Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ τον @Klausxγια την απάντηση! Μεταξύ αυτών που θα παραθέσω παρακάτω για 70% ψύξη και 30% θέρμανση. Θέλω την γνώμη σας για το υπνοδωμάτιο.

Fujitsu aseh09kmcg 

Daikin siesta sensira atxc25d

Tcl miracle iii 

Toshiba yukai.

Με προτεραιότητα σε οικονομία, απόδοση, λίγο θόρυβο! Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια!

• Απαντ. 10,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Στις προεγκαταστάσεις δεν γίνεται να γίνει αφαίρεση αυτών; Φαίνονται σε άθλια κατάσταση. Χώρια οι στενώσεις. 

Είναι εντοιχισμένες οπότε θα βγει μεγάλο μερεμέτι. Μπορούν να φτιαχτούν οι ίδιες και να είναι σαν καινούρια εγκατάσταση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, amotida είπε

Πολύ σωστή παρατήρηση! Αν και είναι πιθανό η εκτίμηση του σημείου δρόσου να έγινε μετά από εκείνη τη μισή ώρα λειτουργίας (πρέπει να διευκρινίσει), όταν η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να έχει μειωθεί.
Ορίστε! Δεν είχα καν δώσει προσοχή στην τιμή σχετικής υγρασίας για την οποία μιλούσε, στο μυαλό μου είχα κάνει μόνο τη σχέση "Ρύθμιση mode DRY> 138Wh αναφορά πολύ χαμηλής κατανάλωσης" και το θεώρησα απίστευτο και απαράδεκτο.

Από την στιγμή που θα πέσει η θερμοκρασία από τους 29 βαθμούς στους 26 που ζήτησα, η σχετική υγρασία θα ανέβει από το 39% στο 48% περίπου, εφόσον η απόλυτη υγρασία δεν μεταβάλλεται. Είμαστε πολύ κοντά στο 50% και δεν επιθυμώ επίπεδα υγρασίας πάνω από αυτό το όριο. Αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε με εσωτερική 25 βαθμούς και υγρασία >60% λόγω του ότι συνεχώς προστίθεται υγρασία σε έναν χώρο που κατοικείται, θα πρέπει να γίνεται και κάποιου είδους αφύγρανση, ειδικά εφόσον το έχω στη ρύθμιση "αφύγρανση". Αυτό ας πούμε το είδαμε στην σύγκριση Fujitsu ASEH09KMCG vs Toshiba Seiya 9k. Ίδιες εξωτερικές συνθήκες, ίδια εσωτερική θερμοκρασία, στο ένα δωμάτιο σχετική υγρασία 54%, στο άλλο 45%.

Ωστόσο, το παράδειγμα το ανέφερα για έναν άλλον λόγο εχτές: για να δείξω ότι το Edge έχει κόφτη στην αφύγρανση, παρόλο που ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος από την ισχύ του και παρόλο που έθεσα χαμηλή ζητούμενη θερμοκρασία. Άρα, προγραμματισμός που δεν ταιριάζει με το επιχείρημα ότι η μονάδα αντιλαμβάνεται το πόσο αργά ή γρήγορα πέφτει η θερμοκρασία για να ανεβάσει watt. 

Υ.Γ. Για την ιστορία, στο μικρό διάστημα που λειτούργησε εχτές το Edge, μείωσε ελαφρώς την απόλυτη υγρασία από το 11,67g/m3 στο 11,28g/m3. Δεν έχω παράπονο από το συγκεκριμένο μοντέλο. 

2 ώρες πριν, filipN είπε

Αυτό το τελευταίο, πως έγινε;

Επηρέασε το Fujitsu η «αποδοτική και πολιτισμένη» τεχνολογική αύρα που εμφυσά στα κλιματιστικά της η Toshiba;

Ναι

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, amotida είπε

Αχ, πόσο θα ήθελα κι εγώ να δω ποτέ τέτοια χαμηλή υγρασία (περίπου 40%) στο σπίτι μου — 

Επειδή τυχαίνει να έχω μεγάλη τρέλα με τη μέτρηση θερμοκρασίας και υγρασίας και επειδή έχω πάνω από 50 διαφορετικούς αισθητήρες μέτρησης, θα πω ότι για 40% (πραγματική) υγρασία εντός σπιτιού πρέπει να το ευνοούν και οι εξωτερικές συνθήκες (χαμηλή εξωτερική υγρασία).

Οι διαφορές στην ένδειξη μεταξύ διαφορετικών αισθητήρων είναι απίστευτα μεγάλες.

Στον ίδιο χώρο δίπλα δίπλα ο ένας μπορεί να δείχνει 40% και ένας άλλος 58%.

Οπότε προσέξτε με τι μετράτε και ελέγξτε την ακρίβεια μέτρησης του αισθητήρα σας.

1 ώρα πριν, amotida είπε

Επεξ/σία από alexdeskas
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Ξέρετε αν με eurobank γίνεται να πάρω τις 4 δόσεις; 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Επειδή τυχαίνει να έχω μεγάλη τρέλα με τη μέτρηση θερμοκρασίας και υγρασίας και επειδή έχω πάνω από 50 διαφορετικούς αισθητήρες μέτρησης, θα πω ότι για 40% (πραγματική) υγρασία εντός σπιτιού πρέπει να το ευνοούν και οι εξωτερικές συνθήκες (χαμηλή εξωτερική υγρασία).

Οι διαφορές στην ένδειξη μεταξύ διαφορετικών αισθητήρων είναι απίστευτα μεγάλες.

Οπότε προσέξτε με τι μετράτε και ελέγξτε την ακρίβεια μέτρησης του αισθητήρα σας.

Από αυτούς που έχεις ποιος είναι ο καλύτερος αισθητήρας να τον πάρω και εγώ 😁

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

Κάνε το τεστ με το μείγμα αλατιού. 

38 λεπτά πριν, xristina1234 είπε

Ξέρετε αν με eurobank γίνεται να πάρω τις 4 δόσεις; 

Πιστωτική είναι οπότε γιατί όχι;

4 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Από αυτούς που έχεις ποιος είναι ο καλύτερος αισθητήρας να τον πάρω και εγώ 😁

Σύμφωνα με το τεστ αλατιού, ψηφίζω τον SHT45. 

Δημοσ.

Χαίρετε,
ήθελα την καθοδήγησή σας για μετρητή ισχύος με ιστορικό, όπως έχω δει σε διάφορα γραφήματα εδώ. Για χρήση σε ενεργοβόρες συσκευές όπως το πλυντήριο ή το κλιματιστικό.

Βλέπω αυτά τα Shelly αλλά σαν συσκευές δεν είναι όπως θα τις περίμενα. Ένας απλός μετρητής που έχω που δείχνει μόνο στιγμιαίες ενδείξεις και συνολικά watt απλά μπαίνει στην πρίζα και βάζεις τη συσκευή σε αυτόν. Εν ολίγοις, ποιο Shelly είναι σωστό και πως το συνδέουμε για καταγραφή ιστορικού στιγμιαίας ισχύος;

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Klausx είπε

Αν ήταν στενότερος ο σωλήνας δεν θα υπήρχε εκτόνωση εκεί (που πιθανόν σε μπερδεύει) αλλά θα έμπαινε κατευθείαν μέσα στο 3/8".

Θα πρέπει να δεις: Διατομή παροχής, αριθμό αγωγών στο καλώδιο εντολών (4 ή 5;) την διατομή σωληνώσεων και μετά να γίνει η επιλογή μηχανήματος. Καλό είναι να γίνει καθαρισμός στις σωληνώσεις.

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Στις προεγκαταστάσεις δεν γίνεται να γίνει αφαίρεση αυτών; Φαίνονται σε άθλια κατάσταση. Χώρια οι στενώσεις. 

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...

Έλεγχος και καθαρισμός στις σωληνώσεις θα γίνει πριν την εγκατάσταση του νέου κλιματιστικού. Αντικατάσταση θεωρώ γίνεται πολύ πιο δύσκολα καθώς περνάνε μέσα από τοίχο και πάτωμα...Εξωτερικά φαίνονται σε κακή κατάσταση, περισσότερο θέλω να πιστεύω λόγω των υπολειμμάτων της μόνωσης που παραμένει πάνω στους σωλήνες.

Επειδή με προβλημάτισε η φώτο του σωλήνα, μέτρησα την περιφέρεια σε 2 σημεία, πάνω και κάτω από την ένωση...αποδεικνύεται ότι η φώτο είναι παραπλανητική γιατί είναι τραβηγμένη από κάπως ψηλότερο σημείο καθώς και στα 2 σημεία η περιφέρεια είναι 40mm...αυτό μας δίνει διάμετρο 12.7mm άρα μιλάμε για διαμέτρο σωλήνα 1/2inch, σωστά;

2.jpg

Δημοσ.
43 minutes ago, caloudika said:

άρα μιλάμε για διαμέτρο σωλήνα 1/2inch, σωστά;

Σωστά. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ο συνδυασμός του σωλήνα 1/2 με το τρέχον κλιματιστικό 12k BTU. Το 1/2 χρησιμοποιείται με κλιματιστικά μεγαλύτερης χωρητικότητας, αυτό ήξερα εγώ.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, blacktruth είπε

Χαίρετε,
ήθελα την καθοδήγησή σας για μετρητή ισχύος με ιστορικό, όπως έχω δει σε διάφορα γραφήματα εδώ. Για χρήση σε ενεργοβόρες συσκευές όπως το πλυντήριο ή το κλιματιστικό.

Βλέπω αυτά τα Shelly αλλά σαν συσκευές δεν είναι όπως θα τις περίμενα. Ένας απλός μετρητής που έχω που δείχνει μόνο στιγμιαίες ενδείξεις και συνολικά watt απλά μπαίνει στην πρίζα και βάζεις τη συσκευή σε αυτόν. Εν ολίγοις, ποιο Shelly είναι σωστό και πως το συνδέουμε για καταγραφή ιστορικού στιγμιαίας ισχύος;

Spoiler

Τα αναλυτικά γραφήματα που βλέπεις χρειάζονται grafana το οποίο τροφοδοτείται από βάση influxdb . Για να συνδεθούν οι συσκευές χρειάζονται το homeassistant το οποίο μέσω κατάλληλων integrations θα μεταφέρουν τις ενδείξεις των συσκευών στη database. Το homeassistant δέχεται όλες τις μετρητικες συσκευές της αγοράς. Shelly, tuya, tplink, sonoff κτλ

Αν δεν θα έχεις homeassistant θα πρέπει να βάλεις στο κινητό τις tplink tapo των οποίων τα apps σου δίνουν κάποια στοιχειώδη διαγράμματα με περιορισμός στην ανάλυση ( 5 λεπτά) . 

Δημοσ.

Το Fujitsu ASEH09KGTG αξίζει με την επιστροφή eurobank από plaisio? Βγαίνει στα 879 . Είναι ακριβότερο από τα υπόλοιπα αλλά για αυτό ρωτάω 

Fujitsu aseh09kmcg 

Tcl miracle iii 

Toshiba yukai.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, TasLooK είπε

Το Fujitsu ASEH09KGTG αξίζει με την επιστροφή eurobank από plaisio? Βγαίνει στα 879 . Είναι ακριβότερο από τα υπόλοιπα αλλά για αυτό ρωτάω 

Fujitsu aseh09kmcg 

Tcl miracle iii 

Toshiba yukai.

Θα τα έδινα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, amotida είπε

Σωστά. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ο συνδυασμός του σωλήνα 1/2 με το τρέχον κλιματιστικό 12k BTU. Το 1/2 χρησιμοποιείται με κλιματιστικά μεγαλύτερης χωρητικότητας, αυτό ήξερα εγώ.

αυτό που λες, συνάδει με τα 2-3 manual από toyotomi 12000btu της εποχής (2005-2006) που βρήκα online (το manual του δικού μου δυστυχώς πουθενά)...αναφέρουν σωλήνα 3/8 και σπλάχνα daikin...έλα που όμως τον σωλήνα τον μετράω 1/2...

Δημοσ.

Το γράψαμε οτι το Πλαίσιο εχει 20% επιστροφή στα κλιματιστικά απο 16/6 εως 29/6 για κλιματιστικά ανω των 499 Ευρώ; Το 499 είναι ανα τεμάχιο και οχι συνδυαστικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...