chemkyr Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 25 minutes ago, cmaniac said: Υπάρχουν και άμεσα και έμμεσα οφέλη. Έμμεσα, πχ η έκθεση σε ανθυγιεινές συνθήκες των 40 βαθμών, για πόσο νομίζεις κάνει καλό; Άμεσα, παίρνοντας ενα κλιματιστικό υψηλής απόδοσης κατεβάζει τον λογαριασμό και όσον αφορά τις βλάβες μια καλή εγγύηση και ένας αξιόπιστος κατασκευαστής μειώνει τις πιθανότητες για κοστοβορες επισκευές. Το Ururu προσφέρει επιπλέον έχοντας και το χαρακτηριστικό της εισαγωγής φρέσκου αέρα (φιλτραρισμένου κιόλας). εντάξει, σίγουρα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι υπερτιμημένο. Φρέσκο αέρα φέρνουν κι άλλα κλιματιστικά, πολύ φθηνότερα. Όσο για τον λογαριασμό της δεη, δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει η απόσβεση αυτού του τεράστιου ποσού που κοστίζει το μηχάνημα. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως μια μέτρηση από τον τυχερό ιδιοκτήτη, όπου το μηχάνημα θα τρέξει για ένα μεγάλο διάστημα 24/7 με σταθερή ζήτηση όπου θα καταγράφονται συγχρόνως με την κατανάλωση, τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική θερμοκρασία. 3 1
verlemakos Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 36 λεπτά πριν, chemkyr είπε Δεν καίει ρεύμα? Κι αν χαλάσει.....?./σ Με τις τρέχουσες τιμές ενέργειας (πόσο μάλλον με αυτές που έρχονται) θα αποσβέσεις πριν την λήξη της εγγύησης. Την εγγύηση την αγοράζεις/ επεκτείνεις για να έχεις κάλυψη όταν κάτι πάει στραβά. Μιλάμε για κλιματιστικά που είναι η κύρια πηγή θέρμανσης και ψύξης σε μια οικία, και μόνο με αυτήν την συνθήκη έχει νόημα η αγορά ενός ururu. Ειδάλλως, μαζί με την γελαδισια τσάντα χαιρόμαστε πολύ και για το high end κλιματιστικό στο δωμάτιο μας και ας το χρησιμοποιούμε 500-600 ώρες το χρόνο. 12 λεπτά πριν, chemkyr είπε εντάξει, σίγουρα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι υπερτιμημένο. Φρέσκο αέρα φέρνουν κι άλλα κλιματιστικά, πολύ φθηνότερα. Όσο για τον λογαριασμό της δεη, δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει η απόσβεση αυτού του τεράστιου ποσού που κοστίζει το μηχάνημα. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως μια μέτρηση από τον τυχερό ιδιοκτήτη, όπου το μηχάνημα θα τρέξει για ένα μεγάλο διάστημα 24/7 με σταθερή ζήτηση όπου θα καταγράφονται συγχρόνως με την κατανάλωση, τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική θερμοκρασία. Συμφωνώ ότι όλα τα high end και καινοτόμα προϊόντα είναι υπερτιμημένα. Όσον αφορά την απόσβεση, μιλώντας με υπολογισμούς με χαρτί και μολύβι την διαφορά τιμής του ταπεινού yukai 13 με το tcl miracle 3 την αποσβεσα σχεδόν από τον πρώτο χειμώνα και χωρίς να είναι η αποκλειστική πηγή θέρμανσης. Όσο πιο ακραίες είναι οι εξωτερικές συνθήκες θερμοκρασίας, τόσο πιο πολύ απομακρύνονται οι καταναλώσεις ενός κλιματιστικού του επιπέδου ururu σε σχέση με ένα "συμβατικό".
Pan_K Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 43 λεπτά πριν, verlemakos είπε Όσον αφορά την απόσβεση, μιλώντας με υπολογισμούς με χαρτί και μολύβι την διαφορά τιμής του ταπεινού yukai 13 με το tcl miracle 3 την αποσβεσα σχεδόν από τον πρώτο χειμώνα και χωρίς να είναι η αποκλειστική πηγή θέρμανσης. Απ' ότι κατάλαβα αγόρασες ένα Yukai 13, ενώ ταυτόχρονα έχεις και ένα Miracle III 12άρι σε έναν άλλον χώρο. Σε έναν χρόνο το Yukai ήταν περίπου 250 ευρώ πιο οικονομικό από το Miracle III, ποσό που αντιστοιχεί στην διαφορά της τιμής τους. Αυτό θες να πεις; Αν ναι, μπορείς να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες επ' αυτού; 1
liakjim Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 1 ώρα πριν, chemkyr είπε είναι υπερτιμημένο Εντάξει ας τον μπανάρει κάποιος 5
verlemakos Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, Pan_K είπε Απ' ότι κατάλαβα αγόρασες ένα Yukai 13, ενώ ταυτόχρονα έχεις και ένα Miracle III 12άρι σε έναν άλλον χώρο. Σε έναν χρόνο το Yukai ήταν περίπου 250 ευρώ πιο οικονομικό από το Miracle III, ποσό που αντιστοιχεί στην διαφορά της τιμής τους. Αυτό θες να πεις; Αν ναι, μπορείς να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες επ' αυτού; Η διαφορά τιμής που πλήρωσα μεταξύ των δύο ήταν μικρότερη από 150€. Το miracle τον χειμώνα στην καλύτερη περίπτωση έπεφτε μέχρι τα 350-400 wh, και μέχρι να αρχίσει να κόψει έπαιζε στα 700-900wh. Υπολόγισα χοντρικά ότι από φθινόπωρο έως ότου να το γυρίσω στην ψύξη εξοικονόμησα παραπάνω από 100€. Σημειωτέον ότι δεν έχω ούτε νυχτερινό ούτε αλλάζω πάροχο συχνά. 1
amotida Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, chemkyr said: εντάξει, σίγουρα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι υπερτιμημένο. Φρέσκο αέρα φέρνουν κι άλλα κλιματιστικά, πολύ φθηνότερα. Όσο για τον λογαριασμό της δεη, δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει η απόσβεση αυτού του τεράστιου ποσού που κοστίζει το μηχάνημα. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως μια μέτρηση από τον τυχερό ιδιοκτήτη, όπου το μηχάνημα θα τρέξει για ένα μεγάλο διάστημα 24/7 με σταθερή ζήτηση όπου θα καταγράφονται συγχρόνως με την κατανάλωση, τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική θερμοκρασία. Αν υποθέσουμε ίδια κατανάλωση, ναι, το ακριβό AC δεν αξίζει. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μετρήσεις και απόψεις στο φόρουμ δείχνουν +20%, +30-50% κατανάλωση στα φθηνά μοντέλα/κινέζικα. Παράδειγμα ρεαλιστικό: AC premium (π.χ. Daikin Ururu Sarara, 3000€): 2000 kWh/έτος AC κινέζικο budget (π.χ. TCL C-fresh, 850€): 2700-3000 kWh/έτος (τιμές περίπου, συμπεριλαμβανομένης εγκατάστασης) Διαφορά 10 ετών: 7000-10.000 kWh > 2100-3000€ εξοικονόμηση Απόσβεση σε 8-12 έτη (ανάλογα με την τιμή του ρεύματος). Όσο μεγαλύτερες οι ανάγκες και οι ώρες λειτουργίας, τόσο πιο γρήγορα έρχεται η απόσβεση. Και αν συμφωνούμε ότι το premium AC είναι ανώτερο σε συμπεριφορά, αξιοπιστία, κλπ, τότε έχουμε και όφελα εκτός λογιστικής. Αν το δεις ως επένδυση 10+ ετών, το ακριβό κερδίζει. Αν το θες για 5 χρόνια, η φθηνότερη επιλογή μπορεί να είναι μια περιστασιακή λύση. EDIT: Οι διαφορές στην κατανάλωση φαίνονται πολύ πιο έντονα στη θέρμανση. Επομένως, αν σε ενδιαφέρει μόνο η ψύξη, ένα κινέζικο AC μπορεί να είναι μια καλύτερη επένδυση (από μια συγκεκριμένη οπτική). Επεξ/σία 6 Ιουλίου από amotida 3 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 1 ώρα πριν, chemkyr είπε εντάξει, σίγουρα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι υπερτιμημένο. Φρέσκο αέρα φέρνουν κι άλλα κλιματιστικά, πολύ φθηνότερα. Όσο για τον λογαριασμό της δεη, δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει η απόσβεση αυτού του τεράστιου ποσού που κοστίζει το μηχάνημα. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως μια μέτρηση από τον τυχερό ιδιοκτήτη, όπου το μηχάνημα θα τρέξει για ένα μεγάλο διάστημα 24/7 με σταθερή ζήτηση όπου θα καταγράφονται συγχρόνως με την κατανάλωση, τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική θερμοκρασία. Τα έχω υπολογίσει με χαρτί και μολύβι. Το 9αρι θα το έχω αποσβέσει σε 6 έτη και το 18αρι (όταν το βάλω) σε 4,2 έτη. Ξαναλέω ότι χρησιμοποιώ τα κλιματιστικά 10 μήνες το χρόνο, 16 ώρες τη μέρα τουλάχιστον. Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης. Προτίμησα κάτι αξιόπιστο από γνωστό και αξιόλογο κατασκευαστή, με 10 χρόνια εγγύηση για να μην σκέφτομαι "τι θα γίνει αν χαλάει". Βλέπω τι γίνεται με τα Midea στη δουλειά που είναι 3 ετών και βγάζουν προβλήματα... Επιπλέον οι έξτρα παροχές που έχει, δεν υπάρχουν σε άλλο μηχάνημα: - Αυτοκαθαρισμός των φίλτρων. - Παροχή φρέσκου αέρα και ανανέωση όλο του αέρα του δωματίου σε 2 ώρες! - Καθαρισμό αέρα από μικροοργανισμούς , αλλεργιογόνα κλπ με την πατέντα της Daikin. - Έξυπνο μάτι (υπάρχει και στο perfera). Κλπ κλπ. Για εμένα, άξιζε. 1
verlemakos Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, amotida είπε Αν υποθέσουμε ίδια κατανάλωση, ναι, το ακριβό AC δεν αξίζει. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μετρήσεις και απόψεις στο φόρουμ δείχνουν +20%, +30-50% κατανάλωση στα φθηνά μοντέλα/κινέζικα. Παράδειγμα ρεαλιστικό: AC premium (π.χ. Daikin Ururu Sarara, 3000€): 2000 kWh/έτος AC κινέζικο budget (π.χ. TCL C-fresh, 850€): 2700-3000 kWh/έτος (τιμές περίπου, συμπεριλαμβανομένης εγκατάστασης) Διαφορά 10 ετών: 7000-10.000 kWh > 2100-3000€ εξοικονόμηση Απόσβεση σε 8-12 έτη (ανάλογα με την τιμή του ρεύματος). Όσο μεγαλύτερες οι ανάγκες και οι ώρες λειτουργίας, τόσο πιο γρήγορα έρχεται η απόσβεση. Και αν συμφωνούμε ότι το premium AC είναι ανώτερο σε συμπεριφορά, αξιοπιστία, κλπ, τότε έχουμε και όφελα εκτός λογιστικής. Αν το δεις ως επένδυση 10+ ετών, το ακριβό κερδίζει. Αν το θες για 5 χρόνια, η φθηνότερη επιλογή μπορεί να είναι μια περιστασιακή λύση. Πολύ σημαντικό αυτό που ανέφερες για μεγαλύτερες ανάγκες, οι οποίες προκύπτουν ή από τις υψηλές ενεργειακές απώλειες της οικίας και ή και σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής. Εγώ προσωπικά με τις μετρήσεις που έπαιρνα παρατήρησα τις μεγαλύτερες αποκλίσεις σε κατανάλωση όταν συνέτρεχαν οι δύο παραπάνω παράγοντες.
cmaniac Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Τα έχω υπολογίσει με χαρτί και μολύβι. Το 9αρι θα το έχω αποσβέσει σε 6 έτη και το 18αρι (όταν το βάλω) σε 4,2 έτη. Ξαναλέω ότι χρησιμοποιώ τα κλιματιστικά 10 μήνες το χρόνο, 16 ώρες τη μέρα τουλάχιστον. Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης. Προτίμησα κάτι αξιόπιστο από γνωστό και αξιόλογο κατασκευαστή, με 10 χρόνια εγγύηση για να μην σκέφτομαι "τι θα γίνει αν χαλάει". Βλέπω τι γίνεται με τα Midea στη δουλειά που είναι 3 ετών και βγάζουν προβλήματα... Επιπλέον οι έξτρα παροχές που έχει, δεν υπάρχουν σε άλλο μηχάνημα: - Αυτοκαθαρισμός των φίλτρων. - Παροχή φρέσκου αέρα και ανανέωση όλο του αέρα του δωματίου σε 2 ώρες! - Καθαρισμό αέρα από μικροοργανισμούς , αλλεργιογόνα κλπ με την πατέντα της Daikin. - Έξυπνο μάτι (υπάρχει και στο perfera). Κλπ κλπ. Για εμένα, άξιζε. Μάριε ζούμε με shelly να σε δούμε (ή sonoff, δεν τα χαλάμε εκεί) 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μάριε ζούμε με shelly να σε δούμε (ή sonoff, δεν τα χαλάμε εκεί) Αν υπάρχει κάτι να μπαίνει στο φις θα με βοηθούσε. Αλλά να φέρω ηλεκτρολόγο, δεν λέει μες το καλοκαίρι 😭
amotida Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 11 minutes ago, verlemakos said: Πολύ σημαντικό αυτό που ανέφερες για μεγαλύτερες ανάγκες, οι οποίες προκύπτουν ή από τις υψηλές ενεργειακές απώλειες της οικίας και ή και σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής. Εγώ προσωπικά με τις μετρήσεις που έπαιρνα παρατήρησα τις μεγαλύτερες αποκλίσεις σε κατανάλωση όταν συνέτρεχαν οι δύο παραπάνω παράγοντες. Ναι, διάφοροι παράγοντες εντείνουν τις διαφορές. Αλλά βασικότερο από όλα είναι απλά το πόσο τρέχει το μηχάνημα. Όσο περισσότερες οι ώρες λειτουργίας (ανεξάρτητα από τον λόγο), τόσο πιο "κυριολεκτικά" μεταφράζεται η διαφορά απόδοσης σε λεφτά. Η απόδοση μετράει ακόμα και σε "ιδανικές" συνθήκες ... απλά όσο πιο intensive οι ανάγκες, τόσο πιο αισθητή γίνεται. 1
verlemakos Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Τα έχω υπολογίσει με χαρτί και μολύβι. Το 9αρι θα το έχω αποσβέσει σε 6 έτη και το 18αρι (όταν το βάλω) σε 4,2 έτη. Ξαναλέω ότι χρησιμοποιώ τα κλιματιστικά 10 μήνες το χρόνο, 16 ώρες τη μέρα τουλάχιστον. Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης. Προτίμησα κάτι αξιόπιστο από γνωστό και αξιόλογο κατασκευαστή, με 10 χρόνια εγγύηση για να μην σκέφτομαι "τι θα γίνει αν χαλάει". Βλέπω τι γίνεται με τα Midea στη δουλειά που είναι 3 ετών και βγάζουν προβλήματα... Επιπλέον οι έξτρα παροχές που έχει, δεν υπάρχουν σε άλλο μηχάνημα: - Αυτοκαθαρισμός των φίλτρων. - Παροχή φρέσκου αέρα και ανανέωση όλο του αέρα του δωματίου σε 2 ώρες! - Καθαρισμό αέρα από μικροοργανισμούς , αλλεργιογόνα κλπ με την πατέντα της Daikin. - Έξυπνο μάτι (υπάρχει και στο perfera). Κλπ κλπ. Για εμένα, άξιζε. Απλή / τετράγωνη λογική και τίποτα παραπάνω, τα νούμερα είναι αμείλικτα. Και όσο θα συνεχίζεται η λαίλαπα της ενεργειακής πολιτικής, τα νούμερα θα είναι όλο και περισσότερο εναντίον μας. Η αγορά οποιαδήποτε συσκευής καταναλώνει ενέργεια θα πρέπει να γίνεται με μελέτη και σκέψη σε βάθος χρόνου. Σταμάτα σε παρακαλώ, μην αναφέρεις άλλα χαρακτηριστικά του ururu, θα μου δημιουργήσεις συμπλέγματα..... 1
cmaniac Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Αν υπάρχει κάτι να μπαίνει στο φις θα με βοηθούσε. Αλλά να φέρω ηλεκτρολόγο, δεν λέει μες το καλοκαίρι 😭 Το κακό είναι οτι το Ururu δεν μπαίνει σε πρίζα. Οι Schuko έχουν οριο 16A και το Ururu κλείνει στα 21A βάσει λογισμικού. Το πιο εύκολο είναι το sonoff που σου χε πει ο liakjim. 1
verlemakos Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 6 λεπτά πριν, amotida είπε Ναι, διάφοροι παράγοντες εντείνουν τις διαφορές. Αλλά βασικότερο από όλα είναι απλά το πόσο τρέχει το μηχάνημα. Όσο περισσότερες οι ώρες λειτουργίας (ανεξάρτητα από τον λόγο), τόσο πιο "κυριολεκτικά" μεταφράζεται η διαφορά απόδοσης σε λεφτά. Η απόδοση μετράει ακόμα και σε "ιδανικές" συνθήκες ... απλά όσο πιο intensive οι ανάγκες, τόσο πιο αισθητή γίνεται. Ναι, συμφωνώ απόλυτα ότι μιλάμε πάντα για κάποιες χιλιάδες ώρες λειτουργίας ανά έτος.
cmaniac Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, amotida είπε Ναι, διάφοροι παράγοντες εντείνουν τις διαφορές. Αλλά βασικότερο από όλα είναι απλά το πόσο τρέχει το μηχάνημα. Όσο περισσότερες οι ώρες λειτουργίας (ανεξάρτητα από τον λόγο), τόσο πιο "κυριολεκτικά" μεταφράζεται η διαφορά απόδοσης σε λεφτά. Η απόδοση μετράει ακόμα και σε "ιδανικές" συνθήκες ... απλά όσο πιο intensive οι ανάγκες, τόσο πιο αισθητή γίνεται. Γι αυτό ρωτάμε συνέχεια "Τι χρήση θα κάνεις". Γιατί αν δουλεύει 3000 ωρες τον χρόνο τότε είναι τελείως διαφορετικό απο το 200 ώρες τον χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα