Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Πώς σας φαίνονται οι όροι εγγύησης της Juro Pro; https://www.juropro.gr/form/warranty?type=ac

10 χρόνια δωρεάν επισκευή και ανταλλακτικά. Έχει και ένα μοντέλο που θυμίζει πολύ το Miracle III. Να είναι το ίδιο; https://www.juropro.gr/products/klimatistika/airwave-plus-9k

Καλό φαίνεται. Ξεκάθαροι όροι εγγύησης. Έχει έναν περίεργο όρο βέβαια. Απαιτεί ετήσια εγγύηση εντός χειμερινής περιόδου. Αποδεικνύεται η συντήρηση με απόδειξη παροχής υπηρεσιών 

Screenshot_20250602_234804_M365 Copilot.jpg

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχει και ένα μοντέλο που θυμίζει πολύ το Miracle III. Να είναι το ίδιο; https://www.juropro.gr/products/klimatistika/airwave-plus-9k

Ταιριάζει. Ίδιες διαστάσεις. Τα εντόσθια δεν ξέρουμε αλλά θα μπορούσε να είναι το ίδιο. 

@Pan_K 

και το Miracle III τόση παροχή έχει ; Από κώτσο είναι, δεν λέει που αντιστοιχεί ούτε μπορώ να το διασταυρώσω. 

Επίσης τι λέει; "συμπιεστής παγκοσμίου φήμης" χαχαχαχαχαχα

που τα βρίσκουν και τα γράφουν;

image.png.94ce59db72fbb96d35788c80e88b9936.png

Δημοσ.

Έχετε υπόψη ψυκτικό / εταιρεία ψυκτικών που να κάνει service και να χρησιμοποιεί "ελεφαντάκι" για καθαρισμό; Περιοχή Δυτική Αττική.

Επίσης, τι θα προσέχατε να ζητήσετε από κάποιον που πρέπει να κάνει όλες αυτές τις εργασίες.

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο στο Praktiker για να ρωτήσω για το Wellio (https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413) και τι σόι εγκατάσταση κάνουν και μου είπε ελάτε από κατάστημα, δεν ξέρουμε. Πήγα εκεί τους ρώτησα για εγκατάσταση με σωλήνα χαλκού και αντλία κενού και δεν ήξεραν κι εκεί τίποτα. Είπαν θα μου τηλεφωνήσουν κι ακόμα περιμένω αλλά από ό,τι διαβάζω εδώ η εγκατάστασή που κάνουν είναι μάλλον μέτρια. 

Το δίλημμα τώρα είναι το εξής. Το κλιματιστικό έχει 329 (80 Ευρώ καπέλο σε σχέση με την τιμή του το χειμώνα) και 26 Ευρώ μεταφορικά, πάμε στα 355 

Αν βάλω εγκατάσταση από άλλο συνεργείο γύρω στα 100 Ευρώ, πάμε στα 455. Αν ζητήσω να μου απεγκαταστήσουν το παλιό +30, πάμε στα 485. Με τίποτα ελαστικά ποδαράκια, χαλαρά 500άρικο. Και εφόσον αυτά τα κάνω από διαφορετικό συνεργείο και όχι από τον πωλητή, δεν παίρνω κάποια επιταγή ανακύκλωσης. Δεν κερδίζω τίποτα. 

Άρα έχοντας φτάσει στα 500, υπάρχει κάποια άλλη πρόταση που να έχει και αξιοπρεπή εγκατάσταση μέσα και καλύτερο μηχάνημα; 

Μιλάμε πάντα για 9άρι, κυρίως ψύξη. Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, εχω ενα aseh09kmcg και οταν βαζω το fan στο high ακουγεται ενας θορυβος σαν μοτερ ας πουμε. Το κανει μονο στο high setting του ανεμιστηρα ή τουλαχιστον δεν ακουγεται στα πιο χαμηλα setting. Μπορει καποιος που το εχει να μου πει αν ειναι φυσιολογικο;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, liakjim είπε

Σούπερ οικονομικό σε ψύξη και θέρμανση. Μικρές διαστάσεις μέσα και έξω. Βολεύει όπου υπάρχει θέμα χώρου. Αλλά οδηγεί σε θορυβώδη εσωτερική. Παλεύεται κάπως στο quiet, είναι καλούτσικα στην αφύγρανση. Η εξωτερική είναι αθόρυβη. Πιάνει εύκολα πάγο τον χειμώνα. Γυμνό από χαρακτηριστικά. Καλή εγγύηση 7 ετών με την προυπόθεση τήρησης των όρων αυτής. 

μολις ειδα εβγαλε η midea καινουριο air condition με εξαιρετικο seer και καλο scoop

midea air green, γνωμη σου θελω @liakjim❤️

παραθετω για 18αρι 

Ενεργειακή Κλάση Ψύξης
A+++
Θερμ. Απόδοση(BΤU/h)
23100
Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης
A+++
Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης Θερμής Ζώνης
A+++
Βαθμός ενεργειακής απόδοσης (SEER)
8.5
Βαθμός θερμικής απόδοσης (SCOP)
5.7
Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (ψύξη)
206
Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (θέρμανση)
1081
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, filop είπε

μολις ειδα εβγαλε η midea καινουριο air condition με εξαιρετικο seer και καλο scoop

midea air green, γνωμη σου θελω @liakjim❤️

παραθετω για 18αρι 

Ενεργειακή Κλάση Ψύξης
A+++
Θερμ. Απόδοση(BΤU/h)
23100
Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης
A+++
Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης Θερμής Ζώνης
A+++
Βαθμός ενεργειακής απόδοσης (SEER)
8.5
Βαθμός θερμικής απόδοσης (SCOP)
5.7
Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (ψύξη)
206
Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (θέρμανση)
1081

Τυπικό midea 

https://www.fgeurope.gr/wp-content/uploads/2025/03/Energy-label-AIRGRN-18HRFN8-I.pdf

με υψηλό φορτίο σχεδιασμού στο θερμό και άρα σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει υψηλά ελάχιστα watts σε θέρμανση = μέτριο σε θέρμανση, με υψηλή κατανάλωση, On-off συμπεριφορά. Το 5.7 scop δεν λέει κάτι. 

Θα είναι λογικά πολύ καλό σε ψύξη αν και δεν το ξέρουμε σαν μοντέλο και πόσο απέχει από το γνωστό σε εμάς all easy pro. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Ταιριάζει. Ίδιες διαστάσεις. Τα εντόσθια δεν ξέρουμε αλλά θα μπορούσε να είναι το ίδιο. 

@Pan_K 

και το Miracle III τόση παροχή έχει ;

Ναι, αυτή είναι η παροχή στο high. Πρέπει να είναι το ίδιο μοντέλο με διαφορές σε επιμέρους σημεία εξοπλισμού.

8 ώρες πριν, tech_nikos είπε

Το δίλημμα τώρα είναι το εξής. Το κλιματιστικό έχει 329 (80 Ευρώ καπέλο σε σχέση με την τιμή του το χειμώνα) και 26 Ευρώ μεταφορικά, πάμε στα 355 

Αν βάλω εγκατάσταση από άλλο συνεργείο γύρω στα 100 Ευρώ, πάμε στα 455. Αν ζητήσω να μου απεγκαταστήσουν το παλιό +30, πάμε στα 485. Με τίποτα ελαστικά ποδαράκια, χαλαρά 500άρικο. Και εφόσον αυτά τα κάνω από διαφορετικό συνεργείο και όχι από τον πωλητή, δεν παίρνω κάποια επιταγή ανακύκλωσης. Δεν κερδίζω τίποτα. 

Άρα έχοντας φτάσει στα 500, υπάρχει κάποια άλλη πρόταση που να έχει και αξιοπρεπή εγκατάσταση μέσα και καλύτερο μηχάνημα; 

Μιλάμε πάντα για 9άρι, κυρίως ψύξη. Ευχαριστώ πολύ. 

Τα μεταφορικά και την απεγκατάσταση θα τα πλήρωνες ούτως ή άλλως, οπότε μην τα υπολογίζεις. Επίσης νομίζω ότι μπορείς να πάρεις την Πλαίσιο και να ζητήσεις δωροεπιταγή από την ανακύκλωση του παλιού κλιματιστικού, που έχει τους καλύτερους όρους, διότι η δωροεπιταγή στο Πλαίσιο ισχύει για αγορές από 51 ευρώ, ενώ στα Praktiker από 160 ευρώ. Παρόλα αυτά, μπορείς να πάρεις και από την Praktiker δωροεπιταγή ανακύκλωσης. 

Άρα έχουμε 329 ευρώ + 100 ευρώ η εγκατάσταση = 429 ευρώ εγκατεστημένο, χωρίς δωροεπιταγές ανακύκλωσης, μεταφορικά, απεγκατάσταση που θα τα είχες σε κάθε περίπτωση. Εγώ πήρα ένα TCL Miracle III που μου ήρθε 480 ευρώ εγκατεστημένο, αλλά ήταν σε προσφορά. Ένα Fujitsu ASEH09KMCG μου ήρθε 579 ευρώ εγκατεστημένο, επίσης με προσφορά. Αν δεν θες να περιμένεις κάποια προσφορά, νομίζω είναι ένα αξιοπρεπές μηχάνημα.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, vdeseris είπε

Midea xtreme graphite 12αρι. 
Εξωτερική θερμοκρασία 30, εσωτερική 26 και ζήτησα 24 με follow me. (24 στο χειριστήριο δηλαδή) πολύ γρήγορα και αθόρυβα δρόσισε τον χώρο. Σαλοκουζινα 30-35 τμ 

IMG_0751.png

Συνέχεια δοκιμών και σήμερα. Με πιο ευνοϊκές συνθήκες σήμερα (έξω 27, μέσα 25, ζητούμενη 24) κατέβηκε μέχρι 105 watt και δεν έσβηνε η εξωτερική μονάδα. Ούτε σε κανόνική λειτουργία ούτε σε eco. Με Gear 75% (και με το 50%) πήγε μέχρι 100 watt και μετά έσβησε η εξωτερική μονάδα. Ο μέσα ανεμιστήρας έπαιζε στα 10-12 watt. Μετά από 15 λεπτά περίπου άναψε πάλι η εξωτερική.

• Like 3
Δημοσ.

Να ενημερώσω και εγώ πως έπειτα από λίγο διάβασμα στο παρών νήμα, κατέληξα στο tcl miracle iii στα 9000 btu. Η αγορά έγινε από το πλαίσιο και από την εγκατάσταση είμαι αρκετά ικανοποιημένος καθώς τηρήθηκε και η εξαέρωση με αντλία κενού αλλά και τα 3μ χαλκοσωλήνα. Η διαφορά είναι χαοτική καθώς αντικατέστησε ένα carefour home.. Με μετρητή ράγας η κατανάλωση που έγραψε για 2 βράδια που λειτουργούσε συνεχόμενα 7-8 ώρες ήταν κάτω από 480watt/βραδυ συνολικά. Να σημειωθεί πως σε αυτή τη κατανάλωση συμπεριλαμβάνεται ένα ψυγείο, ένα ρουτερ και ένα powerline. Με έναν απλό υπολογισμό έστω 500 watt / 7h η μέση ωριαία κατανάλωση δεν ξεπέρασε τα 70watt!  Η λειτουργία ήταν στο κρύο 24 βαθμούς, fan auto και sleep. Είναι σχεδόν εντελώς αθόρυβο έξω και μεσα . 

Το μόνο μελανό σημείο είναι πως όταν το κλείνω, δεν κλείνουν πάντα οι περσίδες. Αν κατεβάσω ασφάλεια και την  ξανά ανεβάσω τότε κλείνουν . Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να είναι ;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερωτικά και μετά από επικοινωνία που είχα με τον norz , τα δύο perfera και το asyg18kmte που βλέπετε στο διάγραμμα της υπογραφής μου είναι σε λειτουργία αφύγρανση. 

26 λεπτά πριν, union21 είπε

Το μόνο μελανό σημείο είναι πως όταν το κλείνω, δεν κλείνουν πάντα οι περσίδες. Αν κατεβάσω ασφάλεια και την  ξανά ανεβάσω τότε κλείνουν . Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να είναι ;

Δοκίμασε το εξής: άναψέ το, όταν ανάψει άσε να πάνε οι περσίδες εκεί που είναι να πάνε και μετά σπρώξτε ελαφρά με το χέρι σου να ανέβουν 2-3 εκατοστά και τότε κλείσε το κλιματιστικό. Λογικά την επόμενη φορά που θα το ανάψεις και το θα κλείσεις θα κλείσουν και αυτές τελείως (εκτός αν έχουν κάποια λειτουργία στεγνώματος του εσωτερικού στοιχείου όπως κάνουν τα toshiba τα οποία κρατάνε ελαφρώς τις περσίδες ανοιχτές ώστε ο ανεμιστήρας να στεγνώσει το στοιχείο οπότε θα πρέπει να το αφήσεις να τελειώσει. @Pan_K ισχύει αυτό; Αν και δεν βρήκα κάτι σχετικό, παρά μόνο το selfclean που πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα) . 

ΥΓ1 @Specs το είδες αυτό; https://www.tclgreece.gr/product/freshin-3-0/

ΥΓ2 Έστειλα ερώτημα στον Τουρνικιώτη για διευκρινήσεις για την εγγύηση (10 χρόνια parts, 3 χρόνια εργασία/διάγνωση) πριν μια εβδομάδα και καμία απάντηση...

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, konosl2 είπε

Γεια σας παιδια, εχω ενα aseh09kmcg και οταν βαζω το fan στο high ακουγεται ενας θορυβος σαν μοτερ ας πουμε. Το κανει μονο στο high setting του ανεμιστηρα ή τουλαχιστον δεν ακουγεται στα πιο χαμηλα setting. Μπορει καποιος που το εχει να μου πει αν ειναι φυσιολογικο;

Αν ακούς μεταλλικό θόρυβο καλό είναι να το κοιτάξεις τώρα που είναι νωρίς. Αν θες ανέβασε φωτογραφία εσωτερικού - εξωτερικού μηχανήματος ώστε αν υπάρχουν και άλλα θέματα να τα αναφέρεις όλα μαζί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...