Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, sap00 είπε

Ναι, ίσως... 

Από την άλλη είναι και θέμα οπτικής γωνίας, timing, προσφοράς και ζήτησης. Αν το βλέπω στα μισά του miracle III, 70w πάνω από το 24kmte, στα διπλά του perfera 9 ή του edge10, και στα διπλά του sensira 12,  και να μην κάνει κανένα off, τότε μάλλον δεν πρέπει να έχω παράπονο ... 

Κάποια στιγμή έκανα και εγώ μια παρόμοια σύγκριση από το διάγραμμα που έχουμε όλα τα κλιματιστικά. Αλλά νομίζω δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα γιατί υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες στον καθένα. Πχ άλλες απώλειες / ανάγκες χώρου, τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας (την μια την βαράει ο ήλιος την άλλη όχι, προσανατολισμός), ζήτηση θερμοκρασίας, εξωτερική θερμοκρασία κλπ. Μπορεί ας πούμε αν την δική μου μονάδα την βάραγε ο ήλιος να έβλεπες τα διπλά watt από την δική σου και όχι 70w κάτω.

• Like 2
Δημοσ.

Υπενθυμιση προς υποψηφιους αγοραστες:

Μην τσιμπατε στα πακετα εγγυησεων των μεγαλων αλυσιδων, Κωτσοβ-Πλαισιο-Public κλπ αν το κλιματιστικο(αλλα κ αλλες συσκευες) εχουν ιδια η μεγαλυτερη εγγυηση απο τον κατασκευαστη.

Οι πωλητες ακομη και σε συσκευες με 7 ετη εγγυηση πχ Fujitsu / Toshiba προσπαθουν να σου πουλησουν 5 ετη εγγυηση "δικη τους".

Αν καποιος ξερει οτι ηδη εχει 7 χρονια, ο αντιλογος ειναι οτι η δικη τους ειναι "πιο καλη,  πιο ξενοιαστη" κλπ

Η οποια "επεκταση" εγγυησης στα 5 ετη, αρα σμικρυνση αν εφαρμοζοταν, κοστιζει περιπου 15% απο οτι ειδα.

Απο την αλλη αν καποιος επιμενει να παρει μαρκα με εγγυηση 2 ετων, ιδιως ακριβο μοντελο, τοτε μαλλον αξιζει η επεκταση.

Αφου λαβει ομως υποψιν του την νεα τιμη που θα κοστισει το κλιματιστικο για δικαιη συγκριση με αλλα ακριβοτερα αλλα μεγαλης εγγυησης.

Οτι κανω λαθος διορθωστε με.

• Like 3
Δημοσ.
19 hours ago, gfgscript said:

Αγαπητοί,

Στο παρακάτω σχέδιο σπιτιού στο οποίο ο Βορράς (Β) είναι ακριβώς γωνία...τι θα δίνατε ως επιλογές στο calculator;

Έχω βάλει:

Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα 
Νότια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα (υπόλοιπο σπίτι)
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα 
Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα 

Reveal hidden contents

image.png.b1228c9bd7eecbcab606085db4ef2477.png

Καλημέρα,

Μια απάντηση παρακαλώ;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Στις 20/5/2025 στις 4:07 ΜΜ, liakjim είπε

Αν θα πήγαινες σε midea θα κοίταγα αυτό για το οποίο έχουμε feedback , το all easy pro. 

Το miracle III είναι γνωστό, σούπερ VFM μοντέλο. 

Ότι και να πάρεις θα είναι οκ. Κοιτάς χαρακτηριστικά, όρους εγγύησης, τιμές . 

Δυστυχώς δεν ξέρω. 

Καλησπερα. Ακομα εδω ψαχνουμε για κλιματιστικο και σκαμε!! Συγγενικο μου προσωπο εχει μια επιταγη 250 ευρω για Κοτσοβολο και ειδα οτι εχει συγκεκριμενη προσφορα στα MIDEA . Γραφεις οτι εχουμε ολοκληρωμενη εικονα για ο all easy pro. Μπορεις να το ποσταρεις εδω να δω? Επισης εδω ειναι η προσφορα. Χωρις τις δωροεπιταγες ερχετε στα 880. Υποψιν το θελω μονο για ψυξη και οχι θερμανση. Χωρος 40τμ σαλονοκουζινα.image.png.a434ed458d9f8cb48c44069519d0d2ba.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, sap00 said:

Αν το βλέπω στα μισά του miracle III

Συγγνωμη...εγω γιατι δεν το βλεπω αυτο το TCL ? τι μας κρυβετε?

@liakjim εχουμε κ κλαμπ εδω μεσα? συνδρομη θετε? ιλουμινατι ? δωστε ινφο στο λαο, ελληνοι ειμαστε κι εμεις,

ζουμε αναμεσα σας ... 🤣

26 minutes ago, flampouras said:

Κάποια στιγμή έκανα και εγώ μια παρόμοια σύγκριση από το διάγραμμα που έχουμε όλα τα κλιματιστικά.

το μονο ασφαλες που μπορουμε να δουμε , ειναι η στρωτη λειτουργια καθως κ το οριο πριν τα ον-φ, την ελαχιστη καταναλωση δηλαδη. Το ποσο θα καιει μεσο ορο εξαρταται ως επι το πλειστον  απο τον χωρο κ τις αναγκες του , επιπροσθετα  και τις ρυθμισεις του.

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, filop είπε

12αρι με τπτ,θελω 18αρι τουλαχιστον,και αυτο οριακα,θελω εσωτερκες διαστασεις ως 99cm να το βαλω αναμεσα στα παραθυρα,αλλιως θα πηγαινα και σε 24αρι,το εχω δει το midea,η υποθεση του χειμωνα ειναι δεκεμβριος-αρχες μαρτιου...και καλοκαιρι ιουνιος εως σεπτεμβρης

ειναι αποκλειστικο για θερμανση η αληθεια ειναι,δν το καιω ωρες καθως δουλευω τα βραδια,οποτε οταν γυρναω 7 το πρωι εως το απογευμα και αυτο ο χειμωνας ειναι δεκεμβρης αρχες μαρτιου,εννοειται θελω οικονομια στο φουλ,ενας ψυχτικος μ λεει βαλε το καινουριο πανασονικ εθερεο,και μου το αφηνει απο 1500,1080...δν τον ρωτησα βεβαια αν ειναι μαζι με εγκατασταση,τωρα δν ξερω τι εστι πανασονικ

Το Panasonic etherea πρέπει να είναι φοβερό. Ήμουν έτοιμος να το πάρω αλλά με απέτρεψαν οι πάντες λόγο κακού παρελθόντος από πλευράς αντιπροσωπείας και βλαβών . 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Specs είπε

@liakjim εχουμε κ κλαμπ εδω μεσα? συνδρομη θετε? ιλουμινατι ? δωστε ινφο στο λαο, ελληνοι ειμαστε κι εμεις,

ζουμε αναμεσα σας ... 🤣

το μονο ασφαλες που μπορουμε να δουμε , ειναι η στρωτη λειτουργια καθως κ το οριο πριν τα ον-φ, την ελαχιστη καταναλωση δηλαδη. Το ποσο θα καιει μεσο ορο εξαρταται ως επι το πλειστον  απο τον χωρο κ τις αναγκες του , επιπροσθετα  και τις ρυθμισεις του.

Κι αυτό σχετικό είναι. Καθώς πχ μπορεί να μην έχει γίνει σωστή εγκατάσταση σε κάποιο μηχάνημα (κενό, μέτρα σωλήνα, αποστάσεις κλπ).

Δημοσ.
5 minutes ago, flampouras said:

Κι αυτό σχετικό είναι. Καθώς πχ μπορεί να μην έχει γίνει σωστή εγκατάσταση σε κάποιο μηχάνημα (κενό, μέτρα σωλήνα, αποστάσεις κλπ).

ναι αλλα τοτε θα εχει εμφανη σημαδια προβληματικης συμπεριφορας κ δεν ειναι να συγκρινεται.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, flampouras είπε

Αλλά νομίζω δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα γιατί υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες στον καθένα.

Λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πειτε μαρκες, τις πιο καλες. που κυκλοφορουν ευρυτερα στην αγορα. Προφανως μαλλον αποκλειονται midea κλωνοι.

Ο αδερφος μου θα αγορασει ενα 9αρι συντομα, και περα απο τα daikin που ειναι διαχρονικα καλη μαρκα, αν δεν βρει/δεν παει σε daikin, τι αλλο πραγματικα αξιοπιστο υπαρχει, με σκοπο

- χαμηλη καταναλωση

- οχι βλαβες/αξιοπιστια και εναν καλο αντιπροσωπο στην Ελλαδα αν τον χρειαστεις

εστω και αν ειναι λιγο ακριβοτερο;

Θελω κανα δυο μαρκες ακομη, που ομως να κινουνται, γιατι ο αδερφος μου δεν θα το πολυψαξει για διαφορους λογους (αν πχ παει σε ενα δικτυο και δεν εχει daikin που θα του πω, θα επιλεξει κατι απο τα διαθεσιμα, δεν θα παει αλλου για να βρει daikin-αρα θελω να τον εχω ready to go, σε καλη επιλογη)

Επεξ/σία από mountains1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Specs είπε

Λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. 

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, mountains1 said:

Για πειτε μαρκες, τις πιο καλες. που κυκλοφορουν ευρυτερα στην αγορα.

toshiba και  fujitsu 

7 χρονια εγγυηση

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Ευχαριστώ για τη προταση, υπαρχει κατι αλλο που να ειναι αμεσα διαθεσιμο στο πλαισιο; ας ειναι και μεχρι 800 ευρω , ευχαριστω και παλι! να παω για το 18αρι, ειναι overkill; ουφ μπερδεμα 🫠

Επεξ/σία από zoya23
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, zoya23 είπε

Ευχαριστώ για τη προταση, υπαρχει κατι αλλο που να ειναι αμεσα διαθεσιμο στο πλαισιο; ας ειναι και μεχρι 800 ευρω , ευχαριστω και παλι!

Midea all easy pro 

1 ώρα πριν, Spyrito33 είπε

Καλησπερα. Ακομα εδω ψαχνουμε για κλιματιστικο και σκαμε!! Συγγενικο μου προσωπο εχει μια επιταγη 250 ευρω για Κοτσοβολο και ειδα οτι εχει συγκεκριμενη προσφορα στα MIDEA . Γραφεις οτι εχουμε ολοκληρωμενη εικονα για ο all easy pro. Μπορεις να το ποσταρεις εδω να δω? Επισης εδω ειναι η προσφορα. Χωρις τις δωροεπιταγες ερχετε στα 880. Υποψιν το θελω μονο για ψυξη και οχι θερμανση. Χωρος 40τμ σαλονοκουζινα.image.png.a434ed458d9f8cb48c44069519d0d2ba.png

Go

57 λεπτά πριν, Specs είπε

ζουμε αναμεσα σας ... 🤣

Μιλούσα ενα φεγγάρι με τον thresh μήπως αφήναμε αυτό το νήμα μόνο για αγορά και να πηγαίναμε στο club section μόνο για μετρήσεις κτλ αλλά τελικά είπαμε ότι οι μετρήσεις είναι κάτι που θα αξιζε να τα δουν και αυτοί που θέλουν να ψωνίσουν οπότε το αφήσαμε έτσι. Δεν ξέρω τι είναι πιο καλό. Ούτε το να έχουμε 4-5 parts είναι βιώσιμο αλλά τελικά με την αγορά να κινείται συνεχώς και με τις ισορροπίες να αλλάζουν, ετσι και αλλιώς τα προηγούμενα parts γίνονται obsolete. 

• Like 2
Δημοσ.
6 minutes ago, liakjim said:

τελικά είπαμε ότι οι μετρήσεις είναι κάτι που θα αξιζε να τα δουν και αυτοί που θέλουν να ψωνίσουν

ναι αλλα εγω γιατι δεν τα βλεπω ολα, πχ το TCL στο grafana της υπογραφης σου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...