Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, sap00 είπε

Aυτό είναι 12άωρο τη χθεσινή νύχτα. Σε εργαστήριο. Εγώ πάντως δεν θα έκλεινα μάτι αν το είχα σε υπνοδωμάτιο... 

Ευχαριστω φιλος...Να σαι καλα!!! Δεν το βλεπω να το γλιτωνω το μαχαιρι (500+ για υπνοδωματιο 12αρι...) Αν εχεις καμια προταση μονο για ψυξη ΧΩΡΙΣ ΘΟΡΥΒΟ και οσο γινετε οικονομικο... Αφησε ο μηνυμα λατρειας (Μανθος) Εδω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, sap00 είπε

Aυτό είναι 12άωρο τη χθεσινή νύχτα. Σε εργαστήριο. Εγώ πάντως δεν θα έκλεινα μάτι αν το είχα σε υπνοδωμάτιο... 

38 λεπτά πριν, sap00 είπε

Φυσάει πολύ και ακούγεται.

Σε τι ρύθμιση είχες τον ανεμιστήρα; Στο quiet εμένα δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.

1 ώρα πριν, sap00 είπε

Δεν υπάρχει τρόπος να ρυθμίσουμε τίποτα από τα δύο ε?  

Σε συνθήκες συντήρησης σταθερής θερμοκρασίας (σταθερή κατανάλωση) τότε είτε θα έχεις χαμηλή ζητούμενη (πχ 24) με κίνδυνο αύξησης της υγρασίας άνω του 55% ή θα έχεις ζητούμενη 27, που η υγρασία κατεβαίνει πολύ εύκολα στο 45%.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Σε συνθήκες συντήρησης σταθερής θερμοκρασίας (σταθερή κατανάλωση) τότε είτε θα έχεις χαμηλή ζητούμενη (πχ 24) με κίνδυνο αύξησης της υγρασίας άνω του 55% ή θα έχεις ζητούμενη 27, που η υγρασία κατεβαίνει πολύ εύκολα στο 45%.

Σε λειτουργία "αφύγρανση" πως θα ορίσω ζητούμενη θερμοκρασία? Δεν γίνεται... Εννοείς σε "ψύξη"?

23 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Σε τι ρύθμιση είχες τον ανεμιστήρα; Στο quiet εμένα δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.

quiet. Αλλά έχω σαν πρότυπο το perfera... 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Pan_K είπε

Πολύ ωραία θα ήταν να είχαμε και γραφήματα της εσωτερικής θερμοκρασίας/υγρασίας.

Έχω θέμα με τα H&T Gen1 και με το πώς μιλάνε με το HA, προς το παρόν έχω μόνο data από το shelly cloud που είναι και κάπως αραιά. Είναι λίγο μανίκι να το φτιάξω μάλλον, γιατί έχω δύο interface στο HA και μάλλον κάνει bind το CoAP στο λάθος, που δεν έχω εκεί τα shelly. Θα δω τι μπορώ να κάνω και ελπίζω να αποκτήσω σταθερή ροη σύντομα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Εγω μονο για ψυξη ελεγα...Την αφυγρανση δεν την ξερω :P . γενικα απο ηλεκτρονικα ειμαι λιγο σκραπας...Αν το εχεις σε δωματιο και στο quiet παλευετε αλλαζει το πραγμα...Γιατι ημουν ετοιμος μετα τη δουλεια να παω στο Miracle III 12αρη ή σε αυτο το ΤΑC 12αρι που ειναι αρκετα πιο οικονομικο... Πφφφφ... Αν το εχω στο δωματιο και δεν μπορω να κοιμηθω δεν ειναι καν χρησιμο...

Στις 26/4/2025 στις 7:28 ΜΜ, sphinxgr είπε

Μόλις έριξα μια παραγγελία για Wellio TAC-09CHSD/IFI στα 369€ με εγκατάσταση μιας κ είναι δοκιμασμένο κ βλέπουμε.

Θα γράψω εντυπώσεις στο μέλλον. 

*χρήση υπενθυμίζω για κανα 20ήμερο το χρόνο / καλοκαίρι. 

image.png.ccf1ea438afc6d250aa13ca6ada9eb40.png

Φιλος εχεις να μας δωσεις feedback??? Καταναλωση-θορυβο (το θελω για δωματιο που κοιμαμαι ) και εγκατασταση που σου εκαναν?? ΣΩΖΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑΑΑ χαχαχα . Ευχαριστω!

Υ.Γ. ΨΑΧΝΩ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας φαίνεται λογικο αυτο το διαγραμμα ;

Η ζήτηση ειναι 26 βαθμοι με 31 εξωτερικη. Κατι δεν παει καλα..Μοντέλο Morris airfresh 12000btuScreenshot_20250612_141842_Tapo.jpg.a474b6dabda5a21970c8c0f1f86d3ed8.jpg

Επεξ/σία από aetos1988
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sap00 είπε

Σε λειτουργία "αφύγρανση" πως θα ορίσω ζητούμενη θερμοκρασία? Δεν γίνεται... Εννοείς σε "ψύξη"?

Sorry, νόμιζα ότι στο Sensira μπορείς να επιλέξεις επιθυμητή θερμοκρασία στην λειτουργία αφύγρανσης. Δεν έχω Daikin και δεν ξέρω πώς συμπεριφέρονται. Δοκίμασε τότε ψύξη στην χαμηλότερη ταχύτητα. Η λογική είναι ότι σε σχετικά χαμηλές απώλειες και σε συνθήκες διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας, ένα αποδοτικό κλιματιστικό δεν δουλεύει σε αρκετά υψηλά watt, ώστε να πετύχει χαμηλό σημείο δρόσου. Πχ αν το στοιχείο έχει πιάσει θερμοκρασία 16 βαθμών δουλεύοντας πχ σταθερά στα 180 watt, τότε έχεις τις εξής επιλογές, όπως προκύπτει από το παρακάτω πινακάκι με τα σημεία δρόσου ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία του δωματίου: 

image.png.a931f91b15f5a7e7085c4735baaffb89.png

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
5 hours ago, Sdask92 said:

3 4 μήνες θα το δουλευει non stop οπότε τι κανουμε

Εφοσον ειναι μoνο για ψυξη κ 24/7 πας ανετα σε TCL Miracle III οπως το ειπες εξαρχης. Στην ιδια ισχυ με το παλιο, 12ρι δηλαδη, θαναι επαρκες.

Δημοσ.

Τυ βοήθειά σας κύριοι εν μεσω μιας εγκατάστασης aseh09kmcg απο συνεργείο του Κωτσόβολου.. Εννοείται απο πάνω τους, βήμα βήμα βασει των συμβουλών, αλλα ατο ενα απο τα 2 9αρια μου λενε πως άνοιξε η βαλβίδα κατα το σφίξιμο (!) και δεν μπορούν να βάλουν αντλία κενού γιατί θα πάρει φρεον.. επιμένω πως πρέπει να το μαζέψουν, αντλία και παλι πίσω το φρεον -σωατα τα λεω;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
3 hours ago, sap00 said:

το δικό μου sensira 12άρι: το είχα ψύξη 25C. Το γύρισα αφύγρανση και επι 12 ώρες πάει 130-170w δίχως off, θερμοκρασία χώρου σταθερά 24,5 - 25,0 C, υγρασία σταθερά 55%. Δεν υπάρχει τρόπος να ρυθμίσουμε τίποτα από τα δύο ε?  

Το εχω σε αφυγρανση ακομη κ απλως μηδενιζω καθε μερα το γραφημα για να παιρνω αναλυτικο. Παρατηρω οτι εκτος απο το οτι δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε στις ρυθμισεις του, σε μεγαλους χωρους οπως εμενα σε καθιστικο-κουζινα κλπ , εικαζω πως η συμπεριφορα του καθοριζεται απο την πολυ μικρη ροη αερα κατα την διαρκεια της αφυγρανσης , που δημιουργει ενα νεφος γυρω απο το μηχανημα, με αποτελεσμα μετα απο λιγο να "εισπνεει" τον στεγνοτερο κ κρυοτερο πλεον αερα κ να κατεβαινει ρελαντι συνεχεια.

Μαλιστα, παρα το αβανς που εχω δωσει στο Perfera (ψυξη) για να λειτουργει κυριως αυτο, βλεπω πως το αναγκαζει να κανει ον-οφ (που το Perfera κατεβαινει πολυ χαμηλα ετσι κι αλλιως).

Spoiler

126202525756.jpg.da45d59ba049a37e3d350c08ff854c2d.jpg126202525804.jpg.6b69173a78c14539aa05bff36aa1450e.jpg

1 minute ago, asp_xs said:

Τυ βοήθειά σας κύριοι

@Klausx βοήθεια...

44 minutes ago, Pan_K said:

Δοκίμασε τότε ψύξη στην χαμηλότερη ταχύτητα

Δεν δεχεται καμμια ρυθμιση

51 minutes ago, aetos1988 said:

Η ζήτηση ειναι 26 βαθμοι με 31 εξωτερικη. Κατι δεν παει καλα..Μοντέλο Morris airfresh 12000btu

τωρα ανοιξε? κ ποσο εχεις μεσα? μηπως ειναι σε τουρμπο?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Specs είπε

Το εχω σε αφυγρανση ακομη κ απλως μηδενιζω καθε μερα το γραφημα για να παιρνω αναλυτικο. Παρατηρω οτι εκτος απο το οτι δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε στις ρυθμισεις του, σε μεγαλους χωρους οπως εμενα σε καθιστικο-κουζινα κλπ , εικαζω πως η συμπεριφορα του καθοριζεται απο την πολυ μικρη ροη αερα κατα την διαρκεια της αφυγρανσης , που δημιουργει ενα νεφος γυρω απο το μηχανημα, με αποτελεσμα μετα απο λιγο να "εισπνεει" τον στεγνοτερο κ κρυοτερο πλεον αερα κ να κατεβαινει ρελαντι συνεχεια.

Μαλιστα, παρα το αβανς που εχω δωσει στο Perfera (ψυξη) για να λειτουργει κυριως αυτο, βλεπω πως το αναγκαζει να κανει ον-οφ (που το Perfera κατεβαινει πολυ χαμηλα ετσι κι αλλιως).

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

126202525756.jpg.da45d59ba049a37e3d350c08ff854c2d.jpg126202525804.jpg.6b69173a78c14539aa05bff36aa1450e.jpg

@Klausx βοήθεια...

Δεν δεχεται καμμια ρυθμιση

τωρα ανοιξε? κ ποσο εχεις μεσα? μηπως ειναι σε τουρμπο?

Μέσα είχε 29.5 και πήγε 26.7 και αυτο συνεχίζει να τραβάει 1480 watt... 

Έχω μιλήσει με την Morris και θα στείλουν τεχνικό 

Δημοσ.
2 minutes ago, aetos1988 said:

Έχω μιλήσει με την Morris και θα στείλουν τεχνικό 

To εχεις παρακολουθησει προχτες που παλι ηταν ετσι κ ειπες κατεβηκε μετα απο ωρα, μια κ εξω το κανε η σταδιακα κατεβαινε η ισχυς?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, asp_xs είπε

Τυ βοήθειά σας κύριοι εν μεσω μιας εγκατάστασης aseh09kmcg απο συνεργείο του Κωτσόβολου.. Εννοείται απο πάνω τους, βήμα βήμα βασει των συμβουλών, αλλα ατο ενα απο τα 2 9αρια μου λενε πως άνοιξε η βαλβίδα κατα το σφίξιμο (!) και δεν μπορούν να βάλουν αντλία κενού γιατί θα πάρει φρεον.. επιμένω πως πρέπει να το μαζέψουν, αντλία και παλι πίσω το φρεον -σωατα τα λεω;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μη δεχτείς εγκατάσταση χωρίς κενό. Τέλος. 

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Specs είπε

To εχεις παρακολουθησει προχτες που παλι ηταν ετσι κ ειπες κατεβηκε μετα απο ωρα, μια κ εξω το κανε η σταδιακα κατεβαινε η ισχυς?

Είχα επέμβει εγω απο την εφαρμογή και κατέβηκε.  Όταν το ρυθμίζω μια θερμοκρασία (26 ή 26.5) με ενεργοποιημενο το ifeel δεν κατεβάζει ισχύ. Ξεκινάει από 1900 και φτανει 1480 και μένει εκεί. 

Τα πρώτα δύο χρόνια που το έχω λειτουργούσε κανονικά έπεφτε και στα 200watt όταν επιανε θερμοκρασία 

Δημοσ.
25 minutes ago, asp_xs said:

άνοιξε η βαλβίδα κατα το σφίξιμο (!) και δεν μπορούν να βάλουν αντλία κενού γιατί θα πάρει φρεον.. επιμένω πως πρέπει να το μαζέψουν, αντλία και παλι πίσω το φρεον -σωατα τα λεω;;

Nomizω το συγκεκριμενο κλιματιστικο ειναι ηδη ακυρο, μην τους αφηνεις να το βαλουν, ζητα αλλο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...