Pan_K Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 1 ώρα πριν, tzagaritos είπε Μόλις ακουμπήσω με το χέρι εκεί που είναι το βελάκι σταματάει Μήπως να έσφιγγες λίγο την βίδα στο σημείο που ακουμπάς; Μπορεί να έχει λασκάρει λίγο.
amotida Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Specs said: τι σημαινει αυτο με το μυδι??? μυδι, midea 😁 (Δεν είμαι απολύτως υπεύθυνος για την "ονοματοδοσία". Πήρα τη χαϊδευτική έκφραση από ένα άλλο φόρουμ, δεν θυμάμαι ποιο, σχεδόν όλοι αναφέρονταν στη Midea ως όστρακο/αχιβάδα/μύδι) Επεξ/σία 9 Ιουνίου από amotida 1
Specs Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 8 minutes ago, amotida said: Και, πράγματι, δεν υπάρχει σε κανέναν επίσημο κατάλογο της Fujitsu.. Καμμια ζαβολια του φειδιου για να εχει κ κατι ακομη στην αγορα στα φτηνα με το ονομα Fujitsu? με την εγκριση τους φυσικα κ σιγουρα οχι μονο Ελλαδα, το βλεπω Ρουμανια τουλαχιστον , οπου ηθελε ο διανομεας κ οπου του επιτρεψαν... 23 minutes ago, Klausx said: Ναι αυτό είναι, νομίζω δεν υπάρχει σε κανένα κατάλογο της Fujitsu. Κρίμα για όποιον το έχει πάρει νομίζοντας ότι πήρε Fujitsu. Κι ομως...το εκρυψαν στα χαμηλα μοντελα μιας σειρας που εβγαζε μονο μεγαλα!!! για δες σελιδα 17 https://de.cdn-website.com/74eece8340064c1e9d3b39c63e622a9c/files/uploaded/fujitsu_καταλόγος_προιοντων_compressedcd3f.pdf
amotida Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 4 minutes ago, Specs said: κ σιγουρα οχι μονο Ελλαδα, το βλεπω Ρουμανια τουλαχιστον , οπου ηθελε ο διανομεας κ οπου του επιτρεψαν... Πιθανώς σε όλες τις βαλκανικές χώρες
Specs Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Just now, amotida said: Πιθανώς σε όλες τις βαλκανικές χώρες για δες το edited προηγουμενο ποστ μου
amotida Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 7 minutes ago, Specs said: Κι ομως...το εκρυψαν στα χαμηλα μοντελα μιας σειρας που εβγαζε μονο μεγαλα!!! για δες σελιδα 17 https://de.cdn-website.com/74eece8340064c1e9d3b39c63e622a9c/files/uploaded/fujitsu_καταλόγος_προιοντων_compressedcd3f.pdf Οι Έλληνες το «έκρυψαν»... ο κατάλογος είναι ελληνικός...😇 1
Specs Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Just now, amotida said: Οι Έλληνες το «έκρυψαν»... ο κατάλογος είναι ελληνικός...😇 Σαφως, ο φειδης αλλα δεν πιστευω χωρις να το γνωριζουν οι τιμιοι εως χαρακιρι ιαπωνες!!! 1
cmaniac Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Geo-Za είπε Τέλεια χιλια ευχαριστω για την βοήθεια, Επίσης σε κατι πιο budget και με την υπηρεσία εγκαταστασης https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252264-a-c-in18-midea-aep218nxd6-all-easy-pro θα το πρότεινες; το έχω δει και γενικα λιγο στο forum οσο έψαχνα. Επίσης το 24αρι ειναι overkill για την περίπτωση μου ή λογο budget καλυτερα να μην ανεβάσω τα btu ? Ευχαριστω και πάλι Το 24ρι θα σε καλύψει καλύτερα, αλλά κινέζικα δεν θα πρότεινα σε κάποιον που μένει στον χώρο. Αν ήταν εξοχικό, θα ήταν αλλιώς. Πάρε το 18ρι και τα ρέστα απο ενα 24ρι της προκοπής βαλτα σε μόνωση. Αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις κάτι με τους τοίχους ανέβα σε αυτό που σου είπε ο liakjim που είναι πιο δυνατό μηχάνημα. Ελπίζω να έχεις και τέντες για να μην χτυπάει ο ήλιος την τοιχοποιία.
dimkir Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 53 λεπτά πριν, Specs είπε αυτα τα δωματια που θες, θα πρεπει να τα υπολογισεις οχι με τα μισα τετραγωνικα απλως, αρα 21188 watt δια δυο ισον 11000 watt.! Θα πρεπει να βαλεις στοιχεια του ενιαιου χωρου με επιλογη εξωτερικου τοιχου οποια πλευρα ειναι ετσι, αλλα οποιος αλλος τοιχος γειτονευει με δωματιο σου θα πρεπει να επιλεξεις επαφη με αλλο κτιριο μη θερμαινομενο κλπ και οχι αερα. Θερμικές Απώλειες 10725.55Watt 9223.98KCal/h 178.76Watt/m2 153.73KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:18 ℃ Έτος Kατασκευής:1998 Εμβαδό Κατοικίας:60 m2 Ύψος Ορόφου:2.9 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Έδαφος Μόνωση Δαπέδου:Πλημελής - 3εκ. Οροφή σε επαφή με:Αέρα Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:5 Παράθυρα:11 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νεα αγορα για αντικατασταση ενος παλαιου corona inverter japan 18000btu του 1999 μη επαρκες για το χωρο Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):αδιαφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση):ψυξη 100% Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: αποκληστικα θερινη ψυξη 100% Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :σαλονοκουζινα και διαδρομος χολ Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Αττικη Σαλαμινα Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: οσο περισσοτερα περι τεχνολογιας θεμητα Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).Κατοικια Αλουμηνια διπλα τζαμια μόνωση πλημμελής Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ .
Specs Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, dimkir said: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500 Θα μας πουν κι αλλες προτασεις τα παιδια, αλλα εγω στην θεση σου θα επαιρνα το Fujitsu 24ρι ASEG24KMTE και για την ισχυ στο max οταν το χρειαζεσαι κ για την οικονομικη του λειτουργια. Εδω θα δεις διαφορα 24ρια , οχι φασον, αλλα κατασκευαστες, ιαπωνικης σχεδιασης μονο. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LiRF6XFRH6hDrD_45wvgHoZBBlavSGY5Y0hcv7ON69s/edit?gid=1469242720#gid=1469242720 Κοιτα για τιμες κ τα σχετικα κ θα ερθουν κ αλλες προτασεις. ΥΓ δειχνει να μην ειναι επαρκες αλλα μετα τα 24000 παμε σε αλλη κατηγορια κ μιας κ ειναι κ βορεινος ο χωρος, καλυτερα να μη σου φτασει 5 μερες για ολα τα δωματια καθε καλοκαιρι, παρα να πας σε αλλη λυση αμφιβολου ποιοτητας, απλως για την ισχυ. Επεξ/σία 10 Ιουνίου από Specs
MARIOSNURSE Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 8 ώρες πριν, zoranb είπε Οκ, αλλά σε παρακαλώ εξήγησέ μου γιατί σε Toshiba και όχι πχ σε Mitsubishi ή Toyotomi κλπ κλπ; Έχω να περιμένω κάτι καλύτερο από την Toshiba και εάν ναι... τί; Η Toyotomi δεν έχει καμιά σχέση με Ιαπωνία, είναι φασον κινεζικό Gree.
Dune21 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την αξιοσέβαστη παρέα! Θέλω ένα καλό AC περισσότερο για θέρμανση. Στην ψύξη όλα τα καταφέρουν. Νομίζω ότι το 18αρι inverter με 20,000 btu θέρμανσης με καλύπτει αλλά δείτε και τα data μου: Θερμικές Απώλειες 5992.61Watt = 20,445 BTUs per Hour 5153.65KCal/h 153.66Watt/m2 132.14KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Κιλκίς - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 20 ℃ Έτος Kατασκευής: 2006 Εμβαδό Κατοικίας: 39 m2 Ύψος Ορόφου: 2.7 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Mη θερμαινόμενο χώρο Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Mη θερμαινόμενο χώρο Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου: Πλημελής - 3εκ. Οροφή σε επαφή με: Πλάκα κάτω από στέγη Μόνωση Οροφής: Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 3 Παράθυρα: 1 Τύπος Κουφωμάτων: Συνθετικά κουφώματα - Πόρτα Ασφαλείας. Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Ποσό 1300 Νέο ? Αντικατάσταση – ανεπαρκές Κατάστημα Αδιάφορο Χρήση 40 ψύξη 60 θέρμανση θα ήθελα…. Συχνότητα χρήσης Θέρμανση + Ψύξη Άλλο .. Υπάρχει λέβητας πετρελαίου με μεγάλες απώλειες από υπόγειο σε 3ο όροφο Χώρος Σαλοκουζίνα 39 τμ νότιο-ανατολικού προσανατολισμού Τόπος url http://penteli.meteo.gr/stations/kilkistown/ Τόπος Ν.ΚΙΛΚΙΣ - ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (από –5 το ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΠΟΛΎ ΑΕΡΑ - ΕΩΣ +40 το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) Θέλω : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Αθόρυβο + Εγγύηση ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ WIFI Ιονιστής Μόνωση κλπ Ρετιρέ πολυκατοικίας - πλάκα με σκεπή αρκετές απώλειες από μερικά σημεία Θερμικές Απώλειες 20,446 BTU/h 5992.61Watt 5153.65KCal/h 153.66Watt/m2 132.14KCal/h/m2 Η σειρά προτίμησης μου είναι : (θα ήθελα δηλαδή…) 1 - TOSHIBA EDGE RAS-B18J2KVSG-E 18 btu 2 – Toyotomi Izuru eco II TRN/TRG-2256ZR 18 btu 3 – Fujitsu ASYG18KMTE/AOYG18KMTA 18 BTU Επεξ/σία 10 Ιουνίου από Dune21
Specs Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, Dune21 said: 2 – Toyotomi Izuru eco II TRN/TRG-2256ZR 18 btu αυτοματως αυτο διαγραφεται για τα υπολοιπα 18ρια, δες στην υπογραφη μου τα διαφορα χαρακτηριστικα τους κ εδω ειμαστε. Δεν ξερω αν φαινεται κ η καρτελα με τις καταγραφες συμπεριφορας κλιματιστικων , αν οχι εδω https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LiRF6XFRH6hDrD_45wvgHoZBBlavSGY5Y0hcv7ON69s/edit?gid=1050374342#gid=1050374342 Επεξ/σία 10 Ιουνίου από Specs 1
Dune21 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Είδα σε τουλάχιστον τρια σχόλια να μιλάνε για καμένη πλακέτα μετά τα 3-4 έτη για το KM ASYG. :-! Γιατί απορρίπτεται το 2 ; Επεξ/σία 10 Ιουνίου από Dune21
uncle_nontas Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Γιατί είναι Toyotomi. Αν θες να τα πληρώσεις στη ΔΕΗ πάρτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα