Pan_K Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, Specs είπε Tι ΕΕR και κυριως τι btu παιρνουν τα διαφορα μηχανηματα στην αφυγρανση? Καλή ερώτηση. Tο ερώτημα αφορά τα κλιματιστικά που παίρνουν ρύθμιση θερμοκρασίας στην αφύγρανση ή και εκείνα που κάνουν μία ατέρμονη ψύξη με τον ανεμιστήρα στο quiet; Θες να σου στείλω κάποιες δειγματοληπτικές μετρήσεις σε σταθμισμένες συνθήκες από κάποια μοντέλα; Πχ εξωτερική 35 βαθμοί, εσωτερική 25 βαθμοί και ταχύτητα ανεμιστήρα στο auto (=quiet); 1
eclipse24 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστούμε πολύ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες. Ψάχνω για κλιματιστικό για το σπίτι και είμαι σε σοβαρό δίλημμα. Παρακάτω κάποια details: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό: 550~ ευρώ Προορίζεται 90%+ για ψύξη, έως και καθόλου για θέρμανση 9000BTU (για υπνοδωμάτιο 16τμ) Αθόρυβο Timer Ιδανικά με wifi (όχι must) Τοποθεσία: Αθήνα - κέντρο Μέτρια μόνωση (παλιά κουφώματα αλουμινίου) - Ανατολικό σπίτι, ζεσταίνεται αρκετά. Είμαι μεταξύ των παρακάτω: Toyotomi UMI (Έχει καλό deal ένα μαγαζί μαζί με εγκατάσταση) Toshiba Yukai Mitsubishi Heavy Industries DXK-W Mitsubishi Electric MSZ-HR Daikin Sensira FTXC-D Daikin Siesta ATCX-C Fujitsu Series KN/KL/KM Παρατηρώ ότι τα Toyotomi έχουν με διαφορά καλύτερα seer/scop και έχουν περισσότερες παροχές συνήθως (ιονιστή, wifi, κλπ) για το ίδιο κόστος, από την άλλη όμως το evidence λέει ότι Mitsubishi/Toshiba/Daikin είναι πιο αξιόπιστες κατασκευές σε βάθος χρόνου. Please help! Εννοείται let me know αν προτείνετε τελείως διαφορετικές επιλογές πέραν των παραπάνω (π.χ. Midea, TCL, etc.). Επεξ/σία 2 Ιουλίου από eclipse24
liakjim Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 44 λεπτά πριν, dimitris55555 είπε Εγώ έλεγα σίγουρα για μεγάλο μιας κι θα βοηθάει στη θέρμανση για να μην καίει το καλοριφέρ. Μου φαίνεται πλέον πιο λογικό το 22-24. Σκέψου σε βαρύ χειμώνα ίσως πιασουμε κι -6.@amotida Σε αυτό το μπάτζετ με ύπαρξη άτοκων δόσεων τι θα προτείνατε με την λογική να ζεστάνω/ψυξω και λίγο υπνοδωμάτια χωρίς να βάλω κι μέσα κλιματιστικά προς το παρόν; Ή δεν είναι σωστή η λογική μου; Μπορείς να μας φτιάξεις μια πρόχειρη κάτοψη του σπιτιού;
amotida Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 49 minutes ago, dimitris55555 said: Σκέψου σε βαρύ χειμώνα ίσως πιασουμε κι -6.@amotida Φίλε μου, τι να σκεφτώ άλλο... εγώ έχω πετύχει και -18°C 😁 Είπα ό,τι είχα να πω, εξήγησα τους λόγους που με έκαναν να το δω έτσι, και παραδέχομαι ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να κάνω λάθος. Θα ήταν το τελευταίο που θα ήθελα να κάνει κάποιος λάθος επειδή ακολούθησε ίσως μια δική μου κακή συμβουλή. 1
george0310 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Σημερα ηρθε το FUJITSU KMCG 9 θα μπει στο διπλανο δωματιο 12-13τμ και βεβαια θα μπει για λιγο το tapo ωστε να δω τι διαφορες εχει με το YUKAI 10 που βρισκεται σε 9-10τμ (τα χωριζει η μεσοτοιχία) επέλεξα το KMCG σε σχεση με το ακριβοτερο KETF λογω καλυτερης αποδοσης απο site κατασκευαστη 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 55 λεπτά πριν, eclipse24 είπε Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστούμε πολύ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες. Ψάχνω για κλιματιστικό για το σπίτι και είμαι σε σοβαρό δίλημμα. Παρακάτω κάποια details: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό: 550~ ευρώ Προορίζεται 90%+ για ψύξη, έως και καθόλου για θέρμανση 9000BTU (για υπνοδωμάτιο 16τμ) Αθόρυβο Timer Ιδανικά με wifi (όχι must) Τοποθεσία: Αθήνα - κέντρο Μέτρια μόνωση (παλιά κουφώματα αλουμινίου) - Ανατολικό σπίτι, ζεσταίνεται αρκετά. Είμαι μεταξύ των παρακάτω: Toyotomi UMI (Έχει καλό deal ένα μαγαζί μαζί με εγκατάσταση) Toshiba Yukai Mitsubishi Heavy Industries DXK-W Mitsubishi Electric MSZ-HR Daikin Sensira FTXC-D Daikin Siesta ATCX-C Fujitsu Series KN/KL/KM Παρατηρώ ότι τα Toyotomi έχουν με διαφορά καλύτερα seer/scop και έχουν περισσότερες παροχές συνήθως (ιονιστή, wifi, κλπ) για το ίδιο κόστος, από την άλλη όμως το evidence λέει ότι Mitsubishi/Toshiba/Daikin είναι πιο αξιόπιστες κατασκευές σε βάθος χρόνου. Please help! Εννοείται let me know αν προτείνετε τελείως διαφορετικές επιλογές πέραν των παραπάνω (π.χ. Midea, TCL, etc.). Όλα καλά είναι που προτείνεις. Προσωπικά τα σιχαίνομαι τα Toyotomi (φασόν) μετά από αυτά που τράβηξα με το δικό μου. Daikin αν σε ενδιαφέρει να πας στα 10 χρόνια εγγύηση με +99€. Fujitsu αν θες 7 χρόνια. Αφού δεν θα βάλεις θέρμανση, δες και τα TCL.
mandragoraSCR Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Τις καλημερες μου. Εχω ενα 24αρι gosai στο σαλονι-καθηστικο-κουζινα οπως καποιοι ξερετε. Τελικα λειτουγει απροβληατιστα μετα απο μετρησεις που εκανα με 3 θερμομετρα. Ενα εξω ενα μεσα στο σαλονι και ενα πανω στις περσιδες. (Αλλα δεν φτανει να ψυξει και το γραφειο ) Ο χώρος ειναι περίπου 35-40 τμ. Υπαρχουν ακομα 2 δωμάτια στο σπιτι. Το ενα ειναι υπνοδοματιο που εχω ενα daikin 12αρι και ενα μικρο γραφειο 2 Χ 3 με 2 υπολογιστές το οποιο βραζει το καλοκαιρι οπως καταλαβαινετε. ειδικα αν παιζουν και οι δυο. Οι υπολογιστες δεν νιωθουν γιατι εχουν custom w/c, αλλα εμεις λιώνουμε. Η θερμοκρασια του χωρου δεν πεφτει κατω απο 28 - 28.5 Μια λυση που εφαρμοζα μεχρι τωρα ηταν να βαλω το ac του σαλονιού στο 23 με τερμα ανεμιστήρα και εβαζα και εναν ανεμιστήρα στην εισοδο του γραφειου και ηταν κομπλε (αλλα δεν ειναι λυση αυτη γιατι μετα δεν μπορουμε να κουνηθουμε). ηθελα να αποφύγω να βαλω σε ενα τοσο μικρο δωμάτιο ac αλλα μαλλον δεν τη γλυτώνω. τι θα προτείνατε για ενα τοσο μικρο δωμάτιο? κατι πολυ πολυ οικονομικό και θα ειναι αποκλειστικά μονο για ψυξη *από πλαίσιο εχω 100ε δωροεπιταγη απο ανακύκλωση που εκανα ενος παλιου ac Επεξ/σία 2 Ιουλίου από mandragoraSCR
Pan_K Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε Μια λυση που εφαρμοζα μεχρι τωρα ηταν να βαλω το ac του σαλονιού στο 23 με τερμα ανεμιστήρα και εβαζα και εναν ανεμιστήρα στην εισοδο του γραφειου και ηταν κομπλε (αλλα δεν ειναι λυση αυτη γιατι μετα δεν μπορουμε να κουνηθουμε). ηθελα να αποφύγω να βαλω σε ενα τοσο μικρο δωμάτιο ac αλλα μαλλον δεν τη γλυτώνω. τι θα προτείνατε για ενα τοσο μικρο δωμάτιο? κατι πολυ πολυ οικονομικό και θα ειναι αποκλειστικά μονο για ψυξη Καλημέρα. Θα πρότεινα κατ' αρχήν να δοκιμάσεις αν με τον ανεμιστήρα μέσα στο γραφείο νιώθεις ανεκτά, ώστε να σκεφτείς μετά να εγκαταστήσεις έναν ανεμιστήρα οροφής. Αλλιώς, Wellio TAC 09-CHSD/IFI στα 259 ευρώ.
mandragoraSCR Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, Pan_K είπε Καλημέρα. Θα πρότεινα κατ' αρχήν να δοκιμάσεις αν με τον ανεμιστήρα μέσα στο γραφείο νιώθεις ανεκτά, ώστε να σκεφτείς μετά να εγκαταστήσεις έναν ανεμιστήρα οροφής. Αλλιώς, Wellio TAC 09-CHSD/IFI στα 259 ευρώ. Ευχαριστω για την συμβουλη. θα το δοκιμασω! Επισης εκεφτομουν για μια τετοια λυση (αν οχι το συγκεκριμενο αλλα κατι παρομοιο). το οποιο θα μπει στην εισοδο του γραφειου και δεν θα ενοχλει πολυ στο μπες βγες
marinen Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 17 ώρες πριν, liakjim είπε Atxc25e, aseh09kmcg, Yukai+ Tcl miracle III Ευχαριστώ θερμά για την πρόταση!
Pan_K Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε Ευχαριστω για την συμβουλη. θα το δοκιμασω! Επισης εκεφτομουν για μια τετοια λυση (αν οχι το συγκεκριμενο αλλα κατι παρομοιο). το οποιο θα μπει στην εισοδο του γραφειου και δεν θα ενοχλει πολυ στο μπες βγες Αν πιστεύεις ότι κάνεις την δουλειά σου και με έναν ανεμιστήρα μέσα ή έξω από το γραφείο γιατί όχι; Αλλά αν είναι να πάρεις κάτι τόσο ακριβό, πάρε καλύτερα κλιματιστικό.
mandragoraSCR Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Αν πιστεύεις ότι κάνεις την δουλειά σου και με έναν ανεμιστήρα μέσα ή έξω από το γραφείο γιατί όχι; Αλλά αν είναι να πάρεις κάτι τόσο ακριβό, πάρε καλύτερα κλιματιστικό. αυτο ακριβως σκεφτομουν και εγω αλλα αν παρω το συγκεκριμενο απο το πλαισιο μου βγαινει -100ε πιστευεις αξιζουν τα φθηνα κληματιστικα του πλαισιου (λογικα ενα 9αρακι θα ειναι υπερ αρκετο)? για να εκμεταλευτω τα 100ε
marinen Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 27 λεπτά πριν, Pan_K είπε Καλημέρα. Θα πρότεινα κατ' αρχήν να δοκιμάσεις αν με τον ανεμιστήρα μέσα στο γραφείο νιώθεις ανεκτά, ώστε να σκεφτείς μετά να εγκαταστήσεις έναν ανεμιστήρα οροφής. Αλλιώς, Wellio TAC 09-CHSD/IFI στα 259 ευρώ. Καλημέρα. Αν καταλαβαίνω σωστά, είσαι κάτοχος του Wellio 9000. Το προτείνεις όσον αφορά την βασική μου απαίτηση για ήσυχη, πρωτίστως εξωτερική και ιδανικά και εσωτερική μονάδα; Ή να περιμένω ίσως μια προσφορά για το micacle III που μου πρότεινε ο φίλος liakjim, μιας και ανεβαίνει το κόστος συγκριτικά με το wellio;
Pan_K Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε αυτο ακριβως σκεφτομουν και εγω αλλα αν παρω το συγκεκριμενο απο το πλαισιο μου βγαινει -100ε πιστευεις αξιζουν τα φθηνα κληματιστικα του πλαισιου (λογικα ενα 9αρακι θα ειναι υπερ αρκετο)? για να εκμεταλευτω τα 100ε Αν σε ενδιαφέρει το Nuvelle κάνε τον κόπο και δες το feedback που έχουν δώσει στο παρελθόν κάποια μέλη εδώ: https://www.insomnia.gr/search/?&q=nuvelle&type=forums_topic&quick=1&item=746470&search_and_or=or&sortby=relevancy 18 λεπτά πριν, marinen είπε Καλημέρα. Αν καταλαβαίνω σωστά, είσαι κάτοχος του Wellio 9000. Το προτείνεις όσον αφορά την βασική μου απαίτηση για ήσυχη, πρωτίστως εξωτερική και ιδανικά και εσωτερική μονάδα; Ή να περιμένω ίσως μια προσφορά για το micacle III που μου πρότεινε ο φίλος liakjim, μιας και ανεβαίνει το κόστος συγκριτικά με το wellio; Το Wellio έχει πολύ ήσυχη εξωτερική μονάδα. Το τσέκαρα και πρόσφατα σε περιοχή με χωράφια γύρω τριγύρω και λίγη φασαρία. Είναι φασόν TCL και έχουν πολύ καλή συμπεριφορά σε μικρούς χώρους. Το Miracle είναι καλύτερο πάντως. Ένα πλεονέκτημα του wellio είναι ότι έχει και πιο μικρή εξωτερική μόνάδα από το TCL, οπότε μπορεί να χωράει πιο εύκολα στον ακάλυπτο/φωταγωγό και να μην πνίγεται εκεί μέσα. Αλλά τις πιο αθόρυβες εξωτερικές μονάδες τις έχουν τα Toshiba (πχ Yukai) και τα καινούρια Fujitsu, όπως το ASEH09KMCG. Και επιπλέον, έχουν και επιλογή για να κάνεις την εξωτερική μονάδα ακόμα πιο αθόρυβη. Έχεις πολλές επιλογές πάντως. Επεξ/σία 2 Ιουλίου από Pan_K 1
marinen Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες την εμπειρία σου. Έχω την εμπειρία του Toshiba edge 18 αλλά και του Yukai 16 και πραγματικά η εξωτερική μονάδα δεν ακούγεται καθόλου. Αλλά μιας και θέλω κλιματιστικό για μια μικρή εξοχική γκαρσονιέρα η οποία χρησιμοποιείται max 20 ημέρες τον χρόνο, θέλω να πάω σε όσο το δυνατόν πιο οικονομική λύση. Μακάρι να άντεχα οικονομικά το toshiba, δεν θα το συζήταγα καν... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα