liakjim Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Έχει κανείς υπολογίσει ποτέ το EER ενός κλασικού μιντεοειδούς όταν λειτουργεί σε φάση ECO με εξωτερική γύρω στους 28 - 32; Ο @liakjim μήπως; Εχτές στο γραφείο μου το θερμόμετρο έδειξε μέχρι 28 βαθμούς εσωτερική. Κέντρο Αθήνας, χωρίς μόνωση, με ταράτσα από πάνω και νοτιοδυτικό προσανατολισμό. Καλή καλοκαιρινή σεζόν αδέρφια. Υπόψιν ότι στη ψύξη η μέτρηση της απόδοσης είναι πιο δύσκολη. Η εξίσωση αλλάζει μιας και το κλιματιστικό όχι μόνο ψύχει αλλά και δυνητικά αλλάζει την φάση των υδρατμών από αέριο σε υγρό (κοινώς αφαιρεί υγρασία από τον χώρο). Ρίξε μια ματιά εδώ -> Προτείνω να φτιάξεις έναν μίνι φορητό σταθμό μέτρησης. Θα χρεαστείς ένα esp32 και δύο θερμόμετρα sht45 και τον αντίστοιχο κώδικα σε esphome. Αυτά μετράνε και υγρασία. Τα συνδέεις σε ένα powerbank και πλέον μπορείς να κάνεις συνεχείς μετρήσεις (σημαντικό γιατί το eer δεν μένει σταθερό). Spoiler Ο κώδικάς σου στο Homeassistant που υπολογίζει την ισχύ θα πρέπει να είναι πλέον έτσι: https://codefile.io/f/Xh6x6gdZ26 Μετά διαιρείς με την κατανάλωση και έχεις το eer. Μάλιστα τα υλικά είναι φθηνά, οπότε προτείνω να φτιάξεις δύο σταθμούς για να μπορείς να κάνεις ταυτόχρονη μέτρηση σε δύο κλιματιστικά στις ίδιες εξωτερικές θερμοκρασίες για σύγκριση. Αποτέλεσμα -> 1
GregKos Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 12 ώρες πριν, liakjim είπε Ναι, συμφωνώ. Θα έβαζα ένα aseg18kmte και 3Χaseh09kmcg / tcl miracle iii 9K. Θα είναι αρκετά τα 18 για αυτό το χώρο; Περίπου €100 διαφορά για 24 οπότε ανησυχώ. Ευχαριστώ για τα συγκεκριμένα μοντέλα! Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για WiFi Adapter στο 18άρι;
liakjim Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 7 λεπτά πριν, elevicour είπε Καλημέρα στην ομάδα ερώτηση εύκολη και γρήγορη . 1) GREE PULAR : GRC/GRCO-121QI/KPL3-N6 (12API) 535€+ΦΠΑ 2) GREE PULAR: GRC/GRCO-181QI/KPL-N6 (18API) 785€ +ΦΠΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ή 1) Fujitsu Aceh12kmcg-aoeh12kmcg (δεν έχω τιμή ακόμα) 2) Fujitsu aseg18KMTE-AOEG18KMTA 1100€+ΦΠΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ; χρηση 30 % ζεστη 70 % ψυξη Τα GREE με 10ετης εγγύηση έχει ενδιαφέρον .. αν και εφόσον διαβάσει κάποιος τα ψιλά γράμματα.. οι εξωτερικές μονάδες σε ταράτσα απροστάτευτες (θα δω τι μπορώ να βάλω για προστασία) η ερώτηση είναι κυρίως ως προς τις καταναλώσεις αν έχει κάποιος εμπειρία διότι στα χαρτιά καλά ειναι.. ευχαριστώ.. Μην το συζητάς, εννοείται πας σε fujitsu. 1 λεπτό πριν, GregKos είπε Θα είναι αρκετά τα 18 για αυτό το χώρο; Περίπου €100 διαφορά για 24 οπότε ανησυχώ. Ευχαριστώ για τα συγκεκριμένα μοντέλα! Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για WiFi Adapter στο 18άρι; Εμένα μου φαίνεται και μεγάλο το 18άρι έτσι όπως τα λες. Για 100% σιγουριά θα πρέπει να ρωτήσεις έναν μηχανολόγο για να σου κάνει τη σχετική μελέτη. Αν έχεις αμφιβολίες πήγαινε στο αντίστοιχο 24άρι ή στο mitsubishi heavy 63. Χωρίς μελέτη θα πρέπει να αποφασίσεις μόνος σου. ΥΓ Ο αντάπτορας είναι ο UTY-TFSXH3 . 1
elevicour Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Ευχαριστώ @liakjim έχω ζητήσει τελική προσφορά για τα Fujitsu και περιμένω 1
avramo78 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Καλημέρα, Εχετε άποψη για το Fujitsu KN Eco Series ASEH09KNCA Eco 9.000 BTU/h που έχει ο Kotsovolos για για παιδικό δωμάτιο 12 τμ? https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306232-a-c-in9btu-fujitsu-aseh09knca-eco
liakjim Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 15 λεπτά πριν, avramo78 είπε Καλημέρα, Εχετε άποψη για το Fujitsu KN Eco Series ASEH09KNCA Eco 9.000 BTU/h που έχει ο Kotsovolos για για παιδικό δωμάτιο 12 τμ? https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306232-a-c-in9btu-fujitsu-aseh09knca-eco Έαν σκεφτεί κανείς ότι το ανώτερο aseh09kmcg έπαιξε στα 570€ εγκατεστημένο στο πλαίσιο (αλλά και έμμεσα και στον Κωτσόβολο το ΣΚ που πέρασε ), θα περίμενα να πέσει σημαντικά ή να πήγαινα σε νέα μελλοντική προσφορά (που εννοείται δεν ξέρω αν θα υπάρξει) . Στα χρήματα αυτά είναι ακριβό, ακόμα και με την εγκατάσταση στην τιμή. Αν θα ήθελες άμεση αγορά τότε συμπλήρωσε το παρακάτω σύμφωνα με τις οδηγίες ώστε να δούμε και τίποτα άλλο: Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού
flampouras Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Υπάρχει κάποιος εδώ με ASEG24KMTE και θερμόμετρο σε εξωτερικό χώρο; Έχω μια διαφόρα 3-4°C της εξωτερικής θερμοκρασίας που αναφέρει το κλιματιστικό σε σχέση με το θερμόμετρο, με αυτή του κλιματιστικού να είναι μικρότερη, και ήθελα να ρωτήσω αν έχετε και εσείς τέτοια διαφορά. Σημειωτέον, και τα 2 είναι υπο σκιά.
Pan_K Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, liakjim είπε Προτείνω να φτιάξεις έναν μίνι φορητό σταθμό μέτρησης. Για την ώρα έχω φτιάξει στο excel την φόρμουλα υπολογισμού του EER με βάση τις θερμοκρασίες, υγρασίες, την παροχή και τα watt. Δεν γίνεται να βάλω δύο xiaomi monitor όπως αυτά που βάζει ο @Specs και του ...κατέστρεψαν το Daikin (μόνο αυτό δεν του είπαν ακόμα στην επίσημη αντιπροσωπεία 🤪) και να τα παρακολουθώ με το home assistant? Επεξ/σία 6 Μαϊου από Pan_K
liakjim Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 34 λεπτά πριν, Pan_K είπε Για την ώρα έχω φτιάξει στο excel την φόρμουλα υπολογισμού του EER με βάση τις θερμοκρασίες, υγρασίες, την παροχή και τα watt. Δεν γίνεται να βάλω δύο xiaomi monitor όπως αυτά που βάζει ο @Specs και του ...κατέστρεψαν το Daikin (μόνο αυτό δεν του είπαν ακόμα στην επίσημη αντιπροσωπεία 🤪) και να τα παρακολουθώ με το home assistant? Ναι αν μετράνε καλά θερμοκρασία και υγρασία μπορείς. 53 λεπτά πριν, Pan_K είπε Για την ώρα έχω φτιάξει στο excel την φόρμουλα υπολογισμού του EER με βάση τις θερμοκρασίες, υγρασίες, την παροχή και τα watt. Δεν γίνεται να βάλω δύο xiaomi monitor όπως αυτά που βάζει ο @Specs και του ...κατέστρεψαν το Daikin (μόνο αυτό δεν του είπαν ακόμα στην επίσημη αντιπροσωπεία 🤪) και να τα παρακολουθώ με το home assistant? Τώρα το είδα. excel; Γιατί; Με το homeassistant θα φτιάξεις template sensors όπως πιο πάνω και τέλος. 1 ώρα πριν, flampouras είπε Υπάρχει κάποιος εδώ με ASEG24KMTE και θερμόμετρο σε εξωτερικό χώρο; Έχω μια διαφόρα 3-4°C της εξωτερικής θερμοκρασίας που αναφέρει το κλιματιστικό σε σχέση με το θερμόμετρο, με αυτή του κλιματιστικού να είναι μικρότερη, και ήθελα να ρωτήσω αν έχετε και εσείς τέτοια διαφορά. Σημειωτέον, και τα 2 είναι υπο σκιά. Ναι και εγώ βλέπω μια μικρή διαφορά στο asyg24kmta μου. 2
Specs Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 1 hour ago, liakjim said: Ναι και εγώ βλέπω μια μικρή διαφορά στο asyg24kmta μου. Aναλογως με τον αερα που χτυπαει το καθε θερμομετρο, η το αν ειναι κολλητο σε μια κολωνα η τοιχο κ παιρνει απο αυτο , του κλιματιστικου αλλαζει αν δουλευει κ απορροφα αερα η οχι κλπ Τωρα με κλειστα τα κλιματιστικα το δικο μου στην πλατη του Sensira 24,8 κ η εφαρμογη Daikin 25. 5 μετρα πιο περα στο ιδιο μπλακονι, συννεφια σημερα τεντες κατω το Perfera με το δικο μου στην πλατη 24,9 κ η εφαρμογη Daikin 26. Αναμεσα στα δυο μηχανηματα, σε κολωνα ενα ακομη θερμομετρο 24,9 . 1
BrunoB Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 4 hours ago, flampouras said: Υπάρχει κάποιος εδώ με ASEG24KMTE και θερμόμετρο σε εξωτερικό χώρο; Μόλις τσεκαρα, 24 βαθμούς και τα δυο. Καθόλου ηλιοφάνεια και ένα απαλό αεράκι. Το μηχάνημα σβηστό. 1
akiskar123 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Καλησπερα σε ολους, μια βοηθεια για 12αρι θα ηθελα,δωματιο 18τμ,θα τρεξω μετα το site για απωλειες κλπ ενα VFM,ενα αρκετα καλο και ενα τοπ ωστε να δω τις τιμες και να προχωρησω αναλογως. ΥΓ εχει το πλαισιο κατι mitsubishi heavy σε προσφορα,δεν ξερω εαν χωραει καποιο απο αυτα στις κατηγοριες που εγραψα παραπανω. Ευχαριστω πολυ.
liakjim Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 14 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Καλησπερα σε ολους, μια βοηθεια για 12αρι θα ηθελα,δωματιο 18τμ,θα τρεξω μετα το site για απωλειες κλπ ενα VFM,ενα αρκετα καλο και ενα τοπ ωστε να δω τις τιμες και να προχωρησω αναλογως. ΥΓ εχει το πλαισιο κατι mitsubishi heavy σε προσφορα,δεν ξερω εαν χωραει καποιο απο αυτα στις κατηγοριες που εγραψα παραπανω. Ευχαριστω πολυ. Ψύξη μόνο;
Specs Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) Πριν προχωρησω στην καταχωρηση λιγων ακομη "ιαπωνικων" που εμειναν,(στο εξελ της υπογραφης μου αναφερομαι) μηπως (για να μην τα σβηνω μετα εχοντας κανει τον κοπο αδικα) να μη κρατησω την καταχωρηση των seer scop η τα αφηνω με την ελπιδα να μην παγιδευσουν τα νουμερα αυτα κοσμο εδω μεσα μιας κ συζηταμε επι του πρακτεου πλεον κ οχι στην θεωρια. Επανω που σαν καταναλωτες σε μεγαλο ποσοστο πλεον τα μαθαμε να τα χρησιμοποιουμε αλλα ως φαινεται διαφοροποιουνται στην πραξη, κατι σαν το diesel gate μου θυμιζει, τα πειραζουν οι κατασκευαστες μονο για την ταμπελα κ τα Α , Α+ κλπ. Γνωμες? Επεξ/σία 6 Μαϊου από Specs
liakjim Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 4 λεπτά πριν, Specs είπε Πριν προχωρησω στην καταχωρηση λιγων ακομη "ιαπωνικων" που εμειναν,(στο εξελ της υπογραφης μου αναφερομαι) μηπως (για να μην τα σβηνω μετα εχοντας κανει τον κοπο αδικα) να μη κρατησω την καταχωρηση των seer scop η τα αφηνω με την ελπιδα να μην παγιδευσουν τα νουμερα αυτα κοσμο εδω μεσα μιας κ συζηταμε επι του πρακτεου πλεον κ οχι στην θεωρια. Επανω που σαν καταναλωτες σε μεγαλο ποσοστο πλεον τα μαθαμε να τα χρησιμοποιουμε αλλα ως φαινεται διαφοροποιουνται στην πραξη, κατι σαν το diesel gate μου θυμιζει, τα πειραζουν οι κατασκευαστες μονο για την ταμπελα κ τα Α , Α+ κλπ. Γνωμες? Αν θυμάσαι για αυτό και εγώ σταμάτησα το excel με τα "πραγματικά" για Ελλάδα seer. Αλλά τελικά, τα ενεργειακά ταμπελάκια υπάρχουν παντού, οπότε δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Οπότε για μένα ας μείνουν στο excel σου και εδώ στο φόρουμ θα τους σώζουμε από τις κακοτοπιές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα