Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ekap είπε

Αν είναι να βοηθήσει σίγουρα θα το κάνω. 

Θα βοηθήσει και σαν αντάλλαγμα πιστεύω ότι θα σου εκθέσουμε λεπτομερέστατα τις γνώμες μας για τα κλιματιστικά των υπνοδωματίων σου, μιας και στο σαλόνι έκλεισε σίγουρα το Edge. Είναι ιδανικό για μεγάλους χώρους και δεν προβληματίζει με τις ρυθμίσεις του.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι είδα κάποια άλλα μοντέλα της Daikin αλλά για την ίδια απόδοση με τα EDGE  πήγαιναν λίγο πιο ακριβά οπότε και δεν το προχώρησα. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, souvlakomanis είπε

Συγγνώμη που ξανά γράφω απλά έχω λίγο αγχωθεί. Αν αφήσουμε κλιματιστικό που δεν έχει μπει τρόμπα για κενό αέρος τι γίνεται ; Χαλάει πχ κατευθείαν στον χρόνο; Δεν δουλεύει καλά;  Επειδή ήμουν άσχετος δεν ζήτησα να μου το εγκαταστήσουν έτσι και απλά ήρθαν μπαμ μπαμ το έβαλαν είδαμε ότι δουλεύει και έφυγαν. 

Επειδή μου έχει συμβεί θα σου πω το εξής: Το κλιματιστικό έχασε την απόδοσή του μέσα σε δύο χρόνια! Έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να ζεστάνει/ψύξει τον χώρο και να καταναλώνει παράλληλα άσκοπα 1900watt( σημειώνω ότι τόσο ψηλά δεν πήγε ποτέ όσο λειτουργούσε κανονικά). 

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Έχω 2 κλιματιστικά που πλέον δεν βγάζουν καθόλου νερό έξω από τα σωληνάκια όπως τα προηγούμενα έτη.Η απόδοση τους είναι κανονική.Υπαρχει πρόβλημα;

Δημοσ.

Εάν το κύκλωμα έχει αέρα, τότε έχει και οξειδωτικούς παράγοντες. Μπορούν να οξειδώσουν και το έλαιο, τις σωλήνες αλλά και τα εσωτερικά απάρτια του συμπιεστή.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να βρει κάποιος εάν το κενό έγινε πριν την εκδίωξη, εκτός αν πάει το αέριο που τρέχει στο κύκλωμα για ανάλυση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω και εγώ μια απορία. Ο τύπος που μου έκανε εγκατάσταση στο Seiya από το Praktiker έκανε αρχικά διαφυγή και μετά από επεισοδιακή διαμάχη μαζί μου, έφερε την αντλία και την δούλεψε κανα 5-λεπτο. Έκανε τίποτε ή μπα... Μου είπε ότι έφτασε κενό σχεδόν αμέσως.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχω και εγώ μια απορία. Ο τύπος που μου έκανε εγκατάσταση στο Seiya από το Praktiker έκανε αρχικά διαφυγή και μετά από επεισοδιακή διαμάχη μαζί μου, έφερε την αντλία και την δούλεψε κανα 5-λεπτο. Έκανε τίποτε ή μπα... Μου είπε ότι έφτασε κενό σχεδόν αμέσως.

Για να κάνει εκδίωξη σημαίνει ότι άνοιξε το κύκλωμα για να κυκλοφορήσει το φρεον οπότε τι κενό να κάνει μετά;

Επεξ/σία από alexdeskas
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alexdeskas είπε

Για να κάνει εκδίωξη σημαίνει ότι άνοιξε το κύκλωμα για να κυκλοφορήσει το φρεον οπότε τι κενό να κάνει μετά;

Μπορεί. Το βάζει σε λειτουργία ψύξης με κλειστή τη βανα της κατάθλιψης οπότε όλο φρεον μαζεύεται στην μονάδα. Κάνει κενό. Αφήνει το φρεον να κυκλοφορήσει. Οπότε αν δεν λειτούργησε το κλιματιστικό, θεωρητικά δεν έπαθε ρύπανση το φρεον. 

Σωστά @Klausx

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Ναι. Τώρα μου ήρθε φλασιά ότι αυτός πρέπει να είχε κάνει εκδίωξη και λειτούργησε την αντλία για τα μάτια του κόσμου γιατί έπιασε αμέσως κενό. Αφού ήταν σχεδόν έτοιμος να φύγει. Ήταν και εντελώς άσχετος με την συνδεσμολογία των καλωδίων και άργησε πολύ με αυτό, ενώ προσπαθούσα να του κατεβάσω installation manuals για να ξεστραβωθεί, επειδή δεν τα είχε η συσκευασία. Οπότε κάπως έτσι την πάτησα κι εγώ.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Οπότε αν δεν λειτούργησε το κλιματιστικό, θεωρητικά δεν έπαθε ρύπανση το φρεον. 

Νομίζω δεν το λειτούργησε πριν την αντλία.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Niko09 είπε

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Έχω 2 κλιματιστικά που πλέον δεν βγάζουν καθόλου νερό έξω από τα σωληνάκια όπως τα προηγούμενα έτη.Η απόδοση τους είναι κανονική.Υπαρχει πρόβλημα;

Ναι. Εχουν βουλωσει τα σωληνακια. Συντομα αν τα αφησεις να δουλευεις στο κρυο, θα αρχισουν να τρεχουν νερα μεσα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχω και εγώ μια απορία. Ο τύπος που μου έκανε εγκατάσταση στο Seiya από το Praktiker έκανε αρχικά διαφυγή και μετά από επεισοδιακή διαμάχη μαζί μου, έφερε την αντλία και την δούλεψε κανα 5-λεπτο. Έκανε τίποτε ή μπα... Μου είπε ότι έφτασε κενό σε 1-2 λεπτά.

Έλα και πες μου πόσα από αυτά τηρούνται:

Fujitsu

image.png.552cfabb3497425f02b5c723baa1f493.png

Daikin:

image.png.97950e114f47b15a1acf84e25f395951.png

Mitsubishi

image.png.98761bf3a1b90a25911c7f41d9de3ad5.png

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε

με μια μεγάλη δάση αισιοδοξίας 

Ναι δεν ξέρω πολλά πάνω στο θέμα. Ένα daikin 12αρι που μπήκε πριν 15 χρόνια inverter στον κάτω όροφο χωρίς να είχε γίνει αντλία από ότι θυμάμαι συνεχίζει να παγώνει και να θερμαίνει ένα χώρο 45τμ με περίσσια ευκολία αν κάτσεις από κάτω χειμώνα καίγεσαι και καλοκαίρι παγώνεις φουλ τη στιγμή που δεν καίει και τίποτα. Στον πάνω όροφο με το 24αρι από το 1995 δεν ξέρω αν είχε γίνει ήμουν 5 συνέχιζε μέχρι τελευταία να προσφέρει ατελείωτο παγωμένο αέρα απλά λόγο on off με μεγάλη κατανάλωση. Το κάτω δεν έχει πάνω από 1 μέτρο σωλήνα το πάνω ήταν από τότε 3.3 μέτρα μιας και μπήκε κάτω στο μπαλκονι όπως το νέο. Δεν ξέρω γενικά τι γίνεται με αντλία κτλ αλλά δεν πιστεύω ότι πάνω από 2 στους 10 κάνουν σε όσες εγκαταστασεις γίνονται και από τους 2 στον έναν πρέπει να το πεις για να βάλει αλλιώς ούτε τότε θα έκανε χωρίς πίεση. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι δεν ξέρω πολλά πάνω στο θέμα. Ένα daikin 12αρι που μπήκε πριν 15 χρόνια inverter στον κάτω όροφο χωρίς να είχε γίνει αντλία από ότι θυμάμαι συνεχίζει να παγώνει και να θερμαίνει ένα χώρο 45τμ με περίσσια ευκολία αν κάτσεις από κάτω χειμώνα καίγεσαι και καλοκαίρι παγώνεις φουλ τη στιγμή που δεν καίει και τίποτα. Στον πάνω όροφο με το 24αρι από το 1995 δεν ξέρω αν είχε γίνει ήμουν 5 συνέχιζε μέχρι τελευταία να προσφέρει ατελείωτο παγωμένο αέρα απλά λόγο on off με μεγάλη κατανάλωση. Το κάτω δεν έχει πάνω από 1 μέτρο σωλήνα το πάνω ήταν από τότε 3.3 μέτρα μιας και μπήκε κάτω στο μπαλκονι όπως το νέο. Δεν ξέρω γενικά τι γίνεται με αντλία κτλ αλλά δεν πιστεύω ότι πάνω από 2 στους 10 κάνουν σε όσες εγκαταστασεις γίνονται και από τους 2 στον έναν πρέπει να το πεις για να βάλει αλλιώς ούτε τότε θα έκανε χωρίς πίεση. 

Ακριβώς...

Πολλοί με κατηγορούν γιατί δεν θέλω τα κινέζικα κλιματιστικά και κυρίως τα Midea.

Σας είχα δείξει ένα Midea Xtreme pro 24 της θείας μου που κάνει σαν τρακτέρ από έξω. 

Πρόσφατα είχα γράψει για ένα στη δουλειά που δεν αποδίδει καθόλου (δεν φυσάει σχεδόν καθόλου) παρά το γεγονός ότι έγινε συντήρηση και είναι καθαρό.

Σήμερα βλέπω σε ένα από τα άλλα που έχουμε (3 ετών) να κάνει θόρυβο (κρκρκρκρ). Κοιτώντας πιο προσεκτικά βλέπω αυτό: https://streamable.com/kd9qh0

Ό, τι πληρώνεις παίρνεις...

• Like 2
Δημοσ.

Το επιχείρημα ότι το δικό μου κλιματιστικό λειτουργεί με ένα μέτρο σωλήνα και απλή εκδίωξη εδώ και τόσα χρόνια και παγώνει, μου θυμίζει αυτό που λένε μερικοί για το κάπνισμα ότι ο παππούς τους έφτασε μέχρι τα 90 και έκανε δύο πακέτα την ημέρα...

• Like 5
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το επιχείρημα ότι το δικό μου κλιματιστικό λειτουργεί με ένα μέτρο σωλήνα και απλή εκδίωξη εδώ και τόσα χρόνια και παγώνει, μου θυμίζει αυτό που λένε μερικοί για το κάπνισμα ότι ο παππούς τους έφτασε μέχρι τα 90 και έκανε δύο πακέτα την ημέρα...

Δεν είναι το ίδιο γιατί εδώ μιλάμε για κάτι τεχνικό που η παίζει η όχι δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση. Αν ήταν όντως deal breaker δεν επρεπε τοσα χρόνια μετά κάπως να έχει πέσει η απόδοση? Εννοώ ότι δεν είναι δεδομένο ότι χωρίς αντλία η 3 μέτρα σωλήνα θα υπάρξει 100% πτώση απόδοσης μακροπρόθεσμα. Σίγουρα μπορεί να είναι πιο πιθανό αλλά όχι ότι 100% θα υπάρξει πρόβλημα γιατί κάποια παιδιά εδώ μέσα το έχουν πάρει με πάρα πολύ φόβο όπως διαβάζω ότι αν δεν μπει κενό δεν δουλεύει το κλιματιστικό ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...