MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 ώρα πριν, Arkin είπε Ειδα τωρα την εξωτερικη μοναδα γραφει Made In Malaysia αρα εξολοκληρου φτιαχνετε εκει? Και η εσωτερική China ή Malaysia; Εκεί γίνεται η συναρμολόγηση, όπως και σε πολλά άλλα Ιαπωνικά. Κάποια ανταλλακτικά, ανάλογα το μοντέλο, παίζει να έρχονται από άλλες χώρες.
sap00 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Έχετε καμία ιδέα γιατί το Erai24, χάλασε την ομαλή του λειτουργία μετά το προχθεσινό μπουρίνι? Δουλεύει άστατα, και η εσωτερική θερμοκρασία είναι +1,5C από τη ζητούμενη. Λογικά Θα έπρεπε να δουλεύει σταθερά στα 300-400w. Το άφησα για 5 ώρες σβηστό, και άλλες 3 ώρες με κομμένο ρεύμα από την ασφάλεια, αλλά πάλι ...... Τι να κάνω?
verlemakos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Κατανάλωση Daikin Ururu Sarara 9,000: Έναρξη ώρα 22:00. Λήξη ώρα 14:00 (16 ώρες). Εσωτερική θερμοκρασία κατά την έναρξη: 29,2οC. Ζητούμενη καθ' όλη τη διάρκεια: 22οC. Κατανάλωση τις πρώτες 2 ώρες: 692Wh. Κατανάλωση στις 16 ώρες (συμπεριλαμβάνει και τις πρώτες 2 ώρες): 2,4 kWh. Έξοχα! Και ποια η διακύμανση της εξωτερικής θερμοκρασίας κατά το διάστημα των 16 ωρών? Και πόσα τετραγωνικά ο χώρος? 2 ώρες πριν, Antonak είπε Καλησπέρα Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει η ερώτηση Ξέρουμε αν η εφαρμογές στα yukai+, Fujitsu km δείχνουν κατανάλωση; Τουλάχιστον από όσο έχω ασχοληθεί με το Fujitsu δεν βλέπω κατανάλωση μέσω της εφαρμογής.
Pan_K Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, sap00 είπε Έχετε καμία ιδέα γιατί το Erai24, χάλασε την ομαλή του λειτουργία μετά το προχθεσινό μπουρίνι? Δουλεύει άστατα, και η εσωτερική θερμοκρασία είναι +1,5C από τη ζητούμενη. Λογικά Θα έπρεπε να δουλεύει σταθερά στα 300-400w. Το άφησα για 5 ώρες σβηστό, και άλλες 3 ώρες με κομμένο ρεύμα από την ασφάλεια, αλλά πάλι ...... Τι να κάνω? Μήπως έχεις έντονες διακυμάνσεις υγρασίας στον χώρο μετά την βροχή και προσπαθεί να κάνει και αφύγρανση υπό μεταβαλλομενες συνθηκες; Μπορεί να επηρεάζει τον προγραμματισμό του. Αν θες Παρακολούθησε και αυτήν την παράμετρο, μιας και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ξεχωριστό αισθητήρα για την υγρασία. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από Pan_K
InternetMaster Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 4 ώρες πριν, cmaniac είπε Έτσι βγήκε το 24ρι του μηχανικού. Αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις τίποτα για τις μονώσεις σου, τότε: Κλιματιστικό Daikin Perfera FTXM71A / RXM71A 24000 BTU Κλιματιστικό τοίχου inverter 24.000 Btu Fujitsu σειρά KM ASEG24KMTE / AOEG24KMTA | Voyias Clima Κλιματιστικό τοίχου inverter 24.000 Btu Toshiba σειρά Edge White RAS-B24G3KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E2 | Voyias Clima MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC-71ZR-WF Diamond Inverter (προσοχή: να έχει κατάληξη WF, αλλιώς το WiFi είναι προαιρετικό και κάνει +140€). Ευχαριστώ για την καθοδήγηση. Για τέτοια ισχύ χρειάζεται ξεχωριστή ασφάλεια;
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 10 λεπτά πριν, sap00 είπε Έχετε καμία ιδέα γιατί το Erai24, χάλασε την ομαλή του λειτουργία μετά το προχθεσινό μπουρίνι? Δουλεύει άστατα, και η εσωτερική θερμοκρασία είναι +1,5C από τη ζητούμενη. Λογικά Θα έπρεπε να δουλεύει σταθερά στα 300-400w. Το άφησα για 5 ώρες σβηστό, και άλλες 3 ώρες με κομμένο ρεύμα από την ασφάλεια, αλλά πάλι ...... Τι να κάνω? Μήπως έχεις και εσύ ανοικτή τρύπα+επάλληλα κουφώματα που σου φέρνει ζεστό αέρα όταν φυσάει;
sap00 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Pan_K είπε Μήπως έχεις έντονες διακυμάνσεις υγρασίας στον χώρο μετά την βροχή και προσπαθεί να κάνει και αφύγρανση υπό μεταβαλλομενες συνθηκες; Μπορεί να επηρεάζει τον προγραμματισμό του. Αν θες Παρακολούθησε και αυτήν την παράμετρο, μιας και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ξεχωριστό αισθητήρα για την υγρασία. Όχι, δεν νομίζω. Είμαι στο 40-50% στο χώρο σχεδόν μόνιμα. Δεν είδα παραπάνω.... 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Μήπως έχεις και εσύ ανοικτή τρύπα+επάλληλα κουφώματα που σου φέρνει ζεστό αέρα όταν φυσάει; Όχι. Ένα μήνα που το βλέπουμε στο grafana, δεν ξαναείδα αυτό το μοτίβο. Μοιάζει σαν να "πειράχτηκε" κάτι στον προγραμματισμό του ... Χθες και σήμερα δεν είχαμε πάνω από 35C. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από sap00
Arkin Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε Και η εσωτερική China ή Malaysia; Εκεί γίνεται η συναρμολόγηση, όπως και σε πολλά άλλα Ιαπωνικά. Κάποια ανταλλακτικά, ανάλογα το μοντέλο, παίζει να έρχονται από άλλες χώρες. Made in Malaysia γραφει και η εσωτερικα στο πλαϊνο χαρτακι που εχει πανω. Αρα και τα υλικα τα περισσοτερα ειναι απο εκει να υποθεσω? Τριξιματα κτλ δεν ακουσα ουτε για 1 δευτερολεπτο η ποιοτητα ειναι πολυ καλη τουλαχιστον εξωτερικα αυτα που βλεπω.
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Made in Malaysia γραφει και η εσωτερικα στο πλαϊνο χαρτακι που εχει πανω. Αρα και τα υλικα τα περισσοτερα ειναι απο εκει να υποθεσω? Τριξιματα κτλ δεν ακουσα ουτε για 1 δευτερολεπτο η ποιοτητα ειναι πολυ καλη τουλαχιστον εξωτερικα αυτα που βλεπω. Μια χαρά. 56 λεπτά πριν, verlemakos είπε Έξοχα! Και ποια η διακύμανση της εξωτερικής θερμοκρασίας κατά το διάστημα των 16 ωρών? Και πόσα τετραγωνικά ο χώρος?. 18τμ. Η εξωτερική ήταν από 24-33ο, στο 16ωρο.
verlemakos Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 4 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Μια χαρά. 18τμ. Η εξωτερική ήταν από 24-33ο, στο 16ωρο. Μάλιστα. Πιθανότατα θα μπορούσε να καταναλώσει και αρκετά λιγότερο αν η θερμοκρασία-στοχος ήταν υψηλότερη, ας πούμε 25-26 βαθμούς. Τα 18τμ πρέπει να τα έχει για πλάκα.
cmaniac Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 ώρα πριν, InternetMaster είπε Ευχαριστώ για την καθοδήγηση. Για τέτοια ισχύ χρειάζεται ξεχωριστή ασφάλεια; Ναι. Κανονικά αυτά τα μηχανήματα θέλουν 4mm² καλώδιο και 20ρα ασφάλεια.
Klausx Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Στις 27/6/2025 στις 1:44 ΜΜ, mandragoraSCR είπε Δεν προλαβα χθες......ειχε βραδιασει για να βγαλω την εξωτερικη μοναδα. Η εσωτερικη μοναδα made in PRC (china δλδ) θα βγαλω και την εξωτερικη και θα τα ποσταρω σημερα (hopefully) παντως ειναι σιγουρο οτι δεν αποδιδει οπως θα επρεπε! το ειχα χθες ολη μερα στους 24 και το fan auto και ποτε δεν εκοψε. μεχρι τις 12 τη νυχτα που το εσβησα στο φουλ δουλευε. Εχω κατι θερμοκρασιομετρα χωρου, θα τα βαλω σημερα να δω τι λενε. Μιλησα με την εταιρια εγκαταστασης σημερα (Μαντονανακης) και μου λεγανε κατι κουλα......οτι αν ερθουν θα χρεωθω 30ε αν δεν εχει γινει λαθος κατα την εγκατασταση. Εντομεταξυ αντλια κενου δεν ειχαν οταν ηρθαν. Βεβαια εγω δεν το ηξερα.....τωρα κατοπιν εορτης διαβαζω το φορουμ και το ειδα οτι πρεπει να εχουν αντλια κενου τεσπα, να δω πως θα βγαλω ακρη 23 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε τις σωληνες τις μετρησα περιπου 2.80 για να αποφθγουμε αυτη την διαδικασια υπαρχει τροπος να δουμε οτι ειναι ενταξει και δεν χρειαζεται να γινει παλι ολο αυτο? πχ εγω εβαλα τα θερμομετρα που εχω. εξω ειχε 38 μεσα ειχε 28 και του ζητησα 24. μεσα σε μιση ωρα ειχε παει το δοματιο στους 24. μαλιστα το ενα θερμομετρο το ειχα βαλει σε αποσταση 3 μετρα ακριβως απεναντι απο το κληματιστικο και εδειχνε 22.5 και ειχα βαλει και ενα θερμομετρο μανω στις περσιδες και εδειχνε αν θυμαμαι καλα περιπου 9 οσο προσπαθουσε να φτασει το δοματιου στους 24. μετα πηγε και αυτο 24. αρα με βαση αυτα μηπως ειναι κομπλε και αποδιδει οπως πρεπει? επισης αυτος θα ερθει την Δευτερα. τι ενεργειες πρεπει να κανει για να δει και να καταλαβει αν εχει θεμα η αν πρεπει να κανει την διαδικασι που λες. σιγουρα μου ειπε θα βαλει μανομετρο να μετρησει πιεση. πως αλλιως θα βγαλει συμπερασμα για να δει αν ειναι οκ η οχι. το ρωταω για να ξερω πως θα τον πεισω/πιεσω για να την κανει ολη αυτη την διαδικασια. Το ρωταω γιατι αυτος επιμενει οτι εβαλε αντλια κενου, αλλα εγω δεν ειδα τετοιο πραγμα και ημουν κατα το 98% απο πανω του και δεν πιστευω για 2 λεπτα που ελειψα να το εβαλε τοτε ευχαριστω παρα πολυ για τις μεχρι τωρα διευκρινησεις 6 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε Sorry που σε ξαναρωταω αλλα ξερεις ποση πιεση πρεπει να δειξει για να βεβαιωθω οτι ειναι οκ? σε εχω ζαλησει το ξερω αλλα θα ερθει αυριο και δεν θελω να τον αφησω να φυγει χωρις να ειμαι σιγουρος οτι δουλευει ρολόι Για αρχή δεν έχει νόημα να μπουν μανόμετρα επάνω εκτός και αν υπάρχει υποψία ότι έχει μεγάλη απώλεια κάτι που δεν ισχύει εφόσον σου έφτασε τον χώρο 24 βαθμούς. Τα inverter μηχανήματα δεν κόβουν, ειδικά όταν έχει 40 βαθμούς έξω.... απλά θα ρίχνει στροφές και θα το καταλαβαίνεις από τον θόρυβο της εξωτερικής μονάδος. Πιστεύω ότι τους φαίρνεις άδικα. Φωτογραφία εσωτερικής μονάδος έχεις ανεβάσει; Μήπως είναι πολύ κοντά στο ταβάνι; Έχεις ταράτσα από επάνω;
mandragoraSCR Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Klausx είπε Πιστεύω ότι τους φαίρνεις άδικα. Φωτογραφία εσωτερικής μονάδος έχεις ανεβάσει; Μήπως είναι πολύ κοντά στο ταβάνι; Έχεις ταράτσα από επάνω; ναι εχω ανεβασει. απο το ταβανι εχει κενο 18 ποντους. οχι απο πανω μου δεν εχω ταρατσα ειναι αλλο διαμερισμα. οποτε λες να μην τους φερω ε? Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από mandragoraSCR
Specs Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 2 hours ago, sap00 said: Μοιάζει σαν να "πειράχτηκε" κάτι στον προγραμματισμό του ... Μην το κλεισεις γιατι μονο ετσι θα δεις αν θα "στρωσει", ετσι πιστευω θα κανει, αν κ αφυσικα τα ανεβοκατεβασματα χωρις αιτια πχ μαγειρεματος,εξαεριστηρα κλπ 1 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Πρώτη φορά βλέπω το Toshiba Edge 10k να έχει καλύτερη απόδοση από το Fujitsu ASEH09KMCG. Και τα δύο στην αφύγρανση. Αυτές τις επιδόσεις βέβαια τις βλέπω σε θερμοκρασίες κάτω των 28 βαθμών, όπως δείχνω και στο διάγραμμα. Επίσης να πω ότι το Fujitsu παροαδόξως έχει πολύ καλύτερο EER σε χαμηλές ταχύτητες ανεμιστήρα και ειδικά στην αφύγρανση, καθιστώντας το ιδανικό για υπνοδωμάτιο. Το Edge είναι αρκετά αθόρυβο ακόμα και στην μέγιστη παροχή, αλλά, όπως έχω ξαναπεί, θα το συνιστούσα σε μεγαλύτερα δωμάτια ή υποδιαστασιολογημένο. Toshiba Edge 10k Ταχύτητα ανεμιστήρα: High Παροχή αέρα: 660m3/h Κατανάλωση: 157 watt Ισχύς εξόδου: 1915 watt EER: 12,2 Fujitsu ASEH09KMCG Ταχύτητα ανεμιστήρα: Auto (=quiet) Παροχή αέρα: 270 m3/h Κατανάλωση: 163 watt Ισχύς εξόδου: 1630 watt EER: 10 Συγνώμη που δεν μπορώ να ανεβάσω διάγραμμα, αλλά το site σέρνεται κατά διαστήματα και δεν μπορώ να ανεβάσω εικόνα. Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο σ' εμένα. Τέλος πάντων, στο διάγραμμα θα βλέπατε ότι από τους 28 βαθμούς εξωτερική και κάτω το EER εκτοξεύεται ξαφνικά από το 10 στο 12. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από Pan_K
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα