Pan_K Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 8 ώρες πριν, zoranb είπε Ναι έχεις δίκιο, τα MITSU έχουν 7 χρόνια στον Συμπιεστή, 3 χρόνια σε όλα τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη. Tα δε TCL έχουν 10χρόνια. Τα TCL είχαν 10 χρόνια εγγύησης. Αν δεις τους όρους της εγγύησης τώρα θα διαπιστώσεις ότι είναι μόνο 3 χρόνια και για τα υπόλοιπα 7 καλύπτουν μόνο τα ανταλλακτικά και όχι το κόστος διάγνωσης, μεταφοράς και επισκευής. 1
liakjim Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 8 ώρες πριν, zoranb είπε Γιατί μου λες για την κίνηση κατακόρυφων περσίδων; Το ζητούμενό μου ήταν εάν φαίνεται στο τηλεκροντρόλ του πού κατευθύνονται. Γιατί αυτό ζήτησες. Δες στο manual των toshiba αν τα δείχνει. 7 ώρες πριν, XghosT7 είπε Βλέπω ότι το Tcl κάνει αρκετά περισσότερο θόρυβο σε σχέση με το Air Green. Δεν μπορώ να καταλάβω καλά αν θα είμαι οκ με το tcl miracle 3 να δουλεύει ψύξη στο ίδιο δωμάτιο που κοιμάμαι. Από feedback των μελών δεν έχουμε παράπονο για θόρυβο της εσωτερικής μονάδας. Το αντίθετο.
GiannisSol Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, Pan_K είπε Με πρόλαβες πριν προλάβω να ολοκληρώσω την πρόταση. Σε τι θερμοκρασία το είχες; Αναρωτιέμαι βέβαια τι θα έκανε το αντίστοιχο 9άρι σε μικρό δωμάτιο. Στους 26, το συμπλήρωμα και στο αρχικό post . 1
liakjim Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, filop είπε ειμαι και εγω σε σκεψεις για το 18αρι,για ενιαιο χωρο 40-45 τμ,πως τα παει ψυξη θερμανση?θετικα αρνητικα?? Δεν θα έβαζα gree για θέρμανση. 1 ώρα πριν, perelevas είπε TCL miracle III 12άρι Midea all easy pro Επεξ/σία 10 Ιουνίου από liakjim 1
Pan_K Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Στους 26, το συμπλήρωμα και στο αρχικό post . Ναι, βλέπω το pattern: Αρχικά ανεβάζει ισχύ για να ψύξει το στοιχείο επαρκώς, αλλά δεν κατεβαίνει στην κατανάλωση γρήγορα. Αυτό βοηθά να προλάβει να αποστραγγίσει αρκετή υγρασία από το στοιχείο πριν ανέβει η θερμοκρασία του και φτάσει κοντά στο σημείο δρόσου για τους 25 βαθμούς, 45% υγρασία, οπότε το νερό που υπάρχει ακόμα στο στοιχείο θα αρχίσει να εξατμίζεται και να επιστρέφει στον χώρο. Μετά κάνει περιοδικά ήπια ανεβάσματα, προφανώς για να ξεπεράσει και πάλι το σημείο δρόσου με ζητούμενη υγρασία 45%, πιθανώς γιατί ανεβαίνει η σχετική υγρασία. Εικάζω ότι ρυθμίζει αυτόματα τον ανεμιστήρα σε αυτήν την περίπτωση.
filop Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν θα έβαζα gree για θέρμανση. TCL miracle III 12άρι Midea all easy pro 12αρι με τπτ,θελω 18αρι τουλαχιστον,και αυτο οριακα,θελω εσωτερκες διαστασεις ως 99cm να το βαλω αναμεσα στα παραθυρα,αλλιως θα πηγαινα και σε 24αρι,το εχω δει το midea,η υποθεση του χειμωνα ειναι δεκεμβριος-αρχες μαρτιου...και καλοκαιρι ιουνιος εως σεπτεμβρης 33 λεπτά πριν, GiannisSol είπε https://www.insomnia.gr/forums/topic/830221-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-4/page/565/#findComment-60729634 Έχω απαντήσει εδώ. Ψάξε στο προφίλ μου θα βρεις κι άλλες παλιότερες αναρτήσεις για το συγκεκριμένο. Γενικά για τη τιμή που έχει 970-1000 ευρώ για 18 Άρι αξίζει με κλειστά μάτια. Στη ψύξη είναι λίγο θορυβώδης η εξωτερική μονάδα. Αν έχεις πολλές απαιτήσεις για 24/7 θέρμανση χώρου με αποκλειστικο τρόπο θέρμανσης το κλιματιστικό καλύτερα πήγαινε σε ιαπωνικό. ειναι αποκλειστικο για θερμανση η αληθεια ειναι,δν το καιω ωρες καθως δουλευω τα βραδια,οποτε οταν γυρναω 7 το πρωι εως το απογευμα και αυτο ο χειμωνας ειναι δεκεμβρης αρχες μαρτιου,εννοειται θελω οικονομια στο φουλ,ενας ψυχτικος μ λεει βαλε το καινουριο πανασονικ εθερεο,και μου το αφηνει απο 1500,1080...δν τον ρωτησα βεβαια αν ειναι μαζι με εγκατασταση,τωρα δν ξερω τι εστι πανασονικ
GiannisSol Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 7 λεπτά πριν, Pan_K είπε Ναι, βλέπω το pattern: Αρχικά ανεβάζει ισχύ για να ψύξει το στοιχείο επαρκώς, αλλά δεν κατεβαίνει στην κατανάλωση γρήγορα. Αυτό βοηθά να προλάβει να αποστραγγίσει αρκετή υγρασία από το στοιχείο πριν ανέβει η θερμοκρασία του και φτάσει κοντά στο σημείο δρόσου για τους 25 βαθμούς, 45% υγρασία, οπότε το νερό που υπάρχει ακόμα στο στοιχείο θα αρχίσει να εξατμίζεται και να επιστρέφει στον χώρο. Μετά κάνει περιοδικά ήπια ανεβάσματα, προφανώς για να ξεπεράσει και πάλι το σημείο δρόσου με ζητούμενη υγρασία 45%, πιθανώς γιατί ανεβαίνει η σχετική υγρασία. Εικάζω ότι ρυθμίζει αυτόματα τον ανεμιστήρα σε αυτήν την περίπτωση. Τον ανεμιστήρα τον έχει στην επιλογή low , και με αφήνει να τον ανεβάσω σε ότι ταχύτητα θέλω εκτός από turbo. Επίσης γκριζαρει την επιλογή auto. 1
liakjim Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, filop είπε 12αρι με τπτ,θελω 18αρι τουλαχιστον,και αυτο οριακα,θελω εσωτερκες διαστασεις ως 99cm να το βαλω αναμεσα στα παραθυρα,αλλιως θα πηγαινα και σε 24αρι,το εχω δει το midea,η υποθεση του χειμωνα ειναι δεκεμβριος-αρχες μαρτιου...και καλοκαιρι ιουνιος εως σεπτεμβρης ειναι αποκλειστικο για θερμανση η αληθεια ειναι,δν το καιω ωρες καθως δουλευω τα βραδια,οποτε οταν γυρναω 7 το πρωι εως το απογευμα και αυτο ο χειμωνας ειναι δεκεμβρης αρχες μαρτιου,εννοειται θελω οικονομια στο φουλ,ενας ψυχτικος μ λεει βαλε το καινουριο πανασονικ εθερεο,και μου το αφηνει απο 1500,1080...δν τον ρωτησα βεβαια αν ειναι μαζι με εγκατασταση,τωρα δν ξερω τι εστι πανασονικ Δεν ήταν για εσένα το quote. Έχεις συμπληρώσει κάπου το ερωτηματολόγιο να δούμε τι παίζει;
filop Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν ήταν για εσένα το quote. Έχεις συμπληρώσει κάπου το ερωτηματολόγιο να δούμε τι παίζει; αααα οκ,το ειχα κανει αλλα το εχασα....:P
Klausx Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου ASEH09KGTG Πρώτη φορά βλέπω το Logged Usage να έχει cap/max στα 200w ακόμα και με set point 23.5 αρνείται να κάψει kWh 🤣 Τα νυχτερινά on/off με ακρίβεια, δυστυχώς μου πετάει αρκετά tcp error μετά από ώρα το termux. 1
Aflo Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, Klausx είπε ASEH09KGTG Πρώτη φορά βλέπω το Logged Usage να έχει cap/max στα 200w ακόμα και με set point 23.5 αρνείται να κάψει kWh 🤣 Τα νυχτερινά on/off με ακρίβεια, δυστυχώς μου πετάει αρκετά tcp error μετά από ώρα το termux. Εντυπωσιακό. Τεχνικά ποιός ο λόγος που κάνει on-off την νύχτα? Έχει φτάσει τα ελάχιστα Watt ίσως?
aetos1988 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 12 ώρες πριν, Specs είπε Mην φτανεις στα ακρα! αμεσως πλακετα! Αστο να τρεξει να ισορροπησει ο χωρος καταρχην. 24/7 δουλευεις η περιστασιακα? Με τι μετρας? μας εχεις δωσει feedback καταναλωσης κ συμπεριφορας? Είχες δίκιο τελικά!! Χθες βράδυ μόλις έπιασε θερμοκρασία κατέβηκε στα 450w στα κανονικά του ! Πάντα το έχω με ifeel επειδή το κλιματιστικό ειναι κοντά σε τοίχο με αποτέλεσμα ο αισθητήρας να μην μπορεί να δουλέψει κανονικά. Θα βγάλω φωτο όταν παω σπίτι. 1
flampouras Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Pan_K είπε Η αφύγρανση έχει άλλη φιλοσοφία στο συγκεκριμένο και στα midea εν γένει και δεν λαμβάνει υπόψιν την ζητούμενη θερμοκρασία. Εμένα με εξυπηρετεί παρόλα ταύτα, γιατί μπορώ να το βάλω πχ για 2-3 ώρες και να κάνει πολύ αποτελεσματική αφύγρανση σε όλο το σπίτι όταν δεν είμαι στον χώρο του κλιματιστικού. Τα καλά νέα είναι ότι στην λειτουργία της ψύξης κάνει καλή αφύγρανση. Οπότε αν θες αφύγρανση και χρησιμοποιείς τον χώρο, απλά βάλτο στην ψύξη στην θερμοκρασία που θέλεις και θα δεις κατά πάσα πιθανότητα την υγρασία να πέφτει και να παραμένει χαμηλά. Εγώ το είδα αυτό ακόμα και όταν είχα ζητούμενη έναν βαθμό πιο κάτω από την τρέχουσα θερμοκρασία δωματίου, ακόμα και όταν είχα βάλει την ταχύτητα ανεμιστήρα στο maximum (είχα όμως τις μεσόπορτες ανοιχτές), αν και προτιμότερο να την έχεις σε κάποια χαμηλή σκάλα ή στο auto. Όντως. Κάπως έτσι το θυμόμουν. Το ξεκίνησα χθες το βράδυ σε λειτουργεία αφύγρανσης, όταν ξάπλωσα του ζήτησα θερμοκρασία 27 και ενώ το κλιματιστικό διάβαζε 23.5 ο συμπιεστής δεν έλεγε να σταματήσει. Ε και το γύρισα στην ψύξη γιατί θα παγώναμε. Το ASEG24KMTE από την άλλη, όταν πιάσει την ζητούμενη θερμοκρασία κόβει και ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας. Δυστυχώς δεν έχω θερμόμετρο στο δωμάτιο ακόμα για να έχω εικόνα θερμοκρασίας και υγρασίας. @liakjim Από σήμερα τα ξημερώματα παίζει σε λειτουργία αφύγρανσης να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε. Επεξ/σία 10 Ιουνίου από flampouras
perelevas Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε TCL miracle III 12άρι Midea all easy pro Και αν δεν θέλω να ξεπεράσω τα 400 ευρώ;
sap00 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 12 ώρες πριν, liakjim είπε Μας τα χαλάει ο κινεζάκος Ναι, ίσως... Από την άλλη είναι και θέμα οπτικής γωνίας, timing, προσφοράς και ζήτησης. Αν το βλέπω στα μισά του miracle III, 70w πάνω από το 24kmte, στα διπλά του perfera 9 ή του edge10, και στα διπλά του sensira 12, και να μην κάνει κανένα off, τότε μάλλον δεν πρέπει να έχω παράπονο ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα