liakjim Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Specs είπε Δεν ειναι πιο θορυβωδες απο τα αλλα 24ρια το KMTE. Μονο το KLCA ειναι. Το edge στο low κινεί 795μ3/ώρα με 35db όταν το kmte κινεί 640 στο low (2 από 5) με επίσης 35db. Οπότε στο auto το toshiba το παίρνει να πηγαίνει σε πιο χαμηλές στροφές και να ακούγεται λιγότερο πχ στο low- που είναι η πρώτη σκάλα από τις πέντε, κινεί 705 κυβικά. Και το καταλαβαίνεις, μπαίνεις μέσα και απλά έχει κρύο ή ζέστη χωρίς να καταλαβαίνεις ότι κάτι λειτουργεί. Όπως στο yukai των πεθερικών -> Επεξ/σία 12 Ιουνίου από liakjim
GiannisSol Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 4 ώρες πριν, amotida είπε Απόκρυψη περιεχομένων Είναι τουλάχιστον περίεργο το πώς ξεκινήσαμε από μια ανάρτηση σχετικά με διάφορα μικρά, φθηνά φίλτρα διαθέσιμα στο διαδίκτυο, με μερική κάλυψη, για τα οποία εξέφρασα την άποψή μου ότι αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητά τους, συμπληρώνοντας ότι "η πραγματική αποτελεσματικότητά τους στην απομάκρυνση μικροβίων ή αλλεργιογόνων είναι περιορισμένη έως ανύπαρκτη" και ότι, μεταξύ αυτών, "αυτά που υποτίθεται ότι επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό την ποιότητα του αέρα είναι τα φίλτρα σωματιδίων (HEPA) και αυτά με ενεργό άνθρακα", πάντα με πολύ περιορισμένο τρόπο και τελικά, φτάσαμε να συζητήσουμε πολύ πιο ακριβές λύσεις φυσικά (ME quadplasma, Daikin flash streamer ή, γιατί όχι, Panasonic NanoeX), τεχνολογίες που υποτίθεται ότι είναι στην κορυφή των λύσεων που έχουν εφεύρει κάποιοι, στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του αέρα στα συστήματα κλιματισμού split… ή ακόμα και μερικά μικρά φίλτρα αφιερωμένα στην πιθανή εξουδετέρωση ορισμένων ιών, όπως αυτά τα "φιλτρα σοβαρων εταιριών πιστοποιημενα"(όπως το v-blocking παράδειγμά), που, εκτός του ότι είναι πολύ ακριβά, πιθανώς πρέπει να αντικαθίστανται από καιρό σε καιρό (όχι, δεν έχω διαβάσει γι' αυτό, ίσως κάνει και κάτι). Εσύ έχεις quadplasma, @Specs έχει flash streamer, εγώ έχω nanoeX, κι όμως, αν σχολίαζα για τον εαυτό μου, θα έλεγα ότι το έχω επειδή έτσι έτυχε, δεν βασίστηκε η επιλογή μου σε τέτοιο κριτήριο, και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω αισθανθεί καμία "απτή" και "αποδεδειγμένη" διαφορά στην ποιότητα του αέρα. Είναι καλό που υπάρχει, βασίζομαι στην εμπιστοσύνη. Επιστρέφοντας στα φίλτρα, πέρα από το τι λένε οι διάφοροι, υπάρχουν άρθρα με μελέτες που αναλύουν την αποτελεσματικότητα της διήθησης στον τομέα; Ναι, λίγες, αλλά υπάρχουν. Ένα είναι το εξής: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3165134/ Όχι, δεν αφορά τη διήθηση με τα μικρά προαιρετικά φίλτρα στα κλιματιστικά mini-split, αλλά έχει αναφορές στο WHF (Whole House Filtration), που χρησιμοποιείται σε κεντρικά συστήματα κλιματισμού (duct type), με διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τον τύπο του φίλτρου. Πώς ακριβώς είναι αυτά τα WHF μπορεί να δει κανείς στο βίντεο (για να φανεί πόσο μεγάλη είναι η διαφορά σε σχέση με όσα συζητάμε): . Διαφορετικοί τύποι WHF μπορούν επίσης να αναγνωριστούν στο διαδίκτυο. Ακόμη και σε τέτοιες σύνθετες λύσεις, συμπεράσματα όπως "low-efficiency HVAC filters offer no better particle removal than no filter" είναι εύκολο να εξαχθούν. Να προσθέσουμε επίσης ότι οποιοδήποτε φίλτρο λεπτών σωματιδίων χρειάζεται αντικατάσταση σε τακτά χρονικά διαστήματα - διαφορετικά, τα βρώμικα φίλτρα μπορεί να γίνουν πηγή ατμοσφαιρικής μόλυνσης με αλλεργιογόνα, ειδικά σπόρους μυκήτων. Έφερα το παράδειγμα του WHF απλά για να φανεί η διαφορά, η κραυγαλέα αντίθεση μεταξύ μιας απτής βελτίωσης της ποιότητας του αέρα σε τέτοια συστήματα, σε σύγκριση με την αντιπαραβολή μικρών, μερικών και φθηνών φίλτρων που χρησιμοποιούνται στα split. Ίσως, όμως, όσο κι αν γράψω, να μην είναι αρκετό για να στηρίξω την αρχική μου θέση. Δεν πειράζει, είναι καλό να υπάρχουν πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε όλοι. Αν κάποιος θέλει να επενδύσει σε τέτοιες λύσεις - όπως τα μικρά προαιρετικά φίλτρα που πωλούνται πολύ φθηνά - και τις θεωρεί ουσιαστικές, είναι απόλυτα σεβαστό. Εγώ προσωπικά δεν δίνω τόση σημασία και δεν έχω κάτι παραπάνω να προσθέσω πάνω στο θέμα. Spoiler Δεν κατάλαβα ότι μιλάς για universal ανώνυμα φίλτρα των 5-7 ευρώ που βρίσκεις παντού και εννοούσες αυτά αναποτελεσματικά . Δεν θα απαντούσα καν γιατί θα συμφωνούσα σε αυτό που λες. Δεν ασχολούμαι καν με ανώνυμα προϊόντα μη πιστοποιημένα στο τομέα καθαρισμού αέρα.
amotida Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 36 minutes ago, liakjim said: Έτσι δείχνει https://tesla.info/wp-content/uploads/2023/05/Tesla-AC-TT68EXC1-2432IAW-spec-2024-ENG.pdf Μου κάνει εντύπωση να είναι όντως τόσο θορυβώδες. Το tcl λέει ότι ξεκινάει από μια πιο λογική τιμή των 30dB(Α); Να είναι λάθος; Νομίζω ναι αλλά θα πρέπει να τους ρωτήσεις. Πιστεύω ότι στις προδιαγραφές αναφέρεται μόνο το επίπεδο ακουστικής ισχύος (PWL), όχι αυτό που μας ενδιαφέρει όταν συγκρίνουμε, δηλαδή το SPL (επίπεδο ακουστικής πίεσης). Επιχειρήματα: -Ο θόρυβος του FanMax στις προδιαγραφές = 54 dB -Ο θόρυβος της εσωτερικής μονάδας στην ενεργειακή ετικέτα (όπου πάντα αναφέρεται η τιμή PWL) = 54 dB -Εάν οι προδιαγραφές ανέφεραν τις τιμές SPL, αυτές θα ήταν μικρότερες. Για παράδειγμα, κοιτάζω τώρα τις προδιαγραφές ενός άλλου μοντέλου 24k άλλης μάρκας... Ενεργειακή ετικέτα > 65 dB, Fan Max 50 dB (SPL), 65 dB (PWL). 1
Spyrito33 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Παιδια η αγορα εγινε..Αναμενουμε την εγκατασταση...Ελπιζω να εγινε σοφη επιλογη...Να ευχαριστισω τους @liakjim @sap00 @Pan_K και ολα τα υπολοιπα παιδια που εδωσαν τα φωτα τους!! Τωρα αναμενουμε να δουμε τι 12αρι θα παρουμε στο δωματιο...Υπαρχει επιταγη 240 απο Κοτσο που ψαχνω να δω πως θα τη χρησιμοποιησω γιατι τα 12αρια εκει ειναι φωτια.... Υ.Γ1αν την χρειαζεται καποιος για αγορα απο Κωτσο(εχει καποιες προσφορες ακομα με εγκατασταση και δωρο ανακυκλωση) ας στειλει Π.Μ. και στη τιμη τα βρισκουμε. Υ.Γ.2 Αν εχει καποιος για ανακυκλωση ΄ή πεταμα κανα παλιο κλιματιστικο ας αφησει μηνυμα λατρειας (Μανθος χαχαχα) 1
flampouras Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε Μάλλον δεν έχεις μπει σε χώρο με toshiba.. Στο Edge White 24κ του αδερφού μου πάντως, αν και εχώ να το ακούσω καιρό, θα έλεγα οτί είναι τα ίδια σε θόρυβο σε full ανεμιστήρα. Στην κατανάλωση έχουμε τις διαφορές Επεξ/σία 12 Ιουνίου από flampouras
majunior Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, flampouras είπε Στο Edge White 24κ του αδερφού μου πάντως, αν και εχώ να το ακούσω καιρό, θα έλεγα οτί είναι τα ίδια σε θόρυβο σε full ανεμιστήρα. Στην κατανάλωση έχουμε τις διαφορές Ήμουν την Κυριακή για ώρα 3μ από Edge White 18άρι και μου φάνηκε ότι έκανε πολύ θόρυβο, αλλά δε ξέρω σε τι setting ήταν το fan
liakjim Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, majunior είπε Ήμουν την Κυριακή για ώρα 3μ από Edge White 18άρι και μου φάνηκε ότι έκανε πολύ θόρυβο, αλλά δε ξέρω σε τι setting ήταν το fan 18αρι Toshiba edge white στο πατρικό μου. Ακραία αθόρυβο, παντελώς αόρατο ακουστικά. Το μικρόφωνο πιάνει τον αέρα που πέφτει πάνω του. Στην πράξη δεν ακούγεται τίποτα.
Specs Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 1 hour ago, liakjim said: Το edge στο low κινεί 795μ3/ώρα με 35db όταν το kmte κινεί 640 στο low (2 από 5) με επίσης 35db. Οπότε στο auto το toshiba το παίρνει να πηγαίνει σε πιο χαμηλές στροφές και να ακούγεται λιγότερο πχ στο low- που είναι η πρώτη σκάλα από τις πέντε, κινεί 705 κυβικά. Βλεπω δεν εχω στο εξελ το Yukai, μονο το Edge. Δεν θυμαμαι απο που διαολο βρηκα τα στοιχεια παροχης αερα κ db σε ολες τις ταχυτητες, μηπως εχει διαφορα, για να το βαλω κ αυτο γιατι αν κρινω απο το βιντεο σου, καμμια σχεση με το δικο σου! απιστευτο, τι κανω λαθος? 17 minutes ago, flampouras said: Στο Edge White 24κ του αδερφού μου πάντως, αν και εχώ να το ακούσω καιρό, θα έλεγα οτί είναι τα ίδια σε θόρυβο σε full ανεμιστήρα. στο φουλ ολα σχεδον ιδια κ δεν μας νοιαζει, στο ρελαντι μας νοιαζει! 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 36 λεπτά πριν, Spyrito33 είπε Παιδια η αγορα εγινε..Αναμενουμε την εγκατασταση...Ελπιζω να εγινε σοφη επιλογη...Να ευχαριστισω τους @liakjim @sap00 @Pan_K και ολα τα υπολοιπα παιδια που εδωσαν τα φωτα τους!! Τωρα αναμενουμε να δουμε τι 12αρι θα παρουμε στο δωματιο...Υπαρχει επιταγη 240 απο Κοτσο που ψαχνω να δω πως θα τη χρησιμοποιησω γιατι τα 12αρια εκει ειναι φωτια.... Υ.Γ1αν την χρειαζεται καποιος για αγορα απο Κωτσο(εχει καποιες προσφορες ακομα με εγκατασταση και δωρο ανακυκλωση) ας στειλει Π.Μ. και στη τιμη τα βρισκουμε. Υ.Γ.2 Αν εχει καποιος για ανακυκλωση ΄ή πεταμα κανα παλιο κλιματιστικο ας αφησει μηνυμα λατρειας (Μανθος χαχαχα) Για το δωμάτιο, μιας και το παλιό πρέπει να κατέβει, δες εδώ: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-kp-aseg12kpce-aoeg12kpca-klimatistiko-12-000-btu-h_4755014 Αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-comfora-p35-atxp35n-arxp35n-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4295951 ή https://www.skroutz.gr/s/40600974/Daikin-Siesta-ATXC-D-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A.html 1
liakjim Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, Specs είπε Βλεπω δεν εχω στο εξελ το Yukai, μονο το Edge. Δεν θυμαμαι απο που διαολο βρηκα τα στοιχεια παροχης αερα κ db σε ολες τις ταχυτητες, μηπως εχει διαφορα, για να το βαλω κ αυτο γιατι αν κρινω απο το βιντεο σου, καμμια σχεση με το δικο σου! απιστευτο, τι κανω λαθος? στο φουλ ολα σχεδον ιδια κ δεν μας νοιαζει, στο ρελαντι μας νοιαζει! Το Yukai είναι ελαφρώς μικρότερο σε μήκος και αλλάζουν οι παροχές μάλιστα σε ψυξη και θέρμανση 1
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 12:36 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:36 πμ Στις 10/6/2025 στις 1:00 ΠΜ, cmaniac είπε Εκείνο που με ανησυχεί είναι οτι βλέπω διαφημίσεις στην τηλεόραση. Μέχρις στιγμής Gree, Toyotomi, Daikin (Perfera all seasons, το -A δηλαδή), TCL (Freshin 3.0). Αν μπουν σε πόλεμο διαφημίσεων, πρέπει να τις χρηματοδοτήσουν. Και το μπάτζετ αυτών αν δεν είναι απο άλλον κουβά, της μαμάς, βλέπω τσουπ μετακυλιση στον καταναλωτή. Δηλαδή εκπτώσεις γιοκ. Edit: Και Mitsubishi Electric και η Inventor (ξανα βαριέται και φέτος) Κι άλλος. Η Midea. Έβαλε και AI.
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 12:39 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:39 πμ Ήρθε χθες το siesta γράφει made in Malaysia νομιζα Τουρκία φτιάχνονται εκτός το ururu. Ακόμα δεν πήρε τηλέφωνο ο τεχνικός οπότε αναμένω. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Παρασκευή στις 01:18 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:18 πμ 38 λεπτά πριν, Arkin είπε Ήρθε χθες το siesta γράφει made in Malaysia νομιζα Τουρκία φτιάχνονται εκτός το ururu. Ακόμα δεν πήρε τηλέφωνο ο τεχνικός οπότε αναμένω. Όχι, η πλειοψηφία είναι Μαλαισία. Έχει λίγα Τσεχία και Τουρκία. Το Ururu είναι Ιαπωνία. 1
uncle_nontas Δημοσ. Παρασκευή στις 01:43 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:43 πμ Sensira 12 σε αφυγρανση ξανά, γνωστό κ ως "το εγκεφαλογράφημα του νεκρού" 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα