Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Incepted είπε

Δειχνει καλυτερα νουμερα το Hisense τουλαχιστον στο ταμπελακι κι απο τα 2. Βλεπω κατι λαθος ή ειναι αμελητεα η διαφορα?

Δεν κοιτάμε μόνο το ταμπελάκι. Στην πραγματική ζωή έχουμε δει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Παράδειγμα εδώ

2 ώρες πριν, Specs είπε

@liakjimΠοιος ειναι ο κατοχος του Yukai 24 , στο grafana της οικογενειας σου? δεν μπορει να μας πει αν σταματαει ο μεσα ανεμιστηρας στην ψυξη?

Δεν βλέπω ότι τον σβήνει ( από ένα περσινό διάγραμμα ) 

image.png.81f3f7b67b6678ef120b7724353f2285.png

• Like 1
  • Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 07/03/2025 at 20:35, BrunoB said:

ASEG24KMTE ❤️

Screenshot2025-03-07at20-30-49InfluxDBHomeAssistant.png.b7ed567b16599bcc528281cbe167c195.png

Τέλος Μαρτίου θα βγάλω μέσο όρο 4μηνου Δεκ-Μαρ (δουλεύει ασταμάτητα)

Μας εχεις δωσει τα στοιχεια που ελεγες? για συγκριση κ χειμωνα με το Midea που ειχες πρωτα κ ειχαμε το καλοκαιρι σοκ υπερ Fujitsu σε συγκριση παρα τα SEER που ηταν αντιθετα! Το ειδα τωρα που ποσταρε για παραδειγμα ο liakjim κ το αναμοχλευω!

Αν μη τι αλλο, να μην βαζω ουτε στα "ιαπωνικα" τους δεικτες SEER SCOP στο εξελ, ειναι ανοησια...

@liakjimποιες ειναι οι βελτιωσεις του ΚΜΤΕ https://webstore.uk.fujitsu-general.com/7-1kw-wall-mounted-indoor-unit-r32-aseg24kmte ως προς την πλεμπα σου https://www.viacomvs.com/wf-doc/fujitsu-klima-uredjaj-zidni-inverter-asyg24kmta-aoyg24kmta-design-technical-manual.pdf? πανομοιοτυπα τα βλεπω αν ειναι αυτα ακριβως τα μοντελα.

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Specs είπε

@liakjimποιες ειναι οι βελτιωσεις του ΚΜΤΕ https://webstore.uk.fujitsu-general.com/7-1kw-wall-mounted-indoor-unit-r32-aseg24kmte ως προς την πλεμπα σου https://www.viacomvs.com/wf-doc/fujitsu-klima-uredjaj-zidni-inverter-asyg24kmta-aoyg24kmta-design-technical-manual.pdf? πανομοιοτυπα τα βλεπω αν ειναι αυτα ακριβως τα μοντελα.

ΥΓ Να πάρει , δεν φαίνονται οι εικόνες. 

Δημοσ.
3 minutes ago, liakjim said:

ΥΓ Να πάρει , δεν φαίνονται οι εικόνες. 

δηλαδη μεσα εχεις asyg24kmta και εξω AOEG24KMTA  η AOYG24KMTA ?

Δημοσ.
13 hours ago, Aflo said:

Πήρα από πλαίσιο με δωρεάν εγκατάσταση. Οταν με κάλεσαν για ραντεβού από την εταιρεία εγκατάστασης τους εξήγησα πως θέλω 3μ χαλκοσωλήνα και αντλία κενού. Με ενημέρωσε ο υπεύθυνος της εταιρείας πως δεν μπορεί να την κάνει οπότε το πλαίσιο όρισε άλλη εταιρεία στην οποία είπα ακριβώς τα ίδια. Ήρθαν την έκαναν και ήταν όλα καλά τελικά. Οπότε ναι επέλεξε την δωρεάν εγκατάσταση διότι δεν είναι εποχές για 100 ευρα αλλά απαίτησε αυτά τα ελάχιστα που έτσι και αλλιώς είναι υποχρεωμένοι. 

Ευχαριστώ για την απαντηση και τον χρόνο σου.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Livagoth είπε

Καλησπέρα. Σε toyotomi 9αρι, όταν βάζω την θέρμανση μου ανάβει το λαμπάκι defrost. Δεν έχει πιάσει πάγο η μονάδα. Στην ψύξη δεν μου βγάζει αυτο το status. Φυσικά το λαμπάκι defrost δεν σβήνει ποτέ και η θέρμανση δεν ξεκινάει. Τι μπορεί να είναι; κάποιος αισθητήρας ή απώλεια φρεον; 

Αν σου βγάζει πάντως αρκετά κρύο αέρα στην ψύξη με ζητούμενη 17 βαθμούς, τότε δεν πρέπει να είναι φρέον. Ότι, όμως και αν υποθέσουμε, ακόμα και αν πέσουμε μέσα "διαγνωστικά", δεν νομίζω ότι γλιτώνεις την επίσκεψη από τεχνικό. Τώρα αν αξίζει να πληρώσεις τεχνικό ακόμα και για να  να το δει ή αν είναι η ώρα να το αντικαταστήσεις με ανακύκλωση συσκευής, ίσως αυτό να είναι ένα καλό ερώτημα.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Livagoth είπε

Καλησπέρα. Σε toyotomi 9αρι, όταν βάζω την θέρμανση μου ανάβει το λαμπάκι defrost. Δεν έχει πιάσει πάγο η μονάδα. Στην ψύξη δεν μου βγάζει αυτο το status. Φυσικά το λαμπάκι defrost δεν σβήνει ποτέ και η θέρμανση δεν ξεκινάει. Τι μπορεί να είναι; κάποιος αισθητήρας ή απώλεια φρεον; 

Μπορεί να έχει κολλήσει η 4οδη. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχει βγάλει το public μία προσφορά για αυτά τα κλιματιστικά με 20% επιστροφή και δωρεάν εγκατάσταση.

Ψάχνω ένα κλιματαστικό για σαλοκουζίνα (δεν θέλω λευκό) 30-35 τμ και μου φάνηκε καλό αυτό.

Ποια είναι η γνώμη σας. Έχει κάποιο καλύτερο από την παραπάνω λίστα? Ή κάτι καλύτερο κοντά στο 1000ρικο από άλλο κατάστημα?

Να αναφέρω επίσης ότι έχω φωτοβολταικά και δεν με ενδιαφέρει το πιο οικονομικό. Να δουλεύει σωστά θέλω και αξιόπιστα σε ψύξη αλλά και θέρμανση.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορεί να έχει κολλήσει η 4οδη. 

Μου πέρασε κι εμένα από το μυαλό. Στο παρελθόν μου είχε κολλήσει η 4οδη και είχα παρόμοια συμπτώματα, αλλά δεν μου έβγαζε κάποια ένδειξη defrost. Ξεκόλλησε με δυο-τρεις αποσυνδέσεις από το ρεύμα, μέχρι να παραδώσει το πνεύμα η πλακέτα έπειτα από λίγους μήνες. Αυτό που με προβληματίζει στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι βγάζει συνεχώς ένδειξη defrost.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, vdeseris είπε

Έχει βγάλει το public μία προσφορά για αυτά τα κλιματιστικά με 20% επιστροφή και δωρεάν εγκατάσταση.

Ψάχνω ένα κλιματαστικό για σαλοκουζίνα (δεν θέλω λευκό) 30-35 τμ και μου φάνηκε καλό αυτό.

Ποια είναι η γνώμη σας. Έχει κάποιο καλύτερο από την παραπάνω λίστα? Ή κάτι καλύτερο κοντά στο 1000ρικο από άλλο κατάστημα?

Να αναφέρω επίσης ότι έχω φωτοβολταικά και δεν με ενδιαφέρει το πιο οικονομικό. Να δουλεύει σωστά θέλω και αξιόπιστα σε ψύξη αλλά και θέρμανση.

Γιατί 18άρι; Πόσες απώλειες σου βγάζει η εφαρμογή για τα 35τμ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γιατί 18άρι; Πόσες απώλειες σου βγάζει η εφαρμογή για τα 35τμ;

Ο κάτω όροφος (με την σαλοκουζίνα) έχει και WC και αποθήκη. Αν ανοίξω τις πόρτες τους πάμε στα ~45 τμ.

Επειδή το τωρινό 12άρι δεν ήταν επαρκές είπα να πάω σε 18άρι. (σε αυτά επίσης έχει 20% επιστροφή το public 😆)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vdeseris είπε

Ο κάτω όροφος (με την σαλοκουζίνα) έχει και WC και αποθήκη. Αν ανοίξω τις πόρτες τους πάμε στα ~45 τμ.

Επειδή το τωρινό 12άρι δεν ήταν επαρκές είπα να πάω σε 18άρι. (σε αυτά επίσης έχει 20% επιστροφή το public 😆)

Όχι, δεν υπάρχει στο πάμπλικ κάτι να πάρεις. 

Θα πρέπει να πας εδώ (προσοχή από που θα ψωνίσεις, παίζει παραεισαγωγές και διάφορα κουλά) :

https://www.bestprice.gr/item/2158590388/toshiba-edge-black-ras-b18g3kvsgb-eras-18j2avsg-e-klimatistiko-inverter-18000-btu-aa-me-wi-fi.html?qid=aaFMiQv_0o5_5187f&seq=1&qo=edge+18000+black&from=search

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-18000-btu-toshiba-σειρά-edge-black-ras-b18g3kvsgb-e-ras

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όχι, δεν υπάρχει στο πάμπλικ κάτι να πάρεις. 

Θα πρέπει να πας εδώ (προσοχή από που θα ψωνίσεις, παίζει παραεισαγωγές και διάφορα κουλά) :

https://www.bestprice.gr/item/2158590388/toshiba-edge-black-ras-b18g3kvsgb-eras-18j2avsg-e-klimatistiko-inverter-18000-btu-aa-me-wi-fi.html?qid=aaFMiQv_0o5_5187f&seq=1&qo=edge+18000+black&from=search

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-18000-btu-toshiba-σειρά-edge-black-ras-b18g3kvsgb-e-ras

Σε ευχαριστώ.

Ανάμεσα σε edge και Haori?

EDGE

Ισχύς Ψύξης: 
17.061 Btu
Ισχύς Θέρμανσης: 
20.473 Btu
Εύρος απόδοσης στην Ψύξη: 
4.095 - 20.473 Btu
Εύρος απόδοσης στη Θέρμανση: 
3.753 - 22.179 Btu
Κατανάλωση ρεύματος στην Ψύξη: 
224 kWh/a
Κατανάλωση ρεύματος στη Θέρμανση: 
1.309 kWh/a
Ενεργειακή κλάση στην Ψύξη: 
A+++
Ενεργειακή κλάση στη Θέρμανση: 
A+++
Βαθμός απόδοσης στην Ψύξη: 
SEER: 7.30
Βαθμός απόδοσης στη Θέρμανση: 
SCOP: 6.00

HAORI:
Ισχύς Ψύξης: 
15.696 Btu
Ισχύς Θέρμανσης: 
18.767 Btu
4.095 - 18.084 Btu
3.753 - 21.496 Btu
206 kWh/a
1.214 kWh/a
A++
A++
SEER: 7.80
SCOP: 6.10
Επεξ/σία από vdeseris
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vdeseris είπε

Σε ευχαριστώ.

Ανάμεσα σε edge και Haori?

EDGE

Ισχύς Ψύξης: 
17.061 Btu
Ισχύς Θέρμανσης: 
20.473 Btu
4.095 - 20.473 Btu
3.753 - 22.179 Btu
224 kWh/a
1.309 kWh/a
A+++
A+++
SEER: 7.30
SCOP: 6.00

HAORI:
Ισχύς Ψύξης: 
15.696 Btu
Ισχύς Θέρμανσης: 
18.767 Btu
4.095 - 18.084 Btu
3.753 - 21.496 Btu
206 kWh/a
1.214 kWh/a
A++
A++
SEER: 7.80
SCOP: 6.10

Το haori είναι 16άρι. Αν σε φτάνει go. Ίδιο πάνω κάτω με το edge σε απόδοση. Υπάρχει και 16άρι edge. Είπες 45τμ για αυτό είπα 18άρι. Τρέξε καλά τις απώλειες και το βλέπεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...