Pan_K Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, csontheline είπε Έχω κάνει λίγες δοκιμές, καθώς είναι λίγες οι μέρες που χρειάζεται να ανοίγει για πολλές ώρες. Φέτος έχει ανοίξει καμιά δεκαριά φορές, και τις περισσότερες για κάτω από 2,5 ώρες. Όμως, όταν δοκίμασα το gear 50% (οι υπόλοιπες ρυθμίσεις παραμένουν σταθερές) το είδα να κινείται αρκετά ψηλά και δεν έπεφτε στα 200-300w της κανονικής λειτουργίας, οπότε και στο μισάωρο το γύρισα στο 100%. Αλλά θα το ξαναδοκιμάσω, γιατί -θεωρητικά- η ελάχιστη κατανάλωση πέφτει κάπου λίγο κάτω από τα 100w, αν και δεν θα καλύπτει τις απώλειες τόσο χαμηλά. Ευχαριστώ για τα διαγράμματα. Πραγματικά πολύ χρήσιμα. Στο χωριό δεν έχω home assistant και δεν μπορώ να κάνω τις ίδιες μετρήσεις και να παράγω τα ίδια διαγράμματα εξ αποστάσεως για να δω τι κάνει το αντίστοιχο δικό μου 9άρι. Αρχικά είχα πιστέψει ότι έχει καλό αποτέλεσμα και στην αφύγρανση, αλλά βάσει πιο λεπτομερών παρατηρήσεων στο δικό μου αλλά και του δικού σου διαγράμματος χρειάζεται να αναθεωρήσω. Αν θες ψάξε λίγο για την συνιστώμενη υγρασία σε εσωτερικούς χώρους. Εσύ έχεις σχεδόν μόνιμα πάνω από 60%, γύρω στο 65%. Ως γιατρός, γνωρίζω ότι τέτοια επίπεδα υγρασίας είναι ανθυγιεινά και γι' αυτό δίνω παραπάνω έμφαση και στον δείκτη υγρασίας. Επιπλέον η αισθητή θερμοκρασία για υγρασία 65% και θερμοκρασία 27 βαθμούς είναι 28 βαθμοί. Σου προτείνω να το δουλεύεις περιστασιακά και για μισή ώρα στην λειτουργία αφύγρανσης και ας παγώσει λίγο παραπάνω ο χώρος. Μετά το γυρνάς στην ψύξη κανονικά. Αλλιώς, αν δεν μένεις σε περιοχή με υψηλή υγρασία (που απ' ό,τι βλέπω δεν ισχύει), να ανοίγεις για 15 λεπτά τα παράθυρα το πρωί και το βράδυ. Υ.Γ. Ενδιαφέρον έχει να ελέγχει κανείς και τον δείκτη Humidex, που είναι βασισμένος και σε δείκτες υποκειμενικής δυσφορίας που πάρθηκαν από ένα μεγάλο δείγμα πληθυσμού, από μελέτες που διενεργήθηκαν στον Καναδά. Μπορείτε να βάλετε εδώ τα στοιχεία των μετρήσεών σας και να δείτε αποτελέσματα: https://www.ohcow.on.ca/edit/files/general_handouts/heat-stress-calculator.html Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από Pan_K 1
csontheline Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 1 hour ago, Pan_K said: Ευχαριστώ για τα διαγράμματα. Πραγματικά πολύ χρήσιμα. Στο χωριό δεν έχω home assistant και δεν μπορώ να κάνω τις ίδιες μετρήσεις και να παράγω τα ίδια διαγράμματα εξ αποστάσεως για να δω τι κάνει το αντίστοιχο δικό μου 9άρι. Αρχικά είχα πιστέψει ότι έχει καλό αποτέλεσμα και στην αφύγρανση, αλλά βάσει πιο λεπτομερών παρατηρήσεων στο δικό μου αλλά και του δικού σου διαγράμματος χρειάζεται να αναθεωρήσω. Αν θες ψάξε λίγο για την συνιστώμενη υγρασία σε εσωτερικούς χώρους. Εσύ έχεις σχεδόν μόνιμα πάνω από 60%, γύρω στο 65%. Ως γιατρός, γνωρίζω ότι τέτοια επίπεδα υγρασίας είναι ανθυγιεινά και γι' αυτό δίνω παραπάνω έμφαση και στον δείκτη υγρασίας. Επιπλέον η αισθητή θερμοκρασία για υγρασία 65% και θερμοκρασία 27 βαθμούς είναι 28 βαθμοί. Σου προτείνω να το δουλεύεις περιστασιακά και για μισή ώρα στην λειτουργία αφύγρανσης και ας παγώσει λίγο παραπάνω ο χώρος. Μετά το γυρνάς στην ψύξη κανονικά. Αλλιώς, αν δεν μένεις σε περιοχή με υψηλή υγρασία (που απ' ό,τι βλέπω δεν ισχύει), να ανοίγεις για 15 λεπτά τα παράθυρα το πρωί και το βράδυ. Υ.Γ. Ενδιαφέρον έχει να ελέγχει κανείς και τον δείκτη Humidex, που είναι βασισμένος και σε δείκτες υποκειμενικής δυσφορίας που πάρθηκαν από ένα μεγάλο δείγμα πληθυσμού, από μελέτες που διενεργήθηκαν στον Καναδά. Μπορείτε να βάλετε εδώ τα στοιχεία των μετρήσεών σας και να δείτε αποτελέσματα: https://www.ohcow.on.ca/edit/files/general_handouts/heat-stress-calculator.html Αν και η Λευκωσία δεν φημίζεται για τον νορμάλ καιρό της (τα παράλια είναι ακόμα χειρότερα σε υγρασία), εκείνες τις μέρες είχε περισσότερη υγρασία. Πχ σήμερα κινήθηκε μέχρι 40% και τώρα είναι 35% (αν και στο ίντερνετ δείχνει 17%). 1
polisv Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 15 ώρες πριν, TasLooK είπε Αγοράστηκε σήμερα Fujitsu aseh09kgtg και πιστώθηκαν αμέσως τα χρήματα από επιστροφή eurobank. Ερώτηση για την εγκατάσταση, υπάρχει διαφορά στην απόδοση εάν η εξωτερική μοναδα τοποθετηθεί επιδαπέδια η επιτοίχια? Τα εμπιστευόμαστε τα μαστοριά από το plaisio?? Παίζει κάνα tip για την ορθή εγκατάσταση? Εκανα και εγώ μια αγορα ενος Fujitsu ECO Series ASEH09KNCA με τιμολογιο απο plaisio.gr αλλά δεν εχει γινει ακόμη πιστωση της επιστροφής(η χρεωστική κάρτα μου συμμετέχει στο πρόγραμμα) και σε ερωτηση μου στη Εurobank (στο bot της σελίδας ...γιατί με ανθρωπο δεν μιλάς στο τηλέφωνο)έγραψε ότι μπορεί να πιστωθούν μέχρι 25-07.Μήπως η δική σου αγορά έγινε απο κατάστημα ;
XghosT7 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, liakjim είπε Αν ψύξη και θέρμανση, Fujitsu. Αν μόνο ψύξη, μάλλον το midea. Λέω μάλλον γιατί δεν μας έχει έρθει κανείς ως τώρα να μας πει για αυτά τα δύο, οπότε το λέω με επιφύλαξη και διαισθητικά σε σχέση με τα άλλα midea που έχουμε δει κατά καιρούς. Καλησπέρα, ρισκάρω εγώ με το MIDEA AIR GREEN-12HRFN8 (12.000 BTU). Το επέλεξα κυρίως για την πάρα πολύ ήσυχη εσωτερική μονάδα επειδή φοβήθηκα το TCL Miracle 3 για τον θόρυβο (με ξυπνάει πανεύκολα ο όποιος θόρυβος και δεν με βολέυει να φοράω οτοασπίδες λόγω ενός θέματος) και το σπίτι έχει πολλές απώλειες λόγω παλιών παραθύρων / κουφομάτων που ενδεχωμένως να χρειάζεται να δουλέυει ο ανεμιστήρας σε πιο γρήγορο ρυθμό που στο TCL Miracle 3 θα αρχίσει να ακούγετε σίγουρα σε ένα μικρό ήσυχο δωμάτιο. Επίσεις, με χάλασε η εγγύηση ότι τώρα πια είναι 3 χρόνια ενώ κάλεσα την fgeurope της Midea και μου είπαν πως αν μετά τον 3ο χρόνο κάνεις κάθε χρόνο συντήρηση ισχύει η 10 χρόνια εγγύηση και στην διάγνωση αλλά και στην επισκευή. Δεν πληρώνεις απολύτως τίποτα. Μου άρεσε αυτό οπότε είπα να ρισκάρω (90% για ψύξη το παίρνω εξάλου) Ποιός είναι ο τρόπος να συνδεθώ στο grafana σου και να κάνω κάποιες μετρήσεις για να δούμε τελικά αν είναι vfm το μηχάνημα; Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από XghosT7 1
zoya23 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 17 ώρες πριν, liakjim είπε Είναι προτιμότερο στο πάτωμα. Και τοίχο αρκει να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις από εμπόδια. Σε κάθε περίπτωση θα απαιτήσετε από τον ψυκτικό να βάλει 3μ. Αυτό γίνεται με το να γίνει κουλούρα η σωλήνωση πίσω από τη μονάδα αν μπει τοίχο. Μεγάλες βάσεις για να βγει μακριά από τον τοίχο (για αναπνοή). Και εκδίωξη του ατμοσφαιρικού αέρα με αντλία κενού. Και αποχέτευση στην εξωτερική. Και δοκιμή πριν φύγει. Ή τα κάνει αυτά ή τον διώχνεις. Και να είσαι εκεί. Μην αφήσεις γυναίκα. Εσύ . Και να είσαι έτοιμος για τσακωμό γιατί από μέσα του θα πει θα το ξεπεταξω όπως όπως. Ρίξε μια ματιά και στον οδηγό της υπογραφής μου. εμενα με ρωτανε για τις αποστασεις για να ξερουν το κοστος εγκαταταστασης αλαλ δε ξερω τις να πω, το midea alla easy pro 12ari πηρα, δεν παρεχονται σωληνες ; ευχαριστω κι επειδη θα ειμαι μονη μου κι εχω διαβασει τις οδηγιες σας θελω να ξερω πριν ερθουν τι εννουν, δεν ειναι δωρεαν η εγκατασταση , τι θα χρεωσουν ; πατωμα θα το βαλω εκει βολευει εξαλλου οσο για μεσαεχει αποστασεις οκ , ευχαριστω και παλι
liakjim Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 16 λεπτά πριν, XghosT7 είπε Ποιός είναι ο τρόπος να συνδεθώ στο grafana σου και να κάνω κάποιες μετρήσεις για να δούμε τελικά αν είναι vfm το μηχάνημα; Με πρίζα θα συνδεθεί ή στον πίνακα ή σε μπουάτ;
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Από το Toshiba Daisekai 10 έχουμε feedback; Σκέφτεται να το πάρει ένας γνωστός.
liakinen Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Στο εργαλείο υπολογισμού αν ο χώρος έχει δύο μπαλκονόπορτες + μία εξώπορτα αλλά όχι παράθυρο τι βάζουμε στο πλαίσιο επιλογής παράθυρα; (Το μηδέν δεν το δέχεται). Επίσης αν θέλουμε να μετρήσουμε απώλειες σαλόνι - κουζίνα στην ερώτηση πχ νότια πλευρά του κτηρίου τι βάζουμε; (η νότια πλευρά του κτηρίου μπορεί να είναι ελεύθερη αλλά η νότια πλευρά του χώρου που θέλουμε να μετρήσουμε απώλειες έχει τα άλλα δωμάτια του διαμερίσματος. Στην ουσία δεν είναι εκτεθειμένη). Για ψύξη βάζουμε 18 βαθμούς και για θέρμανση πόσο; Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από liakinen
p1ranhas Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Ήρθε σήμερα ψυκτικός που συνεργάζεται με Πλαίσιο. Μου λέει είναι παραπάνω από 3 μέτρα το ύψος λέει εκεί που είναι να μπει η εξωτερική μονάδα. Υπάρχει εξτρά χρέωση 62 ευρώ για την μεγάλη σκάλα. Εντωμεταξύ βγαίνω να το μετρήσω και ήταν 3.5 μέτρα. Του λέω για μισό μέτρο θα με χρεώσεις 62 ευρώ? Μου λέει η συμφωνία με το Πλαίσιο είναι μέχρι 3 μέτρα. Μην τα πολυλογώ τον έστειλα. Άντε ρε απατεώνες. 1
liakjim Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 5 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Από το Toshiba Daisekai 10 έχουμε feedback; Σκέφτεται να το πάρει ένας γνωστός. Έχουμε. Από 13αρι. Ψάξε εδώ μέσα.
cmaniac Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 6 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Από το Toshiba Daisekai 10 έχουμε feedback; Σκέφτεται να το πάρει ένας γνωστός. @Lofarek
XghosT7 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Με πρίζα θα συνδεθεί ή στον πίνακα ή σε μπουάτ; Λογικά σε μπουάτ θα συνδεθεί αλλά υπάρχει μικρή περίπτωση και σε μπρίζα θα το συζητήσω μαζί τους επειδή έχω 1 πολύμπριζο με κενή θέση που έχει πάνω υπολογιστή που μπορεί να τραβήξει ~550W και άλλα πράγματα που μπορεί να τραβήξουν περίπου ~400W που πιστέυω μένει χώρος να κουμπωθεί και το AC πάνω αλλά δεν είμαι σίγουρος. Φαντάζομαι θα είναι πιο εύκολο αν μπει στο πολύμπριζο να βάλω ένα SONO μετρητή. Σε μπουάτ δεν έχω ίδεα πως και τι.
zoya23 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 13 λεπτά πριν, p1ranhas είπε Ήρθε σήμερα ψυκτικός που συνεργάζεται με Πλαίσιο. Μου λέει είναι παραπάνω από 3 μέτρα το ύψος λέει εκεί που είναι να μπει η εξωτερική μονάδα. Υπάρχει εξτρά χρέωση 62 ευρώ για την μεγάλη σκάλα. Εντωμεταξύ βγαίνω να το μετρήσω και ήταν 3.5 μέτρα. Του λέω για μισό μέτρο θα με χρεώσεις 62 ευρώ? Μου λέει η συμφωνία με το Πλαίσιο είναι μέχρι 3 μέτρα. Μην τα πολυλογώ τον έστειλα. Άντε ρε απατεώνες. ωχ κι εγω απο πλαισιο πηρα, τωρα καταλαβα γιατι ρωτουσαν, αλλα πως να υπολογισω αν φτανουν τα 3 μετρα; ξερεις εσυ μηπως; πατωμα θα εβαζες την εξωτερικη;
vasilis11 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 5 ώρες πριν, liakjim είπε Αν ψύξη και θέρμανση, Fujitsu. Αν μόνο ψύξη, μάλλον το midea. Λέω μάλλον γιατί δεν μας έχει έρθει κανείς ως τώρα να μας πει για αυτά τα δύο, οπότε το λέω με επιφύλαξη και διαισθητικά σε σχέση με τα άλλα midea που έχουμε δει κατά καιρούς. Θα το λειτουργώ και χειμώνα αλλα επικουρικά με τη βασική θέρμανση (πετρέλαιο, καλοριφέρ) αν χρειάζεται κάποιες κρύες μέρες. Αν βάλω στη σύγκριση και Mitsubishi Heavy ZSP SRK25ZSP-W1 και Daikin Siesta Sensira Series ATXC25D/ARXC25D αλλάζει κάτι η πάλι Fujitsu προτείνεις; Κάθε αποψη, κριτική η οποιδήποτε στοιχείο δεκτό για προχωρήσω σε αγορά
liakjim Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 27 λεπτά πριν, liakinen είπε Στο εργαλείο υπολογισμού αν ο χώρος έχει δύο μπαλκονόπορτες + μία εξώπορτα αλλά όχι παράθυρο τι βάζουμε στο πλαίσιο επιλογής παράθυρα; (Το μηδέν δεν το δέχεται). Επίσης αν θέλουμε να μετρήσουμε απώλειες σαλόνι - κουζίνα στην ερώτηση πχ νότια πλευρά του κτηρίου τι βάζουμε; (η νότια πλευρά του κτηρίου μπορεί να είναι ελεύθερη αλλά η νότια πλευρά του χώρου που θέλουμε να μετρήσουμε απώλειες έχει τα άλλα δωμάτια του διαμερίσματος. Στην ουσία δεν είναι εκτεθειμένη). Για ψύξη βάζουμε 18 βαθμούς και για θέρμανση πόσο; Κάνε σαλόνι και κουζίνα ξεχωριστά και πρόσθεσέ τα. Έτσι και αλλιώς πατέντες κάνουμε. 18 ψύξη και όσο θα ήθελες θέρμανση. 19 λεπτά πριν, XghosT7 είπε Λογικά σε μπουάτ θα συνδεθεί αλλά υπάρχει μικρή περίπτωση και σε μπρίζα θα το συζητήσω μαζί τους επειδή έχω 1 πολύμπριζο με κενή θέση που έχει πάνω υπολογιστή που μπορεί να τραβήξει ~550W και άλλα πράγματα που μπορεί να τραβήξουν περίπου ~400W που πιστέυω μένει χώρος να κουμπωθεί και το AC πάνω αλλά δεν είμαι σίγουρος. Φαντάζομαι θα είναι πιο εύκολο αν μπει στο πολύμπριζο να βάλω ένα SONO μετρητή. Σε μπουάτ δεν έχω ίδεα πως και τι. Αν πας μπουάτ τότε το Shelly PM Mini Gen3 αν δεν θέλεις και διακόπτη ή το Shelly 1PM Mini Gen3 αν ναι. Αν πας σε πρίζα τότε το Shelly Plug S MTR Gen3. Έχουν βγει και gen4. Αν τα βρεις σε καλή τιμή μπορείς να πας σε αυτά (έχουν βελτιώσεις) αλλιώς και με τα gen3 θα είμαστε μια χαρά 39 λεπτά πριν, zoya23 είπε εμενα με ρωτανε για τις αποστασεις για να ξερουν το κοστος εγκαταταστασης αλαλ δε ξερω τις να πω, το midea alla easy pro 12ari πηρα, δεν παρεχονται σωληνες ; ευχαριστω κι επειδη θα ειμαι μονη μου κι εχω διαβασει τις οδηγιες σας θελω να ξερω πριν ερθουν τι εννουν, δεν ειναι δωρεαν η εγκατασταση , τι θα χρεωσουν ; πατωμα θα το βαλω εκει βολευει εξαλλου οσο για μεσαεχει αποστασεις οκ , ευχαριστω και παλι Δεν έχουν σωλήνες μέσα. Το δωρεάν είναι μέχρι 3μ. Να θυμάσαι 3 πράγματα που είναι αδιαπραγμάτευτα. 1. Τουλάχιστον 3μ σωληνώσεις, όχι λιγότερο. 2. Χρήση αντλίας κενού για αφαίρεση του ατμοσφαιρικού αέρα. 3. Τήρηση των αποστάσεων πχ όχι κολλητά στον τοίχο η εξωτερική, όχι κολλητά στο ταβάνι η εσωτερική κτλ Επίσης αν μπει τοίχο ζήτα αποχέτευση στην εξωτερική μονάδα, μεγάλες βάσεις για να μην κολλήσει στον τοίχο. Τέλος προσοχή, ρίξε μια ματιά στις σωλήνες που θα σου βάλουν. Αν δεις έτοιμες σωλήνες με μόνωση, δες ότι είναι όλη χαλκός (σπρώξε τη μόνωση προς τα πάνω να φανεί) . Αν δεις χαλκό+αλουμίνιο σε ένωση ζήτα να μπει χαλκού 100%. Σε κάθε αμφιβολία που έχεις, σταμάτα τους, πάρε τηλ το κατάστημα/αλυσίδα που ψώνισες και ζήτα βοήθεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα