Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gio@ είπε

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού (V3)

1.  Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000€
  2.  Νέα αγορά 
  3.  Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Όχι
  4.  Χρήση κλιματιστικού: 90% ψύξη / 10% θέρμανση
  5.  Συχνότητα χρήσης: αποκλειστική πηγή ψύξης
  6.  Eναλλακτικός τρόπος θέρμανσης: όχι
  7.  Χώρος που θα τοποθετηθεί: υπνοδωμάτιο, νοτια 1 παραθυρο ξυλινο, δυτικα 1 σιδερενα πορτα, βορεια διαμερισμα, ανατολικά αλλο δωματιο
  8.  Τοποθεσία: Περιστέρι, θερμοκρασίες: 8 low κ 37 max πέρσι
  9.  Eπιθυμητά: αθόρυβο, ιονιστής, wifi και μεγάλη εγγύηση 
 10.  Παλιά Πολυκατοικια 61 με 3 ορόφους, Γωνία ισόγειο ψηλοτάβανο
 11. 

Απόκρυψη περιεχομένων

JWlVXM7.png

Υπνοδωμάτιο 35τμ με 5 ανοίγματα και 3 παράθυρα;

2 ώρες πριν, purple_pain είπε

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα κλιματιστικό 12000 btu για ψυξη & θέρμανση σε αντικατάσταση παλιου κλιματιστικού Fujitsu 20ετιας. Budget 450 ευρώ. Προσανατολίζομαι στο tcl miracle III. Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική προταση; Ευχαριστώ πολυ! 🙏

Αν και για θέρμανση δεν προτείνουμε κινέζικο, έχεις χαμηλό μπάτζετ οπότε οκ, go.

1 ώρα πριν, Dune21 είπε

Υπάρχει το ίδιο ακριβώς μοντέλο "Fujitsu ASYG18KMTE / AOYG18KMTA 18.000 BTU" σε δύο διαφορετικές σελίδες του Skroutz. Οκ, το έχουμε ξαναδεί, αλλά εδώ έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετικές τιμές και διαφορετικές κριτικές.

Στην πρώτη καταχώρηση, το θάβουν 3-4 χρήστες, αναφέροντας προβλήματα όπως καμένη πλακέτα. Στη δεύτερη, το παρουσιάζουν ως εξαιρετικό, με υψηλότερη τιμή, παρόλο που πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μοντέλο.

Τι συμβαίνει τελικά; Καίει όντως τις πλακέτες στα 3-4 χρόνια; Και αφού έχει 7 χρόνια εγγύηση, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά τους; ωέο ?  

Ποιοι μας δουλεύουν και γιατί;  

Το 1ο ... https://www.skroutz.gr/s/21725141/Fujitsu-Series-KM-ASYG-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A.html#reviews

Το 2ο ... https://www.skroutz.gr/s/37904340/Fujitsu-Series-KM-ASYG-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A.html#reviews

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλα τα μέλη του φόρουμ για τις πολύτιμες πληροφορίες και την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει. Δυστυχώς, η κατάσταση στον χώρο των ψυκτικών και του εμπορίου έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ορισμένοι επαγγελματίες εκμεταλλεύονται τις συνθήκες εις βάρος των πελατών. Πρόκειται για μία από τις πιο προβληματικές ομάδες τεχνιτών, και μιλώ από προσωπική εμπειρία.

Εύχομαι σε όλους μας δύναμη και υπομονή, καθώς και καλή συνέχεια στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων. Μακάρι να βρούμε σύντομα λύσεις και να ξεμπερδέψουμε με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Τελικά γνωρίζετε υπάρχει όντως πρόβλημα στην συγκεκριμένη πλακέτα; 
Προς τι όλες αυτές οι διάφορες στο skroytz; 

(παρεισαγωγή - ανταγωνισμός - κακία και μιζέρια - μ@λ@κινση ) 

ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ! 

** έχουμε ένα κάρο δεδομένα να φιλτράρουμε για να επιλέξουμε ένα μηχάνημα με κόπους και βασάνους και η αγορά μας δουλεύει ψιλό γαζί! Υπάρχει καμία επιτροπή εμπορίου να ελέγχει κανέναν; 

Πλέον κοιτάμε το aseg18kmte όπως ειπώθηκε πιο πάνω. 

• Απαντ. 13,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Το skroutz γενικά τα χει κάνει σαλάτα.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το airstage branded ASEG18KMTE

Καλά δεν βλέπουν ότι υπάρχει το ίδιο είδος; Και όλες οι αρνητικές στο ένα μόνο;

- Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το airstage branded ASEG18KMTE
Γιατί το λες αυτό ; που κολλάει; Στο Fujitsu ASYG18KMTE / AOYG18KMTA αναφερόμαστε.

Επίσης λένε ότι ο ένας πλήρωσε 800 ευρώ για την πλακέτα και ο άλλος 200. Μπράβο!  

Επεξ/σία από Dune21
Δημοσ.
4 ώρες πριν, marioboni είπε

Μιλώντας για εγγυήσεις 

Έχω χρησιμοποιήσει αν δεν κάνω λάθος 3 φορές την εγγύηση της Toshiba και έγινε η δουλειά μου σε καλούς χρόνους επισκευής και αντικατάστασης 

Μια φορά μου έριχνε το ρελέ από πλακέτα εξωτερικής που αλλάχτηκε χωρίς πολλά πολλά 

Μία ακόμη αλλάχτηκε σε άλλο μηχάνημα το μοτέρ της εξωτερικής γιατί...ίσα που ακουγόταν στην αρχή χωρίς πολλά πολλά γιατί είμαι λίγο psycho !

Αλλαγή εσωτερικού ανεμιστήρα γιατί συγκριτικά με τα άλλα 2, στην πρώτη σκάλα και μόνο έκανε ελάχιστο παραπάνω θόρυβο, πράγμα που δεν το αντιλήφθηκε ο τεχνικός όταν ήρθε παρόλα αυτά τον άλλαξε χωρίς πολλά πολλά αφού στο τέλος γίναμε κ φίλοι!

Τώρα ακούω σε άλλο από τα μηχανήματα θόρυβο από τον εσωτερικό ανεμιστήρα και αυτόν στην πρώτη σκάλα και είμαι σίγουρος πως θα τον αλλάξουν κι αυτόν χωρίς πολλά πολλά.Βεβαια αν το ακούσουν 10 άτομα , ένας ίσως καταλάβει τη διαφορά, αλλά αφού έχω εγγύηση θα την χρησιμοποιήσω!

Συνοπτικά 

Σε ένα αλλαγή πλακέτα και εσωτερικός ανεμιστήρας, στο δεύτερο αλλαγή εξωτερικού ανεμιστήρα με το μοτέρ του και τώρα στο 3ο θα αιτηθώ αλλαγή εσωτερικού ανεμιστήρα 

Εκτός της πλακέτας,τα άλλα τα άλλαξα τώρα που είναι αρχή μην έχω προβλήματα μετά 

Τώρα που το αναφέρεις, στην εσωτερική μονάδα του yukai ras13 ακούγεται πολύ ελαφρά κάτι σαν μικρό χτυπηματακι σαν να βρίσκει κάπου η φτερωτή (?), δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα ή γίνομαι υποχόνδριος και επικαλεστώ κι εγώ την εγγύηση.

Πάντως σήμερα από τις 3 το μεσημέρι που άναψε και δροσίζει και τα 70τμ., η κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί στα 174-190 watt. 27 βαθμοί στην ψύξη, ταχύτητα 2, πρώτη φορά το έβαλα στο eco και έχω αναμμένο και τον αφυγραντήρα και αγγίζει το 40-42%. Έχω την αίσθηση πως ρίχνει και από μόνο του αρκετά γρήγορα την υγρασία και έχει εξαιρετική συμπεριφορά σε on off. 

Προχθές το aseh09 στο φοιτητικό κατέβηκε στα 105 watt παλεύοντας με 45τμ. Και εμφανή on off (σύντομα) χθες όμως που αγριεψε η ζέστη κόλλησε πάνω από τα 200 (220-245)watt με ζητούμενο 26 βαθμούς και ταχύτητα 2. 

Δεν έχω βάλει ποτέ έως τώρα αφυγρανση σε κανένα κλιματιστικό, θα δοκιμάσω σύντομα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Τώρα που το αναφέρεις, στην εσωτερική μονάδα του yukai ras13 ακούγεται πολύ ελαφρά κάτι σαν μικρό χτυπηματακι σαν να βρίσκει κάπου η φτερωτή (?), δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα ή γίνομαι υποχόνδριος και επικαλεστώ κι εγώ την εγγύηση.

Πάντως σήμερα από τις 3 το μεσημέρι που άναψε και δροσίζει και τα 70τμ., η κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί στα 174-190 watt. 27 βαθμοί στην ψύξη, ταχύτητα 2, πρώτη φορά το έβαλα στο eco και έχω αναμμένο και τον αφυγραντήρα και αγγίζει το 40-42%. Έχω την αίσθηση πως ρίχνει και από μόνο του αρκετά γρήγορα την υγρασία και έχει εξαιρετική συμπεριφορά σε on off. 

Προχθές το aseh09 στο φοιτητικό κατέβηκε στα 105 watt παλεύοντας με 45τμ. Και εμφανή on off (σύντομα) χθες όμως που αγριεψε η ζέστη κόλλησε πάνω από τα 200 (220-245)watt με ζητούμενο 26 βαθμούς και ταχύτητα 2. 

Δεν έχω βάλει ποτέ έως τώρα αφυγρανση σε κανένα κλιματιστικό, θα δοκιμάσω σύντομα.

Δεν χάνεις τίποτα από το να έρθουν για έλεγχο

Εγώ τέτοια δεν τα αφήνω...άλλα σου λέω 9/10 δεν θα έδιναν σημασία,για τα δικά μου έστω 

Ενδεικτικά στον εσωτερικό ανεμιστήρα που αλλάχτηκε τελευταία έπρεπε να είναι τέρμα ησυχία για να δεις ότι είναι ένα κλικ επάνω σε θόρυβο κ μόνο στη πρώτη σκάλα από τα άλλα 2 που έχω. Στο quite είχε υποδειγματική συμπεριφορά , κυριολεκτικά τάφος ,δεν ακούγεται τίποτα .Αν δεν είχα να συγκρίνω δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία 

Το 12αρι Daikin της μάνας μου ακόμη και στο δεντράκι , την πιο ήσυχη λειτουργία του,είναι σαν η δεύτερη σκάλα σε θόρυβο του Toshiba

Φοβερό μηχάνημα για υπνοδωμάτιο το yukai όσον αφορά τη πολιτισμένη λειτουργία του , ούτε κρακ ούτε τίποτα 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, marioboni είπε

Δεν χάνεις τίποτα από το να έρθουν για έλεγχο

Εγώ τέτοια δεν τα αφήνω...άλλα σου λέω 9/10 δεν θα έδιναν σημασία,για τα δικά μου έστω 

Ενδεικτικά στον εσωτερικό ανεμιστήρα που αλλάχτηκε τελευταία έπρεπε να είναι τέρμα ησυχία για να δεις ότι είναι ένα κλικ επάνω σε θόρυβο κ μόνο στη πρώτη σκάλα από τα άλλα 2 που έχω. Στο quite είχε υποδειγματική συμπεριφορά , κυριολεκτικά τάφος ,δεν ακούγεται τίποτα .Αν δεν είχα να συγκρίνω δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία 

Το 12αρι Daikin της μάνας μου ακόμη και στο δεντράκι , την πιο ήσυχη λειτουργία του,είναι σαν η δεύτερη σκάλα σε θόρυβο του Toshiba

Φοβερό μηχάνημα για υπνοδωμάτιο το yukai όσον αφορά τη πολιτισμένη λειτουργία του , ούτε κρακ ούτε τίποτα 

Θα το επιχειρήσω, γιατί όχι?

Θα κάνω δοκιμές και στο auto, να δω αν έχει καμία σοβαρή διαφορά σε λειτουργία ή οικονομία.

Κι εγώ τον θόρυβο τον ακούω όταν είμαι από κάτω, απλά φοβάμαι μην επιδεινωθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Πέρα από τα χαμηλά db, τον σημαντικότερο ρόλο τον παίζει η χροιά του θορύβου και όχι η ένταση του. Πολιτισμένος ψίθυρος.

Δημοσ.

Έχει κάποιος εμπειρία από tcl miracle iii. 9αρι ή 12αρι;

Μπορείτε να μου πείτε πόσο θόρυβο κάνουν οι μονάδες και οι εσωτερικές και οι εξωτερικές στο quite;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, liakjim said:

Ο αρθρογράφος θέλει εντατικά μαθήματα 

https://www.ifarsala.gr/2025/06/09/ti-lathos-kanoume-sto-klimatistiko-me-tin-leitourgia-dry/

Σιγα τον αρθρογραφο...που το αντεγραψε απο το reader.gr https://www.reader.gr/lifestyle/ti-einai-i-leitoyrgia-dry-sto-klimatistiko-lathos-poy-kanoyme-kalokairi/563841

που αυτος το αλιευσε απο αλλο ξενογλωσσο που το εκλεψε απο Αυστραλια κ το μετεφρασε μερικως κ κατα το δοκουν, ενω ειναι πολυ λεπτομερες και με αρκετες πληροφοριες αρθρο: https://crownpower.com.au/blog/why-you-should-use-your-acs-dry-mode/

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα χρειάζομαι την βοήθεια σας. Ψάχνω να βάλω ένα air condition και έχω χαθεί λίγο με τόσες πληροφορίες, ο χώρος είναι ενιαίος κουζίνα και σαλόνι. Εσείς με τις θερμικές απώλειες που μου βγάζει ο υπολογιστής που παραθέτω, ποιο κλιματιστικό θα μου προτείνατε με την μόνη απαίτηση να είναι αξιόπιστο; Η χρήση θα είναι περισσότερο το καλοκαίρι και βοηθητικό τον χειμώνα γιατί η κυρία θέρμανση είναι ξυλολέβητας. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.

IMG_0611.png.6b4f67c15cb41281a5f7e16f0b0cc6db.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, marioboni said:

Εκτός της πλακέτας στα άλλα πίστεψέ με 9 στους 10 δεν θα έδιναν σημασία 

Εσύ πώς κ έδωσες, με τί ασχολείσαι;

3 hours ago, MARIOSNURSE said:

Για 18αρι θες;

Είτε 16άρι, είτε 18άρι!!!

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Θα το επιχειρήσω, γιατί όχι?

Θα κάνω δοκιμές και στο auto, να δω αν έχει καμία σοβαρή διαφορά σε λειτουργία ή οικονομία.

Κι εγώ τον θόρυβο τον ακούω όταν είμαι από κάτω, απλά φοβάμαι μην επιδεινωθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Πέρα από τα χαμηλά db, τον σημαντικότερο ρόλο τον παίζει η χροιά του θορύβου και όχι η ένταση του. Πολιτισμένος ψίθυρος.

Και το δικό μου 13αρη yukai κάνει αυτό το μικρό ψιθυρισμα όπως λες.. Ο φίλος με την αλλαγή της εσωτερικής φτερωτης το έλυσε αυτό; πάντως εγώ σήμερα το είδα να πέφτει και στα 155w στο auto 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

Και το δικό μου 13αρη yukai κάνει αυτό το μικρό ψιθυρισμα όπως λες.. Ο φίλος με την αλλαγή της εσωτερικής φτερωτης το έλυσε αυτό; πάντως εγώ σήμερα το είδα να πέφτει και στα 155w στο auto 

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την παρέμβαση.

Εννοείς το απαλό κροτάλισμα?

Είναι τόσο ήσυχο που ακούγεται το παραμικρό.

Μάλλον μπορεί να πέσει λίγο ακόμη η κατανάλωση στο auto. Μπορείς να το συνδυάσεις με το eco?

Πάντως τα μηχανήματα θα δείξουν την αξία τους όταν η θερμοκρασία θα παραμείνει για αρκετές ώρες πάνω από 34-35 βαθμούς και ζητάμε εσωτερική 26 και 27.

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω τι γίνεται με την διαχείριση της σχετικής υγρασίας, φαίνεται κάθε μηχάνημα συμπεριφέρεται διαφορετικά και με διαφορετικές προτεραιότητες.

Θέλω να δοκιμάσω αν συμφέρει η αφυγρανση με κλιματισμό σε σχέση με έναν μέσο αφυγραντήρα (13-15L). Πάντως μαζί τα πάνε καλά, χωρίς να γίνεται αντιληπτή η θερμική επιβάρυνση λόγω του αφυγραντήρα. Ευτυχώς ο Kullhaus είναι οικονομικός στα 134-145 watts και τραβάει την υγρασία πολύ ικανοποιητικά.

Δημοσ.
Στις 30/5/2025 στις 9:35 ΜΜ, teamwork είπε

ναι έχω, θα το βάλω όταν εγκατασταθούν  και θα ποστάρω

(δεν είναι γεναιότητα,  μακακία έκανα χαχα, αν και αφού το θέλω μόνο για ψύξη πόσο χάλια να πάει)

σε ευχαριστώ! οκ

μιας και είναι πρόσφατο, ένα μικρό update αυτά μπόρεσα να μετρήσω με τo tapo προς το παρόν από το 12άρι midea solstice

συνθήκες, 15 τετραγωνικά γραφείο , μπαλκονόπορτα τελείως ανοικτή (λόγω τσιγάρου) ,  ζητούμενη θερμοκρασία 24 βαθμοί , παρατήρησα ότι κρατάει 3- 4 βαθμούς κάτω από την εξωτερική. πχ σήμερα, με 33 έξω έδειχνε στο δωμάτιο 29, με 30 έξω έδειχνε 27 και τώρα με 29 έξω έχει 26 μέσα . Υγρασία στους 48-50%.

Με μείωση ταχύτητας στο 50% κρατιέται σταθερά    κάτω από τα 600watt γύρω στα 560 με 580. Σε mode smart sleep πέφτει στα 540. 

Λόγω αρκετής εργασίας δεν έχω καταφέρει να παίξω και πολύ με ρυθμίσεις, κάποα στιγμή το κατέβασα στο 400 αλλά δεν θυμάμαι πως. Χρησιμοποιώντας το eco master πάντως καίει περισσότερο.  

(εννοείτε ότι με ανοικτή μπαλκονόπορτα που πας, αλλά αυτές είναι οι συνθήκες μου)

Το peak είναι γιατί ενεργοποίησα μια επιλογή για την υγρασία που έχει, προφανώς κάνει κάποια εξισορρόπηση στην υγρασία του δωματίου.

image.png.ac35b244a34b5decfabb5677c7ecdcd8.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...