Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αυτό είναι για το Seiya. Από το λινκ με την πατέντα που έστειλες δεν βγάζει συμβατότητα με yukai. Ωστόσο είχα διαβάσει ότι κάποιοι τα κατάφεραν με μία ESP πλακέτα. 

Θα πρέπει να παίζει και στο yukai 

image.png.25ae2c63f50de58531b57b0bc1d5dda0.png

• Like 1
  • Απαντ. 11,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 26/6/2025 στις 3:59 ΜΜ, liakjim είπε

@flampouras, σε ποια εξωτερική έγινε το σκαλοπάτι στο aseg24kmte;

image.png.c2785c73f6a070eb7bc20e9b74ad62a5.png

38 "διάβασε" ο αισθητήρας της εξωτερικής μονάδας, 38.5 έδειχνε το θερμόμετρο (υπό σκιά και τα δύο!) 

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, cmaniac είπε

Ναι. Κανονικά αυτά τα μηχανήματα θέλουν 4mm² καλώδιο και 20ρα ασφάλεια.

Τελικά κατέληξα στο Mitsubishi καθώς υπήρχε και αντιπρόσωπος στην περιοχή, ευχαριστώ πολύ. Παρατήρησα ότι πολλές φορές γράφεται στο νήμα ότι το βάζουμε στην αφύγρανση και όχι ψύξη. Γιατί να το κάνουμε αυτό;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, InternetMaster είπε

Τελικά κατέληξα στο Mitsubishi καθώς υπήρχε και αντιπρόσωπος στην περιοχή, ευχαριστώ πολύ. Παρατήρησα ότι πολλές φορές γράφεται στο νήμα ότι το βάζουμε στην αφύγρανση και όχι ψύξη. Γιατί να το κάνουμε αυτό;

Γιατί τα σύγχρονα (και καλά) κλιματιστικά μπορούν και κατεβάζουν την ισχύ τους όσο χαμηλά χρειάζεται για να αφαιρούν από τον χώρο όσο ενέργεια είναι απαραίτητο αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα και ανάλογα τις συνθήκες, να μην γίνεται επαρκής ή και καθόλου αφύγρανση σε λειτουργία ψύξης και επειδή λόγω φυσικής , ο πιο ψυχρός αέρας συγκρατεί λιγότερους υδρατμούς στο μείγμα του, αυξάνεται η σχετική υγρασία. Τελικά έχουμε βαριά ατμόσφαιρα και όχι καλή αίσθηση στον χώρο. Εδώ έρχεται η λειτουργία αφύγρανση και με κόστος λίγο περισσότερη κατανάλωση, έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εννοείται θέλει πειραματισμό και δεν είναι κάτι που είναι γραμμένο στην πέτρα. Εξαρτάται από τον χώρο του καθενός, τις συνθήκες, την ύπαρξη ανθρώπων ή άλλων πηγών δημιουργίας υγρασία στον χώρο, το μηχάνημα, το επίπεδο φορτίου κοκ. 

Προς το παρόν θα πρέπει να επικεντρωθείς στο να μπει σωστά. Ρίξε μια ματιά στον οδηγό της υπογραφής μου και έσω έτοιμος για να υποστηρίξεις την επένδυση που έκανες και όχι τη τσέπη του εγκαταστάτη. Αντικρουόμενα συμφέροντα. 

23 λεπτά πριν, flampouras είπε

38 "διάβασε" ο αισθητήρας της εξωτερικής μονάδας, 38.5 έδειχνε το θερμόμετρο (υπό σκιά και τα δύο!) 

Οκ, δεν τα έχω δει ακόμη φέτος εδώ που είμαι. Θα έχω το νου μου. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 27/6/2025 στις 10:43 ΜΜ, liakjim είπε

@flampouras έδωσε πόνο το aseg ε ; Πόση εξωτερική χτύπησες; 

image.png.a15324529bec9fa3c0ba715a18fa30c4.png

40 "διάβασε" ο αισθητήρας της εξωτερικής μονάδας, 40.9 έδειχνε το θερμόμετρο (υπό σκιά και τα δύο) 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γιατί τα σύγχρονα (και καλά) κλιματιστικά μπορούν και κατεβάζουν την ισχύ τους όσο χαμηλά χρειάζεται για να αφαιρούν από τον χώρο όσο ενέργεια είναι απαραίτητο αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα και ανάλογα τις συνθήκες, να μην γίνεται επαρκής ή και καθόλου αφύγρανση σε λειτουργία ψύξης και επειδή λόγω φυσικής , ο πιο ψυχρός αέρας συγκρατεί λιγότερους υδρατμούς στο μείγμα του, αυξάνεται η σχετική υγρασία. Τελικά έχουμε βαριά ατμόσφαιρα και όχι καλή αίσθηση στον χώρο. Εδώ έρχεται η λειτουργία αφύγρανση και με κόστος λίγο περισσότερη κατανάλωση, έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εννοείται θέλει πειραματισμό και δεν είναι κάτι που είναι γραμμένο στην πέτρα. Εξαρτάται από τον χώρο του καθενός, τις συνθήκες, την ύπαρξη ανθρώπων ή άλλων πηγών δημιουργίας υγρασία στον χώρο, το μηχάνημα, το επίπεδο φορτίου κοκ. 

Προς το παρόν θα πρέπει να επικεντρωθείς στο να μπει σωστά. Ρίξε μια ματιά στον οδηγό της υπογραφής μου και έσω έτοιμος για να υποστηρίξεις την επένδυση που έκανες και όχι τη τσέπη του εγκαταστάτη. Αντικρουόμενα συμφέροντα. 

Θα ζητήσω να έρθουν με αντλία κενού για να μην έχουμε μπλεξίματα όπως λες. Την εξωτερική μονάδα θα την τοποθετούσα στο πάτωμα και για λόγους προσβασιμότητας οπότε εντάξει. Ευχαριστώ πολύ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/6/2025 στις 4:17 ΜΜ, vdeseris είπε

Δεν έχω θερμόμετρο στον χώρο, θα βάλω ένα όταν γυρίσω. Αλλά γενικά σαν αίσθηση είναι normal. 26 το έχω και δεν μπαίνεις στο δωμάτιο και λες πάγωσα. Είναι όπως και στο σαλόνι που το εχω στους 26.

Θα επανέλθω με το θερμόμετρο...

Επίσης με έχει ξενερώσει που δεν κατεβαίνει κάτω από τα 270-280 watt. Χθες το βράδυ κοιμηθήκαμε με αυτό στους 28 βαθμούς και έπαιζε σταθερά στα 270 watt με ένα μόνο off...

Έβαλα θερμόμετρο διαγώνια απέναντι από το κλιματιστικό, στο κομοδίνο, και έδειχνε 25 με 25,5 βαθμούς, με ρύθμιση στους 26. Είναι normal? 

παρακάτω η κατανάλωση του Mitsubishi στο grafana και του Midea από την Tapo. Τελείως διαφορετική λειτουργία 

IMG_1172.png

IMG_1171.png

Επεξ/σία από vdeseris
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vdeseris είπε

Έβαλα θερμόμετρο διαγώνια απέναντι από το κλιματιστικό, στο κομοδίνο, και έδειχνε 25 με 25,5 βαθμούς, με ρύθμιση στους 26. Είναι normal? 

παρακάτω η κατανάλωση του Mitsubishi στο grafana και του Midea από την Tapo. Τελείως διαφορετική λειτουργία 

IMG_1172.png

IMG_1171.png

Φυσιολογικότατο

• Like 1
Δημοσ.

Ετοιμάζομαι να αγοράσω ένα Sang 9000btu καθώς έχει εντυπωσιακά χαμηλή τιμή αλλά και ως επι το πλείστον καλές κριτικές. (Κάπου είδα και ένα Wellio του πράκτικερ με ίδια τιμή αλλά δεν υπάρχουν πλέον). Ελπίζω να βγει εντάξει ως προς την αξιοπιστία και τον θόρυβο.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μια απορία για τις γρύλιες. Υπάρχει περίπτωση ένα σύγχρονο κλιματιστικό να μην μπορεί να κατευθύνει τις γρύλιες αρκετά ψηλά και να πέφτει ο κρύος αέρας προς τα κάτω και να σε πετυχαίνει απευθείας?

Ρωτάω γιατί αυτό ήταν ένα πρόβλημα που είχαν παλιά πολλές συσκευές και ελπίζω να έχει λυθεί γιατί αν όχι θα μου βγει άχρηστη η συσκευή

• Haha 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Georpap1987 είπε

Τα ίδια και το δικό μου 13αρη..δημιουργεί ένα τέλειο κλίμα και εντελώς αθόρυβα..

Βάζω καρέκλα να ανέβω στις περσίδες για να ακούσω κάτι... ούτε το ελαφρύ κροτάλισμα δεν γίνεται αισθητό. Το πολύ κανένας μικρός συντονισμός της εξωτερικής μονάδας που περνάει μέσω των χαλκοσωλήνων όταν ανεβάζει λίγο τις στροφές ο συμπιεστής το μεσημέρι που την χτυπά ο ήλιος. Εντυπωσιακό ότι με θερμοκρασία χώρου 27,6-28,2 ή άνεση είναι απίστευτη, μου θυμίζει δροσιά σπηλαίου ή δροσισμου ενδοδαπεδιας.

Σήμερα με σαφώς υψηλότερη θερμοκρασία από εχθές η κατανάλωση δείχνει να είναι λίγο ανεβασμένη, αλλά και πάλι κάτω από 300 wh. Υπόψιν ότι πήρε μπροστά στις 3-3:30 το μεσημέρι με 35-36 βαθμούς και την μονάδα κάτω από τον ήλιο. Εκτιμώ ότι θα πέσει μέχρι 250-260wh, πάνω από 6 ώρες δεν το έχω αφήσει ανοιχτό σε αφυγρανση.

Πάντως το yukai, χωρίς να είναι πρωταθλητής στην χαμηλή κατανάλωση είναι σαφώς πιο αναίσθητο σε υψηλές θερμοκρασίες (και σε χαμηλές τον χειμώνα). Και το συγκρίνω με το 9αρι aseh kmcg που το παρακολουθώ εδώ και 2 εβδομάδες μέσω sonoff απομακρυσμένα. Έχει το ελαφρυντικό ότι το μαστιγώνει όλη μέρα ο ήλιος στην ταράτσα της Τούμπας. Σε νορμάλ ζέστες μπορεί να βουτήξει μέχρι και τα 110-120 wh, αλλά με την μεσημεριανή κάψα διακοσαριζει μέχρι και τα 240-250wh. Την ίδια ώρα το yukai 13 βάζει ταβάνι τα 200-210wh.

Εργαλεία και τα δύο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μια απορία για τις γρύλιες. Υπάρχει περίπτωση ένα σύγχρονο κλιματιστικό να μην μπορεί να κατευθύνει τις γρύλιες αρκετά ψηλά και να πέφτει ο κρύος αέρας προς τα κάτω και να σε πετυχαίνει απευθείας?

Αυτό το κατασκευαστικό σφάλμα ήταν της μόδας πριν από μία δεκαετία. Έκτοτε έχει εκλείψει το φαινόμενο. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρω κάποιο κλιματιστικό που να σηκώνει προς τα πάνω αντί να κατεβάζει την φτερωτή.

1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Είναι μη διαθέσιμο για αποστολή οπότε δεν.

Άμα πας στο κατάστημα μπορεί να κανονίσεις να σου το στείλουν. Δοκίμασε επίσης να κάνεις τηλεφωνικά την παραγγελία.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Εγκατασταση  απο πλαισιο, δεν υπηρχε αλλη θεση ( κολονες γαρ), θα εβαζα καναλι να το ομορφυνω ,αλλα χρειαζονταν τοσο τεραστια κλιση για αποστραγγιση ????,εχω δει αλλα που ειναι στην ευθεια και αφουβαλεις καναλι ιδο χρωμα με τοιχο δεν ειναι τοσο αντιαισθητικο. 😔

Πραγματικα απογοητευση, τι να κανω τωρα μονο να τους πω να ερθουν να κατεβασουν την εσωτερικη μοναδα να ευθυγραμμιστει καπως μπορω.

Γνωμες και help  ( κατα τα αλλα καλα δουλευει το αιρκον, αθορυβο τελειως και εξω κανει θορυβο μονο οταν συντονιζει  μαλλον επρεπε να εχω παρει αντικραδασμικα πριν το βαλοθν αλλα δε το σκεφτηκα ( ειναι τοιχο)

481e2ac2-9dae-4ff8-a989-f9e9aφφ1cf3913.JPG

ebf6f2dd-c0d7-40bd-9da1-c0207993d435.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψαχνω κλιματιστικο για υπνοδωματιο 10-12 μικρο, αρα λεμε για 9000 BTU και να ειναι ησυχο. Επειδη η εξωτερικη μοναδα δεν χωραει στο πολυ μικρο μπαλκονι, θα πρεπει να κρεμαστει στον ακαλυπτο αρα θελει οσο το δυνατον μικρες διαστασεις. Αρα

+9000 BTU

+ησυχο για υπνοδωματιο

+μικρες διαστασεις εξωτερικης μοναδας

+ Budget 400-500 ευρω φτανουν για κατι καλο ελπιζω

+ Περιοχη ψηλα Χολαργο, για ψυξη και θερμανση ενιοτε

Καποια προταση? 

Επεξ/σία από panos4tw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...