Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 minutes ago, fsbmaniac said:

Μάλιστα.... όντως είναι φθηνά αλλά το advanmce το βρήσκω παντού 1000+ ευργώ και μου έκανε εντύπωση. Ενοείτε ειναι νεο μοντέλο και λανσάρεται ακριβά στηνα ρχη και μετά...στην τιμή της "αγοράς' λέτε οτι αξίζει στα 630 ευρώ ?  Αλλιώς έβλεπα το AUX PREMIUM  C SERIES ASW-H24F4A4/CAR3DI 24000BTU  στα 900

Ιδεα δεν εχω αν αξιζει, αλλα στην θεση σας θα το πηγαινα αναποδα, για να βοηθηθειτε σε προτασεις απο εδω μεσα. Δηλαδη συμπληρωμα ερωτηματολογιου που θα βρειτε με πολλα αλλα χρησιμα εδω https://www.insomnia.gr/forums/topic/827170-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-3/#comment-59713411

Δημοσ.

καλησπέρα!

Τα "καλά" κλιματιστικά που προτείνετε εδώ μέσα έχουν πλέον ξεφύγει....(μπας και οι αντιπρόσωποι διαβάζουν το τόπικ?). Μου φαίνεται πως θα καταλήξω να αγοράσω 2ης ή 3ης διαλογής......

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chemkyr είπε

καλησπέρα!

Τα "καλά" κλιματιστικά που προτείνετε εδώ μέσα έχουν πλέον ξεφύγει....(μπας και οι αντιπρόσωποι διαβάζουν το τόπικ?). Μου φαίνεται πως θα καταλήξω να αγοράσω 2ης ή 3ης διαλογής......

Τέτοια εποχή όλα ξεφεύγουν.

Έπρεπε να ασχοληθείς την άνοιξη.

Δημοσ.
13 minutes ago, chemkyr said:

Τα "καλά" κλιματιστικά που προτείνετε εδώ μέσα έχουν πλέον ξεφύγει

σιγουρα, αλλα καποια βασικες σειρες παντα υπαρχουν με οχι κ τοσο αυξημενες τιμες, οσο αλλα. Τι ακριβως ψαχνεις?

49 minutes ago, andreas-d said:

Χθες πάντως αγόρασα δύο θα τα κατεβάσω Ελλάδα φέτος

Θα περιμενουμε εντυπωσεις, κυριως επειδη εχεις μετρο συγκρισης με Γερμανια, να δουμε τι ψαρια πιανουν Ελλαδα, σε αλλο κλιμα κ σε αλλο χωρο.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Τελικά κατέληξα να βάλω πάλι 12αρη από την στιγμή που μου κάνει στον χώρο που θα το βάλω και να μην ανοίξω " δουλειές " .

Αν για τον χώρο είναι επαρκές το 12αρι δεν πας σε κάτι μεγαλύτερο γιατί θα έχεις και μεγαλύτερες καταναλώσεις χωρίς λόγο. Αν το 12αρι είναι μικρό και αγκομαχά τότε ναι πας σε μεγαλύτερο. 

Εγώ επίσης θα άνοιγα τα κουτιά αν είναι να περάσω καινούργιο καλώδιο. Αν τα ανοίξεις όμορφα με ένα κοπίδι στο κλείσιμο δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα. Προϋποθέτει βέβαια ότι τα σπιράλ έχουν χώρο για να περαστεί άνετα ακόμη ένα καλώδιο

Δημοσ.

Γειά σας 

Έχω μια ερώτηση αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει 

Έχω 2 Mitsubishi 24αρια , αθάνατα 25 χρόνια τα οποία τα τοποθέτησα όταν χτιζόταν το σπίτι και τα τοποθετήσαμε στο κέντρο του σπιτιού με τις σωληνώσεις να περνάνε μέσα από τους τοίχους.

Φέτος που ρώτησα έναν συντηρητή αν μπορώ να βάλω inverter για οικονομία με απογοήτευσε λέγοντας μου οτι δεν μπορώ να τα βάλω στις υπάρχουσες σωληνώσεις γιατί δεν θα δουλεύουν σωστά..

Από τη μια θα ήθελα να κανω εξοικονόμηση αλλα δεν θέλω να χάσω την πολυ βολική θέση που τα έχω και επίσης δουλεύουν μια χαρά πάρα την ηλικία τους ..μήπως όμως μου κοστίζει πολλά χρήματα ή διαφορα κατανάλωσης ,ποια ειναι η γνώμη σας ?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, godjet είπε

Γειά σας 

Έχω 2 Mitsubishi 24αρια , αθάνατα 25 χρόνια τα οποία τα τοποθέτησα όταν χτιζόταν το σπίτι και τα τοποθετήσαμε στο κέντρο του σπιτιού με τις σωληνώσεις να περνάνε μέσα από τους τοίχους.

Φέτος που ρώτησα έναν συντηρητή αν μπορώ να βάλω inverter για οικονομία με απογοήτευσε λέγοντας μου οτι δεν μπορώ να τα βάλω στις υπάρχουσες σωληνώσεις γιατί δεν θα δουλεύουν σωστά..

Από τη μια θα ήθελα να κανω εξοικονόμηση αλλα δεν θέλω να χάσω την πολυ βολική θέση που τα έχω και επίσης δουλεύουν μια χαρά πάρα την ηλικία τους ..μήπως όμως μου κοστίζει πολλά χρήματα ή διαφορα κατανάλωσης ,ποια ειναι η γνώμη σας ?

Οι σωλήνες καθαρίζονται, προφανώς δεν ήξερε...

Βγάλε μας το ταμπελάκι της εξωτερικής μονάδας να δούμε κατανάλωση.

Σίγουρα θα είναι μεγάλη η διαφορά.

Εκτός αν εννοεί ότι ξεπερνούν το όριο των κατασκευαστών σε μήκος.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Οι σωλήνες καθαρίζονται, προφανώς δεν ήξερε...

Βγάλε μας το ταμπελάκι της εξωτερικής μονάδας να δούμε κατανάλωση.

Σίγουρα θα είναι μεγάλη η διαφορά.

Εκτός αν εννοεί ότι ξεπερνούν το όριο των κατασκευαστών σε μήκος.

Ευχαριστώ για την απάντηση 

Μου είπε οτι έχουν παλιά λάδια και λάσπες και δεν θα έχω εγγύηση από την εταιρεία και επίσης μπορεί να υπό αποδίδει 

Θα βάλω σε λίγο το ταμπέλακι μολις πάω σπίτι 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, godjet είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση 

Μου είπε οτι έχουν παλιά λάδια και λάσπες και δεν θα έχω εγγύηση από την εταιρεία και επίσης μπορεί να υπό αποδίδει 

Θα βάλω σε λίγο το ταμπέλακι μολις πάω σπίτι 

Εγώ ξέρω ότι καθαρίζονται. Μάλιστα ένας γείτονας στο εξοχικό το έχει κάνει, χωρίς πρόβλημα.

Ίσως μου διαφεύγει κάτι.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas-d είπε

Υπάρχει στην συσκευασία το πλαστικό σπιράλ με όλα τα υλικά που χρειάζεται. 

Αυτό το μοντέλο έχει έναν ειδικό πλαστικο νάιλον που είναι για παραθυρο και με ανάκληση, σε άλλα μοντέλα υπάρχει και ένας εξαρτήματα για το ρολό.

Χθες πάντως αγόρασα δύο θα τα κατεβάσω Ελλάδα φέτος. Συνολικό κόστος 260€ και τα δύο..

inbound3963296061954360607.jpg

Δύο λόγοι γιατί τα φορητά κλιματιστικά  δεν ικανοποιούν τους κατοχους τους και heads up για τα νέα Porta Split (MIDEA portasplit) που πλέον παίζουν στην κεντρική/ βόρεια Ευρώπη. 

1. (Πολύ) Υψηλός θόρυβος λόγω του εσωτερικού συμπιεστή 

2. Απόδοση (ειδικά αυτά με μια σωλήνα προς τα έξω, σαν αυτό τις φωτογραφίας) 

Μεθοδος λειτουργιας: Τα φορητά κλιματιστικά  αντλούν αέρα από το δωμάτιο και τον αποβάλλουν προς τα έξω, δημιουργώντας αρνητική πίεση, η οποία στη συνέχεια επιτρέπει στον ζεστό αέρα από έξω να ρέει πίσω στο σπίτι.

link για το MIDEA portasplit review στα γερμανικά: https://www.testsieger.de/testportal/midea-portasplit-im-test-revolutionaere-split-klimaanlage/

IMG_4248.jpeg.3f47590311e89154e1847a8d7c209efd.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Εγώ ξέρω ότι καθαρίζονται. Μάλιστα ένας γείτονας στο εξοχικό το έχει κάνει, χωρίς πρόβλημα.

Ίσως μου διαφεύγει κάτι.

Όχι δεν καθαρίζονται όλα. Μόνο κάποιοι τύποι συνθετικών λαδιών σε αφήνουν να κάνεις καθαρισμό και παλι με πολλά αστεράκια.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δεν έχουν υγρόμετρο. Ενα θερμόμετρο χώρου και τέλος. 

Επίσης για το pout μετράμε με ενθαλπία αέρα οπότε πιάνουμε και την αλλαγή φάσης του αέρα. 

Οκ, το δικό μου έχει πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, godjet είπε

Γειά σας 

Ιδού και το ταμπελάκι με την κατανάλωση ..εσείς λοιπόν τι θα κάνατε στο σπίτι σας?  θα τα αλλάζατε πάση θυσία ή εφόσον δουλεύουν καλα  και δεν θέλω να αλλάξω θέση να τα κρατούσα?

20250608_143919.jpg

Επεξ/σία από godjet
Δημοσ.
1 hour ago, Specs said:

Δεν ειναι στο περιπου τα Decibel. Ακριβως ειναι, αναλογως την ταχυτητα ανεμιστηρα , αριστερα στην ιδια σειρα, Mid, Low κλπ

Οσο για τα btu δεν ειναι σταθερα, αλλα σου δινει το ευρος απο ελαχιστα μεχρι μεγιστα. Τα οποια αλλαζουν αναλογως με την λειτουργια του μηχανηματος για τις αναγκες του χωρου, ειναι το "γκαζι" δηλαδη του μηχανηματος που σου δειχνει ποσους ιππους βγαζει.

Οπότε πόσων btu είναι το κλιμαστιστικό πουτα χαρακτηριστικά του λένε αυτά που έχω σημειώσει με μπλε;

Δημοσ.
3 minutes ago, zoranb said:

Οπότε πόσων btu είναι το κλιμαστιστικό πουτα χαρακτηριστικά του λένε αυτά που έχω σημειώσει με μπλε;

12ρι οπως τα λεμε στην καθομιλουμενη, σε btu δηλαδη 12000.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zoranb είπε

12ρι είναι. 3.5kW ονομαστικά.

ZS-W χωρίς wifi και ZS-WF με.

Συμπλήρωσε καπου το ερωτηματολόγιο να φανούν οι ανάγκες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...