα φτηνοτερα βασικα μοντελα εταιριων, δυστυχως. Οκ, θα τσεκαρω το Fujitsu πως θα συμπεριφερθεί. Ευχαριστώ! 1
Specs Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, efib said: Οκ, θα τσεκαρω το Fujitsu πως θα συμπεριφερθεί το παρηγγειλες? γιατι μετα την αγορα το να μας πεις απλα τι κανει ο ανεμιστηρας στο κρυο οταν φτασει σε θερμοκρασια, δεν εχει νοημα. Υπνοδωματιο γαρ. Ας μας πει καποιος που το εχει ηδη... Επεξ/σία 11 Απριλίου από Specs
Pan_K Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 42 λεπτά πριν, Specs είπε Ας μας πει καποιος που το εχει ηδη... Αύριο το πρωί θα εγκαταστήσω ένα Fujitsu ASEH09KMCG σε υπνοδωμάτιο. Τι θα θέλατε να δω, γιατί δεν έχω καταλάβει ακριβώς.
Specs Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 1 minute ago, Pan_K said: Αύριο το πρωί θα εγκαταστήσω ένα Fujitsu ASEH09KMCG σε υπνοδωμάτιο. Τι θα θέλατε να δω, γιατί δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Aν αυτο που θελει να παρει η efib , στην ΨΥΞΗ, σταματαει ο μεσα ανεμιστηρας μολις φτασει στην ζητουμενη κ σταματησει η εξω μοναδα. Οπως κανει το Perfera κ τα ακομη ακριβοτερα σε Daikin, αλλα οχι το Sensira , οποτε (κατ εμε) ειναι μαρτυριο η υγρασια που θα βγαζει αν δεν σταματαει και ο μεσα ανεμιστηρας , σε μικρο χωρο/υπνοδωματιο.
amotida Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 49 minutes ago, Specs said: Ας μας πει καποιος που το εχει ηδη... Υπάρχουν τόσοι πολλοί που έχουν Fujitsu εδώ...Το έχουν πει πριν ή μπορούν να το πουν τώρα. Εγώ που έβαλα ένα aseh09knca (εννοείται, φθηνό) το περασμένο καλοκαίρι σε έναν ενοικιαστή μου και το δοκίμασα μόνο στην ψύξη λίγο και για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι... Αλλά κοιτάζω το εγχειρίδιο τώρα και να τι λέει: 1
Pan_K Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 8 λεπτά πριν, Specs είπε Aν αυτο που θελει να παρει η efib , στην ΨΥΞΗ, σταματαει ο μεσα ανεμιστηρας μολις φτασει στην ζητουμενη κ σταματησει η εξω μοναδα. Θα σε εξέπληττε πολύ αν σου έλεγα ότι όλα τα mideo-ειδή με hotel menu το κάνουν αυτό; 9 λεπτά πριν, amotida είπε Αλλά κοιτάζω το εγχειρίδιο τώρα και να τι λέει: Πώς μπαίνει κανείς σε αυτές τις ρυθμίσεις;
Specs Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 2 minutes ago, Pan_K said: Θα σε εξέπληττε πολύ αν σου έλεγα ότι όλα τα mideo-ειδή με hotel menu το κάνουν αυτό; θα με εξεπλητε αν ηταν στις φτηνες σειρες κ παραλληλα εκαναν κ για θερμανση με ινβερτερ οικονομικες συμπεριφορες
Pan_K Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 5 λεπτά πριν, Specs είπε θα με εξεπλητε αν ηταν στις φτηνες σειρες κ παραλληλα εκαναν κ για θερμανση με ινβερτερ οικονομικες συμπεριφορες Hotel menu έχουν και οι φθηνές σειρές. Αλλά στην θέρμανση η ιστορία είναι πολύ γνωστή και δεν έχει happy end. Εγώ αύριο ξηλώνω Inventor 4-ετίας για να βάλω το KMCG. 1
amotida Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 9 minutes ago, Pan_K said: Πώς μπαίνει κανείς σε αυτές τις ρυθμίσεις; Λέει στο τεχνικό εγχειρίδιο (στην περίπτωσή μου έλεγξα στο "design&technical manual"). Ενδεχομένως και στο εγχειρίδιο χρήσης (δεν έχω ιδέα, δεν το έλεγξα εκεί). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα