Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πριν 5 μερες επαιζε το sensira στα 827 με δωρεαν εγκατασταση απο plaisio που ειχα αναφερει. Σημερα παιζει στο skroutz στα 770 ευρω το sensira χωρις εγκατασταση. 

950 δινουν 10% σε coins παει 900 και ακομα 3% απο το wallet παμε στα 770. Τσεκαρε το liakinen αν μπορεις να γλιτωσεις κατι παραπανω. 

siesta η sensira? Μονο το σιεστα βλεπω 950. Και ψαχνω ακομα γιατι προηγουμενη εβδομαδα με το πλαισιο ειπα να κανω την παραγγελια την δευτερα και η προσφορα έληξε Κυριακη βραδυ.

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vaggos88 είπε

siesta η sensira? Μονο το σιεστα βλεπω 950. Και ψαχνω ακομα γιατι προηγουμενη εβδομαδα με το πλαισιο ειπα να κανω την παραγγελια την δευτερα και η προσφορα έληξε Κυριακη βραδυ.

Για αυτο λεω

Daikin Siesta Sensira ATXC50D / ARXC50D

https://www.skroutz.gr/s/40601068/Daikin-Siesta-ATXC-D-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A.html

στα 947 με 148 ευρω σε coins που τα κανεις οτι θελεις μετα συν 3% απο το wallet 30 ευρω δηλαδη και αυτα οτι θελεις τα κανεις. Το αναφερουν σαν siesta sensira τωρα ειδα υπαρχει και το σκετο sensira το βλεπω πιο χαμηλα σε seer και scop ομως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, amotida είπε

Τώρα παραπονιέται ότι τη νύχτα (όταν και η ανάγκη ψύξης είναι μικρότερη και λόγω της λειτουργίας σε κύκλους) τον ενοχλούν ιδιαίτερα τα τριξίματα από τη διαστολή και συστολή των πλαστικών. Επίσης, λέει ότι θα περίμενε καλύτερη ποιότητα πλαστικών για μια μεσαία σειρά από έναν τέτοιο κατασκευαστή και, συγκριτικά, σε άλλα κλιματιστικά που είχε, έχει ή έχει χρησιμοποιήσει τυχαία αλλού, δεν έχει παρατηρήσει τόσο ενοχλητικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την ψύξη.
@Pan_K ή άλλοι που έχουν αυτό το μοντέλο;

Μου προκαλεί μεγάλη μεγάλη εντύπωση αυτό. Ακόμα και μαθηματικά να το πάρουμε, σε φάση on/off το Edge δεν ανεβάζει ισχύ πάνω από 200 watt, για να έχουμε μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας και τριγμούς από συστολές/διαστολές, όσο χάλια και αν είναι τα πλαστικά (που δεν είναι). Στα Inventor και Midea ας πούμε, που με την εκκίνηση η κατανάλωση εκτινάσσεται στα 600, ή ακόμα και τα 1000 watt να το καταλάβω. Μία επίσκεψη στο life grafana θα σε πείσει. Δες και το παρακάτω γράφημα.  Ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην συναρμογή της συγκεκριμένης μονάδας.

image.png.8697d74cdec7810d51b407cf04649892.png

Για εμένα το Edge είναι το κλιματιστικό που πετυχαίνει την καλύτερη ισορροπία οικονομίας/άνεσης, τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Για αυτο λεω

Daikin Siesta Sensira ATXC50D / ARXC50D

https://www.skroutz.gr/s/40601068/Daikin-Siesta-ATXC-D-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A.html

στα 947 με 148 ευρω σε coins που τα κανεις οτι θελεις μετα συν 3% απο το wallet 30 ευρω δηλαδη και αυτα οτι θελεις τα κανεις. Το αναφερουν σαν siesta sensira τωρα ειδα υπαρχει και το σκετο sensira το βλεπω πιο χαμηλα σε seer και scop ομως.

Ωραιος. Αυτη τη φορα δεν αφηνω να χαθει :P 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giorgiok82 είπε

@liakjim overall για ψυξη θερμανση προτεινεις toshiba edge 18 ,fujitsu aseg18kmte, toshiba yukai 18?

σε 24 αρι το βγαζουμε γιατι φοβαμαι τον πινακα ενα παλιο μη inverter που ειναι να αντικατασταθει επρεπε να δουλευει μονο αυτο στο σπιτι και οχι αλλη ηλεκτρικη συσκευη

Μεταξύ των 3 θα έβαζα το fujitsu. Αν θα ήθελες απόλυτα ήσυχη εσωτερική μονάδα, θα έβαζα το edge. 

Δεν κατάλαβα την τελευταία σου πρόταση. 

1 ώρα πριν, xristina1234 είπε
  1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 450
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Αντικατάσταση 
  3. Επιθυμητό κατάστημα: Δεν έχω 
  4. Χρήση κλιματιστικού: 100% ψύξη
  5. Συχνότητα χρήσης: Το καλοκαίρι σχεδόν όλη μέρα 
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης: εχω άλλο τρόπο θέρμανσης 
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί: υπνοδωμάτιο 
  8. Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη   
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features: Αθόρυβο, καθαρος και ποιοτικός αέρας  
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό: οκ η μόνωση, καλά τα κουφώματα. 

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-09chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4402456

1 ώρα πριν, liakinen είπε

Έδωσαν τιμή για Daikin Sensira 18.000btu στα 1000€ με πέρασμα. Αξίζει ή είναι μάπα το καρπούζι; Είναι 300€ κάτω σε σχέση με Midea all easy pro (τιμές για την πόλη μου). 

Θα πήγαινα στο midea. Υπερδιπλάσια εγγύηση, ανώτερη απόδοση/οικονομία, περισσότερα χαρακτηριστικά. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Θες να μας πεις δυο λόγια και για τον θόρυβο;

Στο turbo ακουγεται αλλα μην φανταστεις,στην τελευταια σκαλα  μια πριν το turbo που το εχω τα μεσημερια ειναι οκ δεν ενοχλει,το βραδυ που το βαζω στην 2η η 3η σκαλα αθορυβο.

Η εξωτερικη μοναδα στην αρχη κανει ενα θορυβο που πρεπει να ερχεται απο σιδερο οχι απο τον ανεμιστηρα,οταν πιασει το inverter σχεδον σαν κλειστο.

• Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, Pan_K said:

Μου προκαλεί μεγάλη μεγάλη εντύπωση αυτό. Ακόμα και (...)

Και όμως...
Για τους ίδιους λόγους που σκέφτηκες κι εσύ, κ.λπ., κι εγώ, εδώ και μερικές μέρες από τότε που μου το είπε, δεν μπορώ να βρω μια εύλογη εξήγηση πέρα από πιθανή χαμηλή ποιότητα συναρμολόγησης, των υλικών.
Και έτσι σκέφτηκα να κάνω μια ερώτηση εδώ, ίσως... 

20 hours ago, Pan_K said:

(... ) υπάρχει ελάχιστο feedback εδώ μέσα σχετικά με την συμπεριφορά πολύ αποδοτικών κλιματιστικών στην αφύγρανση και υποθέτω ότι πάνω κάτω έτσι συμπεριφέρονται όλα. (...)

Αν και όσα έγραψες θα άξιζαν σχόλια και αναλύσεις, δεν λέω όχι, απέσπασα από το πλαίσιο μόνο αυτή τη φράση, γιατί μόνο αυτό ήθελα να σχολιάσω, με ένα απλό παράδειγμα:
Έχω ένα Panasonic με SEER 9,5 και SCOP average 5,2, οπότε θεωρώ ότι μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία των "πολύ αποδοτικών κλιματιστικών".
Δεδομένων των συνθηκών του χώρου μου (σχετικά μικρές ανάγκες ψύξης το καλοκαίρι), το χρησιμοποιώ κυρίως στη λειτουργία Dry, όπου -για να το θέσω πιο γραφικά και φυσικά με αστείο πνεύμα- (από τον σωλήνα αποστράγγισης) το νερό ρέει σαν βρύση. Το δικό μου δεν "παίζει" αν του ζητήσω να κάνει αφύγρανση.
Φυσικά, αν στη λειτουργία Cooling μπορεί να φτάσει σε χαμηλή διαμόρφωση κάτω από 100 Wh, ακόμα και 80 Wh, στη λειτουργία Dry ποτέ και σε καμία δυνατή συνθήκη δεν το έχω δει νομίζω να καταναλώνει κάτω από 180-200 Wh... μάλλον, πιο συχνά 250-300 και πάνω.

*Αφού ανέφερες το KM09 σου... τον liakjim με το KM24 δεν τον έχω ακούσει να παραπονιέται για τη λειτουργία DRY, το αντίθετο μάλιστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, amotida είπε

στη λειτουργία Dry ποτέ και σε καμία δυνατή συνθήκη δεν το έχω δει νομίζω να καταναλώνει κάτω από 180-200 Wh... μάλλον, πιο συχνά 250-300 και πάνω.

Αυτό πράγματι είναι ότι θα περίμενε κανείς από μία μονάδα που σέβεται τον ...ιδιοκτήτη της που ζητάει αφύγρανση. Nice to know. Το Fujitsu KMCG και το Toshiba Edge, ωστόσο φαίνεται να έχουν κόφτη στην αφύγρανση. Έχουμε πολύ λίγο feedback από Panasonic και βρίσκω πάντα τις παρατηρήσεις σου πολύ χρήσιμες.

*Αφού ανέφερες το KM09 σου... τον liakjim με το KM24 δεν τον έχω ακούσει να παραπονιέται για τη λειτουργία DRY, το αντίθετο μάλιστα.

Εδώ θα υποθέσω αυτό που ανέλυσες και εσύ σε προηγούμενο κείμενό σου, ότι μεγαλύτερο στοιχείο=μεγαλύτερη επιφάνεια για αφύγρανση (και όχι το αντίθετο που έγραφα εγώ βάσει του ΑΙ). Και εδώ συγκρίνουμε 9άρι με 24άρι, άρα μικρότερες με μεγαλύτερες διαστάσεις στοιχείου. Το συγκεκριμένο 24άρι φαίνεται να επιτυγχάνει στα ίδια watt χαμηλότερη θερμοκρασία στοιχείου. 

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
10 minutes ago, Pan_K said:

Εδώ θα υποθέσω αυτό που ανέλυσες και εσύ σε προηγούμενο κείμενό σου

Δεν ξέρω... Εγώ μάλλον σκέφτομαι ότι πρόκειται κυρίως για διαφορετικές φιλοσοφίες στον προγραμματισμό (των διάφορων κατασκευαστών πρωτίστως), μερικές φορές ακόμα και στην ίδια σειρά, σε μοντέλα με διαφορετική ισχύ...

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα πήγαινα στο midea. Υπερδιπλάσια εγγύηση, ανώτερη απόδοση/οικονομία, περισσότερα χαρακτηριστικά. 

Στον τομέα οικονομία δώσε ένα παράδειγμα στο περίπου για να καταλάβω. Είναι η πρώτη φορά που θα βάλουμε κλιματιστικό. Δεν μας ενδιαφέρει το απόλυτο. Μπακάλικα το ρωτάω. Πχ γιατί διαφορές μιλάμε; 20€ στον λογαριασμό του μήνα; μεταξύ των δύο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakinen είπε

Στον τομέα οικονομία δώσε ένα παράδειγμα στο περίπου για να καταλάβω. Είναι η πρώτη φορά που θα βάλουμε κλιματιστικό. Δεν μας ενδιαφέρει το απόλυτο. Μπακάλικα το ρωτάω. Πχ γιατί διαφορές μιλάμε; 20€ στον λογαριασμό του μήνα; μεταξύ των δύο.

¯\_(ツ)_/¯

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω... Εγώ μάλλον σκέφτομαι ότι πρόκειται κυρίως για διαφορετικές φιλοσοφίες στον προγραμματισμό (των διάφορων κατασκευαστών πρωτίστως), μερικές φορές ακόμα και στην ίδια σειρά, σε μοντέλα με διαφορετική ισχύ...

Εμένα με ενδιαφέρει αυτό το θέμα πολύ και είναι ο κύριος λόγος που μου τράβηξε το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο forum πέρυσι το καλοκαίρι, μιας και είχα πρόβλημα στο παιδικό δωμάτιο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων του παιδιού. Ασθματική βρογχίτιδα; Η υγρασία πρέπει να είναι χαμηλά. Λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού; Η υγρασία πρέπει να είναι ψηλά. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό, γιατί είχε σοβαρή απόφραξη του ανώτερου αναπνευστικού και άπνοια λόγω υπερτροφίας αδενοειδών εκβλαστήσεων με αρκετούς παιδιάτρους να μου λένε ότι το παιδί είναι οκ ή να περιμένω λίγους μήνε και να βρίσκει τελικά την υγεία του μόνο μετά από δική μου πρωτοβουλία για αμυγδαλεκτομή. Ας μην επεκταθώ περισσότερο. 

Στο παρακείμενο, ναι, και εγώ πιστεύω ότι ένας λόγος είναι ο διαφορετικός προγραμματισμός και εδώ ψάχνουμε στα τυφλά. Εικάζω ότι η σύγχρονη τάση προγραμματισμού είναι ενάντια στην αφύγρανση και ότι παλαιότερα μοντέλα ήταν καλύτερα σε αυτό.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

¯\_(ツ)_/¯

Έχεις δίκιο απλά επειδή σας βλέπω μέχρι και τα Watt στα οποία δουλεύουν γνωρίζετε από παραδείγματα άλλων και δικά σας γι'αυτό ρωτάω.

Στην ουσία η ερώτηση μου είναι αν η διαφορά μεταξύ δύο τέτοιων κλιματιστικών στον τομέα οικονομία είναι "μεγάλη";

Επεξ/σία από liakinen
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakinen είπε

Έχεις δίκιο απλά επειδή σας βλέπω μέχρι και τα Watt στα οποία δουλεύουν γνωρίζετε από παραδείγματα άλλων και δικά σας γι'αυτό ρωτάω.

Στην ουσία η ερώτηση μου είναι αν η διαφορά μεταξύ δύο τέτοιων κλιματιστικών στον τομέα οικονομία είναι "μεγάλη";

Ε τι να σου πω; Αν υποθέσουμε ότι ένα 18άρι θα καίει 10KWh την ημέρα σε περίοδο με ζέστη, τότε ένα 20% πιο αποδοτικό κλιματιστικό θα τις κάνει 8 ή κέρδος 60KWh/μήνα. Αν πούμε 0.25€/KWh τελική τιμή, αυτό μας κάνει 15€ τον μήνα. 

Οι πράξεις αλλάζουν αν πάμε στις 15KWh την ημέρα και 30% όπου θα έχουμε 33.75 € κέρδος. Αν πάμε στις 20KWh και 40% έχουμε 60€ κέρδος. 

Οπότε εξαρτάται από τη χρήση, την τελική τιμή κιλοβατώρας και το % διαφοράς απόδοσης . Το % δεν υπολογίζεται εύκολα ή και καθόλου, μόνο όποιος έχει βάλει στον ίδιο χώρο δυο κλιματιστικά το ένα μετά το άλλο και κάνει κάποιον σχετικό υπολογισμό. Από το seer πάντως δεν βγαίνει. 

• Thanks 1
Δημοσ.

@liakjim

Άσχετος εντελώς είμαι φίλε με τα κλιματιστικά γι'αυτό ρωτάω ίσως χαζά. Πτολεμαΐδα ποτέ δεν μας χρειάστηκε. Το χειμώνα τηλεθέρμανση και τα καλοκαίρια σπάνια καύσωνα είχαμε και τι καύσωνα αφού μετά τις 22:00 δροσίζει και μέχρι το πρωί θέλεις σκέπασμα οπωσδήποτε αλλιώς σηκώνεσαι πιασμένος. Τα πράγματα όμως κλιματικά άλλαξαν και πέρσι δύο βδομάδες πέρασαν οι γέροι μου δύσκολα. Το κλιματιστικό θα ανοίγει τις δύσκολες μέρες από τις 13:00 μέχρι τις 21:00 το βράδυ και μετά κλείσιμο. Αυτό για δύο - τρείς μήνες και μετά λίγο στο ζεστό (αν κάνει ψύχρα) μέχρι να ανοίξει στα μέσα Οκτωβρίου η τηλεθέρμανση.

Ευχαριστώ φίλε για τις απαντήσεις σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...