Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σημαίνει ότι θα έπρεπε να το είχες ήδη κλείσει 😋

Το eco συνήθως είναι σαν να έβαλες τη θερμοκρασία ένα κλικ πάνω. Ότι λέει το εγχειρίδιο σου. 

το αλλο που μου ειχες πει οτι <<Θα βλέπεις και ~70W στη ψύξη σε ευνοικές συνθήκες>> εννοεις τις εξωτερικες συνθηκες η κατι το οποιο μπορω καταφερω εγω;

Σημερα μας τα χαλασε λιγο το miracle,ζητηση 27,εξω 28-29 κ ααπο τις 10 το βραδυ εως τωρα εχει καψει 1,7kwh......ουτε 2 ωρες.

Επεξ/σία από akiskar123
  • Απαντ. 10,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

το αλλο που μου ειχες πει οτι <<Θα βλέπεις και ~70W στη ψύξη σε ευνοικές συνθήκες>> εννοεις τις εξωτερικες συνθηκες η κατι το οποιο μπορω καταφερω εγω;

Σημερα μας τα χαλασε λιγο το miracle,ζητηση 27,εξω 28-29 κ ααπο τις 10 το βραδυ εως τωρα εχει καψει 1,7kwh......ουτε 2 ωρες.

Βλέποντας τα διαγράμματα από το grafana της υπογραφής μου που έχουμε ήδη ένα miracle III, νομίζω ότι δεν τα έχει τα 65W που έχω δει στο Morris winfin 35150 των πεθερικών αλλά και πάλι 85W είναι παραπάνω από σούπερ για τα χρήματα του. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Οκ, η λύση στο πρόβλημα σου είναι κάτι που το έχουμε πει ενα κάρο φορές. 

Λειτουργία αφυγρανση αντί για ψύξη και πριν το κλείσεις βάλτο μισή ώρα σκέτο ανεμιστήρα για να στεγνώσει καλά. 

Το δοκίμασα μετά από αφύγρανση να βάλω τον ανεμιστήρα μιας και κάποια στιγμή είχα έναν αυτοματισμό στο home assistant (νομίζω από ένα δικό σου που είχες ανεβάσει κάποια στιγμή) και δυστυχώς αυτό που παρατήρησα είναι ότι πάλι μύριζε το δωμάτιο.

Οπότε θα δω και μετά τον καθαρισμό τι γίνεται... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτέλους κατάφερα να κάνει το Fujitsu ASEH09KMCG αφύγρανση στην ρύθμιση αφύγρανσης. Το έκανε και μάλιστα σε εκπληκτικό βαθμό. Στο παιδικό δωμάτιο που το έχω εγκαταστήσει, διατήρησε σταθερή την θερμοκρασία και έριξε μόνο την υγρασία. Το να βρω την σωστή ρύθμιση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ωστόσο. Έπρεπε να ορίσω ζητούμενη θερμοκρασία 23 βαθμούς για να διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία στους 25,5 στο δωμάτιο (οι μετρήσεις που έχω πάρει είναι από το σημείο που κοιμάται το παιδί). Αν δεν είχα home assistant δεν θα μπορούσα να βρω την σωστή ρύθμιση στο Fujitsu, ούτε και στο Toshiba Edge. Κρίμα, τα πράγματα θα έπρεπε να είναι πιο απλά. Αυτό που μπερδεύει την κατάσταση στο Fujitsu είναι το κατώφλι στην κατανάλωση στην ρύθμιση αφύγρανσης και ως εκ τούτου η ζητούμενη θερμοκρασία δεν ανταποκρίνεται στην τελική θερμοκρασία που θα έχει το δωμάτιο. Δηλαδή ορίζεις 18 βαθμούς και το μηχάνημα δεν αυξάνει ισχύ για να πετύχει αυτήν την θερμοκρασία. Στην αφύγρανση 23 βαθμοί αποδείχτηκαν στην πράξη ότι αντιστοιχούν σε 25,5 βαθμούς στο δωμάτιο. Στην ψύξη όμως 23 βαθμοί αντιστοιχούν σε 23 βαθμούς. Όταν δεήσει ο server του insomnia να δουλέψει και πάλι σωστά, θα ανεβάσω και το διάγραμμα. 

Να το: το ανέβασε.

image.png.32e6ad84f295efe2b7fdf8dffd58dbcd.png

Στην ουσία κάνει αυτά τα ανεβοκατεβάσματα στην κατανάλωση που είχα προσπαθήσει να πετύχω με αυτοματισμό στο home assistant αλλά δεν είχα βρει την ιδανική περιοδικότητα. Εδώ το μηχάνημα την κάνει από μόνο του χωρίς αυτοματισμό.

Απλά να πω και να τονίσω, ότι ποτέ πουθενά δεν έχω ξαναδεί κλιματιστικό να κάνει αφύγρανση χωρίς να επηρεάζει την θερμοκρασία. Αυτό ούτε αφυγραντήρες δεν το κάνουν. Έχω εντυπωσιαστεί.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Βλέποντας τα διαγράμματα από το grafana της υπογραφής μου που έχουμε ήδη ένα miracle III, νομίζω ότι δεν τα έχει τα 65W που έχω δει στο Morris winfin 35150 των πεθερικών αλλά και πάλι 85W είναι παραπάνω από σούπερ για τα χρήματα του. 

Μαλιστα καταλαβα,στα γραφηματα βλεπω υπαρχει 9αρι οποτε εγω που πηρα το 12αρι ειναι κομπλε τα 120-130 watt.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Στην αφύγρανση 23 βαθμοί αποδείχτηκαν στην πράξη ότι αντιστοιχούν σε 25,5 βαθμούς στο δωμάτιο

Μπορείς να ορίσεις θερμοκρασία στην αφύγρανση, ή την ορίζεις στην ψύξη και μετά το γυρνάς σε αφύγρανση? 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Μαλιστα καταλαβα,στα γραφηματα βλεπω υπαρχει 9αρι οποτε εγω που πηρα το 12αρι ειναι κομπλε τα 120-130 watt.

Υπάρχει πιθανότητα να κατεβαίνει κι άλλο, αλλά θα πρέπει να ρυθμίσεις τον ανεμιστήρα στην μέγιστη παροχή και η εξωτερική θερμοκρασία να είναι κάτω από 28 βαθμούς.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Επιτέλους κατάφερα να κάνει το Fujitsu ASEH09KMCG αφύγρανση στην ρύθμιση αφύγρανσης. Το έκανε και μάλιστα σε εκπληκτικό βαθμό. Στο παιδικό δωμάτιο που το έχω εγκαταστήσει, διατήρησε σταθερή την θερμοκρασία και έριξε μόνο την υγρασία. Το να βρω την σωστή ρύθμιση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ωστόσο. Έπρεπε να ορίσω ζητούμενη θερμοκρασία 23 βαθμούς για να διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία στους 25,5 στο σημείο που κοιμάται το παιδί και οι μετρήσεις που έχω πάρει είναι από το σημείο αυτό. Αν δεν είχα home assistant δεν θα μπορούσα να βρω την σωστή ρύθμιση στο Fujitsu, ούτε να καταλάβω τι κάνει το Toshiba Edge. Κρίμα, τα πράγματα θα έπρεπε να είναι πιο απλά. Αυτό που μπερδεύει την κατάσταση στο Fujitsu είναι το κατώφλι στην κατανάλωση στην ρύθμιση αφύγρανσης και ως εκ τούτου η ζητούμενη θερμοκρασία δεν ανταποκρίνεται στην τελική θερμοκρασία που θα έχει το δωμάτιο. Δηλαδή ορίζεις 18 βαθμούς και το μηχάνημα δεν αυξάνει ισχύ για να πετύχει αυτήν την θερμοκρασία. Στην αφύγρανση 23 βαθμοί αποδείχτηκαν στην πράξη ότι αντιστοιχούν σε 25,5 βαθμούς στο δωμάτιο. Στην ψύξη όμως 23 βαθμοί αντιστοιχούν σε 23 βαθμούς. Όταν δεήσει ο server του insomnia να δουλέψει και πάλι σωστά, θα ανεβάσω και το διάγραμμα. 

Αυτό λες ; Πώς το έκανες;Screenshot_2025-06-20-09-48-43-425_com.brave.browser.jpg.0eeb3c1c61eea0eafc9975302b42b1b4.jpg

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sap00 είπε

Μπορείς να ορίσεις θερμοκρασία στην αφύγρανση, ή την ορίζεις στην ψύξη και μετά το γυρνάς σε αφύγρανση? 

Ναι, ορίζεις θερμοκρασία στην αφύγρανση, αλλά το μηχάνημα την χειρίζεται διαφορετικά απ' ό,τι στην ψύξη. 

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό λες ; Πώς το έκανες

Ναι, αυτό. Ανέβασα και το λεπτομερές γράφημα, εφόσον μου το επέτρεψε ο server. Δεν έκανα αυτοματισμό. Έβαλα απλά το μηχάνημα σε ζητούμενη 23 και αφύγρανση. Και την μεσόπορτα ανοιχτή. Αυτό μόνο.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Υπάρχει πιθανότητα να κατεβαίνει κι άλλο, αλλά θα πρέπει να ρυθμίσεις τον ανεμιστήρα στην μέγιστη παροχή και η εξωτερική θερμοκρασία να είναι κάτω από 28 βαθμούς.

Απ οτι βλεπω εσυ εχεις το 9αρι στο grafana.

Το εχω στους 26-27 ζητηση με πτερυγιο πανω και στην τελευταια σκαλα,εαν εννοεις το turbo σαν μεγιστη παροχη τοτε να το εχω ανοιχτο,κατω απο 28 απο δω κ περα μονο μετα μεσανυχτα να βλεπουμε,αν εχεις καμια συμβουλη ως προς τα ιδανικα settings για τα miracle,pls feel free να τα μου τα πεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Το εχω στους 26-27 ζητηση με πτερυγιο πανω και στην τελευταια σκαλα,εαν εννοεις το turbo σαν μεγιστη παροχη τοτε να το εχω ανοιχτο,κατω απο 28 απο δω κ περα μονο μετα μεσανυχτα να βλεπουμε,αν εχεις καμια συμβουλη ως προς τα ιδανικα settings για τα miracle,pls feel free να τα μου τα πεις.

Όχι, μην το βάλεις στο turbo. Αν θες να κάνεις δοκιμή, βάλε παροχή max με ζητούμενη 27 βαθμούς όταν η εξωτερική πέσει κάτω από 28. Αν και νομίζω ότι πιο χαμηλή κατανάλωση θα δεις όταν έξω έχει κάτω από 24 βαθμούς. 

Για εμένα το ιδανικό setting είναι αυτό που σου εξασφαλίζει την μεγαλύτερη άνεση στο δωμάτιο. Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα σου την εξασφαλίσει με πολύ μεγάλη οικονομία και χωρίς να πρέπει να μαντέψεις τις ιδανικές ρυθμίσεις. Μην κοιτάς μόνο την κατανάλωση. 

Υ.Γ. Θα απέφευγα το quiet πάντως, εκτός και αν το είχα σε μικρό δωμάτιο το βράδυ που κοιμόμουν. Εκεί η απόδοση πέφτει πολύ, αλλά δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για ύπνο. Σε κάθε άλλη περίπτωση από medium low και πάνω.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pan_K είπε

παροχή max με ζητούμενη 27 βαθμούς

απ'οτι καταλαβα παροχη μαξ εννοεις να εχω κλειστο το GEN τον κοφτη που δειχνει 2Α 3Α 4Α,

ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Πώς γίνεται αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

απ'οτι καταλαβα παροχη μαξ εννοεις να εχω κλειστο το GEN τον κοφτη που δειχνει 2Α 3Α 4Α,

Συγνώμη, παροχή High. Έκανα λάθος. Αυτόν τον κόφτη εγώ θα τον έβαζα χαμηλά πάντως, για να μην κάνει απότομα ανεβάσματα στην εκκίνηση.

8 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Πώς γίνεται αυτό;

Αυτό είναι εύκολο να γίνει. Η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να ήταν σχετικά υψηλή όταν η εξωτερική είχε πέσει. Τα TCL γκαζώνουν πολύ στην αρχή για να μειώσουν γρήγορα την θερμοκρασία. Εμένα εχτές μου έκανε κάτι παρόμοιο, ακόμα και αν η εσωτερική ήταν 2 βαθμούς πιο ψηλά (27) από την ζητούμενη (25), αλλά με την παροχή στο low. Δες εδώ: 

image.png.95819a9eecbc7a3532eb97a8469148c2.png

Ένα wellio με την παροχή στο low η μητέρα μου δεν ήξερε πώς να το ρυθμίσει και αντί να αυξήσει την παροχή ή να το βάλει στο auto, μείωσε την ζητούμενη στους 23 βαθμούς όταν ο χώρος είχε 28 βαθμούς. Να το αποτέλεσμα: 

image.png.4198edecb00782fe1aa36bfcede13e00.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...