Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, fidepab982 said:

εκανα εντιτ γιατι ηταν λαθος μια εικονα. δες το ξανα και κανε εντιτ.

Eιναι στην μεγιστη ισχυ αυτα που γραφει στα καρτελακια. Η πραξη ειναι αυτα που σου εγραψα αναλυτικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δύο ερωτήσεις για τα Edge μου (16 & 9).

1. Η εξωτερική μονάδα του 16αριου είναι εγκατεστημένη σε τέτοιο σημείο που είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες. Αυτές τις μέρες με τον πολύ αέρα, προφανώς ο ανεμιστήρας γυρνάει κάποιες στροφές όταν είναι σβηστό. Πολλές ή λίγες δε ξέρω πως να το μεταφέρω. Προφανώς, το ίδιο μπορεί να συμβεί όσο λειτουργεί η εξωτερική μονάδα, ωστόσο η φορά του αέρα είναι συνήθως προς την ίδια κατεύθυνση με αυτή της κίνησης του ανεμιστήρα. Μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα αυτό;

2. Σε εμας που χρησιμοποιούμε πρίζες tapo για τις καταναλώσεις, αλλά θέλουμε να βάλουμε και κάποια πρίζα για προστασία υπέρτασης κλπ, πρέπει να πάμε σε κάποια λύση στον πίνακα για το δεύτερο; Ή εναλλακτικά προστασία υπέρτασης στην πρίζα και μέτρηση κατανάλωσης με "αμπεροτσιμπίδα" στο καλώδιο του A/C;

Επεξ/σία από MiJ16
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Specs είπε

Eιναι στην μεγιστη ισχυ αυτα που γραφει στα καρτελακια. Η πραξη ειναι αυτα που σου εγραψα αναλυτικα.

σε ευχαριστω, θα παω στο daikin να εχω το κεφαλι μου ησυχο . η εξωτερικη μοναδα οπως ειπες ειναι τουμπανο , αλλα δεν με πειραζει. εκτος αν συμφερει να παω στο 7ρι το μοντελο που μαλλον δεν...

Δημοσ.

θα παω στο daikin να εχω το κεφαλι μου ησυχο

το Perfera ειναι πιο θορυβωδες σε χαμηλες συχνοτητες κ γενικα ο ηχος του ειναι μπασος.

Στις ψηλες, ανυπαρκτος, μιας κ το εχω.

Δες ξανα τα νουμερα ανα συχνοτητα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Specs είπε

το Perfera ειναι πιο θορυβωδες σε χαμηλες συχνοτητες κ γενικα ο ηχος του ειναι μπασος.

τα daikin εχουν αυτο το κουμπακι με το δεντρακι πανω, που ειναι η πολυ χαμηλη λειτουργια..οποτε θα ειναι αθορυβο 

Δημοσ.
3 minutes ago, fidepab982 said:

στο 7ρι το μοντελο που μαλλον δεν

δεν υπαρχουν κ αν υπαρχουν ειναι ακριβα κ ειναι ιδια με τα 9ρια δεν αλλαζει κατι περαν του προγραμματισμου

οποτε θα ειναι αθορυβο 

σε αυτη την ρυθμιση ειναι τα decibel που σου εγραψα, στα δυο μηχανηματα ιδια ρυθμιση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fidepab982 είπε

τα daikin εχουν αυτο το κουμπακι με το δεντρακι πανω, που ειναι η πολυ χαμηλη λειτουργια..οποτε θα ειναι αθορυβο 

Είναι δηλαδή σαν να κοιμάσαι γυμνός κάτω από ένα δέντρο στη φύση! 🤐 αχμ

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Specs είπε

εμεις τι προτιμαμε για ενα κλιματιστικο στο 1.5 μετρο απο το κρεβατι που κοιμαμαι γυμνος? ηχο μπασο ή πριμο? και σε τι συχνοτητα?

38 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Είναι δηλαδή σαν να κοιμάσαι γυμνός κάτω από ένα δέντρο στη φύση! 🤐 αχμ

ετσι ετσι

Δημοσ.
1 minute ago, fidepab982 said:

εμεις τι προτιμαμε για ενα κλιματιστικο στο 1.5 μετρο απο το κρεβατι που κοιμαμαι γυμνος? ηχο μπασο ή πριμο? και σε τι συχνοτητα?

Στειλε μια φωτο κ θα σου πω.

Οχι γυμνο...το ακοογραμμα σου μονο...

• Haha 4
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Specs είπε

Στειλε μια φωτο κ θα σου πω.

Οχι γυμνο...το ακοογραμμα σου μονο...

κατι τετοιο πχ με ενοχλει 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fidepab982 είπε

ετσι ετσι

Αυτό με το γυμνός γιατί το επαναλαμβάνεις συνέχεια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτό με το γυμνός γιατί το επαναλαμβάνεις συνέχεια;

για να με φανταστεις

1 λεπτό πριν, fidepab982 είπε

για να με φανταστεις

@Specsκαι χωρις αλλο τρολ, γιατι στην λιστα σου δεν γραφεις τι αφυγρανση σε L κανει το πρεφερα? δεν ειναι γραμμενο καπου στα site?

Επεξ/σία από fidepab982
  • Confused 1
Δημοσ.
2 minutes ago, fidepab982 said:

@Specsκαι χωρις αλλο τρολ, γιατι στην λιστα σου δεν γραφεις τι αφυγρανση σε L κανει το πρεφερα? δεν ειναι γραμμενο καπου στα site?

Για τον θορυβο προτεινω το Fujitsu. Στις προδιαγραφες

Perfera 30-23-30-26-21-00-00

Fujitsu 30-22-20-17-14-14-15

φαινεται , επαναλαμβανω ΜΟΝΟ θερμανση και στο Quiet προτιμοτερο.

Για την αφυγρανση ολα ιδια ειναι κ μαλλον θα σβησω και την σειρα γιατι απλουστατα αλλοι το εχουν στον διαφημιστικο φυλλαδιο η εστω στον καταλογο κ αλλοι στα βαθη των εγχειριδιων η κ των σερβις μανουαλ, οποτε ειναι μαρτυριο να τα βρισκω κ αμφιβολου χρησεως οπως ειπα πριν εφοσον ειναι ιδια σχεδον σαν αριθμος.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα.

Βρίσκομαι και εγω σε αναζήτηση δύο κλιματιστικών για το σπίτι μου ένα για το υπνοδωμάτιο και ένα για το γραφείο. Παρακάτω έχω συμπληρώσει και το σχετικό ερωτηματολόγιο, αλλά θα ήθελα να προσθέσω και κάποιες πληροφορίες:

Για το υπνοδωμάτιο:
Η χρήση του κλιματιστικού θα αφορά κυρίως τη νύχτα, σε ποσοστό περίπου 80%. Βρισκόμαστε στα Β. Προάστια, όπου εκτός από τις περιόδους μεγάλου καύσωνα (κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο) η θερμοκρασία τις περισσότερες ημέρες είναι ανεκτή, χωρίς απαραίτητα τη χρήση κλιματιστικού για να κοιμηθείς. Η μία πλευρά του δωματίου (όπου υπάρχει και η μπαλκονόπορτα) βλέπει νότο και δέχεται έντονη ηλιακή ακτινοβολία καθ’ όλη τη διάρκεια του μεσημεριού και του απογεύματος. Συνολικά, εκτιμώ ότι θα χρησιμοποιείται περίπου 60-70 βράδια το χρόνο, συν κάποιες περιορισμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας τους θερινούς μήνες κυρίως ΣΚ.

Για το γραφείο:
Ο χώρος είναι μικρότερος, με ένα παράθυρο ανατολικού προσανατολισμού. Ο ήλιος φεύγει από το δωμάτιο γύρω στις 12 το μεσημέρι, αλλά λόγω στέγης υπάρχει θερμική επιβάρυνση. Σε αυτό το δωμάτιο οι ανάγκες ψύξης είναι μεγαλύτερες, καθώς εργάζομαι κάποιες μέρες απ το σπίτι, και χρησιμοποιώ τον χώρο αρκετά πέραν του κλασικού 8ωρου. Το γραφείο χρησιμοποιείται επίσης συχνά και από την γυναίκα μου.

Η κατανάλωση ρεύματος είναι μεν παράγοντας επιλογής, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση Φ/Β συστήματος τον επόμενο χρόνο, προτεραιότητα δίνουμε στην αξιοπιστία της συσκευής έναντι της απόλυτης εξοικονόμησης. Σίγουρα θα προτιμούσαμε ένα κλιματιστικό με ενεργειακή κλάση Α+++ στην ψύξη, όμως αν η διαφορά κόστους είναι σημαντική (π.χ. 300€ ακριβότερο ή περίπου 40% ακριβότερο) από ένα αντίστοιχο Α++ τότε η επιπλέον επένδυση δεν θα αποσβεστεί ποτέ.

Παραθέτω και το ερωτηματολόγιο:

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Δεν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο αλλά νομίζω τα 600€ είναι ενα καλό όριο

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νεα αγορά

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο, υπάρχει μια δωροεπιταγή 80€ απο Public αλλά μπορώ να την χρησιμοποιήσω και αλλού.

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη / 10% θέρμανση

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Σχεδόν αποκλειστικά για ψύξη το καλοκαίρι . Πολύ περιστασιακά για θέρμανση τον χειμώνα αν και η κύρια πηγή είναι λέβητας πετρελαίου

Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :2 χώροι ενα γραφείο ≈10 .τμ. και ενα υπνοδωμάτιο ≈12 τ.μ.

Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ):  Δροσιά Αττικής με 33C το καλοκαίρι(επισυνάπτω data απο το 2024) , νότιος προσανατολισμός το υπνοδωμάτιο και ανατολικός το γραφείο οι εξ. μονάδες θα μπουν στον νότο και την ανατολή αντίστοιχα.

Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητο να είναι αθόρυβο αυτό του υπνοδωματίου κατά τ άλλα επιθυμητό να έχει wifi και αρκετά μεγάλη εγγύηση

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες εσωτερικές μονώσεις, κτίριο του 2006, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή. Ενδέχεται σε 3-4 χρόνια να μπει και θερμοπρόσοψη 3-5εκ. Επικλινής σκεπή με ελ. ύψος 2.55μ και μέγιστο 4.9μ.

Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας: Επισυνάπτω εικόνα. Το έτρεξα μόνο για το υπνοδωμάτιο αλλά παρόμοιας λογικής είναι και το γραφείο άλλωστε και ο υπολογιστής αρκετά μπακαλίστικος είναι.

BTU'S.png

Απώλειες.png

Μετεο.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...