DionysisP Δημοσ. Σάββατο στις 04:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:45 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικού 9000btu για ψύξη και θέρμανση ώστε να αντικαταστήσει ένα LG 15ετίας. Διάβασα λίγο τις τελευταίες σελίδες και βλέπω να αναφέρεται πολυ το TCL Miracle III οπότε έχω σχεδόν καταλήξει σε αυτό. Ήθελα όμως να ρωτήσω, αξίζει στα ίδια χρήματα ή αν ανέβει ελάχιστα το budget να επιλεχθεί κάποιο ιαπωνικό (Daikin, Mitsubishi, Fujitsu) αντι του TCL; Επεξ/σία Σάββατο στις 04:50 μμ από DionysisP
tzagaritos Δημοσ. Σάββατο στις 04:54 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:54 μμ 59 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αυτό πράγματι είναι ότι θα περίμενε κανείς από μία μονάδα που σέβεται τον ...ιδιοκτήτη της που ζητάει αφύγρανση. Nice to know. Το Fujitsu KMCG και το Toshiba Edge, ωστόσο φαίνεται να έχουν κόφτη στην αφύγρανση. Έχουμε πολύ λίγο feedback από Panasonic και βρίσκω πάντα τις παρατηρήσεις σου πολύ χρήσιμες. Είναι όντως πρόβλημα αυτό, και παράλογο να υπάρχει μια λειτουργία η οποία πρακτικά δεν κάνει αυτό που υπόσχεται μόνο και μόνο για λόγους κατανάλωσης
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 05:33 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:33 μμ 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Το συγκεκριμένο 24άρι φαίνεται να επιτυγχάνει στα ίδια watt χαμηλότερη θερμοκρασία στοιχείου. Με 8.3C και με σημείο δρόσου 13C, δεν γίνεται να μην κάνει αφύγρανση 1
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 05:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:39 μμ (επεξεργασμένο) Θα πουλήσω το ASEH09KMCG για να βάλω το δικό σου το 24-άρι στο υπνοδωμάτιο του μικρού! 🤣 Αν και τώρα που τα λέμε... Σε πόσα χρόνια κάνω απόσβεση αν πουλήσω το 18άρι Inventor και βάλω το δικό σου στο σαλόνι; Αυτήν την στιγμή με κατανάλωση 500watt έχω θερμοκρασία εξόδου 14,5 με 15 βαθμούς. Το EER στα 7,3 είναι καλό για κλιματιστικό 7-ετίας, αλλά όχι ...αστροφυσικό σαν το δικό σου (11,9; για όνομα!!). Spoiler Spoiler Υ.Γ. Το Fan mode είναι στο high. Επεξ/σία Σάββατο στις 05:59 μμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 06:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:03 μμ 23 λεπτά πριν, Pan_K είπε Σε πόσα χρόνια κάνω απόσβεση αν πουλήσω το 18άρι Inventor και βάλω το δικό σου στο σαλόνι; ¯\_(ツ)_/¯ 1
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 06:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:05 μμ 1 λεπτό πριν, liakjim είπε ¯\_(ツ)_/¯ Ρητορική ήταν η ερώτηση... Του χρόνου με το καλό θα φύγει και αυτό.
vdeseris Δημοσ. Σάββατο στις 06:08 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:08 μμ Έβγαλε καλή ζέστη σήμερα. Midea Xtreme Graphite 12αρι. Μια χαρά από κατανάλωση 2
kotsonatos04 Δημοσ. Σάββατο στις 06:32 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:32 μμ 1 ώρα πριν, liakinen είπε @liakjim Άσχετος εντελώς είμαι φίλε με τα κλιματιστικά γι'αυτό ρωτάω ίσως χαζά. Πτολεμαΐδα ποτέ δεν μας χρειάστηκε. Το χειμώνα τηλεθέρμανση και τα καλοκαίρια σπάνια καύσωνα είχαμε και τι καύσωνα αφού μετά τις 22:00 δροσίζει και μέχρι το πρωί θέλεις σκέπασμα οπωσδήποτε αλλιώς σηκώνεσαι πιασμένος. Τα πράγματα όμως κλιματικά άλλαξαν και πέρσι δύο βδομάδες πέρασαν οι γέροι μου δύσκολα. Το κλιματιστικό θα ανοίγει τις δύσκολες μέρες από τις 13:00 μέχρι τις 21:00 το βράδυ και μετά κλείσιμο. Αυτό για δύο - τρείς μήνες και μετά λίγο στο ζεστό (αν κάνει ψύχρα) μέχρι να ανοίξει στα μέσα Οκτωβρίου η τηλεθέρμανση. Ευχαριστώ φίλε για τις απαντήσεις σου. Θα την πω την άποψή μου και ας πέσουν να με φάνε. Πριν 2 καλοκαίρια σε πιο θερμή περιοχή της Ελλάδας ήθελα να βάλω στον παππού /γιαγιά μου, υπερηλικες και χωρις να έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ κλιματιστικό στη ζωή τους. Σκέφτηκα να τους πάρω 2 Toshiba Yukai αλλά έκανα πίσω. Για παρόμοια χρήση με την δική σου, τους έβαλα σε 2 δωμάτια ένα 12αρι και ένα 9αρι (υπνοδωμάτιο) sendo Cronus και δεν το μετάνιωσα. Πέρσι ειδικά που «καιγόταν» η Δυτική Ελλάδα για πάνω από 2 μήνες δεν υστέρησαν. Πιάνουν γρήγορα θερμοκρασία και την κρατάνε και δεν είδα υπερβολική κατανάλωση ρευματος (εγώ τα χειρίζομαι όλα λογαριασμουσ, πληρωμές κλπ). Ακόμα και το φθινόπωρο/χειμωνα, εκεί που κάθονται το κλιματιστικό ανάβουν για να ζεσταθούν πριν ανάψουν καλοριφέρ και δουλειά κάνουν. Οχι τέλεια δουλειά φυσικά, αλλά ειναι ικανοποιημένοι. Στη θέση σου, θα έβαζα ένα φθηνό τύπου Tesla, sendo με τα μισά λεφτά. 1
kosmar77 Δημοσ. Σάββατο στις 07:55 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:55 μμ Καλησπέρα. Θέλω να βάλω ένα κλιματιστικό στο δωμάτιο του μικρού 9αρι. Έχω κάνει μια μικρή έρευνα και έχω βρει κάποια μοντέλα. Το μπατζετ φτανει τα 550 το πολύ. Γνωρίζω ότι με περισσότερα πάω σε καλύτερες εταιρίες, αλλά ξεφεύγουν οι τιμές. https://www.kokotas.gr/eshop/klimatismos-gia-to-spiti/klimatistika-toixou/klimatistiko-toixou-inventor-neo-eco-ecuvi-09wfi-ecuvo-09.html https://www.kokotas.gr/eshop/klimatismos-gia-to-spiti/klimatistika-toixou/klimatistiko-toixou-inventor-leon-lhuvi-09wfi-lhuvo-09.html https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/utnutg-09ch-seira-umi-all-dc-inverter-wifi-aa-me-10-xronia-eggyisi-se-6-atokes-doseis https://airaliferis.gr/product/tcl-miracle-iii-09chsd-tpg21i/ Το κλιματιστικό θα δουλεύει αποκλειστικά για ψύξη καθώς υπάρχει καλοριφέρ για το χειμώνα (νότια προάστια Αθήνας). Το σπίτι έχει εξωτερική θερμοπρόσοψη και καλά κουφώματα. Με ενδιαφέρει να έχει καλή και αθόρυβη σχετικά νυχτερινή λειτουργία. Όσον αφορά τη κατανάλωση λογικά μικροδιαφορές θα έχουν (αρκετά χαμηλή στη ψύξη). Κυρίως με ενδιαφέρει η αξιοπιστία των παραπάνω μοντέλων αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιο από αυτά (το tcl το αναφέρετε αρκετά στις προηγούμενες σελίδες). Η εγκατάσταση θα γίνει από γνωστό μου. Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπει στο κόπο να δώσει κάποια συμβουλή ή να προτείνει κάτι άλλο στα χρήματα αυτά. Εντελώς πληροφοριακά στο δικό μου δωμάτιο έχω ένα Inventor life pro 9αρι. Χτες το βράδυ στον ύπνο ρυθμισμένο στους 27 έκαψε σε 8,5 ώρες συνολο 2,4kw (δε ξέρω αν είναι λίγο ή πολύ ).
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 07:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:56 μμ 1 ώρα πριν, kotsonatos04 είπε Θα την πω την άποψή μου και ας πέσουν να με φάνε. Δεν θα πέσουν να σε φάνε εδώ. Η κατάσταση είναι άκρως πολιτισμένη. Πρόσφατα ψάχναμε feedback για τα Sendo. Δεν έχουμε καθόλου. Δεν σνομπάρουμε τα φθηνά κλιματιστικά. Εγώ σχεδόν έχω κάνει διαφήμιση του wellio tac09chsd/ifi. Αν έχεις και κάποια έξυπνη πρίζα κατανάλωσης tapo110 θα ήταν πολύ χρήσιμο να δούμε τι κάνουν τα sendo. 4 λεπτά πριν, kosmar77 είπε Κυρίως με ενδιαφέρει η αξιοπιστία των παραπάνω μοντέλων Αν θες αξιοπιστία το Inventor υπερτερεί και σίγουρα προτιμότερο είναι το Leon. Δεν θα το πρότεινα όμως από το συγκεκριμένο κατάστημα, μιας και έχω κάκιστη εμπειρία από αυτό. Καλύτερο το airconenergy. Έχω και το Leon και το TCL και προσωπικά θα προτιμούσα το δεύτερο, γιατί φαίνεται να είναι πιο καλά ρυθμισμένο για μικρό δωμάτιο στην ψύξη. Αλλά η εγγύηση πλέον στα TCL είναι ουσιαστικά 3-ετής.
vdeseris Δημοσ. Σάββατο στις 08:28 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:28 μμ (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, kosmar77 είπε Εντελώς πληροφοριακά στο δικό μου δωμάτιο έχω ένα Inventor life pro 9αρι. Χτες το βράδυ στον ύπνο ρυθμισμένο στους 27 έκαψε σε 8,5 ώρες συνολο 2,4kw (δε ξέρω αν είναι λίγο ή πολύ ). Αρκετά μου φαίνονται για 9αρι. Με 12αρι για 8,5 ώρες και γω αλλά με 26 βαθμούς ζητούμενη και συνεχώς πάνω από 30 βαθμούς έξω έκαψε 1,6 κιλοβατώρες Επεξ/σία Σάββατο στις 08:30 μμ από vdeseris
kotsonatos04 Δημοσ. Σάββατο στις 08:32 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:32 μμ 25 λεπτά πριν, Pan_K είπε Δεν θα πέσουν να σε φάνε εδώ. Η κατάσταση είναι άκρως πολιτισμένη. Πρόσφατα ψάχναμε feedback για τα Sendo. Δεν έχουμε καθόλου. Δεν σνομπάρουμε τα φθηνά κλιματιστικά. Εγώ σχεδόν έχω κάνει διαφήμιση του wellio tac09chsd/ifi. Αν έχεις και κάποια έξυπνη πρίζα κατανάλωσης tapo110 θα ήταν πολύ χρήσιμο να δούμε τι κάνουν τα sendo. Δεν έχω τέτοια πρίζα για να κάνω μετρήσεις. Αυτό μόνο που έχω να πω είναι ότι σε δωμάτιο 35 τμ, Δυτικά προάστια, η νότια πλευρά βλέπει αέρα, χωρίς μόνωση στον τοίχο και υγροθερμομονωμένη η ταράτσα και ζητούμενη θερμοκρασία 28 βαθμοί κελσίου, πέρσι με τις μεγάλες ζέστες ζορίστηκε πολύ να κρατήσει μέρα την επιθυμητή θερμοκρασία, η εξωτερική μονάδα βάραγε "υπερωρίες" αλλά το βράδυ "κράταγε". Σε ένα γεμάτο 24ωρο έκαιγε 8-9 κιλοβατώρες (έκανα συγκρίσεις με το ρολόι ρεύματος). Φέτος 3 φορές το έχω ανάψει, δεν μπορώ να κρίνω.
Grim Ripper Δημοσ. Σάββατο στις 09:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:26 μμ 4 ώρες πριν, DionysisP είπε Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικού 9000btu για ψύξη και θέρμανση ώστε να αντικαταστήσει ένα LG 15ετίας. Διάβασα λίγο τις τελευταίες σελίδες και βλέπω να αναφέρεται πολυ το TCL Miracle III οπότε έχω σχεδόν καταλήξει σε αυτό. Ήθελα όμως να ρωτήσω, αξίζει στα ίδια χρήματα ή αν ανέβει ελάχιστα το budget να επιλεχθεί κάποιο ιαπωνικό (Daikin, Mitsubishi, Fujitsu) αντι του TCL; Εφόσον το θες και για θέρμανση καλύτερα να πας σε toshiba / fujitsu / daikin. Αν θες συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο εκτός αν είσαι σίγουρος για το 9ρι οπότε πες μας budget και το χώρο που θα μπει (π.χ υπνοδωμάτιο ώστε να βρεθεί κάτι τέρμα αθόρυβο). 1
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 09:34 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:34 μμ 3 ώρες πριν, kotsonatos04 είπε Θα την πω την άποψή μου και ας πέσουν να με φάνε. Πριν 2 καλοκαίρια σε πιο θερμή περιοχή της Ελλάδας ήθελα να βάλω στον παππού /γιαγιά μου, υπερηλικες και χωρις να έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ κλιματιστικό στη ζωή τους. Σκέφτηκα να τους πάρω 2 Toshiba Yukai αλλά έκανα πίσω. Για παρόμοια χρήση με την δική σου, τους έβαλα σε 2 δωμάτια ένα 12αρι και ένα 9αρι (υπνοδωμάτιο) sendo Cronus και δεν το μετάνιωσα. Πέρσι ειδικά που «καιγόταν» η Δυτική Ελλάδα για πάνω από 2 μήνες δεν υστέρησαν. Πιάνουν γρήγορα θερμοκρασία και την κρατάνε και δεν είδα υπερβολική κατανάλωση ρευματος (εγώ τα χειρίζομαι όλα λογαριασμουσ, πληρωμές κλπ). Ακόμα και το φθινόπωρο/χειμωνα, εκεί που κάθονται το κλιματιστικό ανάβουν για να ζεσταθούν πριν ανάψουν καλοριφέρ και δουλειά κάνουν. Οχι τέλεια δουλειά φυσικά, αλλά ειναι ικανοποιημένοι. Στη θέση σου, θα έβαζα ένα φθηνό τύπου Tesla, sendo με τα μισά λεφτά. Εμείς εδώ δείχνουμε κατανόηση... Spoiler 😋 3
akiskar123 Δημοσ. Σάββατο στις 10:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:03 μμ (επεξεργασμένο) Ξερει μηπως κανει τι κανει το κουμπι GEN στο remote του TCL miracle,πατωντας το βγαζει L1,L2 L3;;;;κατι με το επιπεδο ρευματος καταλαβαινω,εαν ξερει καποιος ας μου πει παρακαλω ποια ειναι η σωστη τιμη. Στο off η καταναλωση επεσε απο τα 127 στα 116 watt αν βοηθαει καπου αυτο. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:06 μμ από akiskar123
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα