Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 minutes ago, GiannisSol said:

Δεν νομιζω οτι ειναι διαφημιστικο χαρακτηριστικο καθως τα πραγματα τελευταια με τους ιους εχουν γινει πολυ σοβαρα, περνανε τεστ πριν αναρτηθουν τετοια σοβαρα αποτελεσματα δηλαδη οτι σκοτωνει ιους και καθαριζει τον αερα. Σκεψου οτι αυτο το μικρο φιλτρακι κανει δραση στον ιδιο αερα που ανακυκλωνεται στο χωρο. Ειχα διαβασει για το quad plasma της mitsubishi που εδινε και χρονους λειτουργιας για την αποτελεσματικοτητα των συστηματων καθαρισμου αερα. Εχεις τον διαφημιζομενο καθαρο αερα μετα απο αρκετες ωρες λειτουργιας, αυτο ειχα κρατησει. 

Καταρχάς, δεν μιλάμε για το Quad Plasma της Mitsubishi Electric.Τα μικρά φίλτρα που αναφέρονται συχνά δεν έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και δοκιμές που εγγυώνται την αποτελεσματικότητά τους. Δεν αρκεί να λέμε ότι «σκοτώνουν ιούς» χωρίς καμία ανεξάρτητη επιβεβαίωση. Η πραγματική αποτελεσματικότητα τους είναι περιορισμένη και συχνά παραπλανητική, με στόχο περισσότερο το marketing παρά την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
Αυτή είναι η γνώμη μου, είναι προσωπική και μπορεί να είναι υποκειμενική. Δεν εμποδίζω κανέναν να ξοδέψει χρήματα για τέτοια προαιρετικά φίλτρα και ούτε να αγοράσει κλιματιστικά με φανταστικές περιγραφές με φίλτρα που λένε ότι κάνουν και ράνουν...

• Like 2
  • Απαντ. 10,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχουμε καμιά οικονομική πρόταση σε 18ρι για ένα φίλο;

Χρήση μόνο ψύξη και μάλλον διακοπτόμενη, του τύπου θα γυρνάει από τη δουλειά και θα το δουλεύει. 

12ρι ήθελε να βάλει, είναι για το σαλόνι (περίπου 35τμ) αλλά το εργαλείο του έβγαλε αρκετά παραπάνω απώλειες δυστυχώς. 

Είδε αυτό και θυμάμαι ότι είχαμε σχετικά καλό feedback για κάποια welio. 

https://www.praktiker.gr/m/p/wellio-tac-18chsd-ifi-klimatistiko-inverter-18000btu-143415

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Αποφασισα, μιας κ τα δυο κλιματιστικα ειναι στον ιδιο χωρο, ενα Sensira 12 και ενα Perfera 9, να "φορτωνω" πιο πολυ το Perfera που ειναι πιο οικονομικο στην χρηση, με διαφορα μισο βαθμο στην ζητηση μεταξυ τους μετα απο πειραματα φυσικα.

Στις 8 το βραδυ (εξωτερικη 31, οσο κ τωρα περιπου), με εσωτερικη 26,5 σταθερη, μερες τωρα, παρατηρησα την υγρασια στο 60% στο υψος τραπεζιου κ μακρια απο τα κλιματιστικα.

Γυριζω το Sensira απο ψυξη (που εκανε ον-φ λογω Perfera) σε Αφυγρανση , με ενδειξη στην εισαγωγη  αερα του 26,6 κ 62% (αρα σημειο δροσου 18,7 κελσιου).

Ξεκιναει με 425 watt και οταν πια σταθεροποιηθηκε η θερμοκρασια εξοδου στο ελαχιστο της ηταν 11,6 βαθμοι κ 86% . Παρατηρησα οτι κατεβηκε μετα απο 80 λεπτα μολις η εισαγωγη αερα του εγινε 51% , στα 170 watt.

Καταναλωση 0.567 kWh για αυτο το αποτελεσμα. Κλιμα τελειο, γενικα στο 50% κ 26,5 ειναι η καλυτερη που εχω βρει σχεση θερμο/υγρο.

Μαλλον αυτος ειναι ο μηχανισμος της αλλαγης καταναλωσης οταν κατεβει στο 50%, τι λετε?

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, amotida είπε

Καταρχάς, δεν μιλάμε για το Quad Plasma της Mitsubishi Electric.Τα μικρά φίλτρα που αναφέρονται συχνά δεν έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και δοκιμές που εγγυώνται την αποτελεσματικότητά τους. Δεν αρκεί να λέμε ότι «σκοτώνουν ιούς» χωρίς καμία ανεξάρτητη επιβεβαίωση. Η πραγματική αποτελεσματικότητα τους είναι περιορισμένη και συχνά παραπλανητική, με στόχο περισσότερο το marketing παρά την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
Αυτή είναι η γνώμη μου, είναι προσωπική και μπορεί να είναι υποκειμενική. Δεν εμποδίζω κανέναν να ξοδέψει χρήματα για τέτοια προαιρετικά φίλτρα και ούτε να αγοράσει κλιματιστικά με φανταστικές περιγραφές με φίλτρα που λένε ότι κάνουν και ράνουν...

To quad plasma που ειναι μια πολυ μικρη συσκευη πανω στο στοιχειο τι σε κανει και το εμπιστευεσαι περισσοτερο σε σχεση με τα μικρα φιλτρα οπως ας πουμε το V-bloking της mitsubishi επισης; https://les.preprod.mitsubishielectric.gr/el/v-blocking

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικών για ένα σπίτι 130 τμ στο Περιστέρι, 2ος όροφος με διαμέρισμα από επάνω. Σκέφτομαι για 5 9αρια στα 4 υπνοδωμάτια και την κουζίνα (9 εως15 τμ) και ένα 12αρι στο σαλόνι -χωλ (23-24 τμ.)

Θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί στα καταστήματα που έχω επισκεφτεί, ο κάθε ένας λέει τα δικά του και εδώ οι πληροφορίες είναι σκόρπιες σε εκατοντάδες σελίδες.

Θέλω λοιπόν ψύξη και θέρμανση αποκλειστικά (προς το παρόν), να είναι αποδοτικά και οικονομικά στη χρήση,  χωρίς on -off και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και με καλή ατμόσφαιρα (ειδικά στα υπνοδωμάτια). 

Είχα στο μυαλό μου το midea all easy pro και για την απόδοση αλλά και για τον εύκολο καθαρισμό, αλλά εδώ διάβασα ότι δεν είναι καλό στη θέρμανση. Επίσης το Daikin sensira που παλι σκεφτόμουν, διάβασα ότι δεν είναι καλό για υπνοδωμάτια γιατί δε σταματά ο ανεμιστήρας και δημιουργούνται μυρωδιές από την υγρασία. Είδα ότι προτείνετε Toshiba και Fujitsu, ίσως και κάποια άλλα που δεν έχω δει.

Από οικονομικής άποψης γύρω στα 600-650 ευρώ το κάθε σώμα θα ήθελα να κινηθώ.

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη για να τα βάλω σε μια σειρά.

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, GiannisSol said:

To quad plasma που ειναι μια πολυ μικρη συσκευη πανω στο στοιχειο τι σε κανει και το εμπιστευεσαι περισσοτερο σε σχεση με τα μικρα φιλτρα οπως ας πουμε το V-bloking της mitsubishi επισης; https://les.preprod.mitsubishielectric.gr/el/v-blocking

αυτο πρεπει να δειχνει την διαφορα...

https://www.youtube.com/watch?v=-WqvPeLAmLE&t=379s

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Specs είπε

αυτο πρεπει να δειχνει την διαφορα...

https://www.youtube.com/watch?v=-WqvPeLAmLE&t=379s

Την ξερω τη συσκευη, την εχει ενσωματωμενη η σειρα AY που εχω δυο 9ρια. Ειναι η μικρη συσκευη με το γκρι χρωμα που τροφοδοτειται με την υψηλη ταση .  Ολο το υπολοιπο κομματι ειναι η βαση για να μπει εξτρα σε υπολοιπες συμβατες συσκευες της mitsubishi EF, BT, AP, HR. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Antonak είπε

Καλησπέρα 

Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικών για ένα σπίτι 130 τμ στο Περιστέρι, 2ος όροφος με διαμέρισμα από επάνω. Σκέφτομαι για 5 9αρια στα 4 υπνοδωμάτια και την κουζίνα (9 εως15 τμ) και ένα 12αρι στο σαλόνι -χωλ (23-24 τμ.)

Θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί στα καταστήματα που έχω επισκεφτεί, ο κάθε ένας λέει τα δικά του και εδώ οι πληροφορίες είναι σκόρπιες σε εκατοντάδες σελίδες.

Θέλω λοιπόν ψύξη και θέρμανση αποκλειστικά (προς το παρόν), να είναι αποδοτικά και οικονομικά στη χρήση,  χωρίς on -off και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και με καλή ατμόσφαιρα (ειδικά στα υπνοδωμάτια). 

Είχα στο μυαλό μου το midea all easy pro και για την απόδοση αλλά και για τον εύκολο καθαρισμό, αλλά εδώ διάβασα ότι δεν είναι καλό στη θέρμανση. Επίσης το Daikin sensira που παλι σκεφτόμουν, διάβασα ότι δεν είναι καλό για υπνοδωμάτια γιατί δε σταματά ο ανεμιστήρας και δημιουργούνται μυρωδιές από την υγρασία. Είδα ότι προτείνετε Toshiba και Fujitsu, ίσως και κάποια άλλα που δεν έχω δει.

Ευχαριστώ

Δεν ξέρω για δωμάτιο, γιατί έχω το 12αρι Sensira στη σαλοτραπεζαρία, αλλά είμαι πολύ παραπάνω απο ευχαριστημένος από λειτουργία, απόδοση , κατανάλωση. Ως προς αυτό που είπες για τις οσμές δεν έχω παρατηρήσει κάτι, βέβαια το δουλεύω κ αφυγρανση πλέον. Κάτσε να μας πουν εδώ οι ειδικοί πιο καλά.

Δημοσ.
Just now, GiannisSol said:

Την ξερω τη συσκευη,

αυτο λοιπον που το πουλανε καπου 140ε δεν ειναι ιδιο με το φιλτρο vblocking  που λες. Eιναι ιδιο με το Flash Streamer του Daikin Perfera που γενικα οπως κ οι αλλες "ιαπωνικες" φιρμες το εχουν στα ακριβα μοντελα

Δημοσ.
On 10/06/2025 at 18:59, sap00 said:

και στο κοντρόλ του Erai, φαίνεται η κατεύθυνση περσίδων, οριζοντίως και καθέτως.   

Mπορείς να ανεβάσεις φωτό;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Specs είπε

αυτο λοιπον που το πουλανε καπου 140ε δεν ειναι ιδιο με το φιλτρο vblocking  που λες. Eιναι ιδιο με το Flash Streamer του Daikin Perfera που γενικα οπως κ οι αλλες "ιαπωνικες" φιρμες το εχουν στα ακριβα μοντελα

Καθε τι που πωλειται εξτρα και προαιρετικα απο το aftersales ειναι πανακριβο. Τιμη κοντα στα 40-50 ευρω εχουν και τα γνησια πιστοποιημενα φιλτρα . Σιγουρα το plasma quad ειναι εξελιξη σε σχεση με τα φιλτρα. Σε αυτο που διαφωνω ειναι οτι φιλτρα σοβαρων εταιριών πιστοποιημενα(σαν το v-blocking) δεν κανουν τιποτα και ειναι απλα μαρκετινγκ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα Fujitsu πάνω από 20 χρόνια και από χτες έχει βγάλει τα παρακάτω θέματα:

Ενώ το έχω κλείσει:

1) Η εξωτερική μονάδα συνεχίζει και λειτουργεί. 

2) Η εσωτερική μονάδα κάνει κάτι έντονους θορύβους σαν να λιώνει και να σπάει πάγος. Κάτι κρακ κρακ δηλαδή. Επίσης αν βάλεις το χέρι σου συνεχίζει και βγάζει ελάχιστο κρύο αερα.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι όταν λειτουργεί, ότι θερμοκρασία και να του βάλω, αυτό δεν σταματάει όταν την πιάσει, αλλά συνεχίζει να δουλεύει κανονικά. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, έτσι νομίζω.

Αναγκάζομαι και το βγάζω από την πρίζα για να σταματήσει η εξωτερική μονάδα.

Θα καλέσω άμεσα τεχνικό αλλά για τι πρόβλημα σας φαίνεται;

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.

Καλημερα . Επιλογη για γονεισ το σπιτι 100 τμ αλλα το κλιματιστικο αφορα χωρο σαλονοκουζινα και ενα δωματιο ολα μαζι γυρω στα 50 55τμ
Παω σε 18αρι η 24αρι?
Καθε προταση θα ειναι βοηθεια 

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αλλαγή παλαιού ανεπαρκούς κλιματιστικού 12000BTUs
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 40% ψύξη / 60% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Περιστασιακη πηγή θέρμανσης, αποκλειστικη σε ψύξη
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 55τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): ΒΟΛΟΣ
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ, , κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή.
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

Screenshot 2025-06-12 080942.png

διορθωνω 70% ψυξη 305 θερμανση

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Καλησπέρα, έχουμε καμιά οικονομική πρόταση σε 18ρι για ένα φίλο;

Χρήση μόνο ψύξη και μάλλον διακοπτόμενη, του τύπου θα γυρνάει από τη δουλειά και θα το δουλεύει. 

12ρι ήθελε να βάλει, είναι για το σαλόνι (περίπου 35τμ) αλλά το εργαλείο του έβγαλε αρκετά παραπάνω απώλειες δυστυχώς. 

Είδε αυτό και θυμάμαι ότι είχαμε σχετικά καλό feedback για κάποια welio. 

https://www.praktiker.gr/m/p/wellio-tac-18chsd-ifi-klimatistiko-inverter-18000btu-143415

Ευχαριστώ. 

Γιατί όχι;

9 ώρες πριν, Antonak είπε

Καλησπέρα 

Ευχαριστώ

atxcXXe ή yukai (arata το λέει ο κώτσος) ή asehXXkmcg

14 λεπτά πριν, giorgiok82 είπε

Καλημερα . Επιλογη για γονεισ το σπιτι 100 τμ αλλα το κλιματιστικο αφορα χωρο σαλονοκουζινα και ενα δωματιο ολα μαζι γυρω στα 50 55τμ
Παω σε 18αρι η 24αρι?
Καθε προταση θα ειναι βοηθεια 

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αλλαγή παλαιού ανεπαρκούς κλιματιστικού 12000BTUs
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 40% ψύξη / 60% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Περιστασιακη πηγή θέρμανσης, αποκλειστικη σε ψύξη
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 55τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): ΒΟΛΟΣ
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ, , κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή.
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

Screenshot 2025-06-12 080942.png

διορθωνω 70% ψυξη 305 θερμανση

Θα πας σε 24άρι και επειδή από ότι καταλαβαίνω πηγαίνεις για σπίτι που δεν θα βρίσκεσαι, βάλτε ένα toshiba edge white

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Specs είπε

Bασικη παραμετρος που πρεπει να εξεταστει: οταν λεμε ψυξη, θα δουλευει 24/7 η εστω τις περισσοτερες ωρες οσο εχει πολλη ζεστη εξω? αν ναι, μην κοιτας τι μονωσεις εχει κλπ εφοσον με το προηγουμενο ηταν επαρκης η ισχυς, με ενα ιδιο σε ινβερτερ θαναι οκ.

Αν δεν το δουλευει πολλες ωρες, θα πρεπει ειτε να το δουλεψει πλεον, ειτε να παει σε μεγαλυτερο , μιας κ τα ον οφ εχουν την αμεσοτητα σε ψυξη/θερμανση δουλευοντας τερμα γκαζι στην αρχη, αλλιως θα αρχισει να πιστευει οτι "παλια τα καναν καλυτερα" ...

3 4 μήνες θα το δουλευει non stop οπότε τι κανουμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...