Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας λόγος για τον οποίον εκτιμώ πολύ το Toshiba Edge έναντι άλλων είναι ότι παραμένει άκρως αποδοτικό όταν δουλεύει σκληρά και δεν περιμένει τις ιδανικές συνθήκες για να δείξει πόσο οικονομικό είναι. Εδώ μια σύγκριση με το Fujitsu ASEH09KMCG. Το Edge παράγει σχεδόν τριπλάσιο έργο διατηρώντας καλύτερο EER από το Fujitsu.

Spoiler

image.png.fa41c07d4eb4df4c442eb18f77bb6fd0.png

Spoiler

image.png.4df7632f3b615d583ccdd813b6a94a38.png

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Στο δικό μου Midea Gaia 9αρι με ρύθμιση να σταματάει ο ανεμιστήρας όταν πιάσει θερμοκρασία λειτουργεί μόνο σε ψύξη και χωρίς πρόσθετες λειτουργίες. Ακόμα και στο αθόρυβο να το βάλω πάλι δε λειτουργεί, ούτε βέβαια στην αφυγρανση.

Πρόσθετες λειτουργίες εννοείς eco κλπ; Ανεμιστήρα auto;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, george0310 είπε

Σημερα ηρθε το FUJITSU KMCG 9  θα μπει στο διπλανο δωματιο 12-13τμ

Καλορίζικο. Και μην ξεχνάς να το δουλεύεις κυρίως στην αφύγρανση.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ένας λόγος για τον οποίον εκτιμώ πολύ το Toshiba Edge έναντι άλλων είναι ότι παραμένει άκρως αποδοτικό όταν δουλεύει σκληρά και δεν περιμένει τις ιδανικές συνθήκες για να δείξει πόσο οικονομικό είναι. Εδώ μια σύγκριση με το Fujitsu ASEH09KMCG. Το Edge παράγει σχεδόν τριπλάσιο έργο διατηρώντας καλύτερο EER από το Fujitsu.

Απόκρυψη περιεχομένων

Απόκρυψη περιεχομένων

Το Εdge 18 είναι η μοναδική πηγή ψύξης και θέρμανσης στο σπίτι μου 65 τμ στο κέντρο της Αθήνας με συμπαθητική μόνωση, από το 2020. 5 χρόνια δουλεύει τουλάχιστον για 4-5 μήνες 24/7 τον χειμώνα και κάτι λιγότερο το καλοκαίρι όπου παίζει και να το κλείσω κατά διαστήματα. Πολύ ευχαριστημένος και από θόρυβο αλλά και από κατανάλωση, δεν το συζητάω. Ο μόνος λόγος που θα σκεφτόμουν αντλία θερμότητας, μόνο στην περίπτωση που επιλεγώ από το πρόγραμμα επιδότησης που περιμένω τα αποτελέσματα, είναι για την πιο ποιοτική και απόλυτα αθόρυβη ζέστη των καλοριφέρ. Σε κάθε περίπτωση δεν πάω σε fan coils και συνεχίζω ψύξη με toshibara!!

• Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

51 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Καλορίζικο. Και μην ξεχνάς να το δουλεύεις κυρίως στην αφύγρανση.

ευχαριστω !  θα μπορουσα να το κανω αυτο και για το YUKAI  10  στο διπλανο ? απο θεμα καταναλωσης ποια η διαφορα ? 

και κατι ασχετο  πως μπορει το kmcg  να εχει καλυτερες προδιαγραφες απο το ακριβοτερο KETF  9ρι ?? (ο κατασκευαστης  ) 

• Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, george0310 είπε

ευχαριστω !  θα μπορουσα να το κανω αυτο και για το YUKAI  10  στο διπλανο ? απο θεμα καταναλωσης ποια η διαφορα ? 

και κατι ασχετο  πως μπορει το kmcg  να εχει καλυτερες προδιαγραφες απο το ακριβοτερο KETF  9ρι ?? (ο κατασκευαστης  ) 

Στις 25/6/2025 στις 10:55 ΠΜ, amotida είπε

Το KE Series είναι για όσους θέλουν να δροσίζονται με στυλ… Όχι για όσους ιδρώνουν με τα specs! 😁

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, george0310 είπε

Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και το yukai (αν και σε μικρότερο βαθμό). Πάντως στην αφυγρανση που το άφησα μέχρι το πρωί (22 βαθμούς, υποχρεωτικά auto λόγω μη ύπαρξης WiFi module) είχε μέσο όρο κατανάλωσης 260wh. Δεν ξέρω αν μπορεί να πέσει παρακάτω, η βραδιά ήταν πραγματικά ζεστή. Το πρωί είδα 26,5-27 βαθμούς και 32% (!!!) υγρασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, george0310 είπε

θα μπορουσα να το κανω αυτο και για το YUKAI  10  στο διπλανο ? απο θεμα καταναλωσης ποια η διαφορα ? 

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω με ακρίβεια για το Yukai. Θα σου πω για το Seiya που έχω και είναι το προηγούμενο μοντέλο. Σε 7 ώρες λειτουργίας χτες βράδυ στην αφύγρανση το Fujitsu ASEH09KMCG έκαψε 0,9kw/h σε 14τμ και το Seiya έκαψε 1,16 kw/h σε 18τμ. Μέση εξωτερική 28 βαθμοί.

Spoiler

image.png.41e4777146d7923830304ef356a8c70f.png

Spoiler

image.png.6f43772d60484d2a77491f355c35aa71.png

Το Yukai ίσως να είναι καλύτερο από το Seiya από πλευράς απόδοσης. Τα αποτελέσματα πάντως ήταν εντελώς συγκρίσιμα, αν και ακόμα δεν έχω καταφέρει να μετρήσω EER στο Seiya. Κατά τ' άλλα νομίζω ότι τα Toshiba είναι πιο αποδοτικά στην αυξημένη παροχή αέρα, ενώ το ASEH09KMCG είναι πιο αποδοτικό στις δύο χαμηλότερες σκάλες.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Pan_K είπε

Αν σε ενδιαφέρει το Nuvelle κάνε τον κόπο και δες το feedback που έχουν δώσει στο παρελθόν κάποια μέλη  εδώ: https://www.insomnia.gr/search/?&q=nuvelle&type=forums_topic&quick=1&item=746470&search_and_or=or&sortby=relevancy

Το Wellio έχει πολύ ήσυχη εξωτερική μονάδα. Το τσέκαρα και πρόσφατα σε περιοχή με χωράφια γύρω τριγύρω και λίγη φασαρία. Είναι φασόν TCL και έχουν πολύ καλή συμπεριφορά σε μικρούς χώρους. Το Miracle είναι καλύτερο πάντως. Ένα  πλεονέκτημα του wellio είναι ότι έχει και πιο μικρή εξωτερική μόνάδα από το TCL, οπότε μπορεί να χωράει πιο εύκολα στον ακάλυπτο/φωταγωγό και να μην πνίγεται εκεί μέσα. Αλλά τις πιο αθόρυβες εξωτερικές μονάδες τις έχουν τα Toshiba (πχ Yukai) και τα καινούρια Fujitsu, όπως το ASEH09KMCG. Και επιπλέον, έχουν και επιλογή για να κάνεις την εξωτερική μονάδα ακόμα πιο αθόρυβη. Έχεις πολλές επιλογές πάντως.

Το Wellio είναι ήσυχο και εσωτερικά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/6/2025 στις 1:28 ΜΜ, MARIOSNURSE είπε

Βγάλε μας το ταμπελάκι μια φωτογραφία από την εξωτερική μονάδα να δούμε τι καίει.

Ναι θα είχε νόημα, αλλά πόσες ώρες και μήνες το χρησιμοποιείς;

Το ταμπελάκι έχει ξεβάψει (15 χρόνια στην ταράτσα 😆) και δεν φαίνεται τίποτα στην φωτογραφία. Τα χαρακτηριστικά αναγράφονται στο pdf όμως.

Στις 28/6/2025 στις 1:42 ΜΜ, liakjim είπε

Εξαρτάται. -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Πόσες απώλειες έχει ο χώρος ; Τρέξε την εφαρμογή σύμφωνα με τις οδηγίες με κόκκινη γραφή που θα βρεις στο Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : ~1200€
  2. Αντικατάσταση παλιού. Επαρκές και αποδοτικό αλλά η χαμηλότερη κατανάλωση που γράφει είναι τα ~ 1000W/ώρα.
  3. Επιθυμητή αγορά με ευκολίες πληρωμής.
  4. Χρήση για ψύξη και για θέρμανση
  5. Αποκλειστική πηγή ψύξης και σε μεγάλο βαθμό θέρμανσης
  6. Υπάρχει κεντρική θέρμανση που λειτουργεί 3 ώρες την ημέρα μόνο
  7. Ενιαίος χώρος σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία (45 τ.μ.)
  8. Αργυρούπολη Αττικής
  9. Wifi, Ιονιστής επιθυμητός αλλά όχι απαραίτητος
  10. Η ταράτσα έχει μωσαϊκό και μας έχει πει μηχανικός πως έχει κάποιο υλικό ενδιάμεσα που έβαζαν τότε για θερμομόνωση ( δεν είναι σκέτη πλάκα). Ωστόσο εγώ ψήνομαι το καλοκαίρι. Η τοιχοποιοία έχει 2πλο τούβλο και ενδιάμεσα κάποιο υλικό που έβαζαν τότε. Δεν υπάρχει μόνωση σε δοκάρια κλπ. Τα κουφώματα είναι αλουμινίου (όχι θερμοδιακοπτόμενα) με διπλά ενεργειακά τζάμια.
  11. Επιθυμητή θερμοκρασία: 21 το χειμώνα και 27 το καλοκαίρι

Είναι στο πλάνο να γίνει εσωτερική θερμομόνωση (γυψοσανίδα και πετροβάμβακας) στο ταβάνι, διότι δεν με αφήνουν να κάνω το οτιδήποτε στην ταράτσα.

Αποτελέσματα του εργαλείου θερμικών απωλειών:

Αναφορά σε κείμενο

image.png.04aabbf5c4919df340ee9ef87186e6dd.pngimage.png.fc0a2207c426a00bf6abb4f39f10702c.png

Επεξ/σία από vdanasto
Δημοσ.
39 minutes ago, Pan_K said:

χτες βράδυ στην αφύγρανση το Fujitsu ASEH09KMCG

Για στάσου λίγο να δω αν το καταλαβαίνω σωστά... Το Fujitsu KM09 σε λειτουργία DRY δουλεύει σταθερά γύρω στα 120W και παρ' όλα αυτά καταφέρνει να κάνει και υγροποίηση στον εναλλάκτη; Πολύ καλά !

Σε τι θερμοκρασία το είχες ρυθμίσει στη DRY λειτουργία;

Δημοσ.
15 hours ago, amotida said:

Από την εξωτερική μονάδα;  Όχι, δεν γίνεται. Αν η τρύπα στον τοίχο (από όπου περνάνε οι σωλήνες) είναι καλά σφραγισμένη, το μοναδικό σημείο που μπορεί να μπουν έντομα (και να έχει σχέση με το κλιματιστικό) είναι ο σωλήνας αποστράγγισης.
Αν έχουν ήδη φτιάξει φωλιά μέσα στον σωλήνα, δύσκολο να το καταλάβεις τώρα, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει . Μήπως γίνεται κάποια προληπτική καθαριότητα με κάποιο προϊόν; Ο @Klausx ίσως ξέρει.
Και όσον αφορά με τι "κροκόδειλους" μπορεί να βρεθεί κανείς αντιμέτωπος εκεί μέσα (αν δεν υπάρχει καμία προστασία)... ορίστε, ένα παράδειγμα στη φωτογραφία.

Screenshot_2.jpg

Ναιιι... πολύ καλή και αυτή η λύση!

Τι μπηκε μεσα; Δεν καταλαβαινω.

15 hours ago, Klausx said:

Και δεν περνάει τίποτα, ούτε μυρωδιές κτλ.

Screenshot_214.png.89ca7c45844ece1ef1e41b86b73b9225.png

Αυτο τι ακριβως ειναι;

15 hours ago, Pan_K said:

Εμένα είχαν κάνει φωλιά σκούρκοι (αυτές οι τεράστιες σφήκες) μέσα στο κουτί που μπαίνουν αυτά τα ξύλινα ρολά της δεκαετίας του 60. Αν τώρα είχα βάλει κλιματιστικό σε αυτόν τον τοίχο και η τρύπα πίσω από την εσωτερική μονάδα δεν είχε κλείσει με κατάλληλο υλικό, οι σκούρκοι θα κάνανε πάρτι στο γραφείο μου. Έχω ακούσει επίσης να διασπείρεται από το κλιματιστικό καρκινογόνο μονωτικό υλικό που έχει μπει σε αυτό του κουτί από τρύπα κλιματιστικού που δεν είχε κλείσει καλά.

Τετοια νομιζω ηταν και σε εμενα.

Δημοσ.
10 minutes ago, Witcher1st said:

Τι μπηκε μεσα; Δεν καταλαβαινω.

Ξεραμένα χόρτα, ποιος ξέρει από πού... Αυτός που μου έστειλε τις φωτογραφίες είπε ότι είχε βουλώσει ο σωλήνας συμπυκνωμάτων, τον καθάρισε με κάποιο καλώδιο, και όταν το τράβηξε, έβγαλε κάτι ξερόχορτα... και μαζί και μια σφήκα! Κανονικό οικοσύστημα μέσα στο σωλήνα δηλαδή.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, amotida είπε

Για στάσου λίγο να δω αν το καταλαβαίνω σωστά... Το Fujitsu KM09 σε λειτουργία DRY δουλεύει σταθερά γύρω στα 120W και παρ' όλα αυτά καταφέρνει να κάνει και υγροποίηση στον εναλλάκτη; Πολύ καλά !

Σε τι θερμοκρασία το είχες ρυθμίσει στη DRY λειτουργία;

Το είχα σε ζητούμενη 23,5 για να έχω στο κρεβάτι του παιδιού 25,5 βαθμούς. Στην αφύγρανση έχω παρατηρήσει ότι πρέπει να το ρυθμίζεις πιο χαμηλά απ' ό,τι θα το ρύθμιζες στην ψύξη για να έχει την ίδια θερμοκρασία το δωμάτιο. Αυτό που κάνει στην αφύγρανση είναι να αυξάνει τον λόγο latent/sensible capacity, δίνοντας προτεραιότητα στο να κάνει αφύγρανση (latent capacity) και όχι να μειώνει την θερμοκρασία (sensible capacity). Οπότε όλα τα 120 watt τα δίνει σχεδόν για αφύγρανση. Αλλά δεν ξέρω πώς το κάνει. Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις αλλαγές που έχω κάνει στα κλιματιστικά μου τον τελευταίο χρόνο. Το ένα καλύτερο από το άλλο.

36 λεπτά πριν, fotismantzoros είπε

Το Wellio είναι ήσυχο και εσωτερικά; 

Είναι ήσυχο, ναι. Στο quiet έχει πολύ χαμηλή παροχή αέρα και αν κάποιος δεν θέλει να ακούει σχεδόν τίποτε το βάζει εκεί και ..η απόδοση πάει περίπατο (εκτός και αν το δωμάτιο είναι πάρα πολύ μικρό). Αλλά, αν μη τι άλλο, δεν θα ακούει σχεδόν τίποτε. Το Miracle, είναι ακόμα πιο αθόρυβο εσωτερικά, πιθανότατα γιατί έχει μεγαλύτερες διαστάσεις ο ανεμιστήρας. Και γι' αυτόν κυρίως τον λόγο είναι και πιο αποδοτικό.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το είχα σε ζητούμενη 23,5 για να έχω στο κρεβάτι του παιδιού 25,5 βαθμούς. Στην αφύγρανση έχω παρατηρήσει ότι πρέπει να το ρυθμίζεις πιο χαμηλά απ' ό,τι θα το ρύθμιζες στην ψύξη για να έχει την ίδια θερμοκρασία το δωμάτιο. Αυτό που κάνει στην αφύγρανση είναι να αυξάνει τον λόγο latent/sensible capacity, δίνοντας προτεραιότητα στο να κάνει αφύγρανση (latent capacity) και όχι να μειώνει την θερμοκρασία (sensible capacity). Οπότε όλα τα 120 watt τα δίνει σχεδόν για αφύγρανση. Αλλά δεν ξέρω πώς το κάνει. Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο.

Πολύ ενδιαφέρον, θα το δοκιμάσω ξεκινώντας από 24-25 βαθμούς και μειώνοντας σταδιακά. Δεν ξέρω όμως ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στα πλαϊνά δωμάτια και πόσο θα καθυστερήσει χρονικά σε περίπτωση που μπορέσει να τα φέρει βόλτα. Ακόμη και με 27,5-28 βαθμούς το yukai προσφέρει άνεση, ας δούμε πως θα τα πάει το Fujitsu.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...