Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

Περίεργο. Ας μου εξηγήσει κάποιος πιο έμπειρος αυτό εδώ: είπα να παίξω λιγάκι με την ρύθμιση ECO ενός Toshiba Seiya που έχω σε ένα υπνοδωμάτιο και εικάζω ότι το ίδιο θα ισχύει και στα Toshiba Yukai/Arata. Με την Eco ρύθμιση με πάει στα on/off (πρώτο σκέλος διαγράμματος) ενώ χωρίς αυτό με πάει σε πιο σταθερή λειτουργία. Σίγουρα η κατανάλωση είναι μικρότερη στην πρώτη περίπτωση (με ECO) αν το δούμε αποσπασματικά, αλλά στην κανονική λειτουργία θα έχουμε on μεγάλης διάρκειας και off μεγάλης διάρκειας, που πάλι λίγο πολύ την ίδια κατανάλωση με την ECO θα βγάζουν. Τι είναι προτιμότερο τελικά;

image.png.91e959c7a3bbc3facb888e9c427594d4.png

Λογικό αφού το eco είναι σαν να βάζεις -1 στη ζήτηση. 

1 ώρα πριν, mdkamael είπε

'μέρα guys. Question straight taken from the past. Έχουμε ιδέα τι μήκος σωλήνα θα μπορούσε να είχε ως min. requirement το mitsubishi msz-ga71va?! ( 3 ή 5μ. ) Είναι αυτό που αντικαταστάθηκε από το srk80 στο σπίτι κ το σπρώχνω προς μεριά οικογενειακού προσώπου και μου 'ρχεται κρίμα να μην δοθεί σωστή ινφο ως προς αυτο το κομμάτι τουλάχιστον. Το 1.5μ. που είχε βάλει ο βιρτουόζος αντιπρόσωπος σε μένα στην αρχική εγκατάσταση το μακρινό 2009 δεν νομίζω να είχε κάποια βάση... 😛

Τρεξε για αρχη το ερωτηματολογιο/tool απωλειων της ομαδας 😉 ... 

Θα έβαζα 5μ

24 λεπτά πριν, tzagaritos είπε

Εν το μεταξυ επανέλαβα την ιδια δοκιμή χτες βραδυ (ξεκίνησα το fan στο auto και μετά το πρώτο off το γύρισα σε low )με σχεδόν ίδιες συνθήκες αλλά εκεί παρατήρησα πολλα on/off. Πως μπορει να εξηγηθεί ένα τέτοιο φαινόμενο? Κάποιος παράγοντας μου διαφεύγει λογικά
image.png.f7a6ca5322011a6f9a2b4118e262b810.png

Ο καιρός είναι μαλακός οπότε πέφτουν συνέχεια οι απώλειες. 

Καλές δοκιμές σε θέρμανση θα κάνετε από τον επόμενο χειμώνα πια. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, mdkamael said:

Έχουμε ιδέα τι μήκος σωλήνα θα μπορούσε να είχε ως min. requirement το mitsubishi msz-ga71va?! ( 3 ή 5μ. )

Έριξα μια ματιά στο εγχειρίδιο σέρβις για την εξωτερική μονάδα του εν λόγω κλιματιστικού ( MUZ-GA-VA_SM.pdf ), ο κατασκευαστής δεν όρισε Min. Length. Εμφανίζεται μόνο το μέγ. μήκος και φυσικά ότι είναι προφορτισμένο με ποσότητα φρέον που ισχύει για μήκους σωλήνα έως 7μ. Από περιέργεια, κοίταξα επίσης δύο άλλα εγχειρίδια για άλλα μοντέλα της Mitsubishi Electric και ούτε εκεί προσδιορίστηκε ελάχιστο μήκος.
Αφήνοντας όλα αυτά στην άκρη, σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα λιγότερα από 3m (όπως ορίζουν άλλοι κατασκευαστές) ή και ακόμα περισσότερο (4-5m).

Επεξ/σία από amotida
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, amotida είπε

Έριξα μια ματιά στο εγχειρίδιο σέρβις για την εξωτερική μονάδα του εν λόγω κλιματιστικού ( MUZ-GA-VA_SM.pdf ), ο κατασκευαστής δεν όρισε Min. Length. Εμφανίζεται μόνο το μέγ. μήκος και φυσικά ότι είναι προφορτισμένο με ποσότητα φρέον που ισχύει για μήκους σωλήνα έως 7μ. Από περιέργεια, κοίταξα επίσης δύο άλλα εγχειρίδια για άλλα μοντέλα της Mitsubishi Electric και ούτε εκεί προσδιορίστηκε ελάχιστο μήκος.
Αφήνοντας όλα αυτά στην άκρη, σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα λιγότερα από 3m (όπως ορίζουν άλλοι κατασκευαστές) ή και ακόμα περισσότερο (4-5m).

Βρηκα κ γω τοιχο στην αναζητηση κ λεω last resort τα τσακαλια της ομαδας 😉 5μ. it is... thanks guys!!!

Δημοσ.

Βλεπω τα Fujitsu να γινονται best seller, μαλλον μετα την διαχειριση απο την ιαπωνικη μητρικη κ την επεκταση στα 7 χρονια εγγυησης, ειδικα στα μοντελα που βγαινουν σε προσφορα κ ειναι σε λογικες τιμες στην περιοχη των 500-700 ευρω τα 9ρια  με φουλ δυνατοτητες.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να προσθεσω  οτι το yukai 10 σε δωματιο 9,5-10 τετραγωνικων  δουλευει στα 200 watt  (για θερμανση)   και το οριο  ειναι τα 180-185 watt μετα  στο TAPO  βλεπω την καταναλωση μονο του ανεμιστηρα 9 watt 

επισης στην ψυξη οταν το χρησιμοποιησα  κατεβαινε στα 180-185 watt  και το ελαχιστο  μεχρι 165 watt λειτουργιας  μετα ξανα σε ανεμιστήρα και 9 watt  

αρα το fujitsu kmcg 9  ειναι καλυτερο  (βεβαια το toshiba ειναι ταφος το εχω ξεχασει 2 φορες ανοικτο και εχω φυγει  για την δουλεια )

Επεξ/σία από george0310
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, liakjim said:

Λογικό αφού το eco είναι σαν να βάζεις -1 στη ζήτηση. 

@Pan_KΤο ECO στο Toshiba Seyia 10 (Mirai Plus), εχει μεν "την εννοια του sleep" αλλα ειναι κ κοφτης ισχυος, δεν το αφηνει να ανεβει πανω απο ενα σημειο, σε εμενα πχ απο 1000w που πηγε στο ξεκινημα σε ζητηση 22(auto fan) , αν ειχε κ πιο κρυο εξω θα εφτανε 1300w, με το που το πατησα το κατεβασε αμεσα στα 350w και ακομη κ με αυθηση της ζητησης στους 30, δεν ξανανεβηκε.

Στο εγχειριδιο λεει αυτο " ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECO (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ) Λειτουργία ψύξης: η καθορισμένη θερμοκρασία θα αυξάνεται κατά 1βαθμό/ώρα για 2 ώρες (μέγιστη αύξηση 2 βαθμοί). Για τη λειτουργία θέρμανσης η καθορισμένη θερμοκρασία θα μειώνεται."

Στο Τεχνικο Εγχειριδιο που τα λεει πιο αναλυτικα : με μισο βαθμο/ωρα εως 2 βαθμους μεγιστο.

Παντως το ECO δεν παιζει σε συνδυασμο με το Quiet.

Επισης την ιδια συμπεριφορα ως προς την μειωση ισχυος αλλα σε μικροτερο βαθμο θυμαμαι να εχει κ με το πληκτρο "Αθορυξη Εξωτερικη Μοναδα" και πιθανον σε αυτη την ρυθμιση δεν θα αλλαζει καν  η ζητουμενη θερμοκρασια του χωρου.

Ιδου απο το ECO η δοκιμη μολις

134202564800_bmp.jpg.d3ec38853a96110e80c926ac0f372e5b.jpg

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

Υπάρχει κάποιος κάτοχος του toshiba edge 24 να μας πει τα ελάχιστα του σε ψύξη θέρμανση; για το yukai μου είπε ο liakjim..

Αν όχι ολόδια, σχεδόν ίδια. 

Δημοσ.
On 12/04/2025 at 14:21, Pan_K said:

Ναι, νομίζω πως αν ψάχνει κανείς VFM, αυτό εδώ είναι εντελώς ασυναγώνιστο. Θυμίζω 580 ευρώ εγκατεστημένο και με wifi μέσα. Επίσης έχει και επιλογή για αθόρυβη εξωτερική μονάδα. Και μετά έχεις επιλογή: 1. με ανεμιστήρα στο u-low δεν ακούς τίποτε, αλλά πιθανώς θα έχεις on/off ή 2. με τον ανεμιστήρα στο low ακούγεται μεν ο ανεμιστήρας, αλλά η κατανάλωση παραμένει σταθερά χαμηλή (περίπου στα 100-120 watt) σε συνθήκες μειωμένων απωλειών.

Απο που το παίρνουμε σε αυτήν την τιμή ;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MfJo είπε

Απο που το παίρνουμε σε αυτήν την τιμή ;

Το είχε το πλαίσιο πριν 2 εβδομάδες σε προσφορά image.png.f75c90d0356f7e74cfba24557e5d6577.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα υποσχεθεί ότι θα κάνω σήμερα stress test του Fujitsu ASEH09KMCG σε ψύξη. Τολμηρό εγχείρημα δεδομένου ότι η εξωτερική κατά τις 14.00 που το επιχείρησα ήταν 17 βαθμοί, η εσωτερική 20 και η ζητούμενη 19. Ιδού το αποτέλεσμα: rapid cycling με ανώτερη τα 160 watt. Η υγρασία κυμαινόταν μεταξύ 54% και 55%.

image.png.6a26cbf914f88525fc172904acd82825.png

3 ώρες πριν, george0310 είπε

βεβαια το toshiba ειναι ταφος

Εγώ που δεν ήμουν μαθημένος στα Toshiba σε υπνοδωμάτιο, βάζοντας τον ανεμιστήρα στην δεύτερη σκάλα ξύπνησα κάποια στιγμή επειδή θεώρησα ότι είτε έχει κάποια βλάβη και φυσούσε μόνο αέρα, είτε το είχα βάλει κατά λάθος στην ρύθμιση  "ανεμιστήρας" και όχι στην θέρμανση. Και αυτό γιατί δεν άκουγα καθόλου την εξωτερική μονάδα, παρόλο που μένω σε πολύ ήσυχη γειτονιά και το κλιματιστικό είναι τοποθετημένο στον πλαϊνό τοίχο του κρεβατιού δίπλα και πάνω από το κεφάλι μου, στο ενάμισι μέτρο.

2 ώρες πριν, Specs είπε

σε εμενα πχ απο 1000w που πηγε στο ξεκινημα σε ζητηση 22(auto fan) , αν ειχε κ πιο κρυο εξω θα εφτανε 1300w,

Εγώ δεν το έχω δει ποτέ (στους 2 μήνες που το έχω στην κατοχή μου) να ανεβαίνει τόσο ψηλά στην εκκίνηση. Ίσως να οφείλεται στο ότι επιλέγω την δεύτερη κλίμακα στον ανεμιστήρα το βράδυ και την μέγιστη κατά την διάρκεια της ημέρας. Παραθέτω ένα γράφημα από τις αρχές της εβδομάδας που μας πέρασε, που οι εξωτερικές ήταν χαμηλές (6-14 βαθμοί). Ζήτηση 20 βαθμοί για το υπνοδωμάτιο.

image.png.5a4e75722748eb1f459bda7a841975ff.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
29 minutes ago, Pan_K said:

Ίσως να οφείλεται στο ότι επιλέγω την δεύτερη κλίμακα στον ανεμιστήρα

Moνο στο auto fan μπορουμε να δουμε τι κανει ο προγραμματισμος του. Οταν επιλεγουμε μια ταχυτητα πχ Low , ειναι οι περιορισμοι που πρεπει να ικανοποιουνται πχ οχι εξοδος αερα κατω απο 28 που ρυθμιζουν την κατασταση με το να κοψει αν δεν μπορει να βγαλει αυτο το ελαχιστο για αποφυγη κρυων ρευματων. Στο auto παλι ισχυει ο περιορισμος αλλα θα ερθει απο μια ενδεχομενως πιο υψηλη ταχυτητα κ θα κατεβαινει σταδιακα, παραμενοντας πιο πολλη ωρα σε λειτουργια ο συμπιεστης, μιας κ σε μεγαλυτερες ταχυτητες δεν δημιουργειται τοπικα μικροκλιμα υπερθερμανσης οπως πχ στο Quiet που δεν "εκτοξευεται" ο αερας αλλα μενει εκει γυρω απο τον σενσορα.

Ολα αυτα φυσικα με συνεχη λειτουργια καθως αποσπασματικα χανεται η οποια συνεχεια εξισορροπησης, μιας κ καθε εκκινηση ειναι μια δοκιμη για την μετρηση αερα στον σενσορα που αλλαζει αρδην λογω εκκινησης ανεμιστηρα κ κλεισιματος του κ παλι απο την αρχη...

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Είχα υποσχεθεί ότι θα κάνω σήμερα stress test του Fujitsu ASEH09KMCG σε ψύξη. Τολμηρό εγχείρημα δεδομένου ότι η εξωτερική κατά τις 14.00 που το επιχείρησα ήταν 17 βαθμοί, η εσωτερική 20 και η ζητούμενη 19. Ιδού το αποτέλεσμα: rapid cycling με ανώτερη τα 160 watt

Δεν πήγε καλά αυτό, εντελώς οριακό. Οκ θα έχεις τις ευκαιρίες στο μέλλον. 

ΥΓ Για τα πριονάκια, δες μήπως σε βοηθήσει κάτι τέτοιο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

ΥΓ Για τα πριονάκια, δες μήπως σε βοηθήσει κάτι τέτοιο

Το έχω υπόψιν, μην νομίζεις. Θα το εφαρμόσω κάποια στιγμή. Σπουδαίο εργαλείο έφτιαξες. Εν τω μεταξύ το άλλο Fujitsu ASEH09KMCG που έχω στην Ήπειρο πάει σφαίρα. Μεθαύριο θα πάω στο χωριό να δω τι κάνει και αυτό και θα βάλω επιτέλους και μετρητές κατανάλωσης.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Specs είπε

Moνο στο auto fan μπορουμε να δουμε τι κανει ο προγραμματισμος του.

Και στο auto fan, τα ίδια με 20 βαθμούς ζητούμενη: χωρίς αιχμές κατά την επανεκκίνηση του συμπιεστή.

image.png.7c5c47658728200ecf460a904c7efd20.png

ΥΓ. Αμαρτία να μην έχεις Home Assistant. Αν είναι θέμα κόστους, με ένα Raspberry Pi 4 και μία κάρτα sd σχετικά καλή (αν σου περισσεύει μία) το στήνεις με 60 ευρώ περίπου, αφιερώνοντας λίγο χρόνο. Ωστόσο, ο πολύς ο χρόνος είναι όταν θέλεις να κάνεις αυτοματισμούς και να εμβαθύνεις.

Ακόμα και αυτό το γράφημα (Grafana) θέλει χρόνο να το στήσεις, ακολουθώντας όμως τις οδηγίες από το youtube.

Επεξ/σία από Pan_K

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...