Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα μια κ απο μενα inventor neo2 9ri χτες ειδα κ 114 w.

το κακο π δν μ αρεσει οτι ενω το εχω στο 28 επειδη ειναι σε παιδικο δωματιο αυτο κατεβενει στα 25,8(xiaomi θερμιμετρο)

Screenshot_2025-06-22-11-33-48-868_com.tplink.iot.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Δοκίμασε την ψύξη στην θερμοκρασία που θες, αλλά με τον ανεμιστήρα στο quiet και παρατήρησε τι θα κάνει η υγρασία. 

Αυτό κάνω, αλλά επειδή είναι υπόγειο χωρίς απώλειες, σταματάει ο συμπιεστής ενώ συνεχίζει ο ανεμιστήρας και καταλήγω να έχω υγρασία 70% ! Αυτοματισμό δεν θα κάνω, μου είναι πολύπλοκο και χρονοβόρο και ο χώρος είναι βοηθητικός. Θα δοκιμάσω ψύξη με λίγο ανοιχτό παράθυρο μπας και εξισορροπεί λίγο την υγρασία ...  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, sap00 είπε

Αυτό κάνω, αλλά επειδή είναι υπόγειο χωρίς απώλειες, σταματάει ο συμπιεστής ενώ συνεχίζει ο ανεμιστήρας και καταλήγω να έχω υγρασία 70% ! Αυτοματισμό δεν θα κάνω, μου είναι πολύπλοκο και χρονοβόρο και ο χώρος είναι βοηθητικός. Θα δοκιμάσω ψύξη με λίγο ανοιχτό παράθυρο μπας και εξισορροπεί λίγο την υγρασία ...  

Αφυγρανση (dry mode) δεν έχεις;

Θεωρητικά ο προγραμματισμός σε αυτό είναι τέτοιος ώστε να μη γυρίζει υγρασία πίσω στον χώρο.

Edit: Άκυρο, τώρα είδα οτι δεν είναι και πολυ έξυπνο στο dry και δουλεύει αδιάκοπα.

Edit2: Δοκίμασες να βάλεις στόχο πχ 26-27-28 βαθμούς στο dry μήπως και;

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, sap00 είπε

Ξεκίνα τότε με αφύγρανση για 2 ώρες και μετά γύρνα το στην ψύξη. Είτε χειροκίνητα είτε με προγραμματισμό (όχι αυτοματισμό). Πχ στις 10πμ ξεκίνα αφύγρανση, στις 12:00 ξεκίνα ψύξη, στις 20:00 σταμάτα. Πιο εύκολο αυτό. 

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
On 21/06/2025 at 00:44, liakjim said:

Γιατί να το αλλάξεις;

Κοιτα, το κλιματιστικό είναι πολύ καλό και σχετικά οικονομικό. Από την άλλη δεν έχει WiFi  και το κυριότερο έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο καθαρό αέρα και αίσθηση δίνουν τα περφερα στα υπνοδωμάτια οπότε σκεφτόμουν να έμπαινε ένα σύγχρονο με καλά φίλτρα 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Δοκίμασες να βάλεις στόχο πχ 26-27-28 βαθμούς στο dry μήπως και;

πως να το κάνω αυτό? όταν βάζω dry, στην πρόσοψη του κλιματιστικού βγάζει ένδειξη 23 και δεν έχω καμία επιλογή ρυθμίσεων θερμοκρασίας κλπ.  Ο χώρος φτάνει και κάτω από 20C ! Οπότε θα δοκιμάσω για 24 ώρες ψύξη με μισάνοιχτο παράθυρο..   

58 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ξεκίνα τότε με αφύγρανση για 2 ώρες και μετά γύρνα το στην ψύξη. Είτε χειροκίνητα είτε με προγραμματισμό (όχι αυτοματισμό). Πχ στις 10πμ ξεκίνα αφύγρανση, στις 12:00 ξεκίνα ψύξη, στις 20:00 σταμάτα. Πιο εύκολο αυτό. 

Προγραμματισμό μέσω της εφαρμογής του ή  με άλλον τρόπο? Δεν την κατέβασα να δω τι επιλογές έχω. Χειροκίνητα το βαριέμαι. Θέλω απλά να βρω τη σωστή ρύθμιση, να το αφήσω εκεί και να το σβήσω το Σεπτέμβρη.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sap00 εχεις δοκιμασει το erai24 σε auto fan? υπαρχει λογος που το εχεις σε quiet?

Δεν θυμαμαι να ειχα ξαναδει το Sensira 12ri στα 108 Watt,

ουτε το Perfera 9ri, στα 50 Watt (εστω στην επανεκκινηση στιγμιαια..)

με ευνοικες φυσικα εξωτερικες, 24 εξω , 26 μεσα...

216202543820.jpg.03096d2af32030aefd14708db6591cfb.jpg

216202543904.jpg.b1d221c8766f2a062cec1e0ad9de9566.jpg

Επεξ/σία από Specs
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Specs είπε

@sap00 εχεις δοκιμασει το erai24 σε auto fan? υπαρχει λογος που το εχεις σε quiet?

Ναι. Αλλά δεν μου αρέσουν οι εξάρσεις στο ρεύμα αέρα και στο βουητό. Δεν ξέρω τι επίπτωση θα είχε στην κατανάλωση, αλλά στο quiet δεν ακούω ποτέ τίποτα  και δεν αισθάνομαι ρεύματα αέρα πουθενά. Στο auto fan το βάζω σε καύσωνα ή όταν θα λείπω για μέρες. (από low και πάνω, με ενοχλεί, ..)

Επεξ/σία από sap00
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, sap00 said:

Στο auto fan το βάζω σε καύσωνα

δεν χανεις τιποτε να το δοκιμασεις κ σε πιο ηπιο καιρο, θα δεις τις δυνατοτητες του μιας κ η συνεχομενη χρηση που του κανεις θα το ριξει παλι εκει σε παροχη κοντα στο quiet λογικα, μιας κ το δουλευεις συνεχως.

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Specs είπε

Δεν θυμαμαι να ειχα ξαναδει το Sensira 12ri στα 108 Watt,

το atxc35d, το είδα μέχρι 112w ..  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Specs είπε

Δεν θυμαμαι να ειχα ξαναδει το Sensira 12ri στα 108 Watt

Δεν ήξερες γιατί δεν μας προσέχεις 

image.png.e5d503a6d7131cee43f12ad3211f7cd9.png

3 ώρες πριν, GEORGES81 είπε

καθολου ασχημα για 24ρι κανω λαθος?

Αν και σημαντικότερο είναι να έχει απόδοση και όχι τόσο τα ελάχιστα watts, μας ενδιαφέρουν και αυτά και είναι όντως πολύ καλά. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
Just now, liakjim said:

Δεν ήξερες γιατί δεν μας προσέχεις 

Και να μην προσεχα, ειναι σοσάρα το σημειο αυτο. Απλα δεν το ειχα δει σε μενα γιατι με το 24/7 κ Daikin, ξεχνιεσαι μια κ ξερεις οτι θα κατεβει οσο λεει, ακριβως. Μονο οταν ρωταει κανεις εδω μεσα κοιταζω σημειωσεις κ διαγραμματα να θυμηθω η κ οταν πειραματιζομαι…

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sap00 είπε

Προγραμματισμό μέσω της εφαρμογής του ή  με άλλον τρόπο? Δεν την κατέβασα να δω τι επιλογές έχω.

Ναι, μέσω της εφαρμογής Tuya με την οποία είναι συμβατό το wellio. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες καλησπέρα!

Έχω ένα κλιματιστικό Gree, 9000 btu.

Το εγκατέστησα Απρίλιο του 2020. Λόγω κλειστού δωματίου που δεν μπαίνουμε, δεν έχει λειτουργήσει πάνω από 24 - 48 ώρες συνολικά.

Το θέμα είναι ότι δεν το έχω συντηρήσει ποτέ. Ειδικά η μέσα μονάδα δεν έχει μαζέψει σκόνη.

Το θέμα είναι η εξωτερική.

Πιστεύετε ότι αξίζει να το βγάλω από τη πρίζα και να πάρω απλά το λάστιχο και με πίεση νερού να καθαρίσω την εξωτερική μονάδα ή τελικά να φέρω ψυκτικό να κάνει συντήρηση;

Επεξ/σία από philos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, perelevas είπε

Απο τα τρία ποιό θα διαλέγατε παίδια; Μόνο ψύξη καθώς υπάρχει αέριο για το χειμώνα.Και τα τρία 18.000 btu.
Gree infinity 
Toyotomi ora 
Toyotomi ikigai

Τι τιμές τα βρίσκεις; Και τα 3 Gree είναι.

Επεξ/σία από MARIOSNURSE

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...