Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vdeseris είπε

Η κρεβατομάρα είναι 16 τμ μόνο. Το είχα το πρωί στο high και βαρούσε πάνω 1000watt συνέχεια. απο τις 14:45 και μετά άλλαξε στο auto το fan και κανει ότι κάνει. Σκεφτόμουν μήπως δεν έχουν κλείσει καλά την τρύπα για τις σωληνώσεις και μπαίνει ζεστός άερας στον αισθητήρα. ή μήπως την έχει ακόυσει καμια πλακέτα...

Το midea btw με αυτή την ζέστη παίζει κάτω απο 300 watt..

Το θεωρώ ότι είναι απίθανο να είναι πλακέτα. Μια χαρά ομαλά παίζει γενικά. 

Η θερμοκρασία του χώρου πάει παρακάτω από όσο του βαζεις; Για να σκεφτούμε αυτό με τον ζεστό αέρα. 

• Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το θεωρώ ότι είναι απίθανο να είναι πλακέτα. Μια χαρά ομαλά παίζει γενικά. 

Η θερμοκρασία του χώρου πάει παρακάτω από όσο του βαζεις; Για να σκεφτούμε αυτό με τον ζεστό αέρα. 

Δεν έχω θερμόμετρο στον χώρο, θα βάλω ένα όταν γυρίσω. Αλλά γενικά σαν αίσθηση είναι normal. 26 το έχω και δεν μπαίνεις στο δωμάτιο και λες πάγωσα. Είναι όπως και στο σαλόνι που το εχω στους 26.

Θα επανέλθω με το θερμόμετρο...

Επίσης με έχει ξενερώσει που δεν κατεβαίνει κάτω από τα 270-280 watt. Χθες το βράδυ κοιμηθήκαμε με αυτό στους 28 βαθμούς και έπαιζε σταθερά στα 270 watt με ένα μόνο off...

Επεξ/σία από vdeseris
Δημοσ.

Τωρα ειδα τη μια σελιδα που εχασα με την εγκατασταση του φιλου stand3 και πραγματικα ειναι κριμα που υπαρχουν τετοιοι "μαστορες" εκει εξω δηλαδη ουτε καλη μονωση κακο σημειο τοποθετησης στην τρυπα δεν εβαλε αφρο δηλαδη αυτος ο ανθρωπος εφυγε μετα απο εκει και θεωρησε οτι ο κατοχος του κλιματιστικου θα πει ολα καλα και τελος? Και δεν μπορω να φανταστω ποσα κλιματιστικα θα περασει τη μερα και θα ειναι τοσο χαλια σαν εγκατασταση. Η κανε σωστη δουλεια η μην την κανεις καθολου λεει μια παροιμια πανε κανε κατι αλλο αν δεν σου αρεσει αυτο που κανεις. Τρεξτο φιλε stand3 μην το αφησεις ετσι. 

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vdeseris είπε

Δεν έχω θερμόμετρο στον χώρο, θα βάλω ένα όταν γυρίσω. Αλλά γενικά σαν αίσθηση είναι normal. 26 το έχω και δεν μπαίνεις στο δωμάτιο και λες πάγωσα. Είναι όπως και στο σαλόνι που το εχω στους 26.

Θα επανέλθω με το θερμόμετρο...

Οκ. Αν πιάνεις 26 και αν έχεις καθαρά φίλτρα και αν αποδίδει όπως πρέπει τότε πιθανώς να είναι μικρό. 

Για τεστ απόδοσης δες τον παραπάνω τρόπο δοκιμής για το gosai και μπορείς να τρέξεις κάτι παρόμοιο για το δικό σου. Και επειδή θα έχει eurovent έχεις και περισσότερα σημεία ελέγχου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τετοια 40αρια και πολλες εξωτ.μοναδες να τους βαραει ο ηλιος ανεβαινουν επικινδυνα τα φορτια και πολλα παλια κλιματιστικα θα παραδωσουν πνευμα.

Στο καινουργιο fujitsu στο υπνοδωματιο εχει τη λειτουργια economy που ριχνει το συμπιεστη σε 70% of maximum capacity. Nα μην δουλευει δηλαδη στο φουλ-- με υψηλοτερη θερμοκρασια ομως στο δωματιο(λογικο).

Το εχω ενεργοποιησει για τις μερες με θερμοκρασια εξω πανω απο 34c για να αυξησω κατα δυναμιν τη μακροζωια του κομπρεσορα.Τα βραδυα που πεφτει η θερμοκρασια εξω στους 28c και πιο χαμηλα -->  το ξαναγυρναω σε νορμαλ και κλεινω το economy γιατι οι απαιτησεις σε ψυξη ειναι χαμηλες.

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, afterhours είπε

Με τετοια 40αρια και πολλες εξωτ.μοναδες να τους βαραει ο ηλιος ανεβαινουν επικινδυνα τα φορτια και πολλα παλια κλιματιστικα θα παραδωσουν πνευμα.

Στο καινουργιο fujitsu στο υπνοδωματιο εχει τη λειτουργια economy που ριχνει το συμπιεστη σε 70% of maximum capacity. Nα μην δουλευει δηλαδη στο φουλ-- με υψηλοτερη θερμοκρασια ομως στο δωματιο(λογικο).

Το εχω ενεργοποιησει για τις μερες με θερμοκρασια εξω πανω απο 34c για να αυξησω κατα δυναμιν τη μακροζωια του κομπρεσορα.Τα βραδυα που πεφτει η θερμοκρασια εξω στους 28c και πιο χαμηλα -->  το ξαναγυρναω σε νορμαλ και κλεινω το economy γιατι οι απαιτησεις σε ψυξη ειναι χαμηλες.

Χμμ, έχει όμως μια σχετική προφύλαξη ο συμπιεστής στα σοβαρά κλιματιστικά.

Π.χ. στο Panasonic που τον έχω δει έχει και μόνωση και θερμική ασφάλεια.

Στο Firstline είναι γυμνός...

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχει ρεύμα;

Ναι, από την πρίζα περνάει ρεύμα γιατί τη χρησιμοποιούμε και για άλλους λόγους. Δεν υπάρχει όμως καμία ένδειξη ότι φτάνει ρεύμα στο aircondition (λαμπάκι, θόρυβος, γρίλιες να κουνιούνται). 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stand3 είπε

Μου είχαν δώσει  Έντυπο Εργασιών Εγκατάστασης όταν ήρθαν και μου το πέρασαν στην αρχή. Όταν ήρθαν για την επιδιόρθωση επειδή έσταζε δε μου έδωσαν κάτι αντίστοιχο. Παραθέτω photos από εξωτερική. 

Οι βάσεις εντωμεταξύ είναι από το αρχαίο aircondition που αντικατέστησα γιατί μου είπαν ότι είναι σιδερένιες και οι καινούργιες ανοιγοκλεινουν και είναι χειρότερες. Έφαγα πάπα μάλλον και εδώ.  

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Εδώ κάτω αριστερά στάζει...

spacer.png

spacer.png

Εδώ έχει μαυρίσει ήδη ο κάτω σωλήνας στο τέλος του tape... 

spacer.png

Τέλεια, όσο πάει και χειρότερα... Και γω που διάβασα τους όρους ξανά άρχισα και αγχώνομαι παραπάνω.

Λέτε να πάρω την TCL ή να συνεχίσω με την υποστήριξη από Πλαίσιο; Έχω καταμπερδευτεί...

1 λεπτό πριν, stand3 είπε

Στο περίπου

spacer.png

Το σκεπτικό του βάζω 1 μηχάνημα και πιάνω 3 δωμάτια ήταν πάντα λύση ανάγκης και πλέον με τα inverter μηχανήματα δεν δουλεύει.

Κάθε χώρος το δικό του κλιματιστικό, κανείς σωστός τεχνικός δεν θα το έβαζε σε αυτήν την  θέση.

Φυσικά αν ΟΛΑ είχαν πάει τέλεια δεν θα είχες τα υπόλοιπα προβλήματα που ήδη έχουν αναφερθεί. Για τις βάσεις παραδέχονται ότι βάζουν χειρότερης ποιότητας φαντάσου... και σωστά στο είπαν αυτές που έχεις είναι ανώτερες και βάφονται εύκολα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλοι αυτοί θέλουν ένα χέρι βρωμόξυλο.

Κανονικά πρέπει να παίρνει το πλαίσιο και το κάθε πλαίσιο τον πελάτη και να ρωτάει αν είναι ευχαριστημένοι από την εγκατάσταση και να ζητάει φωτογραφίες, έστω και δειγματοληπτικά, εγκατάστασης από τον κάθε εργολάβο τους.

Στο τέλος της ημέρας έχουν συμβόλαια μεταξύ τους και ο ενδιαφερόμενος που κάνει το quality control είναι το κατάστημα.

Να δεις πώς θα κοπεί ο βήχας.

Σιχτίρια.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 8
Δημοσ.
Στις 25/6/2025 στις 7:09 ΜΜ, dorinpro είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ένα Toshiba Ras 24UKH-E

Έχει πολύ καλή απόδοση στο κρύο αλλά καθόλου στη ζέστη παρόλο που είχε είχε γίνει σέρβις και είχαμε συμπληρώσει το υγρό 

Σκέφτομαι να αγοράσω 24 πάλι αλλά με ενδιαφέρει να κάνει το χειμώνα το σαλόνι πολύ ζεστό
Το σαλόνι είναι 38 τετραγωνικά 

Σας ευχαριστώ πολύ

Help please!!!!!!!!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dorinpro είπε

Help please!!!!!!!!

Δε λες budget.

Όποιος ενδιαφέρεται, το Σκρουτζ έχει επιταγή 100ευρώ για αγορές κλιματιστικών άνω των 700 ευρώ, έως 1/7.

Δημοσ.
42 minutes ago, cmaniac said:

Όλοι αυτοί θέλουν ένα χέρι βρωμόξυλο.

Κανονικά πρέπει να παίρνει το πλαίσιο και το κάθε πλαίσιο τον πελάτη και να ρωτάει αν είναι ευχαριστημένοι από την εγκατάσταση και να ζητάει φωτογραφίες, έστω και δειγματοληπτικά, εγκατάστασης από τον κάθε εργολάβο τους.

Στο τέλος της ημέρας έχουν συμβόλαια μεταξύ τους και ο ενδιαφερόμενος που κάνει το quality control είναι το κατάστημα.

Να δεις πώς θα κοπεί ο βήχας.

Σιχτίρια.

Όμορφα όλα αυτά που λες… απλώς να μη πέσουμε στην ψευδαίσθηση ότι το κατάστημα θα ήθελε κιόλας να κάνει πραγματικό ποιοτικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις. Αν το ήθελε, θα ‘πρεπε να αλλάζει συνεργεία κάθε 3 μέρες και να κρατάει black list μακρύτερη απ’ τη λίστα πελατών του!😀

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κουίζ: με εξωτερική σημερινή θερμοκρασία 38 βαθμούς, ποιο 9άρι κλιματιστικό πιστεύετε ότι κάνει καλύτερη δουλειά;

• Το Α. αποδίδει αυτήν την στιγμή 5200 Btu με EER 5,7 και κατανάλωση 270 watt
  • To B. αποδίδει 11700 BTU με EER 4,8 και κατανάλωση 700 watt
  • Το Γ. αποδίδει 8150 BTU με EER 6,5 και κατανάλωση 364 watt

Την απάντηση δεν την γνωρίζω, αλλά μπορώ να πω ότι το Β διατηρεί αρκετά καλή απόδοση σε τόσο ψηλά watt. Πχ το Α το έχω δει να αποδίδει λιγότερα BTU (6800) στις ίδιες συνθήκες με χαμηλότερο EER (4,4).

Επεξ/σία από Pan_K

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...