Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 20/6/2025 στις 11:19 ΠΜ, Pan_K είπε

Απ' ό,τι βλέπω δεν τα έκαψε σε 2 ώρες, αλλά σε τρεις και η κατανάλωση αφορά ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, οπότε συνυπολογίζει και τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας που είχες και εκεί ανοικτό το κλιματιστικό. Είσαι στην 1,5 κιλοβατώρα μέσα σε τρεις ώρες, που σημαίνει 500 kw/h μέση κατανάλωση. Φυσιολογικό θα έλεγα κατά την εκκίνηση. Εμείς εδώ προτείνουμε γενικά την σταθερή λειτουργία των κλιματιστικών για περισσότερες ώρες, αν όχι για όλο το 24-ωρο. Βγαίνει πιο οικονομικά έτσι, κυρίως στην θέρμανση. 

Αν θες δείξε και σ' εμάς την καμπύλη κατανάλωσης (κάνε κλικ στην επιλογή "Ενέργεια" της εφαρμογής στο κινητό σου). Πιθανότατα θα δεις κάτι παρόμοιο με την δική μου καμπύλη από το Home Assistant. 

Δεν με νοιάζει καθόλου και έχεις δίκιο. Άλλωστε το έγραψα πιο πάνω ότι το quiet δεν θα το απέφευγα το βράδυ σε μικρό δωμάτιο. Και ένα πολύ εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Miracle είναι ότι αφαιρεί υγρασία ακόμα και σε πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Όταν όμως θες να ψύξεις μεγαλύτερο χώρο, το quiet αποδεικνύεται αναποτελεσματικό και ενεργοβόρο, όπως έδειξα με τα δύο διαγράμματα πιο πάνω με το Wellio και το Miracle. Εκεί προτιμότερο έστω το Low.

Να σημειώσω εδώ ότι η παροχή του Miracle 9k στο quiet είναι πολύ χαμηλή: μόνο 180 m3/h. Σε αυτήν την ταχύτητα ο ανεμιστήρας δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου, αλλά η μονάδα δεν θα αποδώσει ικανοποιητικά όταν θες ψύξη σε αυξημένες απώλειες. Σε συνθήκες συντήρησης σταθερής θερμοκρασίας με χαμηλές απώλειες, θα το σκεφτόμουν πάντως και θα το πρότεινα σε δωμάτια με πολύ καλή μόνωση. Εκεί πράγματι σε τόσο χαμηλή κατανάλωση την απόδοση δεν έχει νόημα να την μετράς.

Διαβάζοντας πολλά και διάφορα για το miracle 9000btu, έχω την αίσθηση ότι στο δικό μου δεν κάνω κάτι σωστά ή έχει βλάβη.

Εχθές ήταν μια αρκετά ζεστή ημέρα, μέγιστη περίπου 34-35.

Βλέποντας την κατανάλωση μέσα από τα sonnof που έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα στον πίνακα, μόλις ξεκινήσει το tcl στην αρχή αγγίζει τα 900-950 watts, έπειτα από 35-45 λεπτά πέφτει στα 650-700, έπειτα στα 300. Εκεί που αναθάρρησα ότι θα αρχίσει να ελαττώνει και άλλο σταδιακά, το άτιμο σκαρφάλωσε ξανά στα 650-750 watts και έμεινε εκεί για ώρες. Η εσωτερική πόρτα ήταν ανοιχτή για να δροσίζει ολόκληρο το μικρό δυαρακι, οι απώλειες του δωματίου είναι 1300-1400 watts σε σύνολο απωλειών 4500 watts (θερμοπροσοψη στον εξωτερικό τοίχο, ανεστραμμένη μόνωση από πάνω στην ταράτσα, οι υπόλοιποι 3 τοίχοι γειτνιάζουν).

Χωρίς πολλά-πολλά, κατανάλωση 6.7 kwh σε λιγότερο από 11 ώρες. 5 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Το aseh09kmcg του διπλανού δωματίου πήρε κατόπιν την σκυτάλη (δωμάτιο με λίγο χειρότερη μόνωση λόγω μικρότερου  πάχους του κελύφους)

Ξεκινάει με 250 watts, κατόπιν ανεβαίνει για κανένα μισάωρο στα 320-350 και έπειτα σταδιακά για 50-70 λεπτά της ώρας πέφτει ως στα 200. Μόλις ο χώρος δροσίσει καλά, η κατανάλωση παίζει σταδιακά μέχρι τα 125-150 για ώρες. Για 12 ώρες κατανάλωση 1,67 watts. 2 το μεσημέρι με 2 τα μεσάνυχτα.

Αμφότερα ρυθμίστηκαν στους 26 βαθμούς, στην ψύξη και στην μεσαία ταχύτητα.

Δεν αμφιβάλλω ότι το tcl είναι αξιόλογο στην ψύξη, αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να απευθυνθώ στο service του αντιπροσώπου, ελπίζοντας βέβαια ότι η ιδιοκτήτρια είχε ενεργοποιήσει σωστά την εγγύηση πριν από 2.5 χρόνια που αγοράστηκε.

Είχε παρατηρήσει κάποιος συμφορουμιτης παρόμοια συμπεριφορά με το συγκεκριμένο μοντέλο? Με έχει προβληματίσει η κατανάλωση του.

Δημοσ.
Στις 20/6/2025 στις 10:16 ΠΜ, Pan_K είπε

Ένα wellio με την παροχή στο low

Έχεις δοκιμάσει τη συμπεριφορά του wellio στην αφύγρανση? (διάγραμμα κατανάλωσης, θερμοκρασία χώρου κλπ) ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, verlemakos είπε

Δεν αμφιβάλλω ότι το tcl είναι αξιόλογο στην ψύξη, αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να απευθυνθώ στο service του αντιπροσώπου, ελπίζοντας βέβαια ότι η ιδιοκτήτρια είχε ενεργοποιήσει σωστά την εγγύηση πριν από 2.5 χρόνια που αγοράστηκε.

Έχεις ελέγξει τα φίλτρα του;

57 λεπτά πριν, sap00 είπε

Έχεις δοκιμάσει τη συμπεριφορά του wellio στην αφύγρανση?

Όχι, αλλά υποθέτω ότι θα κάνει αφύγρανση όπως τα υπόλοιπα TCL: ψύξη στην χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα με σταθερή κατανάλωση γύρω στα 300watt ανεξαρτήτως ζητούμενης θερμοκρασίας.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/6/2025 στις 2:11 ΜΜ, asus73g είπε

Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος ενός κλιματιστικού TOYTOMI ERAI 24αρι Το μηχάνημα τοποθετηθηκε πρίν 5 μήνες και έχει αναψει σύνολο 6 φορές. Προχθές το ενεργοποίησα στην μεγαλύτερη σκάλα ανεμιστήρα ωστε να κάνει γρήγορη ψύξη του χώρου. Μετά απο 15 λεπτά χρήσης έπεσε η ασφάλεια του κλιματιστικού απο τον πίνακα και αναγκαστικά έκλεισε απότομα. Στην επαναφορά του άρχισε να λειτουργεί ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας χωρις να βγάζει κρύο αέρα και μετα απο λίγο έβγαλε μήνυμα σφάλματος Ε6 Το έκλεισα και το άνοιξα ξανά και μετα απο λιγη ώρα λειτουργίας βγαζει το σφάλμα Ε6 χωρις να βγαζει κρύο αέρα. Ο πίνακας είναι τριφασικός και δεν εχει πρόβλημα να αντέχει την λειτουργία του. Διάβασα στο manual πιθανό πρόβλημα επικοινωνίας, εσωτερικής, εξωτερικής μονάδας. Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί πλακέτα, απο τι μπορεί να συνέβη αυτό, εχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία και αν γνωρίζει αν καλύπτει η εγγύηση τέτοιες περιπτώσεις. Ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.      

Για να έπεσε η ασφάλεια κάτι βραχυκύκλωσε και τώρα βγάζει πρόβλημα επικοινωνίας αφού κάποια πλακέτα μέσα ή έξω έχει πρόβλημα. Φωνάζεις το σέρβις και καλή τύχη.

Αν μπορείς βάλε φωτογραφία το εξωτερικό μηχάνημα να δούμε πόσα καλώδια κτλ πάνε έξω.

Στις 20/6/2025 στις 5:53 ΜΜ, aetos1988 είπε

Λοιπόν έχω νέα! Ήρθαν χθες οι τεχνικοί από Morris και τελικά εντόπισαν το πρόβλημα! 

Ο συλλέκτης ήταν το θέμα, είχε μαζέψει πολλά υγρά(;) και δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά με αποτέλεσμα να ζορίζεται και να καταναλώνει πολύ. Η αιτία ήταν ότι όταν τον χειμώνα μας το ξανά εγκατέστησαν από την αρχή και συμπλήρωσαν φέον δεν το λειτουργήσαμε ώστε να βρει ισορροπία το υγρό. Τώρα πάντως επανήλθε στα κανονικά του! 

Στις 20/6/2025 στις 7:01 ΜΜ, liakjim είπε

@Klausx βγάζεις νόημα; Μήπως είχε παραπάνω φρέον μέσα;

Λογικά δεν είχε μπει με ζυγαριά το "φρεον" την προηγουμένη φορά και μπήκε παραπάνω. Άκουσες να αφαιρούν κάτι σαν αέρα όσο ήταν κοντά στο μηχάνημα;

23 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Ρε παιδιά, όσοι έχετε Midea, μπορείτε να μου πείτε εάν παρατηρείτε το παρακάτω φαινόμενο;

Έχουμε στο νοσοκομείο 8 12αρια 3 ετών.

Καθαρίστηκαν πριν 2 εβδομάδες.

Ενώ τα περισσότερα δουλεύουν καλά, 3 από αυτά, μοιάζουν μέσα να μην φυσάνε σχεδόν καθόλου. Έτσι ήταν και το χειμώνα απλά υπέθετα ότι ίσως είναι βρώμικα. Τώρα που έγινε συντήρηση, πάλι τα ίδια. Είναι δυνατόν τόσο καινούργια μηχανήματα να μην φυσάνε;

Εν τω μεταξύ ένα 24αρι της θείας μου, σχεδόν 2 ετών, φυσάει αισθητά λιγότερο από το 18αρι Panasonic...

Δεν νομίζω να καθαρίζουν ανεμιστήρα στο Δημόσιο με 10; ευρώ το κομμάτι. Midea είναι, έχει κενό στην περσίδα μόλις το σταματήσεις βάλε ένα φακό και δες σε τι κατάσταση είναι.

Επεξ/σία από Klausx
  • Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχεις ελέγξει τα φίλτρα του;

Όχι, αλλά υποθέτω ότι θα κάνει αφύγρανση όπως τα υπόλοιπα TCL: ψύξη στην χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα με σταθερή κατανάλωση γύρω στα 300watt ανεξαρτήτως ζητούμενης θερμοκρασίας.

Όχι, θα πάω αύριο στο φοιτητικό να τα ελέγξω. Αν θυμάμαι καλά, πέρσι λόγω των φίλτρων έβγαζε μήνυμα error.

Σε ευχαριστώ, θα επανέλθω.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Klausx είπε

Για να έπεσε η ασφάλεια κάτι βραχυκύκλωσε και τώρα βγάζει πρόβλημα επικοινωνίας αφού κάποια πλακέτα μέσα ή έξω έχει πρόβλημα. Φωνάζεις το σέρβις και καλή τύχη.

Αν μπορείς βάλε φωτογραφία το εξωτερικό μηχάνημα να δούμε πόσα καλώδια κτλ πάνε έξω.

Λογικά δεν είχε μπει με ζυγαριά το "φρεον" την προηγουμένη φορά και μπήκε παραπάνω. Άκουσες να αφαιρούν κάτι σαν αέρα όσο ήταν κοντά στο μηχάνημα;

Δεν νομίζω να καθαρίζουν ανεμιστήρα στο Δημόσιο με 10; ευρώ το κομμάτι. Midea είναι, έχει κενό στην περσίδα μόλις το σταματήσεις βάλε ένα φακό και δες σε τι κατάσταση είναι.

Ναι! Το άκουσα! 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Ναι! Το άκουσα! 

Το εχεις καταλάβει πλέον ότι δεν έχει γίνει σωστή διαδικασία, κρίμα που σου έχει πάει τόσο στραβά από την αρχή.

Αν δεν γίνει ανάκτηση και πλήρωση με ζυγαριά όσα γραμμάρια/κιλά αναφέρει ο κατασκευαστής μπορεί να έχεις θέματα στην θέρμανση ή όταν αλλάξει η θερμοκρασία κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Klausx είπε

Εντελώς συμπωματικά χθες ήρθαν και σε μας και έκαναν service. σε ένα τοίχου που έχω εγώ στον χώρο τους έβαλα και το καθάρισαν με ελεφαντάκι. Στους άλλους χώρους που υπάρχουν κλιματιστικά  δεν ξέρω τι έγινε.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα θα ηθελα να ρωτήσω για τις μετρήσεις ενέργειας , θερμοκρασίας και υγρασίας τι εξοπλισμό έχετε ? Εγκατέστησα πρόσφατα το tcl miracle iii και δεν με καλύπτει καθόλου η εφαρμογή του . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, είκοσι μέρες συνεχόμενης λειτουργίας, το Erai24, δεν έκανε πρακτικά κανένα off.  Περιμένω να δω τα ελάχιστα watts στα οποία μπορεί να μείνει πριν σβήσει μόνο του. Έως τώρα έχω μέσα στο 24άωρο: 190-370w,  μέσο όρο 290-300w, και ελάχιστα 190w. Όλες αυτές τις μέρες έχω σταθερά στο χώρο 25,8 - 26,1 C, και υγρασία 48-50%. Στις τετράλεπτες εξάρσεις που  κάνει κάθε 8 ώρες, γίνεται και bonus αφύγρανση στο 46%. (ρύθμιση: cool 26C, isense, fan quiet) 

20250622 48h.jpg

Από την άλλη, ένα wellio tac 9άρι: Σε υπόγειο χώρο. Προσπαθώ να πετύχω τις βέλτιστες συνθήκες και δεν το καταφέρνω. Στην ψύξη κρατάει σωστή θερμοκρασία αλλά υψηλή υγρασία με καλή κατανάλωση (90-120w), ενώ στην αφύγρανση κατεβάζει υπερβολικά τη θερμοκρασία με μάλλον υψηλή κατανάλωση (300w)  .... 

wellio 20250622 20h dry.jpg

Επεξ/σία από sap00
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 19/6/2025 στις 4:17 ΜΜ, liakjim είπε

Απο τα τρία ποιό θα διαλέγατε παίδια; Μόνο ψύξη καθώς υπάρχει αέριο για το χειμώνα.Και τα τρία 18.000 btu.
Gree infinity 
Toyotomi ora 
Toyotomi ikigai

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2η νύχτα δοκιμών για το Edge 10Κ σε μικρό χώρο 14τμ με κλειστή την μεσόπορτα. Αυτήν την φορά το χάκαρα με την βοήθεια της εφαρμογής Toshiba του Home Assistant και μπόρεσα να ρυθμίσω την ταχύτητα ανεμιστήρα στην αφύγρανση, γιατί κανονικά είναι στο auto και η ταχύτητά του είναι στο χαμηλότερο εφικτό. Εγώ το ρύθμισα στο medium low με παροχή 374 m3/h. Σε αυτήν την ρύθμιση ο θόρυβος ίσα που ακούγεται. 

Από το διάγραμμα που πήρα διαπίστωσα 3 πράγματα: 1. Η αφύγρανση είναι πολύ πιο αποτελεσματική με την χακαρισμένη ρύθμιση. 2. Η χαμηλότερη δυνατή σταθερή κατανάλωση 126 watt προέκυψε με εξωτερική θερμοκρασία <26 βαθμούς. 3. Υψηλό EER >9,5 επιτυγχάνεται σε αυτές τις πολύ ευνοϊκές συνθήκες.

Σε σύγκριση με το Fujitsu ASEH09KMCG που πιάνει για πλάκα EER >9 ακόμα και στις πολύ χαμηλές ταχύτητες και με αρκετά μεγαλύτερη εξωτερική θερμοκρασία, θα έλεγα ότι υστερεί σαφώς. 

image.png.bec1a48b3cf5757ed8c535d376c09627.png

Εδώ να επισημάνω ότι χτες βράδυ η εξωτερική θερμοκρασία και υγρασία ήταν αρκετά χαμηλή, οπότε υποθέτω ότι αυτό συνέβαλε τόσο στην αυξημένη απόδοση της μονάδας όσο και στην διευκόλυνση της αφύγρανσης.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, sap00 είπε

Προσπαθώ να πετύχω τις βέλτιστες συνθήκες και δεν το καταφέρνω. Στην ψύξη κρατάει σωστή θερμοκρασία αλλά υψηλή υγρασία με καλή κατανάλωση (90-120w), ενώ στην αφύγρανση κατεβάζει υπερβολικά τη θερμοκρασία με μάλλον υψηλή κατανάλωση (300w)  .... 

Δοκίμασε την ψύξη στην θερμοκρασία που θες, αλλά με τον ανεμιστήρα στο quiet και παρατήρησε τι θα κάνει η υγρασία. 

Αν αυτό αποτύχει, προτείνω να κάνεις προγαμματισμό μέσω της εφαρμογής Tuya, ώστε να κάνει ψύξη και κατά διαστήματα να το γυρνάει σε αφύγρανση διάρκειας τουλάχιστον 20 λεπτών, της οποίας θα έπεται ένα διάστημα 10λεπτου off για να στραγγίσουν τα υγρά από το στοιχείο. Μετά επανεκκίνηση ψύξης για πχ 3 ώρες, έπειτα αφύγρανση πχ 20 - 30 λεπτά, έπειτα off 10 λεπτά. Κάτι τέτοιο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...