Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και θα βαλω κ μερικες πληροφοριες, ιδιως λογω των Daikin για τις διαφορες στις εγγυησεις. Επισης διαπιστωσα οτι μαλλον "ιαπωνικη" ειναι η διαιρεση σε δυο καναλια πωλησεων, καταστηματα γενικα και επαγγελματικα τυπου 'Blue Dealers' μιας κ το ιδιο κανει κ η Fujitsu στην Ιαπωνια , εξ ου κ οι κωδικοι με ενα γραμμα διαφορα, απλα σε αλλες χωρες τα ξεχωριζουν σε General και σε Fujitsu.

YΓ. Το Sensira στον νεο κωδικο για το 2025 , πχ το 9ρι Sensira Ftxc25E ( η με το ονομα Siesta Atxc25E ) θα εχει πλεον ενσωματωμενο wifi.

Σε τι τιμη θα ερθει, θα δουμε, (αν δηλαδη το σχεδον 100ρικο που ζηταγαν για το wifi stick θα το ενσωματωσουν στην υπαρχουσα τιμη η θα  ακριβυνουν κατα 100ε το νεο) παντως σε τιποτε αλλο δεν διαφερει απο το προηγουμενο Ftxc25-D.

• Like 1
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλύτερο 24άρι αυτή την στιγμή όσον αφορά την τεχνολογία? γιατί διάβασα μια κριτική για on/off παλιές λειτουργίες σε ένα inventor που πήγα να αγοράσω και θέλω γνώμη αν γίνεται!!!

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Panikos22 είπε

Καλύτερο 24άρι αυτή την στιγμή όσον αφορά την τεχνολογία? 

Τι εννοείς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Panikos22 είπε

https://www.skroutz.gr/s/45386690/Inventor-Leon-LHUV-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html

Αυτό πήγα να πάρω από Κωτσόβολο και διάβασα κριτική μετά στο skroutz και κατάλαβα ότι δεν είναι όλα ίδια τελικά 😄

Εντάξει, αυτός σίγουρα είναι ο δικός μας @Pan_K. Τα έμπλεξε λίγο εκεί με τα scop και τα ελάχιστα watts αλλά μικρό το κακό μιας και η κριτική του είναι ημιθεη και βάλε 😅 

Ναι, εδώ και κάποια χρόνια που γράφουμε εδώ μέσα, έχουμε καταλάβει ότι οι κινεζοι έχουν δρόμο ακόμη...

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εντάξει, αυτός σίγουρα είναι ο δικός μας @Pan_K. Τα έμπλεξε λίγο εκεί με τα scop και τα ελάχιστα watts αλλά μικρό το κακό μιας και η κριτική του είναι ημιθεη και βάλε 😅 

Ναι, εδώ και κάποια χρόνια που γράφουμε εδώ μέσα, έχουμε καταλάβει ότι οι κινεζοι έχουν δρόμο ακόμη...

Με βάση την εμπειρία σας και των δύο, αν παίρνατε τώρα 24άρι μέχρι 1500€ σε ποιο θα πηγαίνατε? Είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα εγώ. Ψάχνω κάτι με wifi για remote άνοιγμα , έχω σε άλλο σπίτι 18άρι inventor πιο παλιό κανένα θέμα δεν είχα ποτέ και τσίμπησα λίγο και με το inventor το app που είδα σε βίντεο και ενώ ήμουν έτοιμος να βάλω παραγγελία διάβασα την κριτική και είπα να ψαχτώ λίγο πρώτα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Panikos22 είπε

Με βάση την εμπειρία σας και των δύο, αν παίρνατε τώρα 24άρι μέχρι 1500€ σε ποιο θα πηγαίνατε? Είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα εγώ. Ψάχνω κάτι με wifi για remote άνοιγμα , έχω σε άλλο σπίτι 18άρι inventor πιο παλιό κανένα θέμα δεν είχα ποτέ και τσίμπησα λίγο και με το inventor το app που είδα σε βίντεο και ενώ ήμουν έτοιμος να βάλω παραγγελία διάβασα την κριτική και είπα να ψαχτώ λίγο πρώτα.

Θα πρέπει να συμπληρώσεις αυτό

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, liakjim είπε

Ψύξη μόνο;

VFM : TCL Miracle III, Fujitsu aseh12kmcg

Top: Daikin ftxm35a, Fujitsu aseh1kgtg, Mitsubishi Heavy SRK/SRC- 35 ZSX-W

Legend: Daikin ururu sarara

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Εντάξει, αυτός σίγουρα είναι ο δικός μας @Pan_K. Τα έμπλεξε λίγο εκεί με τα scop και τα ελάχιστα watts

Έχω επιλέξει ένα ύφος γραφής που μιλάει κατευθείαν στο συναίσθημα, με κόστος ίσως κάποιες... ασάφειες στην αυστηρά τεχνική θεώρηση των πραγμάτων. Μπορεί, δηλαδή, να πέφτει μέχρι 245watt η κατανάλωση, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες που τους περισσότερους χρήστες δεν τους αφορούν, γιατί κανένας δεν δουλεύει 9-άρι στην μέγιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα για να μπορέσει το κλιματιστικό να κατέβει τόσο χαμηλά. Σίγουρα θα κόψει αρκετά πιο ψηλά, γύρω στα 400 watt. Οπότε, τα 300watt που γράφω είναι αρκετά επιεικές αν λάβουμε υπόψιν την συνήθη χρήση. Δεν θα ξεχάσω το άχρηστο inventor supreme 9κ που στο medium του ανεμιστήρα έκοβε στα 600 watt και ο τύπος της inventror μου έδινε συγχαρητήρια για το εκπληκτικό επίτευγμα του κλιματιστικού. Όσο για το scop 5,6, δίνω αυτό που αναφέρει η ταμπέλα στην θερμή ζώνη. Να δώσω το cop για την εκάστοτε συνθήκη που μέτρησα μόνος μου; Ποιος θα το καταλάβει και ποιος θα το θεωρήσει έγκυρο;

9 ώρες πριν, Panikos22 είπε

Με βάση την εμπειρία σας και των δύο, αν παίρνατε τώρα 24άρι μέχρι 1500€ σε ποιο θα πηγαίνατε?

Αν μπορούσα θα πήγαινα στο Toshiba Edge και μάλιστα από αυτό το κατάστημα: https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/edge-white-ras-b24g3kvsg-eras-24j2avsg-e1?ref=bestprice.gr&__bpgid=MW9BVVNEJ3NPJ3EsMjRKcStUSSo0dSM=

Το λέω επειδή θέλεις ενσωματωμένο Wifi, γιατί στα αντίστοιχης κλάσης Fujitsu ΚΜ-series όπως αυτό https://www.bestprice.gr/item/2159729743/fujitsu-aseg24kmteaoeg24kmta-klimatistiko-inverter-24000-btu-aa-me-wi-fi.html?qo=fujitsu+km&from=cat που είναι εξαιρετικό, θα πρέπει να προμηθευτείς μόνος σου το εξάρτημα και κοστίζει 100 ευρώ περίπου.

Σε μεγάλο χώρο εγώ προσωπικά θα προτιμούσα το Toshiba, γιατί επιτυγχάνει κατά την γνώμη μου την ιδανική ισορροπία μεταξύ υποκειμενικής άνεσης (=να μην σου φυσάει χλιαρό αέρα στην θέρμανση) και οικονομίας. 

Τα Inventor όταν δουλεύει ο συμπιεστής τους φυσάνε μεν καυτό αέρα που αρέσει σε πολλούς, αλλά αυτό στην πράξη έρχεται με ένα κόστος γύρω στο 50% πιο πάνω από ένα Fujitsu ΚΜ-series. Αλλά και στην ψύξη τα Inventor στην καλύτερη περίπτωση είναι 50% πιο ενεργοβόρα από τα Fujitsu KM, όπως έχουμε δει βάσει εμπεριστατωμένων μετρήσεων.

Πρώτα όμως συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο για να πάρεις από τους πιο έμπειρους εδώ μία πιο εξατομικευμένη συμβουλή.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 4
Δημοσ.

Καλή σας μέρα, σε μονοκατοικία χωρίς θερμομόνωση θέλω να βάλω ένα aircondition 9αρι για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, το οποίο θέλω να με καλύψει και σε Θέρμανση αλλά και σε ψύξη. Εχω επιλέξει το ELITE PREMIUM III-09CHSD/XAC1I (https://www.tclgreece.gr/product/elite-premium-iii-09chsd-xac1i/). Ποιά η άποψή σας για το συγκεκριμένο, θα με καλύψει?

Σας ευχαριστώ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Έχω επιλέξει ένα ύφος γραφής που μιλάει κατευθείαν στο συναίσθημα, με κόστος ίσως κάποιες... ασάφειες στην αυστηρά τεχνική θεώρηση των πραγμάτων. Μπορεί, δηλαδή, να πέφτει μέχρι 245watt η κατανάλωση, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες που τους περισσότερους χρήστες δεν τους αφορούν, γιατί κανένας δεν δουλεύει 9-άρι στην μέγιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα για να μπορέσει το κλιματιστικό να κατέβει τόσο χαμηλά. Σίγουρα θα κόψει αρκετά πιο ψηλά, γύρω στα 400 watt. Οπότε, τα 300watt που γράφω είναι αρκετά επιεικές αν λάβουμε υπόψιν την συνήθη χρήση. Δεν θα ξεχάσω το άχρηστο inventor supreme 9κ που στο medium του ανεμιστήρα έκοβε στα 600 watt και ο τύπος της inventror μου έδινε συγχαρητήρια για το εκπληκτικό επίτευγμα του κλιματιστικού. Όσο για το scop 5,6, δίνω αυτό που αναφέρει η ταμπέλα στην θερμή ζώνη. Να δώσω το cop για την εκάστοτε συνθήκη που μέτρησα μόνος μου; Ποιος θα το καταλάβει και ποιος θα το θεωρήσει έγκυρο;

Μαζί σου για το bold.

Με την ευκαιρία να πούμε ότι το scop είναι εποχικός βαθμός απόδοσης, όχι στιγμιαίος. Αυτά τα 245W αντιστοιχούν σε κάποια watts απόδοσης πχ αν έχεις cop 6 είναι 1470W ή 5000Btus . Θα μου πεις , αν είναι 300W τελικά πάμε στα 6000Btus που έγραψες, αλλά εκπαιδεύουμε τον κόσμο σε λάθος ορολογίες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με την ευκαιρία να πούμε ότι το scop είναι εποχικός βαθμός απόδοσης, όχι στιγμιαίος.

Αναμφίβολα. Εδώ βέβαια να πω ότι δεν παρέχεται πουθενά κάποιο πινακάκι με τα COP ανά εξωτερική θερμοκρασία από την Midea/Inventor για να επιλέξω την σωστή τιμή και έτσι έβαλα αυτήν την τιμή που αντιστοιχεί στον μέσο όρο της εποχιακής διακύμανσης του COP στην θερμή ζώνη (δηλαδή το SCOP), επειδή οι μετρήσεις αφορούσαν εξωτερικές θερμοκρασίες γύρω στους 8-12 βαθμούς.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αναμφίβολα. Εδώ βέβαια να πω ότι δεν παρέχεται πουθενά κάποιο πινακάκι με τα COP ανά εξωτερική θερμοκρασία από την Midea/Inventor για να επιλέξω την σωστή τιμή και έτσι έβαλα αυτήν την τιμή που αντιστοιχεί στον μέσο όρο της εποχιακής διακύμανσης του COP στην θερμή ζώνη (δηλαδή το SCOP), επειδή οι μετρήσεις αφορούσαν εξωτερικές θερμοκρασίες γύρω στους 8-12 βαθμούς.

Review για το aseh09kmcg δεν βλέπω. Περιμένεις να δεις ψύξη πρώτα;

1 ώρα πριν, johnyb21 είπε

Καλή σας μέρα, σε μονοκατοικία χωρίς θερμομόνωση θέλω να βάλω ένα aircondition 9αρι για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, το οποίο θέλω να με καλύψει και σε Θέρμανση αλλά και σε ψύξη. Εχω επιλέξει το ELITE PREMIUM III-09CHSD/XAC1I (https://www.tclgreece.gr/product/elite-premium-iii-09chsd-xac1i/). Ποιά η άποψή σας για το συγκεκριμένο, θα με καλύψει?

Σας ευχαριστώ...

Ότι και να βάλεις θα σε καλύψει. Το θέμα είναι πόσο ακριβά θέλεις να αγοράσεις και πόση χρήση θα κάνεις ώστε να δεις αν συμφέρει τελικά το κάπως ακριβότερο ή όχι μιας και δεν θα αποσβεστεί ποτέ. 

Πάντως αν βρεις σε καλή τιμή, προτίμησε το miracle III σε tcl. Είναι αρκετά καλύτερο από το elite. 

Αν πετύχεις σε προσφορά το aseh09kmcg όπως το έχουμε δει κατά καιρούς στα 570€ εγκατεστημένο, σκέψου το και για αυτό. 

Αν θέλεις άμεσα κάτι φθηνό, δοκιμασμένο και τίμιο, υπάρχει από πράκτικερ το Wellio TAC-09CHSD/IFI, όπου όμως θα θέλεις και εγκατάσταση και θα έχεις και μια απλά καλούτσικη εγγύηση των 3 ετών (έναντι 10 των tcl και 7 των fujitsu). 

ΥΓ Προσοχή στις παραεισαγωγές στα tcl αν τελικά πας εκεί. Θα πρέπει να ψωνίσεις από κατάστημα που εμπορεύεται tcl με εισαγωγή του δικτύου Τουρνικιώτη. Επίσης στο bestprice υπάρχουν συνήθως καλύτερες τιμές (αλλά και περισσότερα μαγαζιά που κάνουν παραεισαγωγή) . 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Review για το aseh09kmcg δεν βλέπω. Περιμένεις να δεις ψύξη πρώτα;

Μιας και το έθιξες είπα να μην το αναβάλλω. Έχω συμπεριλάβει και διάγραμμα με ελάχιστη τα 97,7 watt, αλλά θα το ανεβάσουν μόλις το εγκρίνουν.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...