Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Έχει eco; Αν ναι λογικά δεν θα κάνει τα περιοδικά spikes.

Έχει, αλλά το παίρνει από το τηλεχειριστήριο μόνο και τώρα είμαι λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά...😄

Μόλις τώρα, Specs είπε

τι ρυθμισεις παιρνει στην αφυγρανση?

Θα του ρίξω και μία αφύγρανση αύριο και θα δω τι κάνει. Δεν είμαι εκεί, αλλά έχω τρόπο να μετρήσω υγρασία και θερμοκρασία εσωτερική και εξωτερική.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pan_K είπε

Έχει, αλλά το παίρνει από το τηλεχειριστήριο μόνο και τώρα είμαι λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά...😄

Δυστυχώς το eco (αλλά και το follow me ) είναι κάτι που δεν μπορώ να το πετύχω με το ha.

Δημοσ.
2 minutes ago, Pan_K said:

Θα του ρίξω και μία αφύγρανση αύριο και θα δω τι κάνει. Δεν είμαι εκεί, αλλά έχω τρόπο να μετρήσω υγρασία και θερμοκρασία εσωτερική και εξωτερική.

Κοιταζω τα Daikin μου, Perfera k Sensira, που δεν επιλεγεις θερμοκρασια στην αφυγρανση , ενω στο φτηνο της σειρας Toshiba, το  Seyia , εχει ρυθμιση. Ψαχνω να βρω ποτε χαμηλωνει ισχυ , ποτε κοβει , ποτε ξαναπαιρνει, τις συνθηκες δηλαδη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δυστυχώς το eco (αλλά και το follow me ) είναι κάτι που δεν μπορώ να το πετύχω με το ha.

Spoiler

image.png.888396829564d6d5403241201e722b1b.png

Spoiler

image.png.f903e17e962055abc88f6c79219d8d39.png

Γίνεται. Midea smart AC και Midea Air Appliances (LAN)

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pan_K είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.888396829564d6d5403241201e722b1b.png

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.f903e17e962055abc88f6c79219d8d39.png

Στο carrier μου δεν έχει τέτοια ρύθμιση από το app παρόλο που το τηλεοκοντρόλ το έχει. 

Άρα μπορείς και στο leon;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Specs είπε

στο φτηνο της σειρας Toshiba, το  Seyia , εχει ρυθμιση.

Αυτό δεν είναι πάντα καλό και αρχίζω να πιστεύω πως καλύτερα να σου κάνει αφύγρανση ένα κλιματιστικό χωρίς να υπολογίζει την θερμοκρασία, γιατί αλλιώς σοβαρή αφύγρανση από κλιματιστικό δεν παίζει. Το μελετώ και θα παρουσιάσω ευρήματα. Κατά τύχη δοκιμάζω τώρα το δικό μου Seiya στην αφύγρανση στους 23 βαθμούς.

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα μπορείς και στο leon;

Το Leon το έχω περάσει στην Tuya και από εκεί δεν μπορώ να ρυθμίσω αυτήν την παράμετρο. Ίσως αν το εγκαθιστούσα στην εφαρμογή της Midea να ήταν εφικτό. Έχω όμως και ένα IR blaster της Broadlink εκεί και ίσως να μπορούσα να το ελέγχω έτσι.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pan_K είπε

Αυτό δεν είναι πάντα καλό και αρχίζω να πιστεύω πως καλύτερα να σου κάνει αφύγρανση ένα κλιματιστικό χωρίς να υπολογίζει την θερμοκρασία, γιατί αλλιώς σοβαρή αφύγρανση από κλιματιστικό δεν παίζει. Το μελετώ και θα παρουσιάσω ευρήματα. Κατά τύχη δοκιμάζω τώρα το δικό μου Seiya στην αφύγρανση στους 23 βαθμούς.

Το asyg24kmta που έχει ρύθμιση θερμοκρασίας στην αφύγρανση, κάνει onoff όταν πιάσει τη θερμοκρασία που θέλεις και μάλιστα επειδή κλείνει τον ανεμιστήρα δεν νιώθεις ότι αλλάζει υγρασία ο χώρος. Οπότε και δεν ρίχνει θερμοκρασία παραπάνω από ότι θέλεις και έχεις και ωραία ατμόσφαιρα.  

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το asyg24kmta που έχει ρύθμιση θερμοκρασίας στην αφύγρανση, κάνει onoff όταν πιάσει τη θερμοκρασία που θέλεις και μάλιστα επειδή κλείνει τον ανεμιστήρα δεν νιώθεις ότι αλλάζει υγρασία ο χώρος. Οπότε και δεν ρίχνει θερμοκρασία παραπάνω από ότι θέλεις και έχεις και ωραία ατμόσφαιρα.  

Αυτό ήθελα να πω και για το δικό μου MHI.

Στο dry λειτουργεί με πολύ χαμηλά τον ανεμιστήρα και όταν πιάσει θερμοκρασία τον κλείνει, οπότε δεν ανεβάζει υγρασία ο χώρος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα με Fujitsu ASEH09KMCG. Αρχικά στην αφύγρανση με ζητούμενη 23 και μετά (από τις 10μμ) στην ψύξη στους 23 βαθμούς.

image.png.647a0d3ba093ec7bab7d1574afdd1650.png

Και εδώ κλείνει εντελώς ο ανεμιστήρας στα off, αλλά κάνει σύντομα επανεκκίνηση και δεν έχει προλάβει να φύγει η υγρασία από το στοιχείο, με αποτέλεσμα να επανεισάγεται η υγρασία στον χώρο την στιγμή που θα ξαναλειτουργήσει ο ανεμιστήρας και μέχρι να ανεβάσει και πάλι στροφές ο συμπιεστής και να κάνει αφύγρανση.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pan_K είπε

Χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα με Fujitsu ASEH09KMCG. Αρχικά στην αφύγρανση με ζητούμενη 23 και μετά (από τις 10μμ) στην ψύξη στους 23 βαθμούς.

image.png.647a0d3ba093ec7bab7d1574afdd1650.png

Οι αισθητήρες υγρασίας θέλουν περισσότερο refresh rate...

Δημοσ.
On 04/06/2025 at 18:35, liakjim said:

Αν βιάζεσαι μπορείς να πας στο daikin που λες. 

Προσπαθώ να σου στείλω prv msg αλλά δεν με αφήνει. Μπορείς να μου στείλεις εσύ για να σου απαντήσω κλπ κλπ;

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Specs είπε

Κοιταζω τα Daikin μου, Perfera k Sensira, που δεν επιλεγεις θερμοκρασια στην αφυγρανση , ενω στο φτηνο της σειρας Toshiba, το  Seyia , εχει ρυθμιση. Ψαχνω να βρω ποτε χαμηλωνει ισχυ , ποτε κοβει , ποτε ξαναπαιρνει, τις συνθηκες δηλαδη.

Σύμφωνα με το chat gpt έχουν και μια σετ θερμοκρασία στους 24 πάντως, αν και δεν το πιστεύω.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το Leon το έχω περάσει στην Tuya και από εκεί δεν μπορώ να ρυθμίσω αυτήν την παράμετρο. Ίσως αν το εγκαθιστούσα στην εφαρμογή της Midea να ήταν εφικτό. Έχω όμως και ένα IR blaster της Broadlink εκεί και ίσως να μπορούσα να το ελέγχω έτσι.

Είναι δυνατόν να κάνει καλύτερη αφυγρανση από ένα αφυγραντηρα? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω,  ιδίως με καλοκαιρινές θερμοκρασίες όπου η απόδοση τους εκτοξεύεται και γεμίζουν τον κάδο σε χρόνο ρεκόρ.  Για τον χειμώνα θα μπορούσα να φανταστώ μια σύγκριση,  μιας και κάτω από 20-22 βαθμούς οι συμβατικοι αφυγραντηρες αγγομαχανε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...