Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 minutes ago, zoya23 said:

ωχ  κι εγω απο πλαισιο πηρα, τωρα καταλαβα γιατι ρωτουσαν, αλλα πως να υπολογισω αν φτανουν τα 3 μετρα; ξερεις εσυ μηπως; πατωμα θα εβαζες την εξωτερικη; 

Αναφέρομαι στο ύψος που πρέπει να μπει η εξωτερική μονάδα (ψηλά στον τοίχο δηλαδή), όχι στο μήκος του καλωδίου. Το μήκος του καλωδίου είναι άλλος παράγοντας που μπορεί να πάνε να σε φάνε.

• Απαντ. 10,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vasilis11 είπε

Θα το λειτουργώ και χειμώνα αλλα επικουρικά με τη βασική θέρμανση (πετρέλαιο, καλοριφέρ) αν χρειάζεται κάποιες κρύες μέρες. Αν βάλω στη σύγκριση και Mitsubishi Heavy ZSP SRK25ZSP-W1 και Daikin Siesta Sensira Series ATXC25D/ARXC25D αλλάζει κάτι η πάλι Fujitsu προτείνεις;

Κάθε αποψη, κριτική η οποιδήποτε στοιχείο δεκτό για προχωρήσω σε αγορά :)

Δεν ξέρουμε το συγκεκριμένο fujitsu. Οπότε ή πας σε αυτό και ότι βγει ή πας σε yukai (ή στο νέο yukai+ ), ή στο atxc25d (ή στο νέο atxc25e) ή στο προτιμότερο για μένα όπου αν αγόραζα σήμερα 9άρι αυτό θα έπαιρνα, το aseh09kmcg που το ξέρουμε. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, XghosT7 είπε

Λογικά σε μπουάτ θα συνδεθεί αλλά υπάρχει μικρή περίπτωση και σε μπρίζα θα το συζητήσω μαζί τους επειδή έχω 1 πολύμπριζο με κενή θέση που έχει πάνω υπολογιστή που μπορεί να τραβήξει ~550W και άλλα πράγματα που μπορεί να τραβήξουν περίπου ~400W που πιστέυω μένει χώρος να κουμπωθεί και το AC πάνω αλλά δεν είμαι σίγουρος. Φαντάζομαι θα είναι πιο εύκολο αν μπει στο πολύμπριζο να βάλω ένα SONO μετρητή. Σε μπουάτ δεν έχω ίδεα πως και τι.

Σε πολυπριζο όχι, με τίποτα.

Πάνω σε πρίζα τοίχου μόνο του, ναι.

Δημοσ.

Το χειρότερο για τα κλιματιστικά είναι χώροι με πολύ λίγες απώλειες και ακόμα περισσότερο μικροί χώροι με πολύ λίγες απώλειες.

Δε μπορούν να διαχειριστούν καλά ούτε τη θερμοκρασία αλλά πολύ περισσότερο την υγρασία.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/6/2025 στις 4:03 ΜΜ, EchiDNA είπε

Yukai 10άρι σε πολύ καλά μονωμένο υπνοδωμάτιο το δουλεύω πλέον μόνο σε αφύγρανση με τη θερμοκρασία στους 27 βαθμούς.

Ιδανικά θα έπρεπε να υπάρχουν και πιο μικρά κλιματιστικά ίσως ακόμα και 5άρια

Υπάρχουν.

EPREL Public website

EPREL Public website

Αλλά δεν θα τα βρεις στην Ελλάδα. Κυρίως γιατί οι χώροι που έχουμε είναι τρύπιοι κουμπαράδες και οι διαφορές με τις έξω συνθήκες δεν είναι 5-10 βαθμοί, αλλά έως και 20 το καλοκαίρι, με τρελά κέρδη λόγω ήλιου, και ~25 τον χειμώνα.

7 ώρες πριν, polisv είπε

Εκανα και εγώ μια αγορα ενος Fujitsu ECO Series ASEH09KNCA με τιμολογιο απο plaisio.gr αλλά δεν εχει γινει ακόμη πιστωση της επιστροφής(η χρεωστική κάρτα μου συμμετέχει στο πρόγραμμα) και σε ερωτηση μου στη Εurobank (στο bot της σελίδας ...γιατί με ανθρωπο δεν μιλάς στο τηλέφωνο)έγραψε ότι μπορεί να πιστωθούν μέχρι 25-07.Μήπως η δική σου αγορά έγινε απο κατάστημα ;

Τους όρους τους είδες;

https://www.eurobank.gr/el/epistrofi/prosfores-gia-esas/prosfora-plaisio

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, BEBELAC είπε

Τα panasonic bz τι λένε; Είναι φασόν κάποιας κινέζικης;

Κατασκευαστής. Δεν θυμάμαι να έχουμε feedback ( δυστυχώς γιατί φαίνεται αξιόλογο μηχάνημα). 

Δημοσ.

Φίλε @polisv αγοράστηκε από κατάστημα με χρήση πιστωτικής και πιστώθηκε αμέσως η επιστροφή. Σε ερώτηση στην eurobank μου είπαν όντως 25/7 καταληκτική ημερομηνία πίστωσης. Μήπως διαφέρει σε ηλεκτρονική αγορά?🤔

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Δε μπορούν να διαχειριστούν καλά ούτε τη θερμοκρασία αλλά πολύ περισσότερο την υγρασία.

Μέχρι στιγμής την πιο ιδανική συμπεριφορά μεταξύ TCL Miracle III 9k, Fujitsu ASEH09KMCG και Inventor Leon 9k που τα δοκίμασα εντατικά, την είδα στο πρώτο. Είδα να βγάζει μόνο 500 watt ισχύ εξόδου (δηλαδή 1800BTU) χωρίς on/off κάνοντας παράλληλα αφύγρανση. Ωστόσο είχε το μισό EER από το Fujitsu στο low. Το Fujitsu παίζει μπάλα με 9,5-10 EER στα 270 m3/h, ενώ το TCL έχει 5 EER στα 165 m3/h

Μένει να δοκιμάσω το Toshiba Edge 10k με κλειστή την μεσόπορτα (συνήθως είναι ορθάνοιχτη). Μέχρι τώρα καλά τα πάει πάντως. Το Toshiba Seiya έπεται, αν και έχω πολύ καλές ενδείξεις και γι αυτό.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Μέχρι στιγμής την πιο ιδανική συμπεριφορά μεταξύ TCL Miracle III 9k, Fujitsu ASEH09KMCG και Inventor Leon 9k που τα δοκίμασα εντατικά, την είδα στο πρώτο. Είδα να βγάζει μόνο 500 watt ισχύ εξόδου (δηλαδή 1800BTU) χωρίς on/off κάνοντας παράλληλα αφύγρανση. Ωστόσο είχε το μισό EER από το Fujitsu στο low. Το Fujitsu παίζει μπάλα με 9,5-10 EER στα 270 m3/h, ενώ το TCL έχει 5 EER στα 165 m3/h

Μένει να δοκιμάσω το Toshiba Edge 10k με κλειστή την μεσόπορτα (συνήθως είναι ορθάνοιχτη). Μέχρι τώρα καλά τα πάει πάντως. Το Toshiba Seiya έπεται, αν και έχω πολύ καλές ενδείξεις και γι αυτό.

Αν δεν είχε τόσο χαμηλό eer δεν θα έβγαζε τόσο χαμηλό pout και θα έκανε on-off. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...