lewnidas7 Δημοσ. Τρίτη στις 09:55 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:55 μμ Καλησπέρα σε όλους θέλω τα φώτα σας για κλιματιστικό για airbnb να μην κάνει θόρυβο γιατί με τα LG που έχω καμία εξαετία τώρα μου κάνουν παράπονα οι πελάτες για θόρυβο και σκέφτομαι σοβαρα να τα αντικαταστήσω,κέντρο Αθήνα είναι που ενδιαφέρομαι για ενα 9αρι και ενα 12αρι ευχαριστώ εκ των προτέρων
cmaniac Δημοσ. Τρίτη στις 10:11 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:11 μμ 3 λεπτά πριν, lewnidas7 είπε Καλησπέρα σε όλους θέλω τα φώτα σας για κλιματιστικό για airbnb να μην κάνει θόρυβο γιατί με τα LG που έχω καμία εξαετία τώρα μου κάνουν παράπονα οι πελάτες για θόρυβο και σκέφτομαι σοβαρα να τα αντικαταστήσω,κέντρο Αθήνα είναι που ενδιαφέρομαι για ενα 9αρι και ενα 12αρι ευχαριστώ εκ των προτέρων Τα παλιά έχουν μπει με μελέτη; Το πρόβλημα είναι οι έξω μονάδες ή οι μέσα; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις το παρακάτω:
amotida Δημοσ. Τρίτη στις 10:11 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:11 μμ 1 hour ago, Witcher1st said: Μπορει να παει κατι απο την εξωτερικη μοναδα ή οχι; Απο καπου αλλου; Επισης ισως να εχουν φτιαξει φωλια μεσα στο σωληνα; Από την εξωτερική μονάδα; Όχι, δεν γίνεται. Αν η τρύπα στον τοίχο (από όπου περνάνε οι σωλήνες) είναι καλά σφραγισμένη, το μοναδικό σημείο που μπορεί να μπουν έντομα (και να έχει σχέση με το κλιματιστικό) είναι ο σωλήνας αποστράγγισης. Αν έχουν ήδη φτιάξει φωλιά μέσα στον σωλήνα, δύσκολο να το καταλάβεις τώρα, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει . Μήπως γίνεται κάποια προληπτική καθαριότητα με κάποιο προϊόν; Ο @Klausx ίσως ξέρει. Και όσον αφορά με τι "κροκόδειλους" μπορεί να βρεθεί κανείς αντιμέτωπος εκεί μέσα (αν δεν υπάρχει καμία προστασία)... ορίστε, ένα παράδειγμα στη φωτογραφία. 26 minutes ago, Klausx said: Και δεν περνάει τίποτα, ούτε μυρωδιές κτλ. Ναιιι... πολύ καλή και αυτή η λύση!
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 10:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:30 μμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Witcher1st είπε Ειδα σφηκα στο ιδιο ακριβως σημειο στην κουρτινα κατω απο το κλιματιστικο, με διαφορα μιας εβδομαδας. Οποτε μερικες αποριες : 1) Περα απο το σωληνα που σταζει το νερο, μπορει να μπει απο την εξωτερικη μοναδα; Δε βλεπω καποιο αλλο πιθανο σημειο. 2) Εαν και εφοσον μπαινει απο εξω και βγαινει απο το κλιματιστικο, απο που ακριβως βγαινει; Περιμετρικα αυτου ή απο μεσα, δλδ απο τις περσιδες που βγαινει ο αερας; Εμένα είχαν κάνει φωλιά σκούρκοι (αυτές οι τεράστιες σφήκες) μέσα στο κουτί που μπαίνουν αυτά τα ξύλινα ρολά της δεκαετίας του 60. Αν τώρα είχα βάλει κλιματιστικό σε αυτόν τον τοίχο και η τρύπα πίσω από την εσωτερική μονάδα δεν είχε κλείσει με κατάλληλο υλικό, οι σκούρκοι θα κάνανε πάρτι στο γραφείο μου. Έχω ακούσει επίσης να διασπείρεται από το κλιματιστικό καρκινογόνο μονωτικό υλικό που έχει μπει σε αυτό του κουτί από τρύπα κλιματιστικού που δεν είχε κλείσει καλά. 2 ώρες πριν, verlemakos είπε Το aseh09kmcg από τις 2 το μεσημέρι παίζει μεταξύ 260-320wh (ψύξη στους 26 βαθμούς, 3η σκάλα, 45τμ δαιδαλώδη) 9άρι για 45 τμ; Δεν θυμάμαι την περίπτωσή σου. Έχεις άριστα μονωμένο σπίτι; Εμένα το 18άρι Inventor Omnia Plus έκαψε από τις 8πμ μέχρι τώρα (22:30) 7 κιλοβατώρες (1,75 ευρώ) με μέγιστη εξωτερική 34 βαθμούς (μέση 31,7) και μέση εσωτερική 25,6. Ο χώρος είναι περίπου 60 τμ. Μέσο EER: 7,3. Not Bad. 2 ώρες πριν, liakjim είπε Θα πρέπει να είναι σχεδόν το ίδιο με το yukai που βλέπεις. Πάντως το Edge 10K έχει αρκετά μεγάλη διαφορά από το Seiya 9Κ, που μοιάζει τελικά πολύ με το Yukai. Το 9άρι Yukai έχει πιθανότατα 160 watt ελάχιστη κατανάλωση στην ψύξη, ενώ το Edge έχει 125. Νομίζω ότι αντίστοιχες διαφορές θα υπάρχουν και στα 24άρια. Παρεμπιπτόντως ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό του Edge είναι ότι επιτυγχάνει πολύ καλό EER σε σχετικά υψηλή αποδιδόμενη ισχύ. Πχ σήμερα είχε EER 7,4 με εξωτερική 36 βαθμούς, εσωτερική 26 και αποδιδόμενη ισχύ 2000watt περίπου. Εν συγκρίσει, το Miracle III 9k με αποδιδόμενη ισχύ αρκετά μικρότερη (1400watt) και εσωτερική 26,4 είχε EER 6,74. Το Edge κατανάλωσε μέσα σε 14 ώρες συνεχούς λειτουργίας μόλις 4,1 Kw/h (1,03 ευρώ) για να κρατήσει έναν χώρο 34 τμ στους 26 βαθμούς με μέση εξωτερική 34,7 βαθμούς. Ήταν στην αφύγρανση και με ανεμιστήρα στο high. Επεξ/σία Τρίτη στις 11:05 μμ από Pan_K 2
lewnidas7 Δημοσ. Τρίτη στις 11:05 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:05 μμ Ναι με μελέτη από μηχανολόγο για τα btu κανονικά η μονάδα μέσα μοιάζει να είναι το πρόβλημα και κάνει τον θόρυβο 54 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τα παλιά έχουν μπει με μελέτη; Το πρόβλημα είναι οι έξω μονάδες ή οι μέσα; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις το παρακάτω: Ναι με μελέτη από μηχανολόγο για τα btu κανονικά η μονάδα μέσα μοιάζει να είναι το πρόβλημα και κάνει τον θόρυβο
dimitris55555 Δημοσ. Τρίτη στις 11:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:15 μμ 10 ώρες πριν, liakjim είπε Για Ροδόπη θα πήγαινα σε 18αρι-22αρι και αυτό επειδή έχει λέβητα πετρελαίου αλλιώς θα έβαζα 24αρι. Για τον φίλο θα έλεγα το Mitsubishi heavy 63 αν και υποπτεύομαι ότι θέλει διόρθωση στα ανοίγματα , έχει βάλει 4+2. @dimitris55555είναι όντως τόσα; Εγώ έλεγα σίγουρα για μεγάλο μιας κι θα βοηθάει στη θέρμανση για να μην καίει το καλοριφέρ. Μου φαίνεται πλέον πιο λογικό το 22-24. Σκέψου σε βαρύ χειμώνα ίσως πιασουμε κι -6.@amotida Σε αυτό το μπάτζετ με ύπαρξη άτοκων δόσεων τι θα προτείνατε με την λογική να ζεστάνω/ψυξω και λίγο υπνοδωμάτια χωρίς να βάλω κι μέσα κλιματιστικά προς το παρόν; Ή δεν είναι σωστή η λογική μου;
verlemakos Δημοσ. Τρίτη στις 11:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:17 μμ 15 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εμένα είχαν κάνει φωλιά σκούρκοι (αυτές οι τεράστιες σφήκες) μέσα στο κουτί που μπαίνουν αυτά τα ξύλινα ρολά της δεκαετίας του 60. Αν τώρα είχα βάλει κλιματιστικό σε αυτόν τον τοίχο και η τρύπα πίσω από την εσωτερική μονάδα δεν είχε κλείσει με κατάλληλο υλικό, οι σκούρκοι θα κάνανε πάρτι στο γραφείο μου. Έχω ακούσει επίσης να διασπείρεται από το κλιματιστικό καρκινογόνο μονωτικό υλικό που έχει μπει σε αυτό του κουτί από τρύπα κλιματιστικού που δεν είχε κλείσει καλά. 9άρι για 45 τμ; Δεν θυμάμαι την περίπτωσή σου. Έχεις άριστα μονωμένο σπίτι; Εμένα το 18άρι Inventor Omnia Plus έκαψε από τις 8πμ μέχρι τώρα (22:30) 7 κιλοβατώρες (1,75 ευρώ) με μέγιστη εξωτερική 34 βαθμούς και μέση εσωτερική 25,6. Ο χώρος είναι περίπου 60 τμ. Μέσο EER: 7,3. Not Bad. Το φοιτητικό είναι σε οικοδομή του 1970, 3ος και από κάτω από ταράτσα. Πριν από 3 χρόνια τοποθετήθηκε πολύ καλής ποιότητας και εφαρμογής υγρομόνωση στην ταράτσα....η γνωστή κατάμαυρη. Άμεσα τοποθετήθηκε πάνω ακριβώς από το φοιτητοσπιτο ανεστραμμένη μόνωση XPS 300 πάχους 10εκ. και από πάνω 2 σταυρωτά χέρια Hyperdesmo λευκό ανακλαστικό. Απορώ τι τραβάνε οι υπόλοιποι ένοικοι του 3ου ορόφου το καλοκαίρι. Μάλλον μαθαίνουν πυρρίχιο... Οι υπόλοιποι εξωτερικοί τοίχοι έχουν κέλυφος 8εκ. αλλά και 5εκ. στο στενό μπαλκόνι. Μόνο ένα μικρό μέρος στο φωταγωγό είναι αμονωτο, αλλά δεν το βλέπει ούτε ήλιος ούτε βοριάς. Ο βόρειος τοίχος ήταν αδύνατο για κέλυφος, τοποθετήθηκε εσωτερικά γυψοσανίδα με 3-4εκ. γραφιτουχα πολυστερίνη. Υπάρχει και το Miracle3 9αρι στο δεύτερο δωμάτιο, δεν ανάβει φέτος αλλά θα το συγκρίνω με το aseh09 μετά το πέρας της εξεταστικής. Ο Ιάπωνας μέχρι στιγμής το παλεύει, δεν ξέρω τι θα κάνει σε θερμοκρασίες από 40 και πάνω...μην σώσουν και έρθουν, δεν αντέχεται το περσινό καλοκαίρι σε επανάληψη. 1
Specs Δημοσ. Τρίτη στις 11:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:17 μμ On 30/06/2025 at 23:01, Pan_K said: @SpecsΒάλε στα πινακάκια σου ελάχιστη για το ASEH09KMCG στην ψύξη 77 watt και για το Edge 125. Για το Yukai δεν ξέρω, αλλά το Seiya πέφτει μέχρι τα 169 στην αφύγρανση, οπότε και το Yukai λογικά τόσα θα πιάνει. Tα εβαλα, εκτος απο την αφυγρανση. Επειδη νομιζω ειναι δυσκολη η επαρκεια σε υψηλες εξωτερικες θερμοκρασιες, εκτος αν καποιος οπως εγω το δουλευει 24/7 οποτε ειναι ηδη κρυος ο χωρος κ με την αλλαγη στην αφυγρανση φτιαχνεις κ την σωστη ατμοσφαιρα. Με το να μπεις σε ενα χωρο κ να τον βρεις 30 μεσα κ να περιμενεις απο την αφυγρανση να τον δροσισει, μαλλον θα χορτασεις ζεστη για αρκετο διαστημα. Οτι θελει ο λαος, πειτε μου κ καταχωρω κ τις τιμες αφυγρανσης, ειναι η χρονια της φετος ειπαμε κ ηρθε για να μεινει.
marioboni Δημοσ. Τρίτη στις 11:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:24 μμ Πρέπει να ήταν η πιο ζεστή μέρα σήμερα από όσο έχω δει μαζί με την 28/06 βλέποντας τις δικές μου καταναλώσεις 12kw χοντρά χοντρά σε 24/7 με 3 yukai 10αρια και ένα 16αρι haori σε 100 τμ μονοκατοικία στη Σίνδο με μέγιστη νομίζω 39.1 σήμερα 3
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 11:25 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:25 μμ 4 λεπτά πριν, Specs είπε Tα εβαλα, εκτος απο την αφυγρανση. Επειδη νομιζω ειναι δυσκολη η επαρκεια σε υψηλες εξωτερικες θερμοκρασιες, εκτος αν καποιος οπως εγω το δουλευει 24/7 οποτε ειναι ηδη κρυος ο χωρος κ με την αλλαγη στην αφυγρανση φτιαχνεις κ την σωστη ατμοσφαιρα. Με το να μπεις σε ενα χωρο κ να τον βρεις 30 μεσα κ να περιμενεις απο την αφυγρανση να τον δροσισει, μαλλον θα χορτασεις ζεστη για αρκετο διαστημα. Οτι θελει ο λαος, πειτε μου κ καταχωρω κ τις τιμες αφυγρανσης, ειναι η χρονια της φετος ειπαμε κ ηρθε για να μεινει. Μπορείς να βάλεις αστεράκι στην τιμή και να σημειώσεις ότι είναι στην αφύγρανση. Άλλωστε το συγκεκριμένο κουτί αναφέρεται στην ελάχιστη που παρατήρησαν τα μέλη του φόρουμ και όχι την ιδανική ρύθμιση για ψύξη. Να υπενθυμίσω εδώ ότι με Home Assistant και Wifi module μπορεί κανείς να πειράξει την ταχύτητα ανεμιστήρα στα Toshiba και στην αφύγρανση. 1
liakinen Δημοσ. Τρίτη στις 11:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:27 μμ Από 13:30 μέχρι 22:00 με ζήτηση 26 και εξωτερική 35 (για αρκετές ώρες) μιας και ο ήλιος είναι από την πλευρά που ψύχει χώρο το κλιματιστικό. Ανεμιστήρας στο αυτόματο. 2
verlemakos Δημοσ. Τρίτη στις 11:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:35 μμ 8 λεπτά πριν, marioboni είπε Πρέπει να ήταν η πιο ζεστή μέρα σήμερα από όσο έχω δει μαζί με την 28/06 βλέποντας τις δικές μου καταναλώσεις 12kw χοντρά χοντρά σε 24/7 με 3 yukai 10αρια και ένα 16αρι haori σε 100 τμ μονοκατοικία στη Σίνδο με μέγιστη νομίζω 39.1 σήμερα Πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες για την ζέστη, σήμερα ήμουν Σίνδο έως τις 17:30.
marioboni Δημοσ. Τρίτη στις 11:38 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:38 μμ Μόλις τώρα, verlemakos είπε Πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες για την ζέστη, σήμερα ήμουν Σίνδο έως τις 17:30. Τα 2 δωμάτια κ τις εξωτερικές τους μετά τις 13.00 τα χτυπάει ο ήλιος μέχρι σχεδόν να δύσει Δυσκολη μέρα η σημερινή με τον αέρα να είναι καυτός 1
Specs Δημοσ. Τρίτη στις 11:41 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:41 μμ 14 minutes ago, Pan_K said: Μπορείς να βάλεις αστεράκι στην τιμή και να σημειώσεις ότι είναι στην αφύγρανση. Άλλωστε το συγκεκριμένο κουτί αναφέρεται στην ελάχιστη που παρατήρησαν τα μέλη του φόρουμ και όχι την ιδανική ρύθμιση για ψύξη. Να υπενθυμίσω εδώ ότι με Home Assistant και Wifi module μπορεί κανείς να πειράξει την ταχύτητα ανεμιστήρα στα Toshiba και στην αφύγρανση. Tι ΕΕR και κυριως τι btu παιρνουν τα διαφορα μηχανηματα στην αφυγρανση?
verlemakos Δημοσ. Τρίτη στις 11:46 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:46 μμ 19 λεπτά πριν, Specs είπε Tα εβαλα, εκτος απο την αφυγρανση. Επειδη νομιζω ειναι δυσκολη η επαρκεια σε υψηλες εξωτερικες θερμοκρασιες, εκτος αν καποιος οπως εγω το δουλευει 24/7 οποτε ειναι ηδη κρυος ο χωρος κ με την αλλαγη στην αφυγρανση φτιαχνεις κ την σωστη ατμοσφαιρα. Με το να μπεις σε ενα χωρο κ να τον βρεις 30 μεσα κ να περιμενεις απο την αφυγρανση να τον δροσισει, μαλλον θα χορτασεις ζεστη για αρκετο διαστημα. Οτι θελει ο λαος, πειτε μου κ καταχωρω κ τις τιμες αφυγρανσης, ειναι η χρονια της φετος ειπαμε κ ηρθε για να μεινει. Και εγώ μόλις 3η μέρα που ανακάλυψα την αφυγρανση, και η σύζυγος ενθουσιάστηκε. Με θερμοκρασία χώρου 27,5-28 η ατμόσφαιρα είναι άψογη και νιώθεις δροσιά. Την ξεκίνησα με εσωτερική 29 και δεν είχα κανένα πρόβλημα, πιθανόν λόγω απωλειών (θερμοπροσοψη). Κατανάλωση λίγο υψηλότερη, αλλά χαλάλι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα