Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να πω κι εγώ την άποψή μου στην παραπάνω συζήτηση, νομίζω ότι η μεταφορά θερμότητας στο ανθρώπινο σώμα από το κλιματιστικό γίνεται πρωτίστως μέσω αγωγής θερμότητας (convection) από τον αέρα και δευτερευόντως μέσω θερμικής ακτινοβολίας (radiation) από τα δομικά υλικά. Ακόμα και αν τα δομικά υλικά είναι ζεστά, στην περίπτωση που ο αέρας θερμανθεί αιφνιδίως περισσότερο επειδή το κλιματιστικό φυσάει ζεστό αέρα, θα υπερισχύσει ο μηχανισμός της αγωγής θερμότητας έναντι της ακτινοβολίας.

Αλλά ακόμα και αν το κλιματιστικό δουλεύει διαρκώς σε σταθερή θερμοκρασία, η αίσθηση θερμότητας προκύπτει κυρίως από τον αέρα, αφού αυτός είναι που θα κρατήσει ζεστά και τα δομικά υλικά, για να εκπέμψουν με την σειρά τους μέρος της θερμότητας που απορρόφησαν πίσω στο σώμα μέσω ακτινοβολίας. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, η άνεση είναι ασυγκρίτως καλύτερη, γιατί η αίσθηση της θερμοκρασίας είναι σταθερή τόσο μέσω αγωγής θερμότητας, όσο και μέσω ακτινοβολίας.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωμη για Hisense Energy PRO , σαν χρηση ολο το χρονο θερμανση και ψυξη . 
Δειχνει φθηνοτερο απο Toshiba και ενδεχομενως πιο οικονομικο στη θερμανση
https://www.bestprice.gr/item/2157356265/hisense-energy-pro-qe35xv0egqe35xv0ew-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-wi-fi.html

Επεξ/σία από Incepted
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Specs είπε

Τιμη καλη, τωρα οσον αφορα ελεγχο φρεον , δεν κανει κανεις κ δεν χρειαζεται. Τα φιλτρα οπως υποθετω τα πλενεις κ εσυ , αν το δουλευεις συνεχως θα το εχεις κανει ηδη . Αν οχι, δες κ μαθε τοσο απλο που ειναι. Καλο πλυσιμο σε κυψελες κ φτερωτη μεσα μοναδας κ επειδη ειμαι παθων, προσοχη σε πιεστικο στην χρηση στο εξω κυριως να μη στραβωσουν τα φυλλαρακια. Εννοειται ολα αυτα υπο επιβλεψη κ αν ειναι δυο, σαν τζακ ρασελ μια μεσα μια εξω ασταματητα. Το εξουσιοδοτημενο μου χαλασε τις ψυκτρες...

Τιμή υπερβολικά καλή θα έλεγα μιας και περίμενα 50αρι. Οκ, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και θα το προσέξω με το πιεστικό.

Κάτι άλλο τώρα. Μπήκα στο standbyme και είδα ότι έχω εγγύηση 3 έτη, ενώ γράφουν στο site ότι είναι 5ετης η εγγύηση όταν κάνεις εγγραφή στο standbyme. 

Πλέον ούτε τσίχλα από την Daikin. Ας κρατήσουν την 3ετη εγγύηση τους και να ζητάνε 99€ για επέκταση στα 10 χρόνια. Άσε, καλύτερα Fujitsu με 7ετη εγγύηση και σίγουρα καλύτερο σέρβις από την Daikin που από τον Δεκέμβρη τους περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο για να έρθουν. Πολύ καλή απόδοση το ftxc35d, αλλά σίγουρα υπάρχουν εφάμιλλα, αν όχι καλύτερα μηχανήματα. 

• Haha 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Incepted είπε

https://www.bestprice.gr/item/2157356265/hisense-energy-pro-qe35xv0egqe35xv0ew-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-wi-fi.html

Δεν θα στοιχημάτιζα για οικονομία σε χρήση και ειδικά σε θέρμανση. Η αλήθεια είναι ότι το feedback μας για τα hisense είναι σχεδόν μηδενικό (δεν λέω σκέτο μηδενικό γιατί δεν είμαι σίγουρος), οπότε δεν ξέρουμε στα αλήθεια, αλλά προσωπικά θα πήγαινα στη γνωστή πεπατημένη (daikin, fujitsu, toshiba με αλφαβητική σειρά). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Incepted είπε

Κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά του μοιάζει με τα AUX. Στην θέρμανση έχει κατώτερη κατανάλωση 300 watt. Αμφίβολο αν θα είναι οικονομικό. Εικάζω δε, ότι τα σχετικά υψηλά ποσοστά ενεργειακής απόδοσης στην θέρμανση τα επιτυγχάνει επειδή έχει πολύ υψηλή παροχή αέρα (470m3 η ελάχιστη!) , που ως γνωστόν, όσο πιο ψηλή παροχή αέρα τόσο μεγαλύτερη η ενεργειακή απόδοση στην θέρμανση. Αλλά στην πραγματικότητα σπάνια θα επιλέξεις τη μέγιστη παροχή, εκτός και αν απουσιάζεις.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, efib said:

Κάτι άλλο τώρα. Μπήκα στο standbyme και είδα ότι έχω εγγύηση 3 έτη, ενώ γράφουν στο site ότι είναι 5ετης η εγγύηση όταν κάνεις εγγραφή στο standbyme. 

To ακομη στο site? εψαξα κ δεν το βρηκα. Και το χειροτερο, οπως παντα ενα χαος, σε ενα σημειο λεει με την εγγραφη παιρνεις 6 μηνες επεκταση δωρεαν, σε αλλο ενα χρονο! Στα site των Blue Dealers ακομη για 5 χρονια γραφουν. Στο δια ταυτα , ειδικα επειδη ειναι σειρα F (blue dealer δηλαδη) παρε 2108761300 κ πες τους το προβλημα που σου εμφανιζει το standbyme. Πιστευω θα στο επεκτεινουν στα 5 ετη ακομη κ αν δεν το εχουν πλεον ετσι. Δυστυχως ετσι λειτουργουσαν...πιστευω δεν εχει αλλαξει κατι.Ενημερωσε μας ομως για το αποτελεσμα.

Μαθανε πως "εξοικονομωμαστε κατ οικον " και πλακωσαν κ οι Ιαπωνες...

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Specs είπε

To ακομη στο site? εψαξα κ δεν το βρηκα. Και το χειροτερο, οπως παντα ενα χαος, σε ενα σημειο λεει με την εγγραφη παιρνεις 6 μηνες επεκταση δωρεαν, σε αλλο ενα χρονο! Στα site των Blue Dealers ακομη για 5 χρονια γραφουν. Στο δια ταυτα , ειδικα επειδη ειναι σειρα F (blue dealer δηλαδη) παρε 2108761300 κ πες τους το προβλημα που σου εμφανιζει το standbyme. Πιστευω θα στο επεκτεινουν στα 5 ετη ακομη κ αν δεν το εχουν πλεον ετσι. Δυστυχως ετσι λειτουργουσαν...πιστευω δεν εχει αλλαξει κατι.Ενημερωσε μας ομως για το αποτελεσμα.

Μαθανε πως "εξοικονομωμαστε κατ οικον " και πλακωσαν κ οι Ιαπωνες...

Μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών και μου είπαν ότι ναι μεν είναι f, αλλά δεν είναι αγορασμενο απευθείας από blue dealer (Σημ. Το κατάστημα αγοράς φαίνεται ως επίσημος μεταπωλητής), οπότε έχει 3 έτη εγγύηση. Τους εξήγησα ότι λόγω της επισκευής που έγινε ουσιαστικά μπήκε κατσαβίδι και δεν είναι πια εργοστασιακό (στο εργοστάσιο δεν έχει σκόνες και έχει ελεγχόμενες συνθήκες κλπ), θα ήθελα να μου  δώσουν 5ετη εγγύηση ή έστω μια έκπτωση για την 10ετη εγγύηση. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από τα 2, και αναγκαστικά θα αγοράσω την 10ετη γιατί φοβάμαι ότι θα παρουσιάσει πρόβλημα το επισκευασμένο από την 1η στιγμή κλιματιστικό μου. 

Κάτι το σημερινό, κάτι το θέμα τότε που άφησαν τον επίσημο μεταπωλητή τους να παρανομει και να με απειλεί κιόλας με μηνύσεις, κάτι που περιμένω από Δεκεμβρη να με πάρουν τηλέφωνο για έναν έλεγχο.. Νομιζω ότι η υπομονή μου εξαντλήθηκε και δεν θα επιλέξω ξανά Daikin για μελλοντικές αγορές. Έβαλε 7 έτη εγγύηση ή Fujitsu και πλέον θα στραφω εκεί. Έχει και ξεκάθαρη νόμιμη εγγύηση, όχι σαν την Daikin που κρύβεται και δεν προστατεύει τον τελικό χρήστη, αλλά μάλλον τζιραρει τρέλα το μαγαζάκι.

• Haha 1
Δημοσ.
1 minute ago, efib said:

Μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών και μου είπαν ότι ναι μεν είναι f, αλλά δεν είναι αγορασμενο απευθείας από blue dealer

Θυμιζω πως για να παρω F απο Blue Dealer, το αγορασα απο αλλη πολη(που αγονουσε οτι εχει 5 χρονια εγγυηση!!!) (ηταν με το προγραμμα ανακυκλωνω κλπ  κ ο τοπικος δεν συμμετειχε), με ενδιαμεσο τοπικο εμπορο εδω , το αγορασα πολυ ακριβοτερα δηλαδη κ οταν ηρθε η στιγμη για την καταχωρηση απο τον blue dealer, επειδη δεν μπορουσε να το κανει σωστα, πηρα στην Daikin κ εκαναν αυτοι την καταχωρηση, μου ζητησαν συγγνωμη για την αγνοια του Blue Dealer πωλητη τους κ εν τελει μου ειπαν πως εφοσον θα επαιρνα την εγγυηση των 10 ετων, δεν χρειαζοταν ναναι απο Blue Dealer. Ειχαν γλυκαθει με τις επεκτασεις κ τις εδιναν πλεον κ στα απλα μη F. Η ενσταση μου μετα ηταν πως με την αγορα της επεκτασης το απλο απο τα 2 ετη παει στα 10 , ενω το F απο τα 5 ετη παει στα 10, προφανως ανιση μεταχειριση , εναντια στο ιδιο τους το Blue Dealer δικτυο.

Ενα χαος λοιπον...η χωρα μας παραμενει ασχετως οικονομικων κρισεων η οχι, ενα ελντοραντο για ντοπιους αλλα και ξενους εμπορους.

Αυτα συν τις υπερτιμολογησεις με υπερκερδη λογω της ασταματητης ζητησης των επιδοτουμενων προγραμματων  κ πληρωνουμε ενα 9ρι για χρυσο...

• Like 2
Δημοσ.

@Specs, και εγώ το σκεφτόμουν ότι δεν δίνουν κανένα λόγο να αγοράσεις από blue dealer με αυτή την επέκταση. Εάν θέλεις την καλύτερη εμπειρία τότε Κωτσόβολος (που όπως είδαμε τιμάει την υπαναχώρηση ακόμα και σε κλιματιστικό που έχει εγκατασταθεί και 10 έτη εγγύηση με 99€. Νομίζω πως τα Fujitsu με 7 έτη εγγύηση είναι η καλύτερη επιλογή, που όμως θέλουν σέρβις μόνο από δικό τους δίκτυο. 

Τώρα που λέμε για Fujitsu ξέρεις αν το kgcg σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα; Με seer 9.4 και scop (θερμό) 6.6 νομίζω ότι είναι πολύ ελκυστικό πακέτο.

• Like 1
Δημοσ.
47 minutes ago, efib said:

Τώρα που λέμε για Fujitsu ξέρεις αν το kgcg σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα;

δες το excel της υπογραφης μου, τα εχω καταχωρησει εκει

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Specs είπε

δες το excel της υπογραφης μου, τα εχω καταχωρησει εκει

Σωστά. Alzheimer 😅 ευχαριστώ!

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Το είδα και αυτό: σταθερή κατανάλωση στα 100 watt με ζήτηση 22 και ανεμιστήρα στο low. Fujitsu ASEH09KMCG.

image.png.c3c9853f678e005ea2c50cfb1f9f276f.png

• Like 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το είδα και αυτό: σταθερή κατανάλωση στα 100 watt με ζήτηση 22 και ανεμιστήρα στο low. Fujitsu ASEH09KMCG.

Άριστο!

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Κάτι τέτοια ανεβάζετε και συνεχίζω να περιμένω να το ξανά φέρουν και στο τέλος θα μείνω χωρίς κλιματιστικά🥲

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Pan_K είπε

Κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά του μοιάζει με τα AUX. Στην θέρμανση έχει κατώτερη κατανάλωση 300 watt. Αμφίβολο αν θα είναι οικονομικό. Εικάζω δε, ότι τα σχετικά υψηλά ποσοστά ενεργειακής απόδοσης στην θέρμανση τα επιτυγχάνει επειδή έχει πολύ υψηλή παροχή αέρα (470m3 η ελάχιστη!) , που ως γνωστόν, όσο πιο ψηλή παροχή αέρα τόσο μεγαλύτερη η ενεργειακή απόδοση στην θέρμανση. Αλλά στην πραγματικότητα σπάνια θα επιλέξεις τη μέγιστη παροχή, εκτός και αν απουσιάζεις.

Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα ένα κλίμα με καλή απόδοση όλο το χρονο που να είναι και οικονομικό σχετικά με τα Toshiba - Panasonic , ίσως δεν είναι κακή επιλογή στα 200+ ευρώ κάτω . Περισσότερο σαν ποιότητα και σέρβις δεν έχω ιδέα για το brand

Επεξ/σία από Incepted

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...