Pan_K Δημοσ. Τετάρτη στις 09:54 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:54 μμ 5 λεπτά πριν, marioboni είπε Σε αφύγρανση σε τις θερμοκρασία να το αφήσω;πάλι 27;πιο κάτω;Μόνο για την νύχτα 27 ή 26 θα πρότεινα.
marioboni Δημοσ. Τετάρτη στις 09:55 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:55 μμ Μόλις τώρα, Pan_K είπε 27 ή 26 θα πρότεινα. 27 δοκίμασα προχθές και η αίσθηση νομίζω ήταν ολόιδια με ψύξη και quiet
mandragoraSCR Δημοσ. Τετάρτη στις 09:56 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:56 μμ 5 ώρες πριν, Specs είπε Το προηγουμενο εχω , χωρις το Plus. Θα δουλευει σε μονιμη κατοικια η εξοχικο? 24/7 η διακοπτομενα? σε ψυξη η κ σε θερμανση? σε μονιμη κατοικια διακοπτομενα μονο ψυξη
verlemakos Δημοσ. Τετάρτη στις 09:59 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:59 μμ 10 λεπτά πριν, marioboni είπε Συνήθως δουλεύω τα Toshiba στα παιδικά στους 27 quiet όταν κοιμούνται και την ημέρα στο auto ανεμιστήρα Σε αφύγρανση σε τις θερμοκρασία να το αφήσω;πάλι 27;πιο κάτω;Μόνο για την νύχτα Στην αφυγρανση το yukai 13 έχει ως default ρύθμιση 22 βαθμούς και ανεμιστήρα στο auto (quiet). Μόλις τώρα, verlemakos είπε Στην αφυγρανση το yukai 13 έχει ως default ρύθμιση 22 βαθμούς και ανεμιστήρα στο auto (quiet). Μάλλον θέλει αρκετά χαμηλότερα την θερμοκρασία για να κάνει αφυγρανση. 7 λεπτά πριν, marioboni είπε 27 δοκίμασα προχθές και η αίσθηση νομίζω ήταν ολόιδια με ψύξη και quiet Δηλαδή εγώ που το βάζω 20-22 είναι πολύ χαμηλή? Έχει επίπτωση στην κατανάλωση?
Pan_K Δημοσ. Τετάρτη στις 10:05 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:05 μμ (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, marioboni είπε 27 δοκίμασα προχθές και η αίσθηση νομίζω ήταν ολόιδια με ψύξη και quiet Στο Seiya είχα δοκιμάσει ψύξη και quiet το βράδυ με ζήτηση 26 βαθμούς και δεν γινόταν αφύγρανση. Το κλιματιστικό πήγαινε on/off. Στην ίδια ζητούμενη και στην αφύγρανση η κατανάλωση αυξανόταν, η μονάδα δεν σταματούσε καθόλου και η υγρασία έπεφτε δημιουργώντας μία απίστευτη ατμόσφαιρα, την οποία μετέφερε και στα διπλανά δωμάτια. Αν θες δοκίμασε 26 και πες μας τι παρατήρησες. Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:06 μμ από Pan_K 1
Specs Δημοσ. Τετάρτη στις 10:05 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:05 μμ 1 minute ago, mandragoraSCR said: σε μονιμη κατοικια διακοπτομενα μονο ψυξη Aν εισαι σε περιοχη με υψηλες θερμοκρασιες οπως εγω Καρδιτσα, το πιο χαμηλα στην λιστα Daikin κ το φτηνοτερο της, το Sensira, θα σου καιει 40% λιγοτερο...για αναλυτικη κριτικη μου στο skroutz δες αυτη που ειναι μεγαλη αν δεν βαριεσαι https://www.skroutz.gr/s/23223559/Haier-Tide-Green-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html#reviews 2
marioboni Δημοσ. Τετάρτη στις 10:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:07 μμ Ε το 22 είναι υπερβολή σίγουρα Θα δοκιμάσω 26 σήμερα σε αφύγρανση στα Toshiba στα δωμάτια 1
verlemakos Δημοσ. Τετάρτη στις 10:09 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:09 μμ 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Στο Seiya είχα δοκιμάσει ψύξη και quiet το βράδυ με ζήτηση 26 βαθμούς και δεν γινόταν αφύγρανση. Το κλιματιστικό πήγαινε on/off. Στην ίδια ζητούμενη και στην αφύγρανση η κατανάλωση αυξανόταν, η μονάδα δεν σταματούσε καθόλου και η υγρασία έπεφτε δημιουργώντας μία απίστευτη ατμόσφαιρα, την οποία μετέφερε και στα διπλανά δωμάτια. Αυτήν την ατμόσφαιρα που μεταφέρεται και στα διπλανά δωμάτια θέλω να διαπιστώσω και με το aseh09. Ιδωμεν.
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 10:49 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:49 μμ 9 ώρες πριν, vdanasto είπε Το ταμπελάκι έχει ξεβάψει (15 χρόνια στην ταράτσα 😆) και δεν φαίνεται τίποτα στην φωτογραφία. Τα χαρακτηριστικά αναγράφονται στο pdf όμως. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : ~1200€ Αντικατάσταση παλιού. Επαρκές και αποδοτικό αλλά η χαμηλότερη κατανάλωση που γράφει είναι τα ~ 1000W/ώρα. Επιθυμητή αγορά με ευκολίες πληρωμής. Χρήση για ψύξη και για θέρμανση Αποκλειστική πηγή ψύξης και σε μεγάλο βαθμό θέρμανσης Υπάρχει κεντρική θέρμανση που λειτουργεί 3 ώρες την ημέρα μόνο Ενιαίος χώρος σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία (45 τ.μ.) Αργυρούπολη Αττικής Wifi, Ιονιστής επιθυμητός αλλά όχι απαραίτητος Η ταράτσα έχει μωσαϊκό και μας έχει πει μηχανικός πως έχει κάποιο υλικό ενδιάμεσα που έβαζαν τότε για θερμομόνωση ( δεν είναι σκέτη πλάκα). Ωστόσο εγώ ψήνομαι το καλοκαίρι. Η τοιχοποιοία έχει 2πλο τούβλο και ενδιάμεσα κάποιο υλικό που έβαζαν τότε. Δεν υπάρχει μόνωση σε δοκάρια κλπ. Τα κουφώματα είναι αλουμινίου (όχι θερμοδιακοπτόμενα) με διπλά ενεργειακά τζάμια. Επιθυμητή θερμοκρασία: 21 το χειμώνα και 27 το καλοκαίρι Είναι στο πλάνο να γίνει εσωτερική θερμομόνωση (γυψοσανίδα και πετροβάμβακας) στο ταβάνι, διότι δεν με αφήνουν να κάνω το οτιδήποτε στην ταράτσα. Αποτελέσματα του εργαλείου θερμικών απωλειών: https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-24000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b24g3kvsg-e-ras 8 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε Έχουμε κανενα feedback για το Haier Tide Green Plus AS25THMHRA-C ? Θα έμενα μακριά. 4 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε Guys έχω αυτόν τον χώρο: Είναι μικρό δωμάτιο ~15τμ και επικοινωνεί με ένα μικρό άνοιγμα με ένα άλλο δωμάτιο. Φως και αέρα παίρνει απο το άνοιγμα. Λόγο ότι υπάρχει το άνοιγμα φοβάμαι πως 9ρι παρόλο που είναι μικρό δεν θα κάνει τπτ αξίζει να κοιτάξω για 12ρι; Λογικά θα φτάνει 9άρι. Συμπλήρωσε αυτό -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού Αν θα βάλεις μόνωση που λες ίσως να σε παίρνει να πας στο αντίστοιχο 22άρι. 2
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 11:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:50 μμ Μη βάλετε το νέο update στο ha όσοι έχετε tapo πριζάκια. Θα σπάσει το Integration. Θα χάσουμε και τα κλιματιστικά 1 1
eclipse24 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:57 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:57 μμ (επεξεργασμένο) Παιδιά μετά από μπόλικο διάβασμα είμαι σε αρκετά δύσκολο δίλημμα. Ψάχνω για 9άρι για υπνοδωμάτιο, γύρω στα 500-600, κάτι που να είναι οικονομικό και καλή κατασκευή για να αντέξει χρόνια. Κυρίως ψύξη, αλλά και θέρμανση σε καμιά δύσκολη μέρα. Toshiba Yukai Mitsubishi Electric MSZ-HR Mitsubishi Electric MSZ-BT Fujitsu Series KM ASEH Fujitsu Series KN ASEH Fujitsu Series KP ASYG Μπορείτε να με βοηθήσετε να κάνω narrow down τις επιλογές? Τι θα διαλέγατε οι έμπειροι της ομάδας; Thanks alot. Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:58 μμ από eclipse24
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 12:21 πμ Δημοσ. χθες στις 12:21 πμ 23 λεπτά πριν, eclipse24 είπε Παιδιά μετά από μπόλικο διάβασμα είμαι σε αρκετά δύσκολο δίλημμα. Ψάχνω για 9άρι για υπνοδωμάτιο, γύρω στα 500-600, κάτι που να είναι οικονομικό και καλή κατασκευή για να αντέξει χρόνια. Κυρίως ψύξη, αλλά και θέρμανση σε καμιά δύσκολη μέρα. Toshiba Yukai Mitsubishi Electric MSZ-HR Mitsubishi Electric MSZ-BT Fujitsu Series KM ASEH Fujitsu Series KN ASEH Fujitsu Series KP ASYG Μπορείτε να με βοηθήσετε να κάνω narrow down τις επιλογές? Τι θα διαλέγατε οι έμπειροι της ομάδας; Thanks alot. Με σειρά: 2, 1, 4. Δες και το https://www.skroutz.gr/s/40699958/Daikin-Siesta-ATXC-D-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html#shops 1
liakjim Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ 30 λεπτά πριν, eclipse24 είπε Παιδιά μετά από μπόλικο διάβασμα είμαι σε αρκετά δύσκολο δίλημμα. Ψάχνω για 9άρι για υπνοδωμάτιο, γύρω στα 500-600, κάτι που να είναι οικονομικό και καλή κατασκευή για να αντέξει χρόνια. Κυρίως ψύξη, αλλά και θέρμανση σε καμιά δύσκολη μέρα. Toshiba Yukai Mitsubishi Electric MSZ-HR Mitsubishi Electric MSZ-BT Fujitsu Series KM ASEH Fujitsu Series KN ASEH Fujitsu Series KP ASYG Μπορείτε να με βοηθήσετε να κάνω narrow down τις επιλογές? Τι θα διαλέγατε οι έμπειροι της ομάδας; Thanks alot. Το 4. 1
eclipse24 Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ 1 λεπτό πριν, MARIOSNURSE είπε Με σειρά: 2, 1, 4. Δες και το https://www.skroutz.gr/s/40699958/Daikin-Siesta-ATXC-D-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html#shops Ευχαριστώ για το feedback! Μία ερώτηση που προέκυψε σχετικά με αυτά. Παρατηρώ ότι το Fujitsu Series KN ASEH, είναι σε ίδια τιμή πρακτικά με το Toshiba Yukai, αλλά το Fujitsu έχει καλύτερα seer/scop (7.4 vs 7 και 5.9 vs 5.4), καλύτερη κατανάλωση (kwh/annum) σε ψύξη και θέρμανση και πιο χαμηλά decibel. Υπάρχει κάποιο σκεπτικό με το οποίο προτιμάται το Yukai; Είναι γενικώς καλύτερες κατασκευές τα Toshiba; 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Το 4. Thanks για την απάντηση επίσης! Παραθέτω παρακάτω και ένα χαζοπινακάκι που έχω φτιάξει μπας και καταφέρω να καταλήξω: Βλέπω ότι το KM ASEH είναι γύρω στα 120 ευρώ πάνω από το KN ASEH. Αξίζει αυτό το 120άρι έξτρα; Αν ναι, γιατί; είναι θέμα κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου;
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 01:12 πμ Δημοσ. χθες στις 01:12 πμ 42 λεπτά πριν, eclipse24 είπε Ευχαριστώ για το feedback! Μία ερώτηση που προέκυψε σχετικά με αυτά. Παρατηρώ ότι το Fujitsu Series KN ASEH, είναι σε ίδια τιμή πρακτικά με το Toshiba Yukai, αλλά το Fujitsu έχει καλύτερα seer/scop (7.4 vs 7 και 5.9 vs 5.4), καλύτερη κατανάλωση (kwh/annum) σε ψύξη και θέρμανση και πιο χαμηλά decibel. Υπάρχει κάποιο σκεπτικό με το οποίο προτιμάται το Yukai; Είναι γενικώς καλύτερες κατασκευές τα Toshiba; Thanks για την απάντηση επίσης! Παραθέτω παρακάτω και ένα χαζοπινακάκι που έχω φτιάξει μπας και καταφέρω να καταλήξω: Βλέπω ότι το KM ASEH είναι γύρω στα 120 ευρώ πάνω από το KN ASEH. Αξίζει αυτό το 120άρι έξτρα; Αν ναι, γιατί; είναι θέμα κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου; Εγώ θα έπαιρνα αυτό με 594+99 για 10 έτη εγγύηση=693, τελική τιμή και θα ηρεμούσα 10 χρόνια. Το έχω βάλει σε συγγενή και πραγματικά βρήκε την ηρεμία του. Ως inverter πάει πολύ χαμηλά σε κατανάλωση. https://www.skroutz.gr/s/40699958/Daikin-Siesta-ATXC-D-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html#shops Προφανώς και τα άλλα είναι αξιόλογα. Εγώ στα πρότεινα με βάση τη συνολική εικόνα (κατανάλωση, σχόλια εδώ κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα