sap00 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 26 λεπτά πριν, Pan_K είπε Επίσης αν θέλει κανείς αφύγρανση, είναι ικανό να αφαιρέσει ταχύτατα αρκετή υγρασία με "κόστος" φυσικά την αυξημένη κατανάλωση και την μείωση της θερμοκρασίας πέραν του δοθέντος ορίου. Πώς είπαμε ότι ορίζεις αυτό το όριο?
MARIOSNURSE Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Daikin Ururu Sarara 9,000btu. Χώρος 18τμ. Ζητούμενη εσωτερική 22ο, σταθερά, ενεργός ο εξαερισμός στη χαμηλή ταχύτητα. Εξωτερική θερμοκρασία: 18-29ο. Κατανάλωση: 1,6 kWh. On/off: ουδέν. 2 ώρες πριν, sokos1 είπε Επειδή χάλασε το Toshiba μου στην 5ετία (κάηκε η πλακέτα στην εξωτερική μονάδα) και η αντιπροσωπεία δεν μου το καλύπτει επειδή δεν εχω τις ταμειακές αποδείξεις των ετησίων καθαρισμών (τα έκανα αλλα δεν τις βρίσκω..) μου ζητάνε 390 ευρώ την πλακέτα και 80 ευρώ εργασία.... Οπότε παπαλα με την Toshiba..... πρέπει να βάλω επειγόντως ενα 12άρι στο υπνοδωμάτιο. Βλέπω οι ειδικοί προτείνουν το Fujitsu αλλά το KM και το KN έχουν μια σημαντικη διαφορά στην τιμή αλλα και στην διαθεσιμότητα.. 569 euro το ASEH12KNCA 800 euro το ASEH12KMCG Μέτρια χρήση του κάνω, περισσότερο το καλοκαίρι. Τί λετε? Δούλευε πολύ; Εγώ θα έβαζα αυτό και θα έδινα 99€ έξτρα στην Daikin για 10 έτη εγγύηση. https://www.ydor.com.gr/klimatistiko-daikin-sensira-ftxc35d-rxc35d-12000-btu-1562.html Επεξ/σία 5 Ιουνίου από MARIOSNURSE 1
Pan_K Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 43 λεπτά πριν, sap00 είπε Πώς είπαμε ότι ορίζεις αυτό το όριο? Ουσιαστικά δεν βλέπω να τίθεται κάποιο όριο θερμοκρασίας. Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με τα midea και φασόν, βλέπω να κάνει διακύμανση η κατανάλωση της ενέργειας στην αφύγρανση, που ίσως δηλώνει μια προσπάθεια να συγκρατήσει την πτώση της θερμοκρασίας, μειώνοντας την ικανότητα αφύγρανσης. Δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς λειτουργεί η αφύγρανση στα TCL, αλλά μπορώ να πω ότι αν του ζητήσεις αφύγρανση θα σου την κάνει με κόστος την μείωση της θερμοκρασίας περισσότερο από όσο ορίζεις στο χειριστήριο.
sap00 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 18 λεπτά πριν, Pan_K είπε αν του ζητήσεις αφύγρανση θα σου την κάνει με κόστος την μείωση της θερμοκρασίας περισσότερο από όσο ορίζεις στο χειριστήριο. Αν ισχύει αυτό, θα μπορούσες πχ ενώ είσαι στην ψύξη να αυξήσεις κατά 2 βαθμούς τη ζήτηση και μετά να βάλεις αφύγρανση? Θέλει δοκιμές...
aristidis540 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Pan_K είπε Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου και τις δοκιμές που έχω κάνει στο TCL Miracle III, βλέπω πως έχει ιδανική συμπεριφορά για ψύξη σε μικρό δωμάτιο. Θα έλεγα ότι είναι καλύτερο και από το ASEH09KMCG. Είναι πολύ στρωτή η λειτουργία του σε δωμάτιο 10τμ με κλειστή πόρτα, ενώ το Fujitsu κάνει συχνά rapid cycling (συχνά on/off) ανεβάζοντας την σχετική υγρασία αρκετά. Επίσης αν θέλει κανείς αφύγρανση, είναι ικανό να αφαιρέσει ταχύτατα αρκετή υγρασία με "κόστος" φυσικά την αυξημένη κατανάλωση και την μείωση της θερμοκρασίας πέραν του δοθέντος ορίου. Ωστόσο η θερμοκρασία επανέρχεται ταχύτατα μόλις σταματήσει η μονάδα, ενώ η υγρασία αυξάνει με πολύ πιο αργούς ρυθμούς. Θα παραθέσω και γραφήματα όταν βρω κάτι αρκετά αντιπροσωπευτικό. Από θόρυβο,έχουν διαφορά?
liakjim Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 3 ώρες πριν, yannis18 είπε Καλημέρα σε όλους. Σε εξοχικό μόνο για ψύξη περίπου 70τμ χωρίς ιδιαίτερη και μόνο για μερικές μέρες και ώρες τον χρόνο (<30μερες) και 3-4 ώρες την ημέρα, να διαλέξω ενα 18αρι midea είτε το tcl miracle? Δεν με ενδιαφέρει η καταναλωση γιατι η χρηση θα ειναι για μικρο διάστημα συνολικα Έχει κατι πιο οικονομικό; Μάλλον ένα Bosch (φασόν midea) που δεν θέλει ετήσια συντήρηση για την εγγύηση (επιβεβαίωσε το όμως γιατί αλλάζουν αυτά) παράδειγμα https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/258584-a-c-in18btu-bosch-asi18aw30-serie-6 αλλιώς δες αυτό που είναι σε καλή τιμή (φασόν midea) και ουσιαστικά είναι παρόμοιας κλάσης με το bosch https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/281571-a-c-in18-carrier-42qhg018d8su2-crystal- 3 ώρες πριν, liakinen είπε Κάτι σε Midea έχεις να προτείνεις γιατί θα αγοραστεί πιθανότατα από αλυσίδα (Welcome Stores) που παίζει κακές τιμές για τα συγκεκριμένα κατά καιρούς. Το Fujitsu στην περιοχή μου πάει 1300€-1400€ χωρίς την εγκατάσταση 🙁 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252264-a-c-in18-midea-aep218nxd6-all-easy-pro 3 ώρες πριν, giorgiok82 είπε επειδη το TCL δεν το χει το public με δωρεαν εγκατασταση απο οπου θα γινει η αγορα λογω klarna οι επιλογες περιοριζονται στα ΤΟΥΟΤΟΜΙ Ikigai TAN-09IG 9.000 BTU A++/A+++ με Ιονιστή και Wi-Fi Κλιματιστικό | Public INVENTOR Neo 2 UVC09WF/UVC09 Κλιματιστικό Inverter 9.000 BTU A++/A+++ με Ιονιστή & WiFi | Public AUX Q Series ASW-H09B5B4/ QCR3DI-C0 9.000 BTU A++/A+++ με Wi-Fi Κλιματιστικό Inverter | Public GREE Aura GRC-101QI/KAR3-N6 9.000 BTU A+++/A+++ με Ιονιστή & Wi-Fi Κλιματιστικό Inverter | Public τα μονο με δωρεαν εγκατασταση αμεση παραδοση που το χρειαζομαι για το παιδικο δωματιο και σε αυτο το ευρος τιμης η βοηθεια σου πολυτιμη Αν θα επέλεγα θα έβαζα αυτό https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/aux-c-series-asw-h09b7a4-car3di-d0-9000-btu-aa-me-wi-fi-klimatistiko-inverter/1940872 το κακό είναι ότι δεν έχουμε καθόλου feedback αν και προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι τούμπανο. Δεν ξέρω τι παίζει με την αντιπροσωπία. Βλέπω 1-2 καλές κριτικές στο σκρουτζ χωρίς να είναι πανάκεια. Αν θα ήθελες να μη γίνεις πειραματόζωο, τότε θα σου έλεγα ένα στανταράκι όπως αυτό https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-kn-series-aseh09knca-aoeh09knca-9000-btu-aa-me-wi-fi-klimatistiko-inverter/1938305 3 ώρες πριν, tolispolo είπε Μολις η εξωτερικη ξεπερασε τους 32 ανεβηκε στα 400..... Παρακολούθησε το για να δεις αν είναι σκαλοπάτι λόγω προγραμματισμού οπότε θα γίνεται πάντα ή απλά έτυχε λόγω αύξησης των απωλειών. 3 ώρες πριν, sokos1 είπε @liakjim εννούσα αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh12knca-aoeh12knca-klimatistiko-12-000-btu-h_4491459 ή αξίζει τα παραπάνω χρήματα το ASEH12KMCG για μέτρια χρήση σε υπνοδωμάτιο? (περισσοτερο θέρμανση το χειμώνα) Εξακολουθώ και λέω για το kmcg μιας και το έχουμε δει εδώ μέσα από μέλη του forum να παίζει ακόμα και στα 100W σε θέρμανση ενώ το knca πιθανώς να είναι επίσης καλό αλλά ελλείψει feedback είναι κάτι το άγνωστο σε εμάς. 2
Pan_K Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε Ποια περίπτωση έχει περισσότερη υγρασία; Αν δεν κάνω λάθος, έξω πρέπει να έχει περισσότερη συνολική υγρασία. Ωστόσο η σχετική υγρασία είναι αυτή που κυκλοφορεί "αδέσποτη", επειδή δεν είναι δεσμευμένη στον αέρα με αποτέλεσμα να αποτίθεται στις επιφάνειες, όπως στην επιφάνεια του δέρματος και να την νιώθεις περισσότερο. Με εσωτερική σχετική υγρασία κοντά στο 50% μπορεί και να αισθάνεται δυσάρεστα. Με την ίδια θερμοκρασία και σχετική υγρασία στο 40% η αίσθηση της ατμόσφαιρας πρέπει να είναι πολύ καλύτερη. 1 ώρα πριν, aristidis540 είπε Από θόρυβο,έχουν διαφορά? Κοίτα, εχτές που έβαλα το KMCG στην ψύξη στο αθόρυβο γινόταν αντιληπτή η εκκίνηση σχεδόν ανεπαίσθητα και για ένα λεπτό περίπου (κάτι που δεν το είχα στην θέρμανση). Στην συνέχεια θα έλεγα ότι δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου. Το TCL είναι πολύ αθόρυβο, αλλά δεν μπορώ να κάνω συγκριτικές παρουσιάσεις με το ίδιο εργαλείο για να βλέπαμε τουλάχιστον πόσο περισσότερο ακούγεται το δεύτερο, μιας και το TCL είναι πάνω στην Λ. Κηφισίας (πολλή φασαρία που υπερκαλύπτει το κλιματιστικό) ενώ το Fujitsu σε πολύ πιο ήσυχη περιοχή. 2 ώρες πριν, sap00 είπε Θέλει δοκιμές... Θα το βάλω σήμερα το βράδυ για περισσότερη ώρα να δω τι κάνει και θα στείλω αύριο το πρωί αποτελέσματα. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από Pan_K 1
liakjim Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Αυτά να βλέπω: Λειτουργία dry με μείωση της υγρασίας στο σαλόνι από το +60% κάτω από το 50% 15 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αν δεν κάνω λάθος, έξω πρέπει να έχει περισσότερη συνολική υγρασία. Ωστόσο η σχετική υγρασία είναι αυτή που κυκλοφορεί "αδέσποτη", επειδή δεν είναι δεσμευμένη στον αέρα με αποτέλεσμα να αποτίθεται στις επιφάνειες, όπως στην επιφάνεια του δέρματος και να την νιώθεις περισσότερο. Με εσωτερική σχετική υγρασία κοντά στο 50% μπορεί και να αισθάνεται δυσάρεστα. Με την ίδια θερμοκρασία και σχετική υγρασία στο 40% η αίσθηση της ατμόσφαιρας πρέπει να είναι πολύ καλύτερη. και όμως, έξω είχε περισσότερη απόλυτη υγρασία. Ο αέρας μέσα είναι πιο ξηρός. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από liakjim 1
Klausx Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 6 ώρες πριν, sokos1 είπε Επειδή χάλασε το Toshiba μου στην 5ετία (κάηκε η πλακέτα στην εξωτερική μονάδα) και η αντιπροσωπεία δεν μου το καλύπτει επειδή δεν εχω τις ταμειακές αποδείξεις των ετησίων καθαρισμών (τα έκανα αλλα δεν τις βρίσκω..) μου ζητάνε 390 ευρώ την πλακέτα και 80 ευρώ εργασία.... Οπότε παπαλα με την Toshiba..... πρέπει να βάλω επειγόντως ενα 12άρι στο υπνοδωμάτιο. Βλέπω οι ειδικοί προτείνουν το Fujitsu αλλά το KM και το KN έχουν μια σημαντικη διαφορά στην τιμή αλλα και στην διαθεσιμότητα.. 569 euro το ASEH12KNCA 800 euro το ASEH12KMCG Μέτρια χρήση του κάνω, περισσότερο το καλοκαίρι. Τί λετε? Τι μοντέλο είναι; Κάποια αιτία θα υπάρχει για να έκαψε πλακέτα η εξωτερική, αν βρεις καλό ψυκτικό που ασχολείται θα σου βγει πιο οικονομικά αλλά και πάλι παίρνεις ρίσκο να το ξανά πάθει.
villasg Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, sokos1 είπε Επειδή χάλασε το Toshiba μου στην 5ετία (κάηκε η πλακέτα στην εξωτερική μονάδα) και η αντιπροσωπεία δεν μου το καλύπτει επειδή δεν εχω τις ταμειακές αποδείξεις των ετησίων καθαρισμών (τα έκανα αλλα δεν τις βρίσκω..) μου ζητάνε 390 ευρώ την πλακέτα και 80 ευρώ εργασία.... Οπότε παπαλα με την Toshiba..... πρέπει να βάλω επειγόντως ενα 12άρι στο υπνοδωμάτιο. Βλέπω οι ειδικοί προτείνουν το Fujitsu αλλά το KM και το KN έχουν μια σημαντικη διαφορά στην τιμή αλλα και στην διαθεσιμότητα.. 569 euro το ASEH12KNCA 800 euro το ASEH12KMCG Μέτρια χρήση του κάνω, περισσότερο το καλοκαίρι. Τί λετε? Επισκευη , υπαρχουν πολλοι και καλοι τεχνικοι που πιανουν αυτες τις πλακετες πχ ο Σταθης , ο Γιωργος ειναι 2 απο αυτους , κανε μια ερωτηση δεν εχεις να χασεις τιποτα , δες και το NextStep.Labs Επεξ/σία 5 Ιουνίου από villasg 1
Pan_K Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 51 λεπτά πριν, liakjim είπε και όμως, έξω είχε περισσότερη απόλυτη υγρασία. Αυτό εννοούσα και εγώ. Απλά δεν ήταν σωστό που έγραψα στην βιασύνη μου "συνολική" υγρασία. Εννοούσα απόλυτη. 1
Specs Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου On 04/06/2025 at 18:23, jerico_blp said: Daikin ATXC25E εχει ενσωματωμενο wifi, αυτη ειναι η διαφορα του ως προς το προηγουμενο atxc25D. To κοστος για να προσθεσεις στο "παλιο" wifi, ειναι κανα 80ρι+
Pan_K Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Inventor Leon 9K. Respect...* *Εσωτερική 26, ζητούμενη 25 και εξωτερική... 18! Επεξ/σία 5 Ιουνίου από Pan_K 2
liakjim Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, Pan_K είπε Inventor Leon 9K. Respect... Έχει eco; Αν ναι λογικά δεν θα κάνει τα περιοδικά spikes.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα