dorinpro Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Δε λες budget. Όποιος ενδιαφέρεται, το Σκρουτζ έχει επιταγή 100ευρώ για αγορές κλιματιστικών άνω των 700 ευρώ, έως 1/7. Ευχαριστώ για την απάντηση Απλά με ενδιαφέρει να βγάζει πολύ ζέστη το χειμώνα,το μπάτζετ μέχρι 1200 Καλά αν υπάρχει και καμιά δεύτερη επιλογή και πιο φθηνά γιατί όχι Επεξ/σία 28 Ιουνίου από dorinpro
XghosT7 Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, liakjim είπε Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού Αν ήμουν tcl δεν θα σε κάλυπτα με εγγύηση. Είναι λάθος το σημείο που μπήκε. Το 12άρι δεν θέλει 16άρα γραμμή αλλά και πάλι πρέπει να ληφθεί υπόψη το φορτίο του και να μην επιβαρύνεται η γραμμή που θα μπει. Αυτό που βλέπω στο Grafana τα Max 24 ώρα Watts που μου βγαίνουν περίπου ~700 μέσο όρο σε όλα τα AC είναι όντως το μέγιστο ρεύμα στο ξεκίνημα της μονάδας; αν είναι έτσι τα πράγματα ΔΕΝ θα κάνει κανένα πρόβλημα ακόμα και με το φορτίο που έχω πάνω ήδη.. Επίσεις με παραξενεύει πως το carrier 42qhb09d8sa έχει 1.1 KW στο ξεκίνημα ενώ είναι 9άρι και περνάει κατά πολύ το asyg24kmta. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από XghosT7
zafevolution Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Σειρά προτίμησης για τα παρακάτω 18άρια; Fujitsu KL Series ASEG18KLCA Midea Solstice Black Series EZB-18RD6-I/O Daikin Siesta Sensira Series ATXC50D
Pan_K Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου @liakjim Πιστεύεις ότι στο διάγραμμα με τις life καταναλώσεις των κλιματιστικών θα έχει νόημα να βάλεις σε ξεχωριστά διαγράμματα τα μέχρι 14.000 Btu και τα από 16.000 BTU και άνω, για να μπορεί κανείς να κάνει πιο εύκολα συγκρίσεις;
sap00 Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Pan_K είπε Πιστεύεις ότι στο διάγραμμα με τις life καταναλώσεις των κλιματιστικών θα έχει νόημα να βάλεις σε ξεχωριστά διαγράμματα τα μέχρι 14.000 Btu και τα από 16.000 BTU και άνω, για να μπορεί κανείς να κάνει πιο εύκολα συγκρίσεις; ή θα μπορούσες στις ονομασίες πριν από το καθένα να βάλεις έναν αριθμό (πχ: 9_Daikin xxx.. ) , ώστε όποιος θέλει να διαλέγει εύκολα όλα τα 9άρια, 12άρια κλπ .. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από sap00
vdanasto Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Μια βοήθεια από τους ειδικούς του νήματος. Έχω το παρακάτω κλιματιστικό: Mitsubishi MSZ-GA60VA Δεν ξέρω τα specs του καθώς το βρήκα στο σπίτι, έχω εντοπίσει μόνο το παρακάτω: http://www.mitsubishitech.co.uk/Data/M-Series/MSZ/2008/MSZ-GC[GB][GA]VA/Leaflet/MSZ-GA60VA.pdf Είναι μοντέλο του 2008 αλλά inverter. Θα είχε νόημα να το αντικαταστήσω με κάτι νεότερο, όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας; Μόλις πιάσει θερμοκρασία η κατανάλωσή του πέφτει στα 800-1000W (ελάχιστες φορές το έχω δει κοντά στα 600W στη θέρμανση αλλά για πολύ λίγο), την οποία θεωρώ αρκετή. Επίσης αλλάζοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα η κατανάλωση εκτοξεύεται (μπορεί να φτάσει τα 2500W στην μέγιστη σκάλα). Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να πέσει περισσότερο αν είχα καλύτερη μόνωση ή αν αυτά είναι όντως τα κατώτερα κατώφλια. Να σημειώσω ότι πιάνει και διατηρεί την θερμοκρασία με ευκολία (σε ψύξη και σε θέρμανση). Απλά καίει πολύ.
tsamo2 Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Καλημέρα στη παρέα. Έχω μια απορία και δεν βρήκα κάτι με την αναζήτηση στο θέμα. Αγόρασα πέρυσι το χειμώνα 2 κλιματιστικά Τoyotomi Umi Eco 9.000 btu και μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση και την κατανάλωση. Ένα πράγμα που πρόσεξα σήμερα όμως είναι ότι το κλιμστιστικό στο υπνοδωμάτιο δε βγάζει σχεδόν καθόλου νερό σε σχέση με το παλιό που έχω στο γραφείο που είναι ένα General 9000 btu (2005 μοντέλο αν θυμάμαι καλά), σε λειτουργεία ψύξης και τα 2. Μιλάμε για 10 ώρες λειτουργείας βγάζει περίπου 400ml , ενώ το Τοyotomi σε 5 μέρες με περίπου αντίστοιχη χρήση, ζήτημα να έχει βγάλει 50ml. Έχει εξελιχθεί τόσο η τεχνολογία στα νέα κλιματιστικά που σχεδόν δε βγάζουν καθόλου νερό στη ψύξη ή υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο θέμα το κλιματιστικό;
amotida Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 10 minutes ago, tsamo2 said: Καλημέρα στη παρέα. Έχω μια απορία και δεν βρήκα κάτι με την αναζήτηση στο θέμα. Αγόρασα πέρυσι το χειμώνα 2 κλιματιστικά Τoyotomi Umi Eco 9.000 btu και μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση και την κατανάλωση. Ένα πράγμα που πρόσεξα σήμερα όμως είναι ότι το κλιμστιστικό στο υπνοδωμάτιο δε βγάζει σχεδόν καθόλου νερό σε σχέση με το παλιό που έχω στο γραφείο που είναι ένα General 9000 btu (2005 μοντέλο αν θυμάμαι καλά), σε λειτουργεία ψύξης και τα 2. Μιλάμε για 10 ώρες λειτουργείας βγάζει περίπου 400ml , ενώ το Τοyotomi σε 5 μέρες με περίπου αντίστοιχη χρήση, ζήτημα να έχει βγάλει 50ml. Έχει εξελιχθεί τόσο η τεχνολογία στα νέα κλιματιστικά που σχεδόν δε βγάζουν καθόλου νερό στη ψύξη ή υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο θέμα το κλιματιστικό; Δεν το βρήκες μάλλον γιατί δεν διάβασες με πολλή προσοχή — το θέμα έχει συζητηθεί και ξανασυζητηθεί πολλές φορές με διάφορες αιτίες. Γενικά, τα σύγχρονα inverter κλιματιστικά αφαιρούν πολύ λιγότερη υγρασία σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα, ειδικά όταν η σχετική υγρασία στον χώρο είναι ήδη χαμηλή ή όταν λειτουργούν σε χαμηλό φορτίο. Αν ο χώρος είναι σχετικά ξηρός και η μονάδα κατεβάζει απλώς λίγους βαθμούς χωρίς πολύ αφύγρανση, τότε είναι φυσιολογικό να μην στάζει. 4
tsamo2 Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 22 minutes ago, amotida said: Δεν το βρήκες μάλλον γιατί δεν διάβασες με πολλή προσοχή — το θέμα έχει συζητηθεί και ξανασυζητηθεί πολλές φορές με διάφορες αιτίες. Γενικά, τα σύγχρονα inverter κλιματιστικά αφαιρούν πολύ λιγότερη υγρασία σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα, ειδικά όταν η σχετική υγρασία στον χώρο είναι ήδη χαμηλή ή όταν λειτουργούν σε χαμηλό φορτίο. Αν ο χώρος είναι σχετικά ξηρός και η μονάδα κατεβάζει απλώς λίγους βαθμούς χωρίς πολύ αφύγρανση, τότε είναι φυσιολογικό να μην στάζει. Η αλήθεια είναι ότι έψαξα τη λέξη νερό που δεν βοήθησε ακριβώς μάλλον, λολ. Ευχαριστώ για την απάντηση.
MARIOSNURSE Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 1 ώρα πριν, vdanasto είπε Μια βοήθεια από τους ειδικούς του νήματος. Έχω το παρακάτω κλιματιστικό: Mitsubishi MSZ-GA60VA Δεν ξέρω τα specs του καθώς το βρήκα στο σπίτι, έχω εντοπίσει μόνο το παρακάτω: http://www.mitsubishitech.co.uk/Data/M-Series/MSZ/2008/MSZ-GC[GB][GA]VA/Leaflet/MSZ-GA60VA.pdf Είναι μοντέλο του 2008 αλλά inverter. Θα είχε νόημα να το αντικαταστήσω με κάτι νεότερο, όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας; Μόλις πιάσει θερμοκρασία η κατανάλωσή του πέφτει στα 800-1000W (ελάχιστες φορές το έχω δει κοντά στα 600W στη θέρμανση αλλά για πολύ λίγο), την οποία θεωρώ αρκετή. Επίσης αλλάζοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα η κατανάλωση εκτοξεύεται (μπορεί να φτάσει τα 2500W στην μέγιστη σκάλα). Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να πέσει περισσότερο αν είχα καλύτερη μόνωση ή αν αυτά είναι όντως τα κατώτερα κατώφλια. Να σημειώσω ότι πιάνει και διατηρεί την θερμοκρασία με ευκολία (σε ψύξη και σε θέρμανση). Απλά καίει πολύ. Βγάλε μας το ταμπελάκι μια φωτογραφία από την εξωτερική μονάδα να δούμε τι καίει. Ναι θα είχε νόημα, αλλά πόσες ώρες και μήνες το χρησιμοποιείς;
liakjim Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zafevolution είπε Σειρά προτίμησης για τα παρακάτω 18άρια; Fujitsu KL Series ASEG18KLCA Midea Solstice Black Series EZB-18RD6-I/O Daikin Siesta Sensira Series ATXC50D Εξαρτάται. -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 2 ώρες πριν, Pan_K είπε @liakjim Πιστεύεις ότι στο διάγραμμα με τις life καταναλώσεις των κλιματιστικών θα έχει νόημα να βάλεις σε ξεχωριστά διαγράμματα τα μέχρι 14.000 Btu και τα από 16.000 BTU και άνω, για να μπορεί κανείς να κάνει πιο εύκολα συγκρίσεις; 2 ώρες πριν, sap00 είπε ή θα μπορούσες στις ονομασίες πριν από το καθένα να βάλεις έναν αριθμό (πχ: 9_Daikin xxx.. ) , ώστε όποιος θέλει να διαλέγει εύκολα όλα τα 9άρια, 12άρια κλπ .. Δεν σας αρκεί να κάνετε ctrl+left click τα διαγράμματα που θέλετε να βλέπετε; 2 ώρες πριν, vdanasto είπε Μια βοήθεια από τους ειδικούς του νήματος. Έχω το παρακάτω κλιματιστικό: Mitsubishi MSZ-GA60VA Δεν ξέρω τα specs του καθώς το βρήκα στο σπίτι, έχω εντοπίσει μόνο το παρακάτω: http://www.mitsubishitech.co.uk/Data/M-Series/MSZ/2008/MSZ-GC[GB][GA]VA/Leaflet/MSZ-GA60VA.pdf Είναι μοντέλο του 2008 αλλά inverter. Θα είχε νόημα να το αντικαταστήσω με κάτι νεότερο, όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας; Μόλις πιάσει θερμοκρασία η κατανάλωσή του πέφτει στα 800-1000W (ελάχιστες φορές το έχω δει κοντά στα 600W στη θέρμανση αλλά για πολύ λίγο), την οποία θεωρώ αρκετή. Επίσης αλλάζοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα η κατανάλωση εκτοξεύεται (μπορεί να φτάσει τα 2500W στην μέγιστη σκάλα). Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να πέσει περισσότερο αν είχα καλύτερη μόνωση ή αν αυτά είναι όντως τα κατώτερα κατώφλια. Να σημειώσω ότι πιάνει και διατηρεί την θερμοκρασία με ευκολία (σε ψύξη και σε θέρμανση). Απλά καίει πολύ. Πόσες απώλειες έχει ο χώρος ; Τρέξε την εφαρμογή σύμφωνα με τις οδηγίες με κόκκινη γραφή που θα βρεις στο Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 1 ώρα πριν, tsamo2 είπε Καλημέρα στη παρέα. Έχω μια απορία και δεν βρήκα κάτι με την αναζήτηση στο θέμα. Αγόρασα πέρυσι το χειμώνα 2 κλιματιστικά Τoyotomi Umi Eco 9.000 btu και μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση και την κατανάλωση. Ένα πράγμα που πρόσεξα σήμερα όμως είναι ότι το κλιμστιστικό στο υπνοδωμάτιο δε βγάζει σχεδόν καθόλου νερό σε σχέση με το παλιό που έχω στο γραφείο που είναι ένα General 9000 btu (2005 μοντέλο αν θυμάμαι καλά), σε λειτουργεία ψύξης και τα 2. Μιλάμε για 10 ώρες λειτουργείας βγάζει περίπου 400ml , ενώ το Τοyotomi σε 5 μέρες με περίπου αντίστοιχη χρήση, ζήτημα να έχει βγάλει 50ml. Έχει εξελιχθεί τόσο η τεχνολογία στα νέα κλιματιστικά που σχεδόν δε βγάζουν καθόλου νερό στη ψύξη ή υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο θέμα το κλιματιστικό; Τα παλαιότερης τεχνολογίας κλιματιστικά τύπου on-off λειτουργούν με έναν απλό και απόλυτο τρόπο: όταν είναι ενεργά, δουλεύουν στη μέγιστη ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι ο συμπιεστής λειτουργεί συνεχώς στο φουλ μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία του χώρου στο επιθυμητό επίπεδο. Καθώς το στοιχείο (εναλλάκτης ψύξης) ψύχεται έντονα, η θερμοκρασία του πέφτει αρκετά κάτω από το σημείο δρόσου του αέρα του χώρου. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται συμπύκνωση των υδρατμών – δηλαδή γίνεται αφύγρανση – και το κλιματιστικό "βγάζει" νερό προς τα έξω μέσω του σωλήνα αποχέτευσης. Αντίθετα, τα σύγχρονα κλιματιστικά τύπου inverter είναι πολύ πιο αποδοτικά και «έξυπνα» στη λειτουργία τους. Όταν ο χώρος πλησιάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, δεν απενεργοποιούνται, αλλά μειώνουν σημαντικά την ισχύ τους — σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να καταναλώνουν μόλις 100 Watt ή και λιγότερα, δηλαδή ένα μικρό ποσοστό της μέγιστης ισχύος. Εκείνη τη στιγμή παράγουν μόνο τόσο ψυχρό αέρα όσο χρειάζεται για να διατηρηθεί η θερμοκρασία σταθερή, χωρίς έντονες διακυμάνσεις. Ωστόσο, επειδή το στοιχείο δεν ψύχεται τόσο πολύ όσο σε ένα on-off σύστημα, συχνά δεν πέφτει κάτω από το σημείο δρόσου. Αυτό σημαίνει ότι δεν συμπυκνώνονται υδρατμοί και, επομένως, δεν γίνεται ουσιαστική αφύγρανση — δεν παράγεται και δεν αποβάλλεται νερό προς τα έξω. Αν παρατηρήσουμε ότι σε έναν χώρο η υγρασία παραμένει υψηλή, παρόλο που λειτουργεί το κλιματιστικό, αυτό πιθανόν οφείλεται στο ότι το σύστημα λειτουργεί σε φάση "συντήρησης" με πολύ χαμηλή κατανάλωση. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να επιλέξουμε χειροκίνητα τη λειτουργία «αφύγρανσης» (Dry mode). Εκεί, η συσκευή αλλάζει τρόπο λειτουργίας: μειώνει την ταχύτητα του εσωτερικού ανεμιστήρα και αυξάνει ελαφρώς την κατανάλωση ισχύος. Έτσι, το στοιχείο ψύχεται περισσότερο, πέφτει κάτω από το σημείο δρόσου και ξεκινά ξανά η αφύγρανση, δηλαδή αρχίζει να μαζεύεται και να αποβάλλεται νερό από την υγρασία του αέρα. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από liakjim 4
MARIOSNURSE Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 2 ώρες πριν, zafevolution είπε Σειρά προτίμησης για τα παρακάτω 18άρια; Fujitsu KL Series ASEG18KLCA Midea Solstice Black Series EZB-18RD6-I/O Daikin Siesta Sensira Series ATXC50D Daikin, Midea, Fujitsu. Αν δεν θες καθόλου θέρμανση τότε Midea, Daikin, Fujitsu. Το θετικό του Fujitsu είναι η αυξημένη εγγύηση στα 7 χρόνια. Στο Daikin βάζεις με έξτρα 99€ στα 10 χρόνια. 1
Pan_K Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν σας αρκεί να κάνετε ctrl+left click τα διαγράμματα που θέλετε να βλέπετε; Μας αρκεί. Δεν ήξερα αυτήν την συντόμευση και νομίζω ότι είναι πολλοί σαν κι εμένα. Μπαίνουν καθόλου σημειώσεις στο Grafana για κάποιες υποδείξεις/πληροφορίες; ΥΓ: οι περισσότεροι νομίζω ότι το βλέπουν από κινητό. Αλλά μην είμαστε και αχάριστοι. Αυτό το εργαλείο είναι ήδη σούπερ. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από Pan_K 1
johnt Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Καλησπέρα, επειδη παρέδωσε πνεύμα ενα non inverter toyotomi τι θα προτείνατε σε μάρκα 12000 btu για ένα εξοχικό με ΄κυρια χρήση την ψύξη και όσο το δυνατό οικονομικό (VFM) . Έχω δει ενίοτε προτάσεις περί wellio κλπ. Παρακαλώ για προτάσεις
liakjim Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, johnt είπε Καλησπέρα, επειδη παρέδωσε πνεύμα ενα non inverter toyotomi τι θα προτείνατε σε μάρκα 12000 btu για ένα εξοχικό με ΄κυρια χρήση την ψύξη και όσο το δυνατό οικονομικό (VFM) . Έχω δει ενίοτε προτάσεις περί wellio κλπ. Παρακαλώ για προτάσεις Ναι, δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι πιο vfm https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-12chsd-ifi-klimatistiko-inverter-12000btu-143414 Αν θα ήθελες περισσότερη εγγύηση, δες και το tesla TT34EX72-1232IA.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα