liakjim Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Θα προτιμούσα να διατηρούσε σταθερή την εσωτερική θερμοκρασία πάντως, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Δοκίμασε να βάλεις το offset στο -1. 1
Pan_K Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Το cold air prevention κοιτάει τη θερμοκρασία του εσωτερικού στοιχείου. Τίποτα άλλο. Και πάει πιο κάτω από το quiet. Soft low το λέει στο service manual αν θυμάμαι καλά. Εγώ αναφέρομαι συνολικά στον προγαμματισμό/φιλοσοφία του κλιματιστικού για την αποτροπή κρύων ρευμάτων, που η παροχή αέρα κυμαίνεται μεταξύ του s-low και low. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα, δηλαδή, δεν σταθεροποιείται απαραίτητα στο s-low και κυμαίνεται μεταξύ δύο ταχυτήτων. Για παράδειγμα αν είχα επιλέξει ταχύτητα medium (γιατί λείπω και δεν με νοιάζει αν φυσά κρύος αέρας) η ταχύτητα θα πήγαινε είτε στο s-low είτε στο low, αλλά ποτέ πέραν του low. Δεν ξέρω αν το κάνει το δικό σου Fujitsu, αλλά και ένα παλιό που είχα, έτσι έκανε. Αν βρω χρόνο θα ψάξω στο λεπτομερές εγχειρίδιο να δω πώς το περιγράφει, αλλά στην πράξη αυτό βλέπω να γίνεται.
liakjim Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Εγώ αναφέρομαι συνολικά στον προγαμματισμό/φιλοσοφία του κλιματιστικού για την αποτροπή κρύων ρευμάτων, που η παροχή αέρα κυμαίνεται μεταξύ του s-low και low. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα, δηλαδή, δεν σταθεροποιείται απαραίτητα στο s-low και κυμαίνεται μεταξύ δύο ταχυτήτων. Για παράδειγμα αν είχα επιλέξει ταχύτητα medium (γιατί λείπω και δεν με νοιάζει αν φυσά κρύος αέρας) η ταχύτητα θα πήγαινε είτε στο s-low είτε στο low, αλλά ποτέ πέραν του low. Δεν ξέρω αν το κάνει το δικό σου Fujitsu, αλλά και ένα παλιό που είχα, έτσι έκανε. Αν βρω χρόνο θα ψάξω στο λεπτομερές εγχειρίδιο να δω πώς το περιγράφει, αλλά στην πράξη αυτό βλέπω να γίνεται. 1
Pan_K Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 18 λεπτά πριν, liakjim είπε Δοκίμασε να βάλεις το offset στο -1. Το εντυπωσιακό είναι πάντως ότι παρά τα συχνά on/off η κατανάλωση ήταν χαμηλότερη από την στρωτή λειτουργία, ακόμα και αν υπολογίσουμε ότι στην πρώτη περίπτωση η εσωτερική θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη κατά έναν βαθμό και η εξωτερική υψηλότερη κατά 2 βαθμούς. Εφόσον δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα να κάνει rapid cycling (εκτός από τον ψυχαναγκασμό μου να βλέπω ίσιες γραμμούλες κοντά στα 100 watt στα διαγράμματα😄), ίσως προτιμήσω να το βάλω σταθερά στο quiet σήμερα το βράδυ και να δω τι θα γίνει.
kongeo Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Στις 28/4/2025 στις 4:14 ΜΜ, rkb είπε Δοκίμασες ο κωδικός να είναι πολύ απλός, μόνο νούμερα για παράδειγμα; μαλλον κατι τετοιο παιζει. απλα επειδη ειναι και το wifi της οικιας μου δεν μπορω να ειναι τελειως απλος ο κωδικος...θα το δοκιμασω με ενα guest profile...
Specs Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 2 hours ago, Pan_K said: Θα προτιμούσα να διατηρούσε σταθερή την εσωτερική θερμοκρασία πάντως Που μετρας?
Pan_K Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Pan_K είπε Δοκίμασε να βάλεις το offset στο -1. Ναι, θα δοκιμάσω πρώτα αυτό, γιατί νομίζω κατάλαβα πιο καλά τι μου είπες πριν (ότι δηλαδή για το cold air prevention έχει άλλον αισθητήρα στον οποίο βασίζεται). 23 λεπτά πριν, Specs είπε Που μετρας? Εδώ, στο 1 μέτρο ύψος, κοντά στο παιδικό κρεβάτι, για να έχω μια πιο καλή εικόνα τι αισθάνεται το παιδί. Επεξ/σία 30 Απριλίου από Pan_K
Specs Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 minute ago, Pan_K said: 22 minutes ago, Specs said: Που μετρας? Εδώ, στο 1 μέτρο ύψος, κοντά στο παιδικό κρεβάτι, για να έχω μια πιο καλή εικόνα τι αισθάνεται το παιδί. Θα διαβαζουν καποιοι με ελαχιστα των 250w κ πανω κ θα φρικαρουν με την γκρινια απο αυτους που εχουν σταθερα ελαχιστα κοντα στα 100w . Αν θες να αλλαξεις πιστα, βαλε οπως εγω ενα θερμομετρο με εξωτερικο καλωδιο μεσα σε μια τρυπα για ουπατ στον τοιχο κ θα δεις οτι μαλλον το κλιματιστικο ρυθμιζει τελεια κ με απιστευτα μικρες διακυμανσεις την θερμοκρασια στα δομικα στοιχεια κ οχι στον αερα που ειναι ευμεταβλητος ακομη κ απο ανθρωπινο σωμα διπλα του η την ροη ρευματος αερα. Aν δεν θες να κανεις τρυπα κ μονο εφοσον το σωμα καλοριφερ δεν λειτουργει, βαλε τον σενσορα στο μεταλο κ μονωσε τον να μην παιρνει αερα, πχ μια παστα θερμικη που βαζουμε στους επεξεργαστες ειναι οκ για την επαφη κ μετα μονωση απεξω Επεξ/σία 30 Απριλίου από Specs 1 1
Pan_K Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 5 λεπτά πριν, Specs είπε Αν θες να αλλαξεις πιστα, βαλε οπως εγω ενα θερμομετρο με εξωτερικο καλωδιο μεσα σε μια τρυπα για ουπατ στον τοιχο κ θα δεις οτι μαλλον το κλιματιστικο ρυθμιζει τελεια κ με απιστευτα μικρες διακυμανσεις την θερμοκρασια στα δομικα στοιχεια κ οχι στον αερα που ειναι ευμεταβλητος ακομη κ απο ανθρωπινο σωμα διπλα του η την ροη ρευματος αερα. Λέω να πάρω αυτά εδώ: έναν αισθητήρα θερμοκρασίας που να συνδέεται σε ένα πρόσθετο shelly, συμβατό με τους διακόπτες της shelly. Αλλιώς θα πρέπει να αρχίσω να ασχολούμαι και εγώ με τα ESP και δεν συμμαζεύεται. https://www.skroutz.gr/s/56646113/Shelly-Aisthitiras-THermokrasias-Ds18b20-Kalodio-3m-Mayro.html\ https://www.skroutz.gr/s/48914230/Shelly-Plus-Add-On-Endiamesos-Diakoptis-Monada-Epektasis-Aisthitiron-213531.html?product_id=243305796&sponsored=listing
liakjim Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 25 λεπτά πριν, Specs είπε Θα διαβαζουν καποιοι με ελαχιστα των 250w κ πανω κ θα φρικαρουν με την γκρινια απο αυτους που εχουν σταθερα ελαχιστα κοντα στα 100w . Αν θες να αλλαξεις πιστα, βαλε οπως εγω ενα θερμομετρο με εξωτερικο καλωδιο μεσα σε μια τρυπα για ουπατ στον τοιχο κ θα δεις οτι μαλλον το κλιματιστικο ρυθμιζει τελεια κ με απιστευτα μικρες διακυμανσεις την θερμοκρασια στα δομικα στοιχεια κ οχι στον αερα που ειναι ευμεταβλητος ακομη κ απο ανθρωπινο σωμα διπλα του η την ροη ρευματος αερα. Aν δεν θες να κανεις τρυπα κ μονο εφοσον το σωμα καλοριφερ δεν λειτουργει, βαλε τον σενσορα στο μεταλο κ μονωσε τον να μην παιρνει αερα, πχ μια παστα θερμικη που βαζουμε στους επεξεργαστες ειναι οκ για την επαφη κ μετα μονωση απεξω Μόνο που το κλιματιστικό αδιαφορεί για το που μετράς ή αν έχεις ανοίξει τρύπες. Αυτό μετράει μόνο εκεί πάνω. Κοντά στο ταβάνι. Κοντά στην εισαγωγή. Με το ζεστό στοιχείο και τον ζεστό αέρα. Με το μικροκλίμα. Υπάρχει ένα Mitsubishi το οποίο κάνει θερμική χαρτογράφηση του χώρου, δεν θυμάμαι το μοντέλο. Εκεί ναι. Θα μετρήσει και το ουπα σου. Οι υπόλοιποι πρέπει να καταλάβουμε τις ιδιαιτερότητες της υπάρχουσας τεχνολογίας και να κινηθούμε ανάλογα. Πχ η Fujitsu σου λέει : βάζεις 21 και τελικά έχεις 22 εκεί που μετράς; Που στα τέτοια μου που μετράς. Εγώ έχω πάει εκεί που πρέπει. Στο offset. Ε τότε, πάτα αυτό και το άλλο και άλλαξε μου το offset μέχρι να είσαι happy.
Specs Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, Pan_K said: έναν αισθητήρα θερμοκρασίας αυτον τον αισθητηρα εχει κ εμενα το κλασσικο θερμομετρο ομως , με πανελ. 10 minutes ago, liakjim said: Μόνο που το κλιματιστικό αδιαφορεί για το που μετράς ή αν έχεις ανοίξει τρύπες. αδιαφορει αλλα ο κατοχος μπερδευεται βλεποντας αποκλιση στον αερα που δεν ειναι ρεαλιστικη, ενω στον τοιχο κλπ δεν ειναι καθολου ευμεταβλητο. Εγω βλεπω πως πχ αρχιζει να παιζει τωρα μεταξυ 22,37 και 22,31 "ο τοιχος" γιατι δουλευει ο απορροφητηρας δυο ωρες τωρα...μολις κλεισει μετα απο καμμια ωρα θα επιστρεψει εκει που ηταν. Δεν μιλαμε καν για μισο βαθμο ουτε για ενα δεκατο, αλλα για 0,6 του δεκατου. Η διακυμανση τον πειραζει τον φιλο μας, που ειναι εικονικη κ ψυχολογικη. Δεν ειναι ρεαλιστικη. Το αν θαναι 21,31 η οπου αλλου καθησει σε καποια ρυθμιση, δεν προκειται να τον νοιαζει,σταθερη θαναι ομως. Ετσι μονο θα δει αν ηταν (που δεν ηταν) πραγματικη αυξηση κ κατα συνεπεια αν ηταν αυτη η αιτια ξυπνηματος. Επεξ/σία 30 Απριλίου από Specs
liakjim Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 10 λεπτά πριν, Specs είπε αυτον τον αισθητηρα εχει κ εμενα το κλασσικο θερμομετρο ομως , με πανελ. αδιαφορει αλλα ο κατοχος μπερδευεται βλεποντας αποκλιση στον αερα που δεν ειναι ρεαλιστικη, ενω στον τοιχο κλπ δεν ειναι καθολου ευμεταβλητο. Εγω βλεπω πως πχ αρχιζει να παιζει τωρα μεταξυ 22,37 και 22,31 "ο τοιχος" γιατι δουλευει ο απορροφητηρας δυο ωρες τωρα...μολις κλεισει μετα απο καμμια ωρα θα επιστρεψει εκει που ηταν. Δεν μιλαμε καν για μισο βαθμο ουτε για ενα δεκατο, αλλα για 0,6 του δεκατου. Η διακυμανση τον πειραζει τον φιλο μας, που ειναι εικονικη κ ψυχολογικη. Δεν ειναι ρεαλιστικη. Το αν θαναι 21,31 η οπου αλλου καθησει σε καποια ρυθμιση, δεν προκειται να τον νοιαζει,σταθερη θαναι ομως. Μόνο που ο άνθρωπος δεν είναι τοίχος. Και νιώθει άμεσα τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του αέρα από τα onoff.
Specs Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Just now, liakjim said: Μόνο που ο άνθρωπος δεν είναι τοίχος. Και νιώθει άμεσα τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του αέρα από τα onoff. εγω πιστευω πως σε 24/7 λειτουργια κ με το να μην εχουμε ανεμιστηρα μεσα μοναδας ενεργο (εφοσον μιλαμε για θερμανση κ ολα ετσι κανουν) οταν κλεινει το εξω, δεν γινεται αντιληπτο, αλλωστε σκεπασμενο ειναι το μωρο. Αν ηταν καλοκαιρι, και δεν εκλεινε ο μεσα ανεμιστηρας ακομηκ ροη μαζι με αυξηση υγρασιας θα ηταν καθοριστικη αιτια δυσφοριας.
liakjim Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Μόλις τώρα, Specs είπε εγω πιστευω πως σε 24/7 λειτουργια κ με το να μην εχουμε ανεμιστηρα μεσα μοναδας ενεργο (εφοσον μιλαμε για θερμανση κ ολα ετσι κανουν) οταν κλεινει το εξω, δεν γινεται αντιληπτο, αλλωστε σκεπασμενο ειναι το μωρο. Αν ηταν καλοκαιρι, και δεν εκλεινε ο μεσα ανεμιστηρας ακομηκ ροη μαζι με αυξηση υγρασιας θα ηταν καθοριστικη αιτια δυσφοριας. Ναι μπορείς να έχεις δίκιο ( για τη θέρμανση). Αν και εξαρτάται. Πχ μπορώ και μαντεύω με σχετικά καλή επιτυχία στα πόσα watts λειτουργεί το asyg24kmta από τη θερμοκρασία του αέρα που πέφτει στον σβέρκο μου. 2
Specs Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, liakjim said: από τη θερμοκρασία του αέρα που πέφτει στον σβέρκο μου. Θα βαλω μια σειρα στο εξελ, αλλα να γραψω οτι καταχωρηθηκε μεσω μετρησης με σβερκομετρο??? Επεξ/σία 30 Απριλίου από Specs 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα