liakjim Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Και στη συλλογή μας προστέθηκε ένα mitsubishi dw35vf του φίλου @vdeseris 9
vdeseris Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, liakjim είπε Και στη συλλογή μας προστέθηκε ένα mitsubishi dw35vf του φίλου @vdeseris Απογοητεύτηκα πάντως από το Mitsubishi. Το είχα για πιο οικονομικό. Κάτω από 280 watt δεν έχει πέσει. Οταν το Midea πέφτει για πλάκα στα 120-130. Μόνο στο eco cool έσβησε κατευθείαν τον συμπιεστή και έπεσε στα 6-7 watt. Θα το δοκιμάσω αύριο έτσι να δω πως θα παίζει και τι διαφορά θα έχει στην ατμόσφαιρα του χώρου.
liakjim Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, vdeseris είπε Απογοητεύτηκα πάντως από το Mitsubishi. Το είχα για πιο οικονομικό. Κάτω από 280 watt δεν έχει πέσει. Οταν το Midea πέφτει για πλάκα στα 120-130. Μόνο στο eco cool έσβησε κατευθείαν τον συμπιεστή και έπεσε στα 6-7 watt. Θα το δοκιμάσω αύριο έτσι να δω πως θα παίζει και τι διαφορά θα έχει στην ατμόσφαιρα του χώρου. Δοκίμασε να ανεβάσεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα αλλά σε γενικές γραμμές ναι, μην περιμένεις θαύματα από αυτά αν και λογικά θα πρέπει να φτιάχνει εξαιρετική ατμόσφαιρα. 1
cmaniac Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, vdeseris είπε Απογοητεύτηκα πάντως από το Mitsubishi. Το είχα για πιο οικονομικό. Κάτω από 280 watt δεν έχει πέσει. Οταν το Midea πέφτει για πλάκα στα 120-130. Μόνο στο eco cool έσβησε κατευθείαν τον συμπιεστή και έπεσε στα 6-7 watt. Θα το δοκιμάσω αύριο έτσι να δω πως θα παίζει και τι διαφορά θα έχει στην ατμόσφαιρα του χώρου. Στο mitsubishi heavy μου, στο dry με ανεμιστήρα auto, κρατάει όσο πιο χαμηλά μπορεί ανεμιστήρα και συμπιεστή ανάλογα με το πόσο μακρυά είναι απο το set point. Την έχω καταβρει. Δοκιμασε dry μήπως και επειδή είναι πρωτοξαδερφα δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από cmaniac 2
MARIOSNURSE Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 11 λεπτά πριν, vdeseris είπε Απογοητεύτηκα πάντως από το Mitsubishi. Το είχα για πιο οικονομικό. Κάτω από 280 watt δεν έχει πέσει. Οταν το Midea πέφτει για πλάκα στα 120-130. Μόνο στο eco cool έσβησε κατευθείαν τον συμπιεστή και έπεσε στα 6-7 watt. Θα το δοκιμάσω αύριο έτσι να δω πως θα παίζει και τι διαφορά θα έχει στην ατμόσφαιρα του χώρου. Σα μηχάνημα πώς είναι γενικά;
vdeseris Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, MARIOSNURSE είπε Σα μηχάνημα πώς είναι γενικά; Δεν έχω κανένα παράπονο. Δύο χρόνια το έχω. Και σε ψύξη και σε θέρμανση ότι του ζητάς το κάνει. Και επαρκεί για όλο τον πάνω όροφο του σπιτιού. Και αθόρυβο πολύ καθώς είναι μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Έχουμε κοιμηθεί πάρα πολλά βράδια με αυτό. Απλά τώρα μπήκα στο τρυπακι να δω τι καταναλώνει κιόλας. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 5 ώρες πριν, gcf είπε Συγγνωμη λάθος, το Daikin είναι Sensira. To Perfera 1560. Παρόμοια είναι σχετικά. Εγώ θα έπαιρνα Daikin λόγω μπραντ και αντιπροσωπείας (10 έτη με 99 ευρώ). Δες και αυτά: https://www.skroutz.gr/s/42762734/TCL-Miracle-III-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A-me-WiFi.html https://www.skroutz.gr/s/40601068/Daikin-Siesta-ATXC-D-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A.html
liakjim Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 12 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Παρόμοια είναι σχετικά. Εεεεεμμμμμ, όχι.
xristina1234 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Παιδιά στα πόσα χρόνια είναι λογικό να αρχίζουν να κάνουν θόρυβο τα πλαστικά μέρη του κλιματιστικού;
caloudika Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Καλησπέρα σε όλους! παρακαλουθώ εδω και καιρό, το thread είναι top σε γνώση όσο και κλίμα (λογικό) μεταξύ των μελών! στο σπίτι που μένω, το σαλόνι έχει εγκατεστημένο ενα 12αρι toyotomi κατασκευής 2006 (σπλάχνα daikin παρακαλώ!) και πλέον η ανάγκη, σύμφωνα και με τον wizard είναι για κάτι μεγαλύτερο. Εδώ ξεκινάει το εξής μπερδεμα: στο σπίτι (κατασκευής 2006) έχει προεγκατεστημένους σωλήνες που περνάν μέσα από τον τοίχο και βγαίνουν σε ένα σημείο στο μπαλκόνι ο τεχνικός ηρθε, έσκισε κομμάτι της μόνωσης των σωλήνων στο μπαλκόνι και είπε ότι ο προεγκατεστημένος σωλήνας είναι 1/2inch. εγώ έσκισα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της μόνωσης και βλέπω ότι ο σωλήνας κοντύτερα στο πάτωμα (παρατίθεται φώτο) είναι στενότερος (λογικά 3/8inch) και σε κάποιο σημείο (βελάκι), προφανώς στην ένωση με τον σωλήνα του κλιματιστικού) χοντραίνει (λογικά ο σωλήνας του κλιματιστικου είναι 1/2inch) τo (καυτό) ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: είναι όντως όπως το βλέπω, 3/8inch ο προεγκατεστημένος σωλήνας και 1/2inch αυτός του κλιματιστικού; αν μπει νέο μηχάνημα με σωλήνα 1/2inch και κουμπώσει στον προεγκατεστημένο σωλήνα που όπως φαίνεται είναι 3/8inch, έχουμε (και σε τι βαθμό) θέμα; σημειώνω ότι ο wizard προτείνει μηχάνημα 18άρι, υπάρχει γραμμή στον πίνακα μόνο για το κλιματιστικό 16Α και ότι η ανάγκη είναι μόνο για ψύξη. ευχαριστώ εκ των προτέρων!
TasLooK Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Καλησπέρα σε όλους, σας παρακολουθώ αρκετό καιρό και μπορώ να παραδεχτώ πως οι συμβουλές/αναλύσεις σας είναι πάρα πολύ βοηθητικές για αυτό θέλω να μου δώσετε την συμβουλή σας για ένα νέο aircon το οποίο θα τοποθετηθεί σε υπνοδωμάτιο περίπου 13 τμ, χωρίς ιδιαίτερη μόνωση σε τοίχους, νοτιοδυτικού προσανατολισμού ( πολιορκείται από τον ήλιο αρκετές ώρες την μέρα) με μια μπαλκονόπορτα κι ένα παράθυρο ( μέτρια ενεργειακά κουφώματα) να συμπληρώσω έχω αρκετή βαβούρα το βράδυ για αυτό προτιμώ να μην ανοίγω μπαλκονόπορτα/ παράθυρο! Τα προηγούμενα χρόνια αφήναμε την εσωτερική πόρτα του δωματίου και έσπαγε η ζέστη από το Aircon του σαλονιού, πλέον ( μετά την απόκτηση ενός υπέροχου γάτου που βρήκαμε στην γειτονιά χτυπημένο) δεν αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή γιατί γύρω στις 2 .30 - 3.00 παθαίνει τσοτσο και κάνει πολύ φασαρία για κάνα 2ωρο. Το budget είναι μέχρι 750€ και θέλω να είναι φουλ οικονομικό γιατί στις μέρες το ρεύμα καίει!
caloudika Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) @MARIOSNURSEαν το ερώτημα απευθύνεται σε μένα, η απάντηση είναι και ναι και όχι γιατι η εξωτερική μονάδα γράφει made in PRC (China) αλλά κάποια manual από παρεμφερή μοντέλα που είδα online αναφέρουν κωδικούς συμπιεστή της Daikin... Επεξ/σία 15 Ιουνίου από caloudika
MARIOSNURSE Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, caloudika είπε @MARIOSNURSEαν το ερώτημα απευθύνεται σε μένα, η απάντηση είναι και ναι και όχι γιατι η εξωτερική μονάδα γράφει made in PRC (China) αλλά κάποια manual από παρεμφερή μοντέλα που είδα online αναφέρουν κωδικούς συμπιεστή της Daikin... Χμμμ, ενδιαφέρον. Σε ρώτησα γιατί υπάρχουν κάποια παλιά Toyotomi που είναι made in Japan (άγνωστο σε ποιανού το εργοστάσιο). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα