Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Pan_k τώρα που καίει 430 watt με ζήτηση 28 και εξωτερική 36 είναι νορμάλ έτσι;για το miracle III το 12αρι πάντα,είναι 5 ώρες ανοιχτο αλλά δεν έχει πέσει η κατανάλωση.

Επεξ/σία από akiskar123
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akiskar123 είπε

@Pan_k τώρα που καίει 430 watt με ζήτηση 28 και εξωτερική 36 είναι νορμάλ έτσι;για το miracle III το 12αρι πάντα,είναι 5 ώρες ανοιχτο αλλά δεν έχει πέσει η κατανάλωση.

Δεν υπάρχει φυσιολογικό ή όχι. Το κλιματιστικό θα κάψει για να καλύψει τις απώλειες του χώρου σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Δεν ξέρουμε τον χώρο σου, δεν ξέρουμε την απόδοση του κλιματιστικού σου, δεν ξέρουμε επίσης πόσο σωστά έχει εγκατασταθεί. Ένα νούμερο έτσι μόνο του δεν λέει τίποτα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spyrito33 είπε

ήθελαν να βάλουν τη μονάδα κάτω για να τελειώσουν πιο γρήγορα

Ε;

Αυτό προφανώς είναι δικό σου συμπέρασμα. Τα κλιματιστικά μπαίνουν πρωτίστως κάτω. Ο τοίχος είναι πάντα η δεύτερη επιλογή.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ένα Toshiba Ras 24UKH-E

Έχει πολύ καλή απόδοση στο κρύο αλλά καθόλου στη ζέστη παρόλο που είχε είχε γίνει σέρβις και είχαμε συμπληρώσει το υγρό 

Σκέφτομαι να αγοράσω 24 πάλι αλλά με ενδιαφέρει να κάνει το χειμώνα το σαλόνι πολύ ζεστό
Το σαλόνι είναι 38 τετραγωνικά 

Σας ευχαριστώ πολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, liakjim είπε

σε ποιο επίπεδο εξωτερικής γίνεται το πρώτο σκαλοπάτι και σε ποιο το δεύτερο;

Δεν  το πρόσεξα ακριβώς. Πάντως το μεσημέρι πρέπει να έφτασε 42-43 C. Μετά τις 14:30 εκτοξεύτηκε και το atxc35d στα 450w. Και αυτή τη στιγμή (19:30) στο κέντρο της Λάρισας βράζουν τα τσιμέντα αφόρητα! Μέσα έχω 25,5C & 38%. Ζήτηση: 26C, fan auto. Επειδή και τις επόμενες μέρες θα κάνει τα ίδια, θα προσπαθήσω να βάλω δύο  xiaomi mi, και να καταγράψω μερικές μετρήσεις.  (να δω πως θα το στηρίξω στην περσίδα εξόδου.. ) 

5 ώρες πριν, zoya23 είπε

η εταιρια  απο πλαισιο θελει υπευθυνη δηλωση για να βαλει 12αρι σε 38τμ οτι ολη η ευθυνη ειναι δικη μου , επιτρεπεται αυτο η οχι;

Μήπως θα μπει σε περίεργο σημείο? πχ σε κοινόχρηστο χώρο, σε πεζοδρόμιο, σε ασταθή τοίχο, θα ενοχλεί γείτονα, δεν υπάρχουν αποστάσεις, σε παραδοσιακό οικισμό ή κάτι παρόμοιο? Κάποιος ειδικός λόγος θα υπάρχει. 

Επεξ/σία από sap00
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,

Αρχές Ιουνίου είχα αγοράσει από το Πλαίσιο το TCL Miracle iii 12000btu. 

Δύο εβδομάδες μετά χωρίς πολύ χρήση, παρατήρησα ότι στάζει η εσωτερική μονάδα (όπως το κοιτάς από κάτω) από την άκρη δεξιά εκεί που ενώνονται τα πλαστικά και από το κέντρο της περσίδας έπεφταν σταγόνες. Σε σημείο που το χαλί ήταν μουλιασμένο το πρωί.  

Επικοινωνώ με Πλαίσιο και μια εβδομάδα μετά (χτες δλδ) έρχονται από το ίδιο συνεργείο διαφορετικοί υπάλληλοι από αυτούς που έκαναν την εγκατάσταση. Ξεκίνησαν το ξήλωμα της πρόσοψης και μου είπαν πως οι προηγούμενοι είχαν κάνει χαλαρή ένωση με την αποχέτευση με αποτέλεσμα να στάζει από εκεί. Επίσης μου είπαν πως έβγαλαν αυτό το μανίσιο σωλήνα που ήταν μέσα στο AC γιατί δεν θα έκανε και πάλι καλή ένωση από τη δεξιά πλευρά στη φώτο:

image.jpeg.38e6d7b2c7c24b00f9e80ce00fe87d30.jpeg

Μετά ξαναέβαλαν τα πλαστικά της πρόσοψης με μπουνιές mma στυλ, σε σημείο που αγχώθηκα μήπως σπάσουν και μου είπαν ότι όλα κομπλέ.

24 ώρες μετά το aircondition δεν έχει στάξει. Ακούω όμως ένα κροτάλισμα να το πω; Σα να βρίσκει κάπου ο κύλινδρος; Ένα τικ-τικ-τικ-τικ :D. Όχι πολύ δυνατό. 

Παραθέτω κ ένα βίντεο κυρίως για τον ήχο που κάνει αν και παρεμβάλλεται σε κάποια σημεία ο αέρας. 

https://jumpshare.com/v/dobG87VTOeDkcYqCpCPj

Νομίζω πως τέτοιο ήχο δεν έκανε πριν και ακουγόταν μόνο το αεράκι... Είναι κάτι σοβαρό που μπορεί να μου βγάλει πρόβλημα μετά ή είναι ιδέα μου; Επίσης αυτό το μανίσιο που μου έβγαλαν και έκαναν την ένωση αλλιώς είναι θέμα; 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, stand3 είπε

Καλησπέρα και πάλι,

Αρχές Ιουνίου είχα αγοράσει από το Πλαίσιο το TCL Miracle iii 12000btu. 

Δύο εβδομάδες μετά χωρίς πολύ χρήση, παρατήρησα ότι στάζει η εσωτερική μονάδα (όπως το κοιτάς από κάτω) από την άκρη δεξιά εκεί που ενώνονται τα πλαστικά και από το κέντρο της περσίδας έπεφταν σταγόνες. Σε σημείο που το χαλί ήταν μουλιασμένο το πρωί.  

Επικοινωνώ με Πλαίσιο και μια εβδομάδα μετά (χτες δλδ) έρχονται από το ίδιο συνεργείο διαφορετικοί υπάλληλοι από αυτούς που έκαναν την εγκατάσταση. Ξεκίνησαν το ξήλωμα της πρόσοψης και μου είπαν πως οι προηγούμενοι είχαν κάνει χαλαρή ένωση με την αποχέτευση με αποτέλεσμα να στάζει από εκεί. Επίσης μου είπαν πως έβγαλαν αυτό το μανίσιο σωλήνα που ήταν μέσα στο AC γιατί δεν θα έκανε και πάλι καλή ένωση από τη δεξιά πλευρά στη φώτο:

image.jpeg.38e6d7b2c7c24b00f9e80ce00fe87d30.jpeg

Μετά ξαναέβαλαν τα πλαστικά της πρόσοψης με μπουνιές mma στυλ, σε σημείο που αγχώθηκα μήπως σπάσουν και μου είπαν ότι όλα κομπλέ.

24 ώρες μετά το aircondition δεν έχει στάξει. Ακούω όμως ένα κροτάλισμα να το πω; Σα να βρίσκει κάπου ο κύλινδρος; Ένα τικ-τικ-τικ-τικ :D. Όχι πολύ δυνατό. 

Παραθέτω κ ένα βίντεο κυρίως για τον ήχο που κάνει αν και παρεμβάλλεται σε κάποια σημεία ο αέρας. 

https://jumpshare.com/v/dobG87VTOeDkcYqCpCPj

Νομίζω πως τέτοιο ήχο δεν έκανε πριν και ακουγόταν μόνο το αεράκι... Είναι κάτι σοβαρό που μπορεί να μου βγάλει πρόβλημα μετά ή είναι ιδέα μου; Επίσης αυτό το μανίσιο που μου έβγαλαν και έκαναν την ένωση αλλιώς είναι θέμα; 

Μπορεί κάπου να έχει σκιστεί αφού φαίνονται και λίγο ατσούμπαλοι όπως τους περιγράφεις. Αφού το έφτιαξαν και δεν στάζει δεν ασχολείσαι. Τώρα σχετικά με τον θόρυβο δοκίμασε σε λειτουργία Fan/ανεμιστήρα αν δεν το κάνει ο θόρυβος έρχεται από έξω αλλιώς είναι από το αλφάδιασμα ή από τις "μπουνιές"

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Arkin είπε

Έτοιμα τα κόλπα. 3.30 μέτρα σωλήνας ποδαράκια δικά μου αναμένω να έρθουν να πάρουν το παλιό. 

IMG-20250625-184916.jpg
IMG-20250625-185625.jpg
IMG-20250625-193805.jpg

Ωραίος! Καλορίζικο!

12αρι;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

Με ζήτηση 26 βαθμούς σε 10τμ δυτικό δωμάτιο και εξωτερική σταθερά 36 βαθμοί. 

image.png.da09988f5a7a642324b30957c8086e9f.png

Το δικό μου είναι 9άρι και καίει όσα το δικό σου τώρα. Η αποδιδόμενη ισχύς αυτήν την στιγμή είναι στα επίπεδα που μου έχει υπολογίσει το εργαλείο που χρησιμοποιούμε όλοι εδώ: 1900watt. Το βαράει ανελέητα ο απογευματινός ήλιος και από πάνω έχω ταράτσα.

Υ.Γ. Το EER που είναι  λίγο πιο πάνω από 5 σε αυτές τις συνθήκες, θα έλεγα πως είναι αρκετά καλά. Σε παρόμοιες συνθήκες το ASEH09KMCG έτρεχε σήμερα το απόγευμα σε αυτές περίπου τις τιμές. Το Toshiba Edge 10K στα 6,5.

Να και ένα συγκριτικό γράφημα EER σημερινό με εξωτερική 37,2 βαθμούς.

image.png.615ba762523446ee6c9aa20b0ffd7e9d.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.

Respect για άλλη μια φορά στο Midea xtreme Graphite που αν και βράζει ο τόπος σήμερα έξω κρατάει σταθερά την θερμοκρασία μέσα στους 26 βαθμούς αθόρυβα και οικονομικά. Για αρκετές ώρες ο αισθητήρας της εξωτερικής μονάδας έδειχνε πάνω από 40 βαθμούς 

IMG_1131.jpeg

• Like 3
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Αααα γι'αυτό στο πάτωμα.

Στο πατωμα μπηκε γιατι δεν γινοταν ψηλα εχουμε καθρεφτη σε ολο το μπαλκονι με τουβλο συν οτι ακριβως εκει περνανε ολα τα καλωδια της ΔΕΗ απο την κολωνα που ερχονται συν οτι ηταν ενα θεμα και το καλωδιο θα διπλωνοταν παρα πολυ τωρα εκατσε ακριβως με ελαχιστο διπλωμα και εχουμε και το αναλογο κενο απο τον τοιχο αλλιως θα ηταν κολλητα αρκετα. Και το παλιο ετσι το ειχα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...