amotida Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Witcher1st said: Μολις (ξανα)εκανα βιολογικο καθαρισμο μετα απο 1 χρονο και με μολις 3 μηνες λειτουργιας. Εχετε να προτεινετε φιλτρα ενεργου ανθρακα για να βαλω; Καποιο λινκ;Βλεπω καποια που ειναι φιλτρα 2 σε 1 ή 3 σε 1 με επιπλεον ιοντα αργυρου και κατεχινη. Τιμη πανω-κατω η ιδια. Και μια χαζη απορια. Γιατι βαζουμε μονο δυο μικρα ορθογωνια κομματια και οχι παραπανω; Τα μικρά φίλτρα που τοποθετούνται σε ορισμένες εσωτερικές μονάδες είναι κυρίως συμπληρωματικά και (η γνώμη μου και όχι μόνο) δεν έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα του αέρα. Αν και ορισμένα φίλτρα λένε ότι περιέχουν ιόντα αργύρου ή κατεχίνη ή οτιδήποτε άλλο, η πραγματική τους αποτελεσματικότητα στην απομάκρυνση μικροβίων ή αλλεργιογόνων είναι περιορισμένη ή ακόμα και καθόλου. Ο λόγος που αυτά τα φίλτρα είναι μικρά και τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις είναι για να μην περιορίζουν τη ροή του αέρα. Αν υπήρχαν περισσότερα ή μεγαλύτερα φίλτρα, η απόδοση του κλιματιστικού θα μειωνόταν, καθώς η αντίσταση στη ροή του αέρα θα ήταν μεγαλύτερη. Κατά κύριο λόγο, τα φίλτρα που υποτίθεται ότι επηρεάζουν σε κάποιο ποσοστό την ποιότητα του αέρα είναι τα φίλτρα σωματιδίων και ενεργού άνθρακα, ενώ τα πρόσθετα φίλτρα λειτουργούν περισσότερο ως διαφημιστικό χαρακτηριστικό παρά ως ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Η τακτική συντήρηση και καθαρισμός των βασικών φίλτρων είναι πολύ πιο σημαντική από την προσθήκη μικρών συμπληρωματικών φίλτρων. Επεξ/σία 11 Ιουνίου από amotida 3
dimkir Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 28 λεπτά πριν, liakjim είπε Ταϊλάνδη. Γιατί όμως ρωτάς για ένα παλιό μοντέλο; Ftxm25a liakjim μου το πρότεινες μαζί με Mitsubishi Heavy 71 αντί του Midea easy pro , tcl miracle lll , aux c series, Haier premium pearl , carrier cool easy ,gree airy για ενιαίο χώρο σαλονοκουζινα χολ επειδή στην πράξη είναι πιο οικονομικά
liakjim Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Μόλις τώρα, dimkir είπε liakjim μου το πρότεινες μαζί με Mitsubishi Heavy 71 αντί του Midea easy pro , tcl miracle lll , aux c series, Haier premium pearl , carrier cool easy ,gree airy για ενιαίο χώρο σαλονοκουζινα χολ επειδή στην πράξη είναι πιο οικονομικά Aseg18kmte και aseg24kmte λέγονται οι πιο νέες σειρές
Specs Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 4 hours ago, Sdask92 said: Καλημέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Φιλος θέλει να αντικαταστήσει το παλιό του 12αρι με ένα καινούργιο λόγω μην inverter. Ο χώρος του είναι για 12 αρι κοντά στα 30τμ με καλές μονωσεις ,ισόγειο χωρίς να χτυπάει πολύ ο ήλιος. Το θέλει κυρίως για ψύξη και ίσως στα πολλά κρύα 10 15 μέρες σαν συμπληρωμα σε θερμανση( κυρία πηγή πετρέλαιο. ) έχει περιορισμένο μπάτζετ δλδ στα 600 ευρώ με τοποθέτηση. Από παλιές αξιολογήσεις από χρήστες είπα να τον οδηγήσω στο tcl miracle iii. Είμαστε σε σωστή επιλογή ή υπάρχει κάτι ανάλογο που μπορούμε να δούμε στις απαιτήσεις μας? Ευχαριστώ εκ τω προτερων Bασικη παραμετρος που πρεπει να εξεταστει: οταν λεμε ψυξη, θα δουλευει 24/7 η εστω τις περισσοτερες ωρες οσο εχει πολλη ζεστη εξω? αν ναι, μην κοιτας τι μονωσεις εχει κλπ εφοσον με το προηγουμενο ηταν επαρκης η ισχυς, με ενα ιδιο σε ινβερτερ θαναι οκ. Αν δεν το δουλευει πολλες ωρες, θα πρεπει ειτε να το δουλεψει πλεον, ειτε να παει σε μεγαλυτερο , μιας κ τα ον οφ εχουν την αμεσοτητα σε ψυξη/θερμανση δουλευοντας τερμα γκαζι στην αρχη, αλλιως θα αρχισει να πιστευει οτι "παλια τα καναν καλυτερα" ... 19 minutes ago, amotida said: Τα κύρια φίλτρα που υποτίθεται ότι επηρεάζουν σε κάποιο ποσοστό την ποιότητα του αέρα είναι τα φίλτρα σωματιδίων και ενεργού άνθρακα ποιο εχει ενεργου ανθρακα σε ολη την επιφανεια???
amotida Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, Specs said: ποιο εχει ενεργου ανθρακα σε ολη την επιφανεια??? Όταν ανέφερα 'Τα κύρια φίλτρα', στο πλαίσιο στο οποίο έγραφα, αναφερόμουν αποκλειστικά στα συμπληρωματικά φίλτρα, όχι στα τυπικά φίλτρα σκόνης των AC. Ίσως ο όρος δημιούργησε σύγχυση, αλλά το πλαίσιο της συζήτησης αφορούσε τα προαιρετικά μικρότερα φίλτρα. edit: ήθελα να πω 'κατά κύριο λόγο, τα φίλτρα' - δηλαδή από τα συμπληρωματικά φίλτρα που επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα. Δεν αναφερόμουν στα βασικά, τυπικά φίλτρα σκόνης των AC. Είναι εύκολο οι εκφράσεις που διατυπώνω να οδηγήσουν μερικές φορές σε σύγχυση και παρεξηγήσεις, ειδικά επειδή περνούν από έναν translator Επεξ/σία 11 Ιουνίου από amotida 1
dimkir Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 11 λεπτά πριν, liakjim είπε Aseg18kmte και aseg24kmte λέγονται οι πιο νέες σειρές Ωχ μάλλον έγινε λάθος στην αντιγραφή οπότε και αυτά Ταϋλάνδης είναι σωστά; και είναι όπως είδα στο συγκριτικό που παρέθεσες είναι ποιο οικονομικά στην πράξη από τα κινεζικα και ανάμεσά σε στο Mitsubishi και το Fujitsu ποιο προτείνεις προτιμάς;
Spyrito33 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 25 λεπτά πριν, liakjim είπε Aseg18kmte και aseg24kmte λέγονται οι πιο νέες σειρές Να δωσω 50 ευρω διαφορα για Aseg18kmte ή εχει τοσο πολυ θορυβο (και χωρις wifi) και να παω για Midea all easy pro 18αρι?? μονο για ψυξη λεμε παντα...
Specs Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, Spyrito33 said: Να δωσω 50 ευρω διαφορα για Aseg18kmte ή εχει τοσο πολυ θορυβο (και χωρις wifi) και να παω για Midea all easy pro 18αρι?? μονο για ψυξη λεμε παντα... κοιταξες τις τιμες σε db ? για το Fujitsu τις εχω αναλυτικα στο εξελ της υπογραφης μου, βαλε μας εδω απο το Midea να μην ψαχνω σε ενα σωρο μοντελα ... 8 minutes ago, dimkir said: Ωχ μάλλον έγινε λάθος στην αντιγραφή οπότε και αυτά Ταϋλάνδης είναι σωστά; τι σε προβληματιζει στην χωρα κατασκευης? Επεξ/σία 11 Ιουνίου από Specs
Spyrito33 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, Specs είπε κοιταξες τις τιμες σε db ? για το Fujitsu τις εχω αναλυτικα στο εξελ της υπογραφης μου, βαλε μας εδω απο το Midea να μην ψαχνω σε ενα σωρο μοντελα ... τι σε προβληματιζει στην χωρα κατασκευης? εδω εισαι!
Specs Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Just now, Spyrito33 said: εδω εισαι! καμμια σχεση, αν μετραει για σενα ο θορυβος, πας Midea 6 minutes ago, Spyrito33 said: εδω εισαι! εννοειται πως εχεις διαβασει αυτο, οσον αφορα την καταναλωση https://www.insomnia.gr/forums/topic/830221-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-4/page/67/#comment-60377871 1
Klausx Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Στις 10/6/2025 στις 9:25 ΠΜ, Aflo είπε Εντυπωσιακό. Τεχνικά ποιός ο λόγος που κάνει on-off την νύχτα? Έχει φτάσει τα ελάχιστα Watt ίσως? Φτάνει τα ελάχιστα περίπου 70w, δεν κάνει πάντα τόσο σύντομα On/off, θέλει τον αυτοματισμό που έχει φτιάξει ο @liakjim με το +- 0.5 set point. 20 ώρες πριν, marioboni είπε Μιλώντας για εγγυήσεις Έχω χρησιμοποιήσει αν δεν κάνω λάθος 3 φορές την εγγύηση της Toshiba και έγινε η δουλειά μου σε καλούς χρόνους επισκευής και αντικατάστασης Μια φορά μου έριχνε το ρελέ από πλακέτα εξωτερικής που αλλάχτηκε χωρίς πολλά πολλά Μία ακόμη αλλάχτηκε σε άλλο μηχάνημα το μοτέρ της εξωτερικής γιατί...ίσα που ακουγόταν στην αρχή χωρίς πολλά πολλά γιατί είμαι λίγο psycho ! Αλλαγή εσωτερικού ανεμιστήρα γιατί συγκριτικά με τα άλλα 2, στην πρώτη σκάλα και μόνο έκανε ελάχιστο παραπάνω θόρυβο, πράγμα που δεν το αντιλήφθηκε ο τεχνικός όταν ήρθε παρόλα αυτά τον άλλαξε χωρίς πολλά πολλά αφού στο τέλος γίναμε κ φίλοι! Τώρα ακούω σε άλλο από τα μηχανήματα θόρυβο από τον εσωτερικό ανεμιστήρα και αυτόν στην πρώτη σκάλα και είμαι σίγουρος πως θα τον αλλάξουν κι αυτόν χωρίς πολλά πολλά.Βεβαια αν το ακούσουν 10 άτομα , ένας ίσως καταλάβει τη διαφορά, αλλά αφού έχω εγγύηση θα την χρησιμοποιήσω! Συνοπτικά Σε ένα αλλαγή πλακέτα και εσωτερικός ανεμιστήρας, στο δεύτερο αλλαγή εξωτερικού ανεμιστήρα με το μοτέρ του και τώρα στο 3ο θα αιτηθώ αλλαγή εσωτερικού ανεμιστήρα Εκτός της πλακέτας,τα άλλα τα άλλαξα τώρα που είναι αρχή μην έχω προβλήματα μετά Γενικά είναι λίγο ευαίσθητα, δεν θα έβαζα στο σπίτι μου χωρίς σταθεροποιητή τάσης και φυσικά όχι τα φτηνά μοντέλα που έχουν π.χ. λαμαρίνα στο πλάι της εξωτερικής αντί για στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και στα fujitsu ecolandia vs KM κτλ.
marioboni Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, Klausx είπε Γενικά είναι λίγο ευαίσθητα, δεν θα έβαζα στο σπίτι μου χωρίς σταθεροποιητή τάσης και φυσικά όχι τα φτηνά μοντέλα που έχουν π.χ. λαμαρίνα στο πλάι της εξωτερικής αντί για στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και στα fujitsu ecolandia vs KM κτλ. Το ότι είναι ευαίσθητα είναι προσωπική σου άποψη και όχι κάτι χειροπιαστό γιατί εκτός από εμένα δεν έχει γράψει άλλο μέλος κάτι , μόνο παλιότερα που υπήρχε παρτίδα από άλλο μοντέλο με θέμα τον εσωτερικό ανεμιστήρα Σταθεροποιητή, επιτηρητή,ρελέ τύπου Α τα πάντα όλα σε καινούριο πίνακα κ σπίτι υπάρχουν όλα Όσο για τη λαμαρίνα αυτό δεν είναι αρνητικό γιατί και το Daikin sensira/siesta της μητέρας μου στο δίπλα σπίτι που δεν έχει λαμαρίνα στο πλαϊνό είναι σίγουρα υποδεέστερο από το yukai σε λειτουργία, κατανάλωση, θόρυβο Το ξανά λέω εκτός της πλακέτας που μου έριχνε το ρελέ τα άλλα ήταν δικό μου κόλλημα που δεν θέλω να ακούγεται κιχ.
dimkir Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 52 λεπτά πριν, Specs είπε κοιταξες τις τιμες σε db ? για το Fujitsu τις εχω αναλυτικα στο εξελ της υπογραφης μου, βαλε μας εδω απο το Midea να μην ψαχνω σε ενα σωρο μοντελα ... τι σε προβληματιζει στην χωρα κατασκευης? Πιστεύω ότι είναι καλύτερα απο το να είναι Κίνας
MARIOSNURSE Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Spyrito33 είπε ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ (ΣΧΕΔΟΝ 😃 ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ) ΣΤΟ PUBLIC !!! https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-kl-series-aseg18klca-aoeg18klca-18000btu-aa-klimatistiko-inverter/1938303 Μηπως τελικα να παρω αυτο ? Αλλα εγω θελω μονο ψυξη κατα 90%... Τωρα για 50ε να παρω Midea αντι για Fujitsu??? πφφφφφφφ. τι μας εκανες ρε @MARIOSNURSE Εγώ μεταξύ Fujitsu και Midea δεν θα σκεφτόμουν καν την 2η.
Specs Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 32 minutes ago, dimkir said: Πιστεύω ότι είναι καλύτερα απο το να είναι Κίνας Δεν παιζει ρολο η υπηκοοτητα του εργατη συναρμολογησης, γιατι τα υπολοιπα ειναι οτι εχει αποφασισει η εκαστοτε εταιρια να βαλει στο θεμα ποιοτητα. Το κυριωτερο η εγγυηση σου κ η διαρκεια της που σε προστατευει ειναι η ουσια, οπου κι αν κατασκευαστηκε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα