Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Έχει αγοράσει κάποιος το παρακάτω κλιματιστικό (pitsos ioli) για να μου πει εντυπώσεις; Είναι για υπνοδωμάτια, για χρήση κυρίως ψύξης Αθήνα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

https://www.e-shop.gr/air-condition-pitsos-ioli-premium-psi09aw31-pso09aw31-9000btu-a-a-wifi-inverter-p-HAP.006128

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisvach είπε

Καλημέρα σας. Έχει αγοράσει κάποιος το παρακάτω κλιματιστικό (pitsos ioli) για να μου πει εντυπώσεις; Είναι για υπνοδωμάτια, για χρήση κυρίως ψύξης Αθήνα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

https://www.e-shop.gr/air-condition-pitsos-ioli-premium-psi09aw31-pso09aw31-9000btu-a-a-wifi-inverter-p-HAP.006128

Έχω pitsos στο εξοχικό. Είναι κατασκευής Midea. Τούμπανο στην ψύξη, αδύναμο στην θέρμανση.

3 ώρες πριν, sap00 είπε

Πιστεύετε ότι είναι πρόβλημα αν τοποθετηθεί μια εξωτερική μονάδα (9άρι) κρεμαστή στον τοίχο, ακριβώς πάνω από άλλη μονάδα (24άρι) δαπέδου?   (Θα έχουν απόσταση 50-60cm) 

Όχι, έτσι τα έχουμε στο νοσοκομείο.

Εφόσον τηρούνται οι αποστάσεις, που ορίζει ο κατασκευαστής.

Δημοσ.

Θυμάστε πριν λίγες μέρες που προσπαθούσα να φτιάξω μια στατιστική με τιμές εγκατάστασης για κλιματιστικά split μικρής χωρητικότητας σε διάφορες βαλκανικές χώρες; Ε, μάλλον τα στοιχεία εκείνα δεν ισχύουν πλέον...ή όχι όλα.
Μόλις τώρα διάβαζα σε ένα κροατικό φόρουμ: "Ψάχνω να εγκαταστήσω και δεν βρίσκω τιμές κάτω από 300 ευρώ... Υπάρχει κάτι φτηνότερο ή να μην ψάχνω καν; Πέρυσι τέτοια εποχή το έβαζαν με 200 €".
Οι απαντήσεις ήρθαν γρήγορα: "Σήμερα δύσκολα βρίσκεις στα 200, αν και άκουσα ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι (δεν ξέρω για Ζάγκρεμπ). Κάπου στα 250 είναι πιο ρεαλιστικό."
Άλλος λέει: "Τα 300 ευρώ είναι ακόμα πολύ καλή τιμή για το Ζάγκρεμπ". Μάλιστα, κι ένας άλλος του πέταξε και κάτι link με τιμές από 325 ευρώ, έτσι, για να του φτιάξει τη μέρα.

Στην Ελλάδα, δηλαδή, ούτε που το λες "ακριβό" με τιμές ακόμα στα 120–140 ευρώ για εγκατάσταση ή και με «δώρο» τοποθέτηση μέσα στην τιμή αγοράς. Καθόλου άσχημα, έτσι;

Δημοσ.
Στις 23/6/2025 στις 11:42 ΜΜ, liakinen είπε

Μπήκε σήμερα το πρωί το Daikin Sensira 42F (νέο μοντέλο με ενσωματωμένο WiFi). Άψογη η εγκατάσταση με 4.5 μέτρα σωλήνα, καθαρή δουλειά (τρύπες, κανάλια, σοβά). Όταν τον ρώτησα αντλία κενού θα χρησιμοποιηθεί, σκάει ένα χαμόγελο και μου λέει αν σου έλεγα όχι θα πρέπει να με πέταγες από το μπαλκόνι. Αρκετή ωρίτσα δούλεψε η αντλία (πάνω από 10-15 λεπτά).

Ο σωλήνας στον οποίο αναφέρεσαι τι ακριβώς συνδέει; Περιμένω συνεργείο για εγκατάσταση κλιματιστικού και δεν μπορώ να καταλάβω πως καθορίζεται το μήκος. Η εικόνα που έχω είναι ότι συνδέει την εσωτερική με την εξωτερική μονάδα, αλλά στη δική μου περίπτωση η μία θα είναι ακριβώς πίσω από την άλλη. Απολογούμαι για την τελείως αρχάρια ερώτηση.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε

ναι αμε. θα το βαλω
και ο εγκαταστατης μου το επιβεβαιωσε οτι ειναι made in portugal. πλεον λεει εχουν ευρωπαικα εργοστασια. ετσι ειπε δεν ξερω αν ισχυει

Τελικά; 😝

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Τελικά; 😝

Δεν προλαβα χθες......ειχε βραδιασει για να βγαλω την εξωτερικη μοναδα. Η εσωτερικη μοναδα made in PRC (china δλδ)
θα βγαλω και την εξωτερικη και θα τα ποσταρω σημερα (hopefully)

παντως ειναι σιγουρο οτι δεν αποδιδει οπως θα επρεπε! το ειχα χθες ολη μερα στους 24 και το fan auto και ποτε δεν εκοψε. μεχρι τις 12 τη νυχτα που το εσβησα στο φουλ δουλευε. Εχω κατι θερμοκρασιομετρα χωρου, θα τα βαλω σημερα να δω τι λενε. Μιλησα με την εταιρια εγκαταστασης σημερα (Μαντονανακης) και μου λεγανε κατι κουλα......οτι αν ερθουν θα χρεωθω 30ε αν δεν εχει γινει λαθος κατα την εγκατασταση. Εντομεταξυ αντλια κενου δεν ειχαν οταν ηρθαν. Βεβαια εγω δεν το ηξερα.....τωρα κατοπιν εορτης διαβαζω το φορουμ και το ειδα οτι πρεπει να εχουν αντλια κενου
τεσπα, να δω πως θα βγαλω ακρη

Επεξ/σία από mandragoraSCR
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, blacktruth είπε

Ο σωλήνας στον οποίο αναφέρεσαι τι ακριβώς συνδέει; Περιμένω συνεργείο για εγκατάσταση κλιματιστικού και δεν μπορώ να καταλάβω πως καθορίζεται το μήκος. Η εικόνα που έχω είναι ότι συνδέει την εσωτερική με την εξωτερική μονάδα, αλλά στη δική μου περίπτωση η μία θα είναι ακριβώς πίσω από την άλλη. Απολογούμαι για την τελείως αρχάρια ερώτηση.

Χαλκοσωλήνα που συνδέει τις δύο μονάδες. Αν η μία είναι πίσω από την άλλη (με ενδιάμεσο τον τοίχο), τότε το κάνουν κουλούρα πίσω από την εξωτερική μονάδα (έτσι έχω καταλάβει). "Πρέπει" να έχει το μήκος που λένε τα εγχειρίδια και εδώ τα παιδιά που γνωρίζουν. Τουλάχιστον 3 μέτρα. Ο χαλκός κοστίζει (περίπου 25€ το μέτρο) και αρκετά συνεργεία κάνουν οικονομία. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakinen είπε

Χαλκοσωλήνα που συνδέει τις δύο μονάδες. Αν η μία είναι πίσω από την άλλη (με ενδιάμεσο τον τοίχο), τότε το κάνουν κουλούρα πίσω από την εξωτερική μονάδα (έτσι έχω καταλάβει). "Πρέπει" να έχει το μήκος που λένε τα εγχειρίδια και εδώ τα παιδιά που γνωρίζουν. Τουλάχιστον 3 μέτρα. Ο χαλκός κοστίζει (περίπου 25€ το μέτρο) και αρκετά συνεργεία κάνουν οικονομία. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, πραγματικά διαφωτιστική.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

Δεν προλαβα χθες......ειχε βραδιασει για να βγαλω την εξωτερικη μοναδα. Η εσωτερικη μοναδα made in PRC (china δλδ)
θα βγαλω και την εξωτερικη και θα τα ποσταρω σημερα (hopefully)

παντως ειναι σιγουρο οτι δεν αποδιδει οπως θα επρεπε! το ειχα χθες ολη μερα στους 24 και το fan auto και ποτε δεν εκοψε. μεχρι τις 12 τη νυχτα που το εσβησα στο φουλ δουλευε. Εχω κατι θερμοκρασιομετρα χωρου, θα τα βαλω σημερα να δω τι λενε. Μιλησα με την εταιρια εγκαταστασης σημερα (Μαντονανακης) και μου λεγανε κατι κουλα......οτι αν ερθουν θα χρεωθω 30ε αν δεν εχει γινει λαθος κατα την εγκατασταση. Εντομεταξυ αντλια κενου δεν ειχαν οταν ηρθαν. Βεβαια εγω δεν το ηξερα.....τωρα κατοπιν εορτης διαβαζω το φορουμ και το ειδα οτι πρεπει να εχουν αντλια κενου
τεσπα, να δω πως θα βγαλω ακρη

Μηπως απλα δούλευε ο ανεμιστήρας σαν συντήρηση μετά την επίτευξη της θερμοκρασίας που το έβαλες? Και μένα δεν κοβει καθολου έτσι πρέπει να δουλεύουν δεν είναι on off να σταματήσουν τελείως. Το βάζεις 27 μέχρι να φτάσει ο χώρος 27 δουλεύει βγάζει πολύ κρύο αέρα έπειτα κόβει ο συμπιεστης κάνει συντήρηση με πολύ χαμηλότερο ρευμα. Αν σταματήσει σημαίνει ότι έκανε on off κάτι που δεν είναι συνετό και σημαίνει ότι είναι πολύ μεγάλο το κλιματιστικό για τον χώρο. Όπως και αν δουλεύει επί πολλές ώρες στο φουλ και δεν ινβερταρει να κόψει ο συμπιεστης σε απλά συντήρηση σημαίνει ότι είναι πολύ μικρό για τον χώρο. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Μηπως απλα δούλευε ο ανεμιστήρας σαν συντήρηση μετά την επίτευξη της θερμοκρασίας που το έβαλες? Και μένα δεν κοβει καθολου έτσι πρέπει να δουλεύουν δεν είναι on off να σταματήσουν τελείως. Το βάζεις 27 μέχρι να φτάσει ο χώρος 27 δουλεύει βγάζει πολύ κρύο αέρα έπειτα κόβει ο συμπιεστης κάνει συντήρηση με πολύ χαμηλότερο ρευμα. Αν σταματήσει σημαίνει ότι έκανε on off κάτι που δεν είναι συνετό και σημαίνει ότι είναι πολύ μεγάλο το κλιματιστικό για τον χώρο. Όπως και αν δουλεύει επί πολλές ώρες στο φουλ και δεν ινβερταρει να κόψει ο συμπιεστης σε απλά συντήρηση σημαίνει ότι είναι πολύ μικρό για τον χώρο. 

μαλλον δεν εγινα αντιληπτός. Εννοουσα οτι δεν χαμηλωνει στροφες ο ανεμιστήρας. Δουλευει συνεχεια στις μεγιστες στροφες. Οπως και να εχει σημερα θα σω αν ο χωρος φτανει στην ζητουμενη θερμοκρασια, που αμφιβάλλω 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απίστευτα ευχαριστημένος από το Sensira που σκοπεύω να βάλω και την extra εγγύηση των 99€ για τα 10 χρόνια (τώρα έχει 5).

Στην εφαρμογή μόνο να φαινόταν η κατανάλωση ανά ώρα και θα ήταν άψογο για την χρήση που το θέλουμε. Ταίριαξε στο χώρο άριστα το 15άρι.

Επεξ/σία από liakinen
  • Like 6
Δημοσ.

Σε περίπτωση που κάποιοι το βρουν χρήσιμο: https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/airconditioners
Ένας σύνδεσμος όπου:
- Μπορείς να δεις την ημερομηνία πρώτης πώλησης στην ευρωπαϊκή αγορά (δηλαδή πόσο παλιό είναι το μοντέλο).
- Μπορείς να κατεβάσεις την ενεργειακή ετικέτα του μοντέλου καθώς και το δελτίο προϊόντος (Product fiche).
- Μπορείς να δεις το όνομα του κύριου ευρωπαίου προμηθευτή (σε ορισμένες περιπτώσεις και αν πρόκειται για επίσημη αντιπροσωπεία του κατασκευαστή ή όχι).
- Μια αναζήτηση που επιτρέπει μια βασική σύγκριση μεταξύ διαφορετικών μοντέλων στο ίδιο σημείο.

Δυστυχώς, δεν καταγράφονται όλα τα brands/μοντέλα.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

μαλλον δεν εγινα αντιληπτός. Εννοουσα οτι δεν χαμηλωνει στροφες ο ανεμιστήρας. Δουλευει συνεχεια στις μεγιστες στροφες. Οπως και να εχει σημερα θα σω αν ο χωρος φτανει στην ζητουμενη θερμοκρασια, που αμφιβάλλω 

Το έχεις στο auto? Αν το βάλεις στο low το fan συνεχίζει να βαράει φουλ? 

11 λεπτά πριν, liakinen είπε

Απίστευτα ευχαριστημένος από το Sensira που σκοπεύω να βάλω και την extra εγγύηση των 99€ για τα 10 χρόνια (τώρα έχει 5).

Στην εφαρμογή μόνο να φαινόταν η κατανάλωση ανά ώρα και θα ήταν άψογο για την χρήση που το θέλουμε. Ταίριαξε στο χώρο άριστα το 15άρι.

Στα ίδια και εγώ δεν περίμενα να κρυώνει 80τμ τόσο γρήγορα έχω τέντες και εγώ αλλά λόγο σημείου σπιτιού εχουμε πολύ ζέστη δεύτερος όροφος. Wifi δεν μου λείπει για την ώρα αν και σίγουρα μπορείς να διευκολύνεις πολύ τα πράγματα. Έχω ir στο κινητό και το ελέγχω αλλά για άλλο δωμάτιο δεν γίνεται προφανώς. 

• Like 1
Δημοσ.

@Arkin

Το WiFi μόνο για την κατανάλωση η αλήθεια το ήθελα. Έχουν τραβήξει ρεύμα στο μπαλκόνι απευθείας (όχι πρίζα δηλαδή) και δεν θέλω να φέρνω ηλεκτρολόγο για να βάλει συσκευή για παρακολούθηση.

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, amotida είπε

Σε περίπτωση που κάποιοι το βρουν χρήσιμο: https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/airconditioners
Ένας σύνδεσμος όπου:
- Μπορείς να δεις την ημερομηνία πρώτης πώλησης στην ευρωπαϊκή αγορά (δηλαδή πόσο παλιό είναι το μοντέλο).
- Μπορείς να κατεβάσεις την ενεργειακή ετικέτα του μοντέλου καθώς και το δελτίο προϊόντος (Product fiche).
- Μπορείς να δεις το όνομα του κύριου ευρωπαίου προμηθευτή (σε ορισμένες περιπτώσεις και αν πρόκειται για επίσημη αντιπροσωπεία του κατασκευαστή ή όχι).
- Μια αναζήτηση που επιτρέπει μια βασική σύγκριση μεταξύ διαφορετικών μοντέλων στο ίδιο σημείο.

Δυστυχώς, δεν καταγράφονται όλα τα brands/μοντέλα.

Το έχω ξαναναφέρει το eprel.

Έχει την ημερομηνία διάθεσης και την ημερομηνία απόσυρσης.

Είναι ψιλουποχρεωμένοι να ανεβάζουν τα στοιχεία, απλά η κάθε εταιρεία κάνει μερικές φορές τα δικά της (πχ κάνουν λάθη στο GWP).

Είχα κάνει scrape και μια ανάλυση πριν καιρό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...