Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

email / γραπτή επικοινωνία με το public αναφέροντας το τι έχει γίνει όσον αφορά την εγκατάσταση και το μη σωστό μήκος των σωληνώσεων , κλείνοντας με τη φράση "για κάθε νόμιμη χρήση" . 

Κάτι σαν το παρακάτω που μου έφτιαξε το chatgpt 

Απόκρυψη περιεχομένων

Αναφορά για Μη Ορθή Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Προς κάθε αρμόδιο,

Με την παρούσα επιθυμώ να καταγγείλω τη μη ορθή εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος που πραγματοποιήθηκε στην οικία/επαγγελματικό μου χώρο από το συνεργείο [όνομα ή εταιρεία αν υπάρχει], την [ημερομηνία εγκατάστασης].

Συγκεκριμένα, κατά την εγκατάσταση δεν τηρήθηκε το προβλεπόμενο και ενδεδειγμένο μήκος σωληνώσεων μεταξύ της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, όπως ορίζεται από τις τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή. Η απόκλιση αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωστή και αποδοτική λειτουργία της μονάδας, ενδεχομένως οδηγώντας σε υπερβολική κατανάλωση ενέργειας, μειωμένη απόδοση ή και πρόωρη φθορά του εξοπλισμού.

Παρά τις επισημάνσεις μου, το πρόβλημα δεν διορθώθηκε και δεν τηρήθηκαν οι βασικές τεχνικές προδιαγραφές για την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία του συστήματος.

Επιφυλάσσομαι ρητά για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, συμπεριλαμβανομένων ενδεχόμενων απαιτήσεων για αποκατάσταση της βλάβης, αντικατάσταση ή αποζημίωση, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας καταναλωτή και εμπορικών συναλλαγών.

Με εκτίμηση,
[Ονοματεπώνυμο]
[Διεύθυνση]
[Τηλέφωνο]
[Ημερομηνία]

Σε ευχαριστώ. Να δούμε πως θα πάει τώρα αυτό..

Παραθέτω και 2 φωτογραφίες από την εγκατάσταση. Τώρα που το βλέπω καλύτερα μου φαίνεται λιγότερο και από 2 μέτρα.

IMG20250416194606.jpg

IMG20250416194646.jpg

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τώρα που είμαι στην Ήπειρο και έχω βάλει μετρητές Shelly στα κλιματιστικά μου, έχω κάνει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για το Inventor Leon (a.k.a Midea all Easy Pro, Inventor Legend) στην θέρμανση. Θα τις παρουσιάσω σύντομα με τα κατάλληλα γραφήματα, αλλά φαίνεται ότι υπερτερεί σαφώς σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς. Παραθέτω για την ώρα επικαιροποιημένο (και διορθωμένο) πινακάκι με κάποια μοντέλα κλιματιστικών και τα COP που μπόρεσα να μετρήσω σε συνθήκες σταθερής κατανάλωσης (όχι on/off), για να είναι έγκυρες οι μετρήσεις των θερμόμετρων Xiaomi.

image.png.1c2f07857f09c3f1664ae14288b775fe.png

Δημοσ.
Στις 15/4/2025 στις 5:04 ΜΜ, Aflo είπε

Εχω να καταθέσω μια σχεδόν τέλεια εγκατάσταση κλιματιστικού

20250415_161008.jpg

20250415_161043.jpg

Εχω να καταθέσω μια σχεδόν τέλεια εγκατάσταση κλιματιστικού

Σήμερα ήρθαν οι τεχνικοί να εγκαταστήσουν το καινούριο fujitsu aseh 

Τους τα είχα σχεδόν όλα έτοιμα. Τρύπα εξωτερική βάση τοίχου, ουπατ, βίδες κλπ. Δεν ενθουσιάστικα με την ποιότητα εγκατάστασης αλλά τουλάχιστον έβαλαν 3 μέτρα χαλκοσωλήνα και αντλία κενού στην οποία είδα να φτάνει και να μένει στο -1. (-100kPa) αλλά θα φτιάξω εγώ μερικές ατέλειες. Παραθέτω φωτογραφίες 

20250417_111152.jpg

20250417_111212.jpg

20250417_111218.jpg

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Aflo είπε

Σήμερα ήρθαν οι τεχνικοί να εγκαταστήσουν το καινούριο fujitsu aseh 

Κρίμα είναι να τα πνίγει η τέντα. Φαντάσου τι θα γίνεται από μικροκλίμα στη βεράντα το καλοκαίρι όταν θα δουλεύουν και τα δύο ... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, spirosR7 είπε

Καλησπέρα. Πριν ένα χρόνο έβαλα κλιματιστικό midea xtreme save 9αρι κάπως έτσι λέγεται. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι το μήκος της σωλήνας που βγαίνει έξω ενώ παντού γράφουν ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα σε μένα με το ζόρι να είναι 2 η και λιγότερο 1 μισή δεν ξέρω δε φαίνεται πάνω από 2 με το μάτι πάντως. Είχα γράψει και παλιότερα ότι στην θέρμανση με αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα (auto) μετά από 2 λεπτά από το άνοιγμα το γυρνούσε σε ανεμιστήρα και μετά πάλι ζεστό αέρα και μετά πάλι ανεμιστήρα και πάει λέγοντας. Εν τέλει ακολούθησα μια συμβουλή από ένα μέλος εδώ που είπα να το βάλω σε follow me λειτουργία και λειτουργούσε χωρίς διακοπές. Αυτό που με προβληματίζει κυρίως είναι η μήκος της σωλήνας καθώς όπως έχω διαβάσει μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο κλιματιστικό αν είναι πολύ μικρό το μήκος. Το κλιματιστικό αγοράστηκε από τα public περυσι και λογικά έχει ακόμα εγγύηση. Πρέπει να κάνω κάτι;

Η πληθώρα των τεχνικών είναι άσχετοι. Απλά κάνουν τη δουλειά να πάρουν τα λεφτά κ να φύγουν. Λίγοι είναι καλοί κ ακόμα λιγότεροι εξηγούν στον πελάτη, ώστε να δικαιολογήσουν το όποιο επιπλέον κόστος σε σχέση με άλλους τεχνικούς κλπ. Γενικά το επίπεδο είναι χαμηλότατο. Για αυτό αν βρεις καλόν, δεν τον αλλάζεις. Και παρότι ΔΕΝ είναι δουλειά μας να κάνουμε υποδείξεις στον επαγγελματία, είμαστε υποχρεωμένοι με όλα αυτα που βλέπουμε.

Προσωπικά προτιμώ να πληρώσω ένα καλό εγκαταστάτη παρά να πάρω "δωρεάν εγκατάσταση".

Οι σωλήνες είναι 3μ το ελάχιστο. Στα 24άρια είναι 5μ. Πριν κάνουμε εγκατάσταση ρωτάμε τιμή και αν περιλαμβάνει 3μ σωλήνες. Αν δεν περιλαμβάνει, ρωτάμε πόσο θα τις χρεώσουν. Δεν δεχόμαστε κάτω απο 3μ. Επίσης υποχρεωτικά ζητάμε αντλία κενού. Τέλος αν σεβόμαστε τους γείτονες κ τον εαυτό μας δίνουμε 10€ και παίρνουμε αντικραδασμικές βάσεις ώστε να μην μεταδίδονται κραδασμοί στο κτίριο. 

η ακόλουθη φωτό είναι πως φαίνονται τα 3μ σωλήνων. 

image.jpeg.636b79210c0b9d4f6bbc393566dc7b91.jpeg

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Η πληθώρα των τεχνικών είναι άσχετοι. Απλά κάνουν τη δουλειά να πάρουν τα λεφτά κ να φύγουν. Λίγοι είναι καλοί κ ακόμα λιγότεροι εξηγούν στον πελάτη, ώστε να δικαιολογήσουν το όποιο επιπλέον κόστος σε σχέση με άλλους τεχνικούς κλπ. Γενικά το επίπεδο είναι χαμηλότατο. Για αυτό αν βρεις καλόν, δεν τον αλλάζεις. Και παρότι ΔΕΝ είναι δουλειά μας να κάνουμε υποδείξεις στον επαγγελματία, είμαστε υποχρεωμένοι με όλα αυτα που βλέπουμε.

Προσωπικά προτιμώ να πληρώσω ένα καλό εγκαταστάτη παρά να πάρω "δωρεάν εγκατάσταση".

Οι σωλήνες είναι 3μ το ελάχιστο. Στα 24άρια είναι 5μ. Πριν κάνουμε εγκατάσταση ρωτάμε τιμή και αν περιλαμβάνει 3μ σωλήνες. Αν δεν περιλαμβάνει, ρωτάμε πόσο θα τις χρεώσουν. Δεν δεχόμαστε κάτω απο 3μ. Επίσης υποχρεωτικά ζητάμε αντλία κενού.

η ακόλουθη φωτό είναι πως φαίνονται τα 3μ σωλήνων. 

image.jpeg.636b79210c0b9d4f6bbc393566dc7b91.jpeg

Δεν τα ήξερα αυτά πριν το βάλω τα έμαθα μετά με λίγο διάβασμα όταν είδα ότι στο ζεστό δεν συμπεριφερόταν νορμάλ το κλιματιστικό . Λες να έχει χαλάσει τώρα το κλιματιστικό μου. Τους έστειλα email πάντως και δεν έχουν απαντήσει θα πάρω και τηλέφωνο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spirosR7 είπε

Δεν τα ήξερα αυτά πριν το βάλω τα έμαθα μετά με λίγο διάβασμα όταν είδα ότι στο ζεστό δεν συμπεριφερόταν νορμάλ το κλιματιστικό . Λες να έχει χαλάσει τώρα το κλιματιστικό μου. Τους έστειλα email πάντως και δεν έχουν απαντήσει θα πάρω και τηλέφωνο.

Εχω κλιματιστικό με μισό μέτρο σωλήνα και δουλεύει εξαιρετικά. Έχω και άλλο καινούργιο με 3μ και είναι παντελώς απαράδεκτο σε απόδοση. 

Αν θες να είσαι ψυχολογικά οκ με τον εαυτό σου, πάρε τεχνικό κ πλήρωσε τον να σου βάλει 3μ σωλήνες. Λογικά θα σου πάει κάπου 70€. Το θέμα βέβαια δεν είναι τα λεφτά. Είναι να γίνει καλή δουλειά, αλλά μετά θα έχεις πάλι μερεμέτια. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Εχω κλιματιστικό με μισό μέτρο σωλήνα και δουλεύει εξαιρετικά. Έχω και άλλο καινούργιο με 3μ και είναι παντελώς απαράδεκτο σε απόδοση. 

Αν θες να είσαι ψυχολογικά οκ με τον εαυτό σου, πάρε τεχνικό κ πλήρωσε τον να σου βάλει 3μ σωλήνες. Λογικά θα σου πάει κάπου 70€. Το θέμα βέβαια δεν είναι τα λεφτά. Είναι να γίνει καλή δουλειά, αλλά μετά θα έχεις πάλι μερεμέτια. 

Είναι midea το δικό μου και στο ζεστό ότι και αν κάνω εκτός από όταν το βάζω σε λειτουργία follow me που μου είπε ο φίλος πιο πάνω δε ζεσταίνει σωστά. Πχ αρχίζει να ζεσταίνει κανονικά για 5 λεπτά μετά το γυρνάει σε ανεμιστήρα όχι κρύο και κάποιες φορές σταματάει κιόλας δε βγάζει καθόλου αέρα για λίγο μετά ξανά ξεκινάει αυτό κάνει σε λειτουργία ζεστού auto η με 100% ανεμιστήρα. Στο κρύο δεν έχω παρατηρήσει θέματα. Πάντως ακούω και τσιριχτα κάποιες φορές από την εσωτερική μονάδα μάλλον και δε μου φαίνεται νορμάλ για καινούργιο κλιματιστικό. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, spirosR7 είπε

Είναι midea το δικό μου και στο ζεστό ότι και αν κάνω εκτός από όταν το βάζω σε λειτουργία follow me που μου είπε ο φίλος πιο πάνω δε ζεσταίνει σωστά. Πχ αρχίζει να ζεσταίνει κανονικά για 5 λεπτά μετά το γυρνάει σε ανεμιστήρα όχι κρύο και κάποιες φορές σταματάει κιόλας δε βγάζει καθόλου αέρα για λίγο μετά ξανά ξεκινάει αυτό κάνει σε λειτουργία ζεστού auto η με 100% ανεμιστήρα. Στο κρύο δεν έχω παρατηρήσει θέματα. Πάντως ακούω και τσιριχτα κάποιες φορές από την εσωτερική μονάδα μάλλον και δε μου φαίνεται νορμάλ για καινούργιο κλιματιστικό. 

Αν λειτουργεί μόνο με Follow me , μου κάνει για πρόβλημα του κλιματιστικού. Δεν ειναι λογικο. Κάποιος θερμοστάτης δεν δίνει σωστή θερμοκρασία.

Στο follow me είναι η λειοτυργία που στέλνει τη θερμοκρασία το τηλεκοντρολ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sphinxgr είπε

Αν λειτουργεί μόνο με Follow me , μου κάνει για πρόβλημα του κλιματιστικού. Δεν ειναι λογικο. Κάποιος θερμοστάτης δεν δίνει σωστή θερμοκρασία.

Στο follow me είναι η λειοτυργία που στέλνει τη θερμοκρασία το τηλεκοντρολ?

Ναι αυτό νομίζω 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, spirosR7 είπε

Τυπική συμπεριφορά midea. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, spirosR7 είπε

Ναι αυτό νομίζω 

Οπότε βάζεις 30? Το κλιματιστικό διαβάζει 30 κ σταματά. Το κοντρολ διαβάζει την πραγματική θερμοκρασία πχ 25 κ συνεχίζει. Οπότε ή ζεσταίνεται αρκετά το κλιματιστικό κ επηρεάζει τον αισθητήρα ή είναι χαλασμένος ο αισθητήρας.

Βάσει λογικής αυτά. Δεν ξέρω αν υπάρχει τενχική ιδιαιτερότητα στο μηχανημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Οπότε βάζεις 30? Το κλιματιστικό διαβάζει 30 κ σταματά. Το κοντρολ διαβάζει την πραγματική θερμοκρασία πχ 25 κ συνεχίζει. Οπότε ή ζεσταίνεται αρκετά το κλιματιστικό κ επηρεάζει τον αισθητήρα ή είναι χαλασμένος ο αισθητήρας.

Βάσει λογικής αυτά. Δεν ξέρω αν υπάρχει τενχική ιδιαιτερότητα στο μηχανημα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-κι-απορίες-για-κλιματιστικά/page/1488/#findComment-57688978

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sap00 είπε

Κρίμα είναι να τα πνίγει η τέντα. Φαντάσου τι θα γίνεται από μικροκλίμα στη βεράντα το καλοκαίρι όταν θα δουλεύουν και τα δύο ... 

Ισχύει αυτό. Δεν το σκέφτηκα να σου πω αυτό με την τέντα πάρα μόνο ότι πληρεί την απόσταση των 600mm από εμπόδιο στο εμπρός μέρος της μονάδας. Η εναλλακτική του να έμπαινε στο δάπεδο η στην ταράτσα ήταν απαγορευτική στην περίπτωση μου. Ήταν μάλλον μονόδρομος ο τοίχος στο μπαλκόνι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...