Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjimΣυμφωνώ, ακριβώς αυτό εννοούσα κι εγώ όταν έγραψα "η λογική με την οποία λειτουργούν οι μονάδες" : δηλαδή η στρατηγική ελέγχου / προγραμματισμού που κρατάει το στοιχείο οριακά, μόνο όσο χρειάζεται για να επιτευχθεί η θερμοκρασία στόχος, χωρίς υπερβολική ψύξη > μικρό ΔΤ > λιγότερη αφύγρανση. Δεν διαφωνούμε ουσιαστικά.

Επεξ/σία από amotida
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο τέτοια θερμομετράκια που κάνουν 6 ευρώ με την μπαταρία https://www.mistore-greece.gr/Products/SmartDevices/Smart-Lighting/mi-temperature-and-humidity-monitor-2.aspx?srsltid=AfmBOopHWt3ugxCjj_uMXcUbhgIIlSpQ-gjKFiWEcGLrJNFdvBnB6WFU. Μπορείς να τα "χακάρεις" ώστε να έχεις πιο συχνή πληροφόρηση και όχι τόσο αραιή όπως έχω εγώ. Το ένα το βάζεις πάνω στην είσοδο αέρα και το άλλο στην έξοδο. Στην έξοδο μπορείς να το κολλήσεις στην περσίδα με μονωτική ταινία που την αναδιπλώνεις στην πίσω πλευρά για να μην φαίνεται αντιαισθητικό το αποτέλεσμα. Χρειάζεσαι και ένα καλό θερμόμετρο/υγρασιόμετρο δωματίου πάντως με καλύτερη δειγματοληψία. Από αυτό μπορείς να εξάγεις αποτελέσματα για την απόλυτη υγρασία του χώρου και πώς αυτή μεταβάλλεται, ανάλογα με τις ρυθμίσεις για να ξέρεις ανά πάσα στιγμή αν κάνει αφύγρανση το κλιματιστικό ή όχι.

Τώρα για την παροχή αέρα εγώ δεν έχω βάλει μετρητή στην μονάδα. Παίρνω στοιχεία για την εκάστοτε ταχύτητα του ανεμιστήρα (low, medium, high κλπ) από την ενσωμάτωση της εφαρμογής του κλιματιστικού στο home assistant και τις ρυθμίσεις αυτές τις αντιστοιχίζω με τα στοιχεία που δίνει ο κατασκευαστής για την παροχή αέρα m3/h σε κάθε κάθε ρύθμιση. Μειονέκτημα η ρύθμιση auto, που για χάριν ευκολίας επιλέγω την ταχύτητα αέρα στην οποία συνήθως καταλήγει να δουλεύει το κλιματιστικό σε αυτήν την ρύθμιση.

Μπορείς επίσης να κατεβάσεις ενσωματώσεις που υπολογίζουν το σημείο δρόσου και την θερμική άνεση. 

Είμαι γνώριμος με τα συγκεκριμένα θερμόμετρα. Έχω 4 τέτοια στο σπίτι για να μετράω θερμοκρασία και υγρασία στα βασικά δωμάτια. Τους έχω αλλάξει firmware ώστε να στέλνουν μέσω ZigBee, ενώ στο 4ο έχω κρατήσει Bluetooth αλλά πάλι με custom firmware.

Έχω βάλει και το thermal comfort integration, οπότε παίρνω τις πληροφορίες για σημεία δρόσου κλπ.

Πολλά από αυτά τα εξάγω μέσω Victoria metrics οπότε έχω μεγαλύτερη ευελιξία στο grafana σε ότι αφορά χρόνο, aggregation κλπ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Οκ το έκανα... τί πρέπει τώρα να κάνω;

Ο σκοπός είναι να τα μοιραστείς για να σου πούμε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Οκ το έκανα... τί πρέπει τώρα να κάνω;

Να μας το δείξεις. Όπως και τις απαντήσεις που έβαλες. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

@sap00 τι παίχτηκε με το erai ξαφνικά; Άλλαξε τίποτα προγραμματισμό και κάνει ελάχιστα 900W;;;

Δεν ξέρω, δεν έχω καταλάβει... Το έκανε μόνο του. Και ενώ είχα μόνιμη σταθερή υγρασία γύρω στο 50%, την κατέβασε στο 45%. Τα off στις 16:50-17:20 τα έκανα εγώ προσπαθώντας να το φέρω στα ίσα αλλά τίποτα. Μετά διόρθωσε μόνο του στις 18:05. Το μεσημέρι είχαμε έξω >37C.  Να αλλάζει άραγε προγραμματισμό? Λες να είναι σύμπτωση η παρόμοια συμπεριφορά του shorai18 (rnd1978) για το ίδιο χρονικό διάστημα? Θα δούμε και τις επόμενες μέρες... 

250608 900w.jpg

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sap00 είπε

Δεν ξέρω, δεν έχω καταλάβει... Το έκανε μόνο του. Και ενώ είχα μόνιμη σταθερή υγρασία γύρω στο 50%, την κατέβασε στο 45%. Τα off στις 16:50-17:20 τα έκανα εγώ προσπαθώντας να το φέρω στα ίσα αλλά τίποτα. Μετά διόρθωσε μόνο του στις 18:05. Το μεσημέρι είχαμε έξω >37C.  Να αλλάζει άραγε προγραμματισμό? Λες να είναι σύμπτωση η παρόμοια συμπεριφορά του shorai18 (rnd1978) για το ίδιο χρονικό διάστημα? Θα δούμε και τις επόμενες μέρες... 

250608 900w.jpg

Στοιχηματίζω ότι είναι κατώφλι προγραμματισμού, κάποια προστασία ή κάτι παρεμφερές. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στοιχηματίζω ότι είναι κατώφλι προγραμματισμού, κάποια προστασία ή κάτι παρεμφερές. 

θα το επιβεβαιώσουμε αύριο το μεσημέρι που προβλέπονται παρόμοιες καιρικές συνθήκες ... 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, godjet είπε

Αυτό που μου λες με ηρεμεί γιατί το chat gpt μου έλεγε για 60% οικονομία με καινούργιο inverter...

Δεν λέει ψέματα.

Το inverter, αν χρησιμοποιείται σωστά, αποδίδει τεράστια οικονομία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως τα μηχανήματα που έχεις δεν είναι κορυφή (για την εποχή τους).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tzagaritos είπε

Είμαι γνώριμος με τα συγκεκριμένα θερμόμετρα. Έχω 4 τέτοια στο σπίτι για να μετράω θερμοκρασία και υγρασία στα βασικά δωμάτια. Τους έχω αλλάξει firmware ώστε να στέλνουν μέσω ZigBee, ενώ στο 4ο έχω κρατήσει Bluetooth αλλά πάλι με custom firmware.

Ωραία. Άμα θες πληροφορίες πώς να στήσεις ένα template sensor που να υπολογίζει πρώτα την παροχή αέρα και μετά το EER, στείλε pm και όταν βρω λίγο χρόνο θα σου δώσω κατευθύνσεις.

1 ώρα πριν, sap00 είπε

Είναι το ΑΙ που καταλαβαίνει ότι διαβάζεις αυτό το φόρουμ και θεώρησε ότι προτιμάς αφύγρανση στο φουλ...🤣🤪

3 ώρες πριν, amotida είπε

Νομίζω ότι ολόκληρη η προηγούμενη απάντησή μου (όχι μόνο το απόσπασμα από τα συμφραζόμενα) ήταν επαρκής και ολοκληρωμένη. Εκτός από το σενάριο που προτείνει το Claude AI με το "Larger coils may have uneven temperature distribution",

Ναι, αυτό το σημείο είναι που δεν κατάλαβα κι εγώ και καλά έκανες και το ανέλυσες μετά, γιατί μάλλον δεν κολλάει έτσι όπως το αναφέρει το Claude.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, sap00 είπε

θα το επιβεβαιώσουμε αύριο το μεσημέρι που προβλέπονται παρόμοιες καιρικές συνθήκες ... 

Υπόψιν ότι παίζει να αλλάζει στους 35C μιας και εκεί είναι η nominal περιοχή (και eurovent). 

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Είναι το ΑΙ που καταλαβαίνει ότι διαβάζεις αυτό το φόρουμ και θεώρησε ότι προτιμάς αφύγρανση στο φουλ

Η αλήθεια είναι ότι οι εσωτερικές συνθήκες του χώρου είναι άψογες και ας είναι φούρνος έξω. ΑΙ στο καλό, ας πλερώσουμε και λίγο παραπάνω...  

• Haha 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

Ποιες εταιρίες έχουν τις λιγότερο θορυβώδεις εξωτερικες μονάδες;

Νομίζω η daikin αν και εξαρτάται από το μοντέλο και παίζει ρόλο και η ίδια η εγκατάσταση. Στα Toshiba καμιά φορά παίζει υψισυχνος θόρυβος συμπιεστή, στα Mitsubishi μπορεί να ακούσεις ανεμιστήρα αλλά γενικά αθόρυβα, τα Fujitsu γενικά αθόρυβα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...