Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ωραία. Με καλή μόνωση τι νούμερο βγάζει;

την εχω βαλει τη μονωση που εχει μεσα στο τοιχο. αν εννοεις αν θα κανω επιπλεον εξωτερικη μονωση προς το παρων δεν θα κανω

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FoZzZ είπε

την εχω βαλει τη μονωση που εχει μεσα στο τοιχο. αν εννοεις αν θα κανω επιπλεον εξωτερικη μονωση προς το παρων δεν θα κανω

Τι νούμερο βγάζει αν βάλεις "καλή μόνωση" εκεί στο βελάκι; 

image.png.57e47248dd969f2098563529e7ff31a0.png

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τι νούμερο βγάζει αν βάλεις "καλή μόνωση" εκεί στο βελάκι; 

image.png.57e47248dd969f2098563529e7ff31a0.png

4092.44Watt

3519.50KCal/h

74.41Watt/m2

63.99KCal/h/m2

αυτα βγαζει με καλη μονωση

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, FoZzZ είπε

4092.44Watt

3519.50KCal/h

74.41Watt/m2

63.99KCal/h/m2

αυτα βγαζει με καλη μονωση

Aseg18kmte 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Aseg18kmte 

να μην παω σε 24αρι λογω και των απωλειων απο την σκαλα ε?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, FoZzZ είπε

Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο αλλά χωρίς μελέτη είναι κάτι που θα πρέπει να το αποφασίσεις εσύ.

ΥΓ Είμαι σε παρόμοια περίπτωση με εσένα αλλά 6500 απώλειες και έχω 24αρι. Σε ψύξη είναι υπεραρκετό. Η σκάλα θα φανεί σε θέρμανση όχι στη ψύξη. Δεν θέλω να σε επηρεάσω απλά το αναφέρω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, FoZzZ είπε

Επειδή το ζω, ειδικά η θέρμανση φεύγει με ορμή προς τα πάνω. Βέβαια βοηθάς και τον πάνω όροφο, οπότε ότι χάνεις κάτω το κερδίζεις επάνω. Εγώ θα πήγαινα σε 24άρι που δουλεύει οικονομικά και σταθερά από χαμηλά .. (για ψύξη αρκεί 18άρι)

Επεξ/σία από sap00
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, FoZzZ είπε

αν παω σε 24αρι το Fujitsu asyg24kmta με καλυπτει?

Αν θα πας σε 24αρι, το νέο μοντέλο λέγεται aseg24kmte. 

Εναλλακτικά υπάρχει Mitsubishi heavy 63. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αν θα πας σε 24αρι, το νέο μοντέλο λέγεται aseg24kmte. 

Εναλλακτικά υπάρχει Mitsubishi heavy 63. 

ok σε ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Ταϊλάνδη είναι το δικό μου Fujitsu asyg24kmta.. Δεν ξέρω τι είναι ταάλλα μοντέλα. 

Ok.

Έχω δει την πλειοψηφία China.

Πότε το πήρες;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, FoZzZ είπε

Σε παρόμοια περίπτωση έχουμε βάλει μία χοντρή κουρτίνα στη σκάλα, οπότε τον χειμώνα όταν θέλουμε απομονώνουμε τους δύο χώρους. Λειτουργεί αρκετά καλά.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, FoZzZ είπε

ok σε ευχαριστω πολυ

Τώρα που έχω λίγο παραπάνω χρόνο:

Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτό το εργαλείο απωλειών είναι ένα generic βοηθητικό εργαλείο που αναφέρεται σε θερμικες απώλειες σπιτιών. Εμείς πάνω στην αβεβαιότητα που έχει, κάνουμε μία πατέντα και το κάνουμε για χώρους και μετά μια άλλη πατέντα και το κάνουμε και για ψύξη. 

Εσένα λοιπόν έβγαλε 4000W περίπου το οποίο κάνει λίγο κάτω από 14000BTUs.  

Οπότε, αν μετά τις πατέντες το νούμερο αυτό είναι ψιλοαληθινό, τότε ακόμα και με 40άρια έξω, ένα 18άρι θα είναι οκ. 

Όμως δεν μας λες τίποτα.  Δεν ξέρουμε που βρίσκεται το σπίτι. Άλλο να είσαι Μαρούσι, άλλο να είσαι Γλυφάδα. Άλλο να κοιτάει ο χώρος νότια , με μεγάλα παράθυρα, με έντονα ηλιακά κέρδη και άλλο να κοιτάει βόρεια και δεν το βλέπει ο ήλιος. Άσε που δεν πιστεύω ότι σπίτι του 95 έχει 5άρα μόνωση (αν και δεν αποκλείεται).  Εμένα πχ το 24άρι σε 60τμ ενιαίο χώρο κάτω ορόφου μεζονέτας με 6500W απώλειες και βόρειο προσανατολισμό είναι οριακό σε θέρμανση αλλά επαρκέστατο σε ψύξη (με 43 έξω και έπαιζε χαλαρά). 

Άρα εσύ ξέρεις ή πάρε έναν μηχανικό να σου κάνει μια μελέτη. 

Για τα μηχανήματα: Το aseg18kmte παίζει 90W ελάχιστα και πρέπει να είναι από τα πιο οικονομικά 18άρια της αγοράς. Το heavy 63 είναι και αυτό αποδοτικό, παίζει να είναι στα ίδια επίπεδα από άποψη οικονομίας με το fujitsu. Το aseg24kmte φαίνεται να είναι και αυτό από τα πιο αποδοτικά 24άρια της αγοράς. Ότι και να πάρεις θα σου βγει καλό και έχε υπόψη ότι προσωπικά το καλοκαίρι παίζω λειτουργία αφύγρανση (εξαρτάται και από την περιοχή) οπότε είναι καλό να είναι λίγο πιο μεγάλο το μηχάνημα. Άλλη μια αβεβαιότητα. 

Δεν μπορώ να σου πω τι μέγεθος πρέπει να πάρεις. 

16 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Ok.

Έχω δει την πλειοψηφία China.

Πότε το πήρες;

Πάνω λέει κατασκευής Μάιο 19. 

Δημοσ.

Mitsubishi MSZ-DW35VF (δικό μου) Made in Thailand

Fujitsu Ecolandia (φιλου μου) Made in China

Του 2022 και τα δύο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, liakjim είπε

Ταϊλάνδη είναι το δικό μου Fujitsu asyg24kmta.. Δεν ξέρω τι είναι ταάλλα μοντέλα. 

ASEH09KGTG το Εσωτερικό Ταϊλάνδη και το εξωτερικό China. Μπορείς να τα αναγνωρίσεις εύκολα και από το χρώμα της κούτας.

Κίτρινο = Ταϊλάνδη
Καφέ = Κίνα.

Επεξ/σία από Klausx
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...