Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, spirosR7 είπε

Για το θερμόμετρο λάθος μου νόμιζα ότι κάτι έλειπε δε το είχα δει καλά αλλά και πάλι η εγκατάσταση δεν ήταν καλή κατά την άποψη μου λείπει μια βίδα στο κουτί και όλα τα προηγούμενα περί σωλήνα που είχα πει.Στη φωτογραφία φαίνεται ένα καλώδιο  ρεύματος ενώ σε όλα όσα έχω δει υπάρχουν δύο καλώδιο που φεύγουν από την εξωτερική μονάδα; Τι σημαίνει αυτό;

IMG20250420153952.jpg

Ποια σωλήνα λες; Δεν είναι απαραίτητο να έχει δύο καλώδια. Επίσης βάλε μια δική σου βίδα, έτσι και αλλιώς απλά.κραταει το κάλυμμα να μη φύγει, δεν στερεώνει κάτι με δύναμη.

Πες μας και για ποιο μοντέλο πρόκειται. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Ποια σωλήνα λες; Δεν είναι απαραίτητο να έχει δύο καλώδια. Επίσης βάλε μια δική σου βίδα, έτσι και αλλιώς απλά.κραταει το κάλυμμα να μη φύγει, δεν στερεώνει κάτι με δύναμη.

Πες μας και για ποιο μοντέλο πρόκειται. 

Midea extreme save έτσι λέγεται. Έχω αγχωθει με αυτούς γι'αυτό το ψυριζω. Τέλος πάντων σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

• Haha 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, liakjim είπε

Προσωπικά τα λειτουργώ στην αφύγρανση. 

Θα το δοκιμάσω και στην αφυγρανση. Ευχαριστώ 

23 ώρες πριν, tzagaritos είπε

Από πού ακυρώσες να το πάρω εγώ 😐

Καλησπέρα. Δεν είναι από αλυσίδα, είναι από τοπικό κατάστημα!

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, mdkamael είπε

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά από τη Νυρεμβέργη Γερμανίας!!!!! 

Γερμανικός τραγέλαφος. Όταν τα κλιματιστικά θεωρούνται παράνομα γιατί οι εξωτερικές μονάδες αλλοιώνουν την όψη του κτηρίου, εκτός και αν δεν υπάρχουν προεξοχές από τον τοίχο. Νομίζω όμως ότι με την αυστηρή έννοια του νόμου ότι και στην Ελλάδα οι εγκαταστάσεις κλιματιστικών είναι θεωρητικά παράνομες, εφόσον στηρίζονται σε τοίχο που δεν είναι σε μπαλκόνι.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχει κανείς εικόνα για το Inventor Vero Inverter Air Conditioner 9000 BTU A++/A with Ionizer and WiFi 

https://www.praktiker.gr/m/p/inventor-vero-veri-09wfi-vero-09-klimatistiko-inventer-9000btu-155143
 Το θελουμε για υπνοδωμάτιο 13τμ χωρίς μόνωση, μόνο για ψύξη. Αδιάφορη η λειτουργία για θέρμανση.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nghtlf είπε

Καλησπέρα. Έχει κανείς εικόνα για το Inventor Vero Inverter Air Conditioner 9000 BTU A++/A with Ionizer and WiFi 

https://www.praktiker.gr/m/p/inventor-vero-veri-09wfi-vero-09-klimatistiko-inventer-9000btu-155143
 Το θελουμε για υπνοδωμάτιο 13τμ χωρίς μόνωση, μόνο για ψύξη. Αδιάφορη η λειτουργία για θέρμανση.

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-09chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4402456

Με την εγκατάσταση στην τιμή θα βγει μία η άλλη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/4/2025 στις 7:10 ΜΜ, amotida είπε

Και "intermittently" στην περίπτωση του Fujitsu σημαίνει αυτό:

Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο διαγράμματα, νομίζω ότι πράγματι αυτή η αμυδρά διακύμανση στην κατανάλωση οφείλεται στο σταμάτημα και την επανεκκίνηση σε πολύ χαμηλή ταχύτητα του εσωτερικού ανεμιστήρα, όπως περίπου υποδεικνύει το εγχειρίδιο.

image.png.e2806994e618cfbc50d0450aaa01ac57.png

image.png.c184a5630ed4802166b16e619baf1194.png

Η ελάχιστη κατανάλωση ήταν 5 watt και το μικρό ενδιάμεσο "δόντι" είναι στα 11,2 watt.

Τώρα αν συγκρίνουμε με το Toshiba Edge, φαίνεται πως εδώ δεν σταματάει ο εσωτερικός ανεμιστήρας στην ψύξη σε φάση off, όπως δείχνει και το διάγραμμα, μιας και η ελάχιστη κατανάλωση στα off είναι 19,7 watt.

image.png.5689b33b92648361894dc942adba1197.png

ΥΓ: η συνολική υγρασία πάντως ακολουθούσε σταθερά καθοδική πορεία στον χώρο του Edge, παρά τα on/off. Δεν ανεβάζω διάγραμμα, για να μην κουράσω περισσότερο.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.

Καφενειακού επιπέδου ερώτηση, αλλά θα την κάνω. Απ' όσα κλιματιστικά έχουμε εικόνα, ποια είναι η αξιοπρεπέστερη σε θέρμανση κινεζιά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε

Καφενειακού επιπέδου ερώτηση, αλλά θα την κάνω. Απ' όσα κλιματιστικά έχουμε εικόνα, ποια είναι η αξιοπρεπέστερη σε θέρμανση κινεζιά;

Κατά την γνώμη μου τα TCL (έχω ανεβάσει διαγράμματα κατά καιρούς για το TAC-09CHSD), αν και υστερούν στις πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Aλλά και το Morris (=φασόν TCL) του @liakjimείναι σχετικά καλό, όπως έχει φανεί κατά καιρούς.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 4/4/2025 στις 7:13 ΜΜ, liakjim είπε

Του 75 κατοικία. Έχεις μόνωση στους τοίχους και ταβάνια για να είσαι πλημελής; 

Πάντως ναι, θα έβαζα 12άρι. 

Για πάρτους τηλέφωνο μήπως στο βρουν https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh12kmcg-aoeh12kmcg-klimatistiko-12-000-btu-h_4542924

Ευχαριστω πολυ! Το βρηκα σε ενα σκρουτζομαγαζο!

Πηρα τον ψυκτικο μου να τον ενημερωσω και μου προτεινε να βαλω ενα "Toyotomi Ora" στην τιμη των 540 με εγκατασταση. Μου λεει πως η Fujitsu αλλαξε αντιπροσωπεία στην ελλαδα και εχει χασει ποιοτητα το service, και πως Toyotomi θα ειναι καλυτερα ή εστω το ιδιο καλα και πιο φτηνα.

Τι λεμε για αυτο; Ευχαριστω πολυ!

• Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, badbalc είπε

Πηρα τον ψυκτικο μου να τον ενημερωσω και μου προτεινε να βαλω ενα "Toyotomi Ora" στην τιμη των 540 με εγκατασταση. Μου λεει πως η Fujitsu αλλαξε αντιπροσωπεία στην ελλαδα και εχει χασει ποιοτητα το service, και πως Toyotomi θα ειναι καλυτερα ή εστω το ιδιο καλα και πιο φτηνα.

σβησε ασαπ το τηλεφωο του απο τις επαφες σου.

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, badbalc είπε

Αλλάζεις ψυκτικό 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...