Geo-Za Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 22 λεπτά πριν, cmaniac είπε Βάλε δάπεδο με καμία μόνωση, επαφή με μη θερμαινόμενο χώρο. 7 εκατοστά για την οροφή είναι πολύ καλή, ας πούμε ανάμεσα σε καλή και άριστη. Χρειάζεσαι μόνωση στους εξωτερικούς τοίχους. Έτσι όπως τα πας μέχρις στιγμής, δεν γλιτώνεις το 18ρι, συν project για μόνωση στους εξωτερικούς τοίχους (γύρω στα 5kW απώλειες μετά τη μόνωση). Αλλιώς βγαίνει 8kW+, που εκεί πας για πολύ μεγάλη μονάδα. Ναι χρειαζοταν η οροφη βραζαμε στο καβουκι μας κυριολεκτικα, για επομενο project αμεσως μετα ειναι σιγα σιγά η θερμοπρόσοψη. Για τώρα πάντως συμφωνα με τα δεδομένα, έχετε κάτι να προτείνετε απο μονάδα; όπως είπα στο αρχικο thread κατι απο κλασσικές αλυσίδες (Κώτσος, Public κλπ). Να κοιτάω για 18αρι ; η για πιο πάνω; Σκοπός για τώρα είναι να μην βρώ κατι να μου δώσει τον απόλυτο κλιματισμό με βάση τις θερμικές απωλειες που έχου, ψαχνω κατι να μην σκαεί το τζιτζικι χαχα. Ενδεικτικά έχω βρεί κάποια https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278369-a-c-in18btu-daikin-atxc50d-sensira ή αν χρειάζεται να ψάξω σε κατι μεγαλύτερης αποδοσης https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278370-a-c-in21btu-daikin-atxc60d-sensira
cmaniac Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Geo-Za είπε Ναι χρειαζοταν η οροφη βραζαμε στο καβουκι μας κυριολεκτικα, για επομενο project αμεσως μετα ειναι σιγα σιγά η θερμοπρόσοψη. Για τώρα πάντως συμφωνα με τα δεδομένα, έχετε κάτι να προτείνετε απο μονάδα; όπως είπα στο αρχικο thread κατι απο κλασσικές αλυσίδες (Κώτσος, Public κλπ). Να κοιτάω για 18αρι ; η για πιο πάνω; Σκοπός για τώρα είναι να μην βρώ κατι να μου δώσει τον απόλυτο κλιματισμό με βάση τις θερμικές απωλειες που έχου, ψαχνω κατι να μην σκαεί το τζιτζικι χαχα. Ενδεικτικά έχω βρεί κάποια https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278369-a-c-in18btu-daikin-atxc50d-sensira ή αν χρειάζεται να ψάξω σε κατι μεγαλύτερης αποδοσης https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278370-a-c-in21btu-daikin-atxc60d-sensira Δες το KMTE. Αλλά να έχεις κατά νου ότι στις πολύ μεγάλες ζέστες (>40) θα ζορίζεται. Fujitsu KM series ASYG18KMTE 18.000 BTU/h Κλιματιστικό Inverter | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr ΥΓ. Κακή εποχή. Ακριβό θα έλεγα. Επεξ/σία 9 Ιουνίου από cmaniac
MARIOSNURSE Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 50 λεπτά πριν, cmaniac είπε Και ψυγείο άμα ανοίξεις και μπεις μέσα, θα παγώσεις Ο έλεγχος που είχαν τα μηχανήματα τότε, δεν έχει καμία σχέση με σήμερα. Επίσης συνέταιρος η ΔΕΗ ε; Καίει 2,3 νομίζω/h και είναι 12αρι. 1
moon1821 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Μια ερωτηση οποιος ξερει Μπορει παλαιο multi split GE με 2 εσωτερικες μοναδες, γινεται να δουλεψει μονο η μια με διπλασια btu απο οταν δουλευουν και οι 2 ταυτοχρονα (καταργωντας τη μια) Ειναι συνολικα 8000 + 8000 νομιζω btu ετσι γραφει Δειχνει οτι εχει 2 ξεχωριστα κυκλωματα Επεξ/σία 9 Ιουνίου από moon1821
GiannisSol Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 59 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Θα με βρίσετε το ξέρω, αλλά ήρθα εξοχικό για διήμερο. Το σπίτι βράζει, δεν έχει εξάλλου μόνωση καθόλου. 31ο εσωτερική. Το Hitachi, 30 ετών, βγάζει τόσο παγωμένο αέρα που σε σκοτώνει. Ούτε το Ururu δεν παγώνει έτσι. Δεν ξέρω τι να πω. Βάζοντας το ururu στη χαμηλότερη θερμοκρασία δεν πιάνει peak ο συμπιεστής ;
sap00 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, liakjim είπε @sap00 βλέπω δύο σκαλοπατάκια. Σε τι θερμοκρασία έγιναν; Mέχρι τους 33 βαθμούς παίζει στα 270-400w. Από 33 έως 35 βαθμούς παίζει στα 480-500w. Πάνω από 35 βαθμούς πάει στα 900w. (Δεν ξέρω γιατί έκοψε τελείως 16:00 - 17:00) Θα δω πότε αλλάζει στο χαμηλό level 200-240w. Επεξ/σία 9 Ιουνίου από sap00
aetos1988 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Καλησπέρα! Από χθες άρχισα να λειτουργώ τα κλιματιστικά Morris AIR FRESH & TCL Miracle III και τα δύο 12άρια. Στο Morris έχω παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά... Καταναλώνει πολύ ( 1900Watt στην αρχή) ακόμα και όταν πιάσει θερμοκρασία ( το έχω ρυθμίσει 27 με εξωτερική 36) πέφτει μόνο μέχρι 1400w!!! Τα προηγούμενα χρόνια δεν το έκανε αυτό! Λέτε να θέλει αλλαγή πλακέτας; Θα ρωτήσω βέβαια και την εταιρεία..
vaggos88 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπερα, λεω να μη παρω στην τυχη οτι βρω μπροστα μου και να το κανω σωστα. Εχουμε λοιπον παλια κατοικια του late 80's οπου περυσι μπηκαν καινουργια κουφωματα με ενεργειακα τζαμια και εξωτερική θερμομόνωση. Ηδη τον πρωτο μας χειμωνα ειδαμε τεραστια διαφορα που ακομα και στα πολλα κρυα η θερμοκρασια χωρις να αναψω σομπα (πελλετ) ηταν 18-20 βαθμους. Τωρα ομως ηρθε η ωρα να μη βρασουμε. Εχουμε λοιπον μια κατοικια 55-60 τμ αν θυμαμαι καλα. Ο χωρος που θελω να ψύξω ειναι σαλονοκουζινα στους 24-26c, και κατ επεκταση αν ειναι δυνατον να δροσίσουν και τα 2 υπνοδωματια. Τα δωματια διαθετουν απο ενα 9000btu διετιας. Ειναι πολυ ενα 24? η να παω σε 18000? Να δουλευω 1a/c η και τα 3? Ποιος ειναι ο ποιο οικονομικος τροπος λειτουργιας? Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000 Νέα αγορά 18000-24000? πιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού : 100% ψύξη Συχνότητα χρήσης : καλοκαιρι στην λαιλαπα. Χώρος που θα τοποθετηθεί : σαλονοκουζίνα Τοποθεσία : Αθηνα, Καματερό. Υψόμετρο 200μ Αλλες πληροφοριες. Χτυπαει ο Ηλιος τα δωματια απο την ανατολη του. Δεν υπαρχουν τεντες αλλα θα μπουν τωρα στον μήνα μέσα.κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια ενεργειακα.Καλες μονώσεις Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο.wifi ψιλο αδιαφορο. Edit: διορθωσα πορτες / παραθυρα. Ελπιζω να τα συμπληρωσα σωστα. Ευχαριστω για τον χρονο σας. Επεξ/σία 9 Ιουνίου από vaggos88
Geo-Za Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Δες το KMTE. Αλλά να έχεις κατά νου ότι στις πολύ μεγάλες ζέστες (>40) θα ζορίζεται. Fujitsu KM series ASYG18KMTE 18.000 BTU/h Κλιματιστικό Inverter | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr ΥΓ. Κακή εποχή. Ακριβό θα έλεγα. Τέλεια χιλια ευχαριστω για την βοήθεια, Επίσης σε κατι πιο budget και με την υπηρεσία εγκαταστασης https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252264-a-c-in18-midea-aep218nxd6-all-easy-pro θα το πρότεινες; το έχω δει και γενικα λιγο στο forum οσο έψαχνα. Επίσης το 24αρι ειναι overkill για την περίπτωση μου ή λογο budget καλυτερα να μην ανεβάσω τα btu ? Ευχαριστω και πάλι
Klausx Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 21 ώρες πριν, tzagaritos είπε Έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές η εξωτερική μονάδα του Fujitsu aseh12kmcg κάνει λίγο θόρυβο. Ο θόρυβος φαίνεται να προσέρχεται από το "καπάκι" που έχει μπροστά. Αναφέρομαι σε αυτό που δεν είναι τελείως στατικό αλλά μπορείς να το κουνήσεις λίγα χιλιοστά δεξιά αριστερά. Αν ας πούμε το κρατήσω με το χέρι ίσα ίσα προς τα πάνω δεν ακούγεται τιποτα.Είναι λογικό αυτό? Κάποιος συντονισμός ίσως? Δεν φαίνεται να είναι από τη βάση πάντως. Στο 9αρι δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Μιλάμε για πολύ μικρό θόρυβο, θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να πάρω ένα βίντεο αύριο Μπορείς να βάλεις φωτογραφία εξωτερικής εγκατάστασης; Στην επόμενη συντήρηση να το αναφέρεις και θα στο διορθώσουν. 20 ώρες πριν, kotsonatos04 είπε Πάντως ένα fujitsu ενός γείτονα, νομίζω θα απογειωθεί με τον θόρυβο που κάνει.😄 Ο γείτονας πλήρωσε Fujitsu και πήρε Midea με αυτοκόλλητο Fujitsu. Μην το ψάχνεις τι και πως. https://hiotakis-energy.com/product/fujitsu-ac-asyg09kpce-inverter-9000btu-r32 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Βάζοντας το ururu στη χαμηλότερη θερμοκρασία δεν πιάνει peak ο συμπιεστής ; Θεωρητικά. Εννοώ ότι η αίσθηση πάγου του αέρα είναι διαφορετική. Όχι ότι το Ururu δεν είναι τρομερό, μην παρεξηγηθώ.
Specs Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 1 hour ago, aetos1988 said: Λέτε να θέλει αλλαγή πλακέτας; Θα ρωτήσω βέβαια και την εταιρεία.. Mην φτανεις στα ακρα! αμεσως πλακετα! Αστο να τρεξει να ισορροπησει ο χωρος καταρχην. 24/7 δουλευεις η περιστασιακα? 1 hour ago, aetos1988 said: Στο Morris έχω παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά... Καταναλώνει πολύ ( 1900Watt στην αρχή) ακόμα και όταν πιάσει θερμοκρασία ( το έχω ρυθμίσει 27 με εξωτερική 36) πέφτει μόνο μέχρι 1400w!!! Τα προηγούμενα χρόνια δεν το έκανε αυτό! Με τι μετρας? μας εχεις δωσει feedback καταναλωσης κ συμπεριφορας?
aetos1988 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, Specs είπε Mην φτανεις στα ακρα! αμεσως πλακετα! Αστο να τρεξει να ισορροπησει ο χωρος καταρχην. 24/7 δουλευεις η περιστασιακα? Με τι μετρας? μας εχεις δωσει feedback καταναλωσης κ συμπεριφορας? Όλη μέρα δεν το άφησα ειναι η αλήθεια! Αλλα τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν το εκανε! Την μέτρηση την κανω με το Tp link tapo p110
vdeseris Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Κατανάλωση σήμερα που είχε περισσότερη ζέστη σε σχέση με χθες. Midea Xtreme Graphite 12αρι με ζητούμενη θερμοκρασία 26. 3
Specs Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, aetos1988 said: Όλη μέρα δεν το άφησα ειναι η αλήθεια αστο συνεχως σε λειτουργια να ισορροπησει κ βλεπεις απο αυριο 3 minutes ago, vdeseris said: Midea Xtreme Graphite 12αρι με ζητούμενη θερμοκρασία 26. Για να το καταχωρησω στην λιστα, μεχρι ποσο το εχεις δει ν ακατεβαινει πριν αρχισει ον-οφ? Επεξ/σία 9 Ιουνίου από Specs 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα