flampouras Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Απ' οτι βλέπω το ASEG24KMTE δεν έχει αυτόματη λειτουργία μετά από cool / dry mode για να στεγνώνει το εσωτερικό στοιχείο, σωστά; Έφυγα για αυτοματισμό στο ΗΑ;
liakjim Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 9 ώρες πριν, radeon9700 είπε Παιδιά την πολύτιμη βοήθεια σας θα χρειαστώ και εγώ, ψάχνουμε ένα 12000 κλιματιστικό να αντικαταστήσει ένα LG 12000 πολλών ετών (15+). Ο λόγος είναι λόγο παλαιότητας ναι μεν ειναι inverter αλλα τον χειμώνα ρουφούσε αρκετό ρεύμα και είπαμε να το αντικαταστήσουμε. Θα μπει σε νησί οπoτε είναι λιγάκι μανίκι μικρά μαγαζιά καλύτερα να έχετε υπόψιν σε αλυσίδα. Η χρήση του είναι και για ψύξη και για θέρμανση οποτε χρειάζεται κάτι καλό και κύριος οικονομικό ειδικά προς την θέρμανση. Τέλος επειδή θα το χειρίζεται ηλικιωμένος να έχει ένα τηλεχειριστήριο που να μην χρειάζεται να σημαδεύει το μηχάνημα μπας και πιάσει την εντολή και να είναι σχετικά εύκολο σε χρήση. Μέχρι 700 ευρώ ευχαριστώ Κατά σειρά προτίμησης -> aseh12kmcg > toshiba edge white > toshiba yukai / daikin atxc35e 2 ώρες πριν, Pan_K είπε 4. Το πιο σπαστικό για εμένα, που για τον περισσότερο κόσμο είναι μάλλον πλεονέκτημα, είναι ο προγραμματισμός για την αποφυγή κρύων ρευμάτων, δηλαδή το cold air prevention mode, που κανονίζει μόνο του την παροχή αέρα, ασχέτως τι ρυθμίσεις έχεις κάνει. Αυτό θα ήθελα να το απενεργοποιώ, γιατί συχνά αφήνω την μονάδα να λειτουργεί όταν δεν είμαι στον χώρο για διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας και δεν με νοιάζει τόσο αν φυσά χλιαρός αέρας, αλλά θέλω να έχει στρωτή και οικονομική λειτουργία. Αυτήν την αυτόματη λειτουργία την έχουν και τα μοντέλα της TCL (eurolamp, wellio, morris, sang) όσο και τα τελευταία μοντέλα της Midea (το Inventor Leon που έχω στην κατοχή μου το έχει). Στην αφύγρανση που θα παίζεις δεν θα έχεις θέμα! 1 ώρα πριν, nikos263 είπε Στα fujitsu η διαφορα KL series με KM series για 9000 BTU είναι τόσο μεγάλη σε απόδοση ? Απο πλευράς κόστους μου ερχεται 110 ευρω ακριβοτερο το KM και το θέλω για υπνοδωματιο. Δεν έχουμε feedback για το KL. 42 λεπτά πριν, flampouras είπε Απ' οτι βλέπω το ASEG24KMTE δεν έχει αυτόματη λειτουργία μετά από cool / dry mode για να στεγνώνει το εσωτερικό στοιχείο, σωστά; Έφυγα για αυτοματισμό στο ΗΑ; Εννοείται! Πάρε έναν έτοιμο που έχω ( script είναι για να το έχω με κουμπί στο lovelace, όπου γυρνάει σε ανεμιστήρα, 20΄ στο medium και μετά off) -> https://codefile.io/f/3279EMAbML
flampouras Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 12 λεπτά πριν, liakjim είπε Εννοείται! Πάρε έναν έτοιμο που έχω ( script είναι για να το έχω με κουμπί στο lovelace, όπου γυρνάει σε ανεμιστήρα, 20΄ στο medium και μετά off) -> https://codefile.io/f/3279EMAbML Σε ευχαριστώ πολύ, αλλά τελικά έκανα διαφορετική προσέγγιση όπως έχω και στο Inventor Leon μου. Επειδή τώρα όσο ακόμα δεν κάνει πολύ ζέστη, έχω έναν αυτοματισμό που ανοίγει το κλιματιστικό σε ψύξη, όταν η θερμοκρασία του χώρου ξεπεράσει μια τιμή. Ταυτόχρονα υπάρχει ένας άλλος αυτοματισμός που αν το hvac mode γυρίσει σε cool ή dry, κάνει ON έναν helper. Ένας άλλος αυτοματισμός κάνει trigger όταν το hvac mode γυρίσει σε off, και αν o helper είναι on (έτσι δεν τρέχει τον χειμώνα στην θέρμανση) ανοίγει το κλιματιστικό σε fan mode, high fan, delay για 30’, κλείνει το κλιματιστικό και κάνει OFF τον helper. Έτσι γλυτώνεις και τα κουμπιά 😉 1
Pan_K Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) Νομίζω είναι χρήσιμο και αυτό το πινακάκι: καταναλώσεις κλιματιστικών μόνο και μόνο για την λειτουργία του ανεμιστήρα. Κάποια καίνε τα διπλάσια για την ίδια και μικρότερη παροχή αέρα. Μπήκα στον κόπο να κάνω αυτό το πινακάκι που αφορά τις υψηλότερες ταχύτητες ανεμιστήρα γιατί δεν πίστευα ότι το Toshiba Edge καταναλώνει μόνο 12,5 watt για την μέγιστη παροχή αέρα. Προφανώς έχει να κάνει με το μέγεθος της φτερωτής. Επεξ/σία 13 Μαϊου από Pan_K 1
liakjim Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 8 λεπτά πριν, Pan_K είπε Νομίζω είναι χρήσιμο και αυτό το πινακάκι: καταναλώσεις κλιματιστικών μόνο και μόνο για την λειτουργία του ανεμιστήρα. Κάποια καίνε τα διπλάσια για την ίδια και μικρότερη παροχή αέρα. Μπήκα στον κόπο να κάνω αυτό το πινακάκι που αφορά τις υψηλότερες ταχύτητες ανεμιστήρα γιατί δεν πίστευα ότι το Toshiba Edge καταναλώνει μόνο 12,5 watt για την μέγιστη παροχή αέρα. Προφανώς έχει να κάνει με το μέγεθος της φτερωτής. Κλαίω με κατανάλωση omnia 9αρι και supreme.
gsisr Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου καλησπερα σας. κανοντας ερευνα αγορας για καινουριο 18αρι μου προτεινανε απο το καταστημα αγορας το GREE AIRY GRC/GRCO-181QI/KAIW-N5 και το DAIKIN SENSIRA FTXC 50D/ RXC 50D. με εσπρωξαν προς το gree σαν πιο καινουριο και εξελιγμενο. με ενδιαφερει να μην εχει τριγμους και θορυβωδη λειτουργια. 1
MikhailBakurin Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 13 hours ago, Specs said: Ti eννοεις με αυτο για το Eurolamp? μεσα η εξω θορυβο? αν μεσα θορυβος αερα η κρακ-κρουκ οταν κοβει η εξω μοναδα? Eπειδή έχω το 12άρι, σε πολύ σωστή και φροντισμένη εγκατάσταση, θα σου πω ότι απλώς... κάνει παραπάνω θόρυβο συνολικά. Έχει καλά πλαστικά, δεν κάνει τσικι-τσακα από διαστολές/συστολές. ΑΛΛΑ, ο αέρας του βγαίνει πιο άγαρμπα, ο συμπιεστής ακούγεται πιο άγαρμπα. Σε σαλόνι εξοχικού που το έχω εγώ, είναι άψογο. Σε υπνοδωμάτιο, επειδή κάνει πάντα την ίδια φασαρία, επίσης μπορεί να είναι κομπλέ. ΑΛΛΑ, αν είναι κάποιος ψείρας με το θόρυβο, δεν θα το πρότεινα. Έχει αισθητή διαφορά με daikin atxc/d 25/35 που έχω επίσης στην κατοχή μου στα ''κανονικά'' σπίτια. Πάντως, όπως έχω ξαναγράψει, είναι ΣΟΥΠΕΡ οικονομικό στην ψύξη, δε νομίζω ότι είναι όντως 6.1 όπως λέει το ταμπελάκι. Προσωπικά, μου φάνηκε ίσως και ΛΙΓΟ οικονομικότερο από το ανωτέρω δάηκιν, το οποίο αν δεν απατώμαι, έχει ΣΕΕΡ 6,5 - 6,7. 1
Pan_K Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 38 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε ΑΛΛΑ, ο αέρας του βγαίνει πιο άγαρμπα, ο συμπιεστής ακούγεται πιο άγαρμπα. Ναι, το περιγράφεις νομίζω με τις κατάλληλες λέξεις. Άγαρμπα θα έλεγα κι εγώ.
gsisr Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 42 λεπτά πριν, gsisr είπε καλησπερα σας. κανοντας ερευνα αγορας για καινουριο 18αρι μου προτεινανε απο το καταστημα αγορας το GREE AIRY GRC/GRCO-181QI/KAIW-N5 και το DAIKIN SENSIRA FTXC 50D/ RXC 50D. με εσπρωξαν προς το gree σαν πιο καινουριο και εξελιγμενο. με ενδιαφερει να μην εχει τριγμους και θορυβωδη λειτουργια. @liakjim μπορεις να κανεις επεξηγηση;
Pan_K Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 57 λεπτά πριν, gsisr είπε καλησπερα σας. κανοντας ερευνα αγορας για καινουριο 18αρι μου προτεινανε απο το καταστημα αγορας το GREE AIRY GRC/GRCO-181QI/KAIW-N5 και το DAIKIN SENSIRA FTXC 50D/ RXC 50D. με εσπρωξαν προς το gree σαν πιο καινουριο και εξελιγμενο. με ενδιαφερει να μην εχει τριγμους και θορυβωδη λειτουργια. Ένα μέλος, ο @GiannisSol έχει ένα Gree Airy 18.000 BTU και έχει κάνει αρκετές αναφορές εδώ μέσα και νομίζω οι εντυπώσεις είναι ανάμικτες. Ίσως έχει να πει δυο λόγια παραπάνω.
gsisr Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου ειναι ικανοποιημενος απ οτι διαβαζω αλλα το χαρακτηριζει προς θορυβωδες
george0310 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) καλησπέρα pan_k μπας και είδες τι καίει το sang σε θέρμανση ? (ποσο ελάχιστα watt μπορεί να κατέβει ) σαν απορία ... εχω yukai κοιταω για kmcg αλλα δεν με χαλαει (με ενα σουβλακι ,..δωρο και το sang να μπει σε ενα εξοχικο ) , ευχαριστω εκ των προτερων Επεξ/σία 13 Μαϊου από george0310
liakjim Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 1 ώρα πριν, gsisr είπε @liakjim μπορεις να κανεις επεξηγηση; Γελάω με το "εξελιγμένο". Για προτάσεις συμπληρώνουμε το παρακάτω: Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού
Noobios Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) Εριξα παραγγελια για 2τεμ ASEH09KMCG Fujitsu και 1τεμ ASEH14KMCG Fujitsu. Γενικα, παντως σε καποια που καλεσα για προσφορα μου ειπαν οτι δεν τα βγαζει πια τα ΚΜ η Fujitsu και η αληθεια ειναι οτι λιγο με αγχωσε μηπως τα μοντελα πανε προς καταργηση. Επεξ/σία 13 Μαϊου από Noobios 2
liakjim Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 3 λεπτά πριν, Noobios είπε Εριξα παραγγελια για 2τεμ ASEH09KMCG Fujitsu και 1τεμ ASEH14KMCG Fujitsu. Γενικα, παντως σε καποια που καλεσα για προσφορα μου ειπαν οτι δεν τα βγαζει ποια τα ΚΜ και η αληθεια ειναι οτι λιγο με αγχωσε μηπως τα μοντελα πανε προς καταργηση. Εξαιρετικές επιλογές. Παντως τα asehXXkmcg υποτίθεται ότι αντικατέστησαν τα asygXXXkmcf . Στον κατάλογο της fujitsu υπάρχουν κανονικά ενώ βλέπω και τα πιστοποιητικά στο eurovent να είναι σε ισχύ. Δεν βλέπω προσωπικά κάποια νεότερα μοντέλα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα