StelioStyl Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 18 λεπτά πριν, liakjim είπε Αναμονή για προσφορά σε αυτό https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-km-series-aseh12kmcg-aoeh12kmcg-12000btu-aa-me-wi-fi-klimatistiko-inverter/1938308 είχε 650€ εγκατεστημένο. Το είχε φέρει και το πλαίσιο με ίδια τιμή. Ευχαριστώ για την πρόταση! Τι προσφέρει ένα κλιματιστικό "μάρκας" σε σχέση με πιο φθηνά κλιματιστικά με μεγάλες εγγυήσεις; Γενικά τι ισχύει για τις πιο φθηνές μάρκες; Υπάρχουν καλές;
sap00 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 10 λεπτά πριν, StelioStyl είπε Τι προσφέρει ένα κλιματιστικό "μάρκας" σε σχέση με πιο φθηνά κλιματιστικά Κατ' αρχάς, θα σε κάνει να πετάξεις το ηλεκτρικό καλοριφέρ και να κάνεις γρήγορη απόσβεση του λίγο ακριβότερου κλιματιστικού "μάρκας" - λόγω οικονομίας στο ρεύμα.. Πάρε μαζί και μια tapo p110 για να κάνεις σύγκριση!
liakjim Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 24 λεπτά πριν, StelioStyl είπε Ευχαριστώ για την πρόταση! Τι προσφέρει ένα κλιματιστικό "μάρκας" σε σχέση με πιο φθηνά κλιματιστικά με μεγάλες εγγυήσεις; Γενικά τι ισχύει για τις πιο φθηνές μάρκες; Υπάρχουν καλές; Χαμηλές καταναλώσεις.
StelioStyl Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, sap00 είπε Κατ' αρχάς, θα σε κάνει να πετάξεις το ηλεκτρικό καλοριφέρ και να κάνεις γρήγορη απόσβεση του λίγο ακριβότερου κλιματιστικού "μάρκας" - λόγω οικονομίας στο ρεύμα.. Πάρε μαζί και μια tapo p110 για να κάνεις σύγκριση! Ναι αλλά υπάρχουν και κάποια με καλές τιμές SEER και SCOP - τουλάχιστον στις ετικέτες. Είναι μαγειρεμένες; Επίσης στην πρόταση του @liakjim μου έκανε εντύπωση η ετικέτα που είχε χαμηλή θερμική απόδοση σε θερμό κλίμα (1.3kW ~ 3400BTU/hr δηλαδή)*. Εγώ πιο πολύ για ψύξη το χρειάζομαι, απλώς μου έκανε εντύπωση. Ίσως να μην έχω καταλάβει καλά την ετικέτα. Ίσως να την εμπιστεύομαι παραπάνω από όσο θα πρεπε. Δεν ξέρω, για αυτό ήρθα να ρωτήσω εδώ😅 *(διόρθωση 1.3kW ~ 4.400BTU/hr) Επεξ/σία 23 Απριλίου από StelioStyl
Pan_K Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, StelioStyl είπε Επίσης στην πρόταση του @liakjim μου έκανε εντύπωση η ετικέτα που είχε χαμηλή θερμική απόδοση σε θερμό κλίμα (1.3kW ~ 3400BTU/hr δηλαδή)*. Αυτό είναι κάτι που πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, αλλά είναι μία πολύ σημαντική πληροφορία. Εσύ όταν κάνει έξω ήπιο καιρό με θερμοκρασίες γύρω στους 14 ας πούμε, θέλεις το κλιματιστικό να παράγει περισσότερη ή λιγότερη ζέστη από ότι αν έξω έχει 7 βαθμούς; Λιγότερη είναι η σωστή απάντηση και αυτό σου δείχνει η συγκεκριμένη ετικέτα. Τα φθηνά και κινέζικα κλιματιστικά, όμως, αποδίδουν περισσότερη ζέστη σε υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και λιγότερη στις χαμηλές. Αυτό έχει σαν συνέπεια να υπερ-παράγουν θερμότητα εκεί που δεν την θέλεις και να σταματούν μετά από λίγο την λειτουργία του συμπιεστή τους, γιατί δεν μπορούν να μειώσουν την παραγωγή θερμότητας, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν στρωτά, όπως θα όφειλαν ως μηχανήματα inverter. Κοντολογίς, όσα κλιματιστικά έχουν μεγαλύτερη ή ίση ισχύ στην θερμή ζώνη έναντι της ψυχρής, μπορείς να τα αποκαλείς και κλιματιστικά on/off και όχι inverter. ΑΥΤΗ είναι και η σημαντική διαφορά των περισσότερων επώνυμων από τα φθηνά και κυρίως τα Midea (inventor) ή Gree (Toyotomi) και σε αυτό συνίσταται η μειωμένη κατανάλωσή τους. 42 λεπτά πριν, StelioStyl είπε Ναι αλλά υπάρχουν και κάποια με καλές τιμές SEER και SCOP - τουλάχιστον στις ετικέτες. Είναι μαγειρεμένες; Εμείς το έχουμε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι (κυρίως προς Midea πλευρά). Δες κι εδώ ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα: Επεξ/σία 23 Απριλίου από Pan_K 1
StelioStyl Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Άρα είναι μαγειρεμένες, μάλιστα! Άλλη μια ερώτηση έχω και θα αφήσω την παρέα για σήμερα. Η διαθέσιμη πρίζα που έχω στο δωμάτιο παίρνει καλώδιο από 10άρα ασφάλεια στον πίνακα. Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα κατά την εκκίνηση με αυτό ή με κάποιο άλλο κλιματιστικό; Πόσα αμπέρ μπορεί να τραβήξει ένα 12άρι και ένα 18άρι AC κατά την εκκίνηση; Και πόσο χρόνο θα κάνει για να τα ρίξει; Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
liakjim Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 2 λεπτά πριν, StelioStyl είπε Άρα είναι μαγειρεμένες, μάλιστα! Άλλη μια ερώτηση έχω και θα αφήσω την παρέα για σήμερα. Η διαθέσιμη πρίζα που έχω στο δωμάτιο παίρνει καλώδιο από 10άρα ασφάλεια στον πίνακα. Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα κατά την εκκίνηση με αυτό ή με κάποιο άλλο κλιματιστικό; Πόσα αμπέρ μπορεί να τραβήξει ένα 12άρι και ένα 18άρι AC κατά την εκκίνηση; Και πόσο χρόνο θα κάνει για να τα ρίξει; Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Τα 18αρια θέλουν συνήθως 16αρα. Με το 12αρι κατά 99% θα είσαι εντάξει.
liakjim Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) Έχει κανείς τον συνδυασμό mitsubishi heavy 63 + shelly (gen2 ή gen3; ) ή sonoff; Επεξ/σία 24 Απριλίου από liakjim
Gilles27 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στους συνφορουμίτες. Αναζητείται (μάλλον 12άρι) για χώρο ~30τμ με τα παρακάτω χαρακτηριστικά και χρονικό ορίζοντα γύρω στον 1-1,5 μήνα (αν αναμένεται προσφορά ενδεχομένως λόγω καλοκαιριου) Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού (V3) Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : ~600€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Παλαιό φασόν κινέζικο 9άρι, μη επαρκές Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): μεγάλη αλυσίδα (στην περιοχή υπάρχει Kotsovolos, Public, You) Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη - 10% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: περιστασιακή θέρμανσης, αποκλειστική ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου.: η θέρμανση γίνεται με πετρέλαιο κατα το μείζον μέρος Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ενιαιο σαλονοκουζίνα Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αλεξανδρούπολη Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: σημαντική η εγγύηση Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). σχετικά κακή μόνωση για την ηλικία του σπιτιού Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας Spoiler Η σκέψη ήταν για κάτι σε ψιλοpremium πχ Toshiba, Mitsu, Fujitsu έστω και αν είναι απο το όχι πάνω ράφι. Και επίσης θα ήθελα και γνώμη για Carrier πχ εδώ Ευχαριστώ πολύ (γιατί δυσκολεύομαι με τα SEER, SCOP και κατανάλωση/κλίμακα ενεργειακής απόδοσης) Επεξ/σία 24 Απριλίου από Gilles27
liakjim Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 17 λεπτά πριν, Gilles27 είπε Καλησπέρα στους συνφορουμίτες. Αναζητείται (μάλλον 12άρι) για χώρο ~30τμ με τα παρακάτω χαρακτηριστικά και χρονικό ορίζοντα γύρω στον 1-1,5 μήνα (αν αναμένεται προσφορά ενδεχομένως λόγω καλοκαιριου) Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού (V3) Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : ~600€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Παλαιό φασόν κινέζικο 9άρι, μη επαρκές Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): μεγάλη αλυσίδα (στην περιοχή υπάρχει Kotsovolos, Public, You) Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη - 10% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: περιστασιακή θέρμανσης, αποκλειστική ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου.: η θέρμανση γίνεται με πετρέλαιο κατα το μείζον μέρος Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ενιαιο σαλονοκουζίνα Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αλεξανδρούπολη Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: σημαντική η εγγύηση Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). σχετικά κακή μόνωση για την ηλικία του σπιτιού Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Η σκέψη ήταν για κάτι σε ψιλοpremium πχ Toshiba, Mitsu, Fujitsu έστω και αν είναι απο το όχι πάνω ράφι. Και επίσης θα ήθελα και γνώμη για Carrier πχ εδώ Ευχαριστώ πολύ (γιατί δυσκολεύομαι με τα SEER, SCOP και κατανάλωση/κλίμακα ενεργειακής απόδοσης) Στο μπάτζετ σου είναι το tcl miracle III από you αλλά δεν έχει εγκατάσταση. Μορείς να δεις και τα inventor leon και midea all easy pro με προτίμηση το 2ο. Αν θα ήθελες και λίγο θέρμανση και επώνυμο, τότε έχει ο κώτσος το aseh12kmcg αλλά σε μέτρια τιμή. Δεν ξέρω αν θα το βρεις σε καμιά προσφορά αργότερα.
kostakiss Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 3 hours ago, liakjim said: Στο μπάτζετ σου είναι το tcl miracle III από you αλλά δεν έχει εγκατάσταση. Μορείς να δεις και τα inventor leon και midea all easy pro με προτίμηση το 2ο. Αν θα ήθελες και λίγο θέρμανση και επώνυμο, τότε έχει ο κώτσος το aseh12kmcg αλλά σε μέτρια τιμή. Δεν ξέρω αν θα το βρεις σε καμιά προσφορά αργότερα. Πώς και όχι το leon που έχει και eurovent αντί του midea all easy pro?
liakjim Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 1 λεπτό πριν, kostakiss είπε Πώς και όχι το leon που έχει και eurovent αντί του midea all easy pro? Και τα 2 έχουν eurovent. Είναι παρόμοια μηχανήματα. Το all easy pro έχει κάποια παραπάνω χαρακτηριστικά.
kostakiss Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 14 hours ago, liakjim said: Και τα 2 έχουν eurovent. Είναι παρόμοια μηχανήματα. Το all easy pro έχει κάποια παραπάνω χαρακτηριστικά. Η εκτίμηση σου είναι ότι θα πέσουν οι τιμές προσεχώς ?
liakjim Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 7 λεπτά πριν, kostakiss είπε Η εκτίμηση σου είναι ότι θα πέσουν οι τιμές προσεχώς ? Συνήθως γίνονται εκπτώσεις πριν την έναρξη της σεζόν, αλλά ποιος ξέρει; 1
Gilles27 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 19 ώρες πριν, liakjim είπε Στο μπάτζετ σου είναι το tcl miracle III από you αλλά δεν έχει εγκατάσταση. Μορείς να δεις και τα inventor leon και midea all easy pro με προτίμηση το 2ο. Αν θα ήθελες και λίγο θέρμανση και επώνυμο, τότε έχει ο κώτσος το aseh12kmcg αλλά σε μέτρια τιμή. Δεν ξέρω αν θα το βρεις σε καμιά προσφορά αργότερα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Παρ'όλα αυτά εκτος από το tcl που είναι στα 560 στο you, τα υπόλοιπα είναι στα περιπου 700€. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν για το carrier crystal ultra που προανέφερα, και για το Fujitsu εδώ. Καταλαβαίνω ότι ειναι χαμηλότερης ενεργειακή κλάσης (ιδίως το 2ο) αλλά το μηχάνημα θα μπει σε δευτερεύουσα κατοικια που ενοικιάζεται, οπότε η κατανάλωση ειναι μικρότερης προτεραιότητας σε σχέση με αξιοπιστια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα