XghosT7 Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, blacktruth είπε Χαλκοσωλήνας 3m ονομαστικά, δεν μέτρησα κι όλας αλλά με το μάτι μου φάνηκε οκ. Οι προδιαγραφές τοποθέτησης της Fujitsu λένε για 60cm κενό στο πάνω μέρος της μονάδας. Ο εγκαταστάτης μάλιστα μου το είπε "αυτό δεν σε πειράζει;". Του απάντησα καθόλου (αφού στην πράξη δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό). Μια πιο σωστή απάντηση ίσως θα ήταν "ένας λόγος παραπάνω να του δώσουμε λίγο αέρα από την πίσω πλευρά. Από περιέργια, την εσωτερική τρύπα που βγαίνουν η χαλκοσωλήνες κτλπ έξω, στην έκλεισαν εσένα; 8 ώρες πριν, tech_nikos είπε Δεν είδα και κανένα σπουδαίο γκάζι. Όταν σήκωσα στροφές στον ανεμιστήρα και χαμήλωσα την θερμοκρασία, περάσαμε τα 1000 Watt. Ωστόσο η θερμοκρασία ψηλά στο δωμάτιο λογικά είναι αρκετά ανεβασμένη. Έχει νόημα να ανεβάσω πάνω από 27 βαθμούς στο τηλεχειριστήριο; Θα βγάζει κρύο αέρα ή όχι; Παρόμοιο δωμάτιο είχαμε μέχρι που εγώ έκανα μια θερμομόνωση στην ταράτσα 5cm φελιζόλ και όταν το αγγίζω από μέσα πια δεν καίει καθόλου η πλάκα. Κάτοχος ενός MIDEA AIR GREEN-12HRFN8 που η εγκατάσταση έγινε πριν 4 ημέρες. Ακόμα κάνω δοκιμές με διάφορες ρυθμίσεις κτλπ αλλά βλέπω ότι για ζήτηση 24C μου καταναλώνει αρκετό ρεύμα και καθυστερεί κάποιο χρόνο για να φτάσει σε αυτήν την θερμοκρασία. Μπορεί να οφείλετε επειδή δεν κλείνω την πόρτα στο δωμάτιο μου επειδή δεν έχω φτάσει σε αυτό το δοκιμαστικό στάδιο ακόμα (νόμιζα με θεωρία ότι θα καλύπτε και ένα μέρος τον άλλων δωματίων ενώ θα μου έδινε εμένα την ιδανική θερμοκρασία που του ζητάω). Ο αισθητήρας βάση με την εφαρμογή κάνει κολπάκια. Όταν το έχω το μηχάνημα στο 26, μια βλέπω τον αισθητήρα 25,7C και μετά ξαφνικά στα 26,5C μετά πάλι πίσω 26C κτλπ. Ϊσως να φταιεί που άφησαν την εσωτερική τρύπα ανοιχτή; την έξω την κάλυψαν όμως. Εσένα; θυμάσαι αν σου την κλείσανε; Κατά 90% δεν μου έκαναν αντλία κενού, που απλά με κάνει να σκέφτομαι πως σε σπίτια σαν τα δικά μας που υπάρχει συνεχόμενη ροή μεγάλης θερμοκρασίας από την κατασκευή τους / μεγάλες απώλειες, παίζει τεράστιο ρόλο η αντλία κενού και η μικρολεπτομέροιες που σε νορμαλ σπίτια δεν θα είχαν τόση σημασία, αλλά δεν ξέρω. Γενικά δεν είχα AC δικό μου ποτέ και μαθαίνω πρώτη φορά όλη την φάση τώρα. Επεξ/σία 7 Ιουλίου από XghosT7
Pan_K Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Διάμεσες τιμές EER για τις τελευταίες 30 μέρες: Κλιματιστικά με κύρια λειτουργία την ημέρα και ανεμιστήρα στην υψηλότερη σκάλα (μέση θερμοκρασία 32 βαθμοί, ζητούμενη 26) Toshiba Edge 10K: 8,3 (34τμ). SEER κατασκευαστή: 8,5 TCL Miracle III 9K: 6,8* (10τμ). SEER κατασκευαστή: 8,5 Inventor Omnia Eco 9K: 6,7 (24τμ). SEER κατασκευαστή: 7 Inventor Omnia Plus 18K: 6,2 (58τμ). SEER κατασκευαστή: 6,4 Κλιματιστικά με κύρια λειτουργία την νύχτα και ανεμιστήρα στην χαμηλότερη σκάλα (μέση θερμοκρασία 28 βαθμοί, ζητούμενη 26). Fujitsu ASEH09KMCG: 8,8 (14τμ). SEER κατασκευαστή: 8,4 Toshiba Seiya 9K: 7,6 (18τμ). SEER κατασκευαστή: 6,1 *Υ.Γ. Το Miracle III χρησιμοποιείται για λίγες ώρες το μεσημέρι προς απόγευμα, οπότε δεν λειτουργεί σε συνθήκες διατήρησης θερμοκρασίας, όπως τα άλλα, αλλά ψύξης ενός ζεστού δωματίου. Σε συνθήκες συντήρησης, το EER είναι κοντά στο 8,4 με εξωτερική 34. Επεξ/σία 7 Ιουλίου από Pan_K 2
alexdeskas Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, Pan_K είπε Διάμεσες τιμές EER για τις τελευταίες 30 μέρες: Κλιματιστικά με κύρια λειτουργία την ημέρα και ανεμιστήρα στην υψηλότερη σκάλα (μέση θερμοκρασία 32 βαθμοί, ζητούμενη 26) Toshiba Edge 10K: 8,3 (34τμ) TCL Miracle III 9K: 6,8 (10τμ) Inventor Omnia Eco 9K: 6,7 (24τμ) Inventor Omnia Plus 18K: 6,2 (58τμ) Κλιματιστικά με κύρια λειτουργία την νύχτα και ανεμιστήρα στην μικρότερη σκάλα (μέση θερμοκρασία 28 βαθμοί, ζητούμενη 26). Fujitsu ASEH09KMCG: 8,8 (14τμ) Toshiba Seiya 9K: 7,6 (18τμ) Καλημέρα. Μια διευκρίνιση θέλω... Οι μετρήσεις που κάνεις για να βγάλεις αυτές τι τιμές είναι με κλειστές τις εσωτερικές πόρτες όταν τα κλιματιστικά βρίσκονται στο ίδιο σπίτι; Κανονικά πρέπει, ένα κλιματιστικό σε ένα χώρο με όλες τις πόρτες κλειστές για να βγουν σωστά αποτελέσματα.
Pan_K Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 51 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Καλημέρα. Μια διευκρίνιση θέλω... Οι μετρήσεις που κάνεις για να βγάλεις αυτές τι τιμές είναι με κλειστές τις εσωτερικές πόρτες όταν τα κλιματιστικά βρίσκονται στο ίδιο σπίτι; Κανονικά πρέπει, ένα κλιματιστικό σε ένα χώρο με όλες τις πόρτες κλειστές για να βγουν σωστά αποτελέσματα. Αυτά που δουλεύουν την μέρα (τα πρώτα 4) είναι υπολογισμένα με τις πόρτες προς τα υπόλοιπα δωμάτια κλειστές. Τα τελευταία δύο έχουν τις μεσόπορτες ανοιχτές με διάδρομο. Αν έκλεινα τις μεσόπορτες την νύχτα, η ατμόσφαιρα θα ήταν αποπνικτική από θέμα αερισμού. Οι μετρήσεις αντανακλούν πραγματικές συνθήκες σε σπίτια που από θέμα απωλειών αντιπροσωπεύουν την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών πολυκατοικιών, που χτίστηκαν την δεκαετία του 60 - 80.
cmaniac Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, XghosT7 είπε παίζει τεράστιο ρόλο η αντλία κενού Το προσεγγίζεις από το δέντρο προς το δάσος. Έχεις κάνει δύο λάθη και μισό. Το πρώτο είναι ότι προσπαθείς να γεμίσεις ένα σουρωτήρι αλλάζοντας την βρύση από μια παλιά Grohe σε μια καινούργια no-name. Και οι δύο νερό βγάζουν βέβαια, μάλιστα σχεδόν την ίδια ποσότητα, αλλά το πώς το ελέγχουν αυτό είναι διαφορετικό πράγμα, και τα υλικά είναι διαφορετικά. Το δεύτερο είναι ότι δεν μέτρησες το σουρωτήρι και τώρα βλέπεις ότι αντί να κρατάει την ίδια ποσότητα νερού, είναι πιο άδειο. Συν τοις άλλοις, μεγάλωσες και το σουρωτήρι (έβαλες κι άλλα δωμάτια στο φορτίο). Δεν δουλεύει έτσι το πράγμα. Το αν η έλλειψη κενού θα επηρεάσει τη λειτουργία του μηχανήματος μακροπρόθεσμα, είναι δεδομένο, αλλά δεν περιμένω και καμια τρομερή μακροζωία από την κινεζιά, οπότε πιθανόν θα χαλάσει κάτι άλλο πριν βγει το θέμα του κενού. Επεξ/σία 7 Ιουλίου από cmaniac
tzagaritos Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Με αφορμή φωτογραφίες ενός μέλους θυμηθηκα οτι δεν ειχα βαλει το Τ που ενωνει τις 2 σωληνες (εξωτερικης και εσωτερικης) Spoiler Που πουλανε συνηθως τετοια εξαρτήματα? 1
fotismantzoros Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου To ASEH09KNCA/AOEH09KNCA το βρίσκω 150-200€ λιγότερα από το ASEH09KMCG. Για δυό υπνοδωμάτια είναι 300-400€ παραπάνω. Αξίζει;
Pan_K Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 30 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Που πουλανε συνηθως τετοια εξαρτήματα? https://www.bestprice.gr/cat/2443/aksesouar-klimatismou.html?q=αποχετευσεις+κλιματιστικου 17 λεπτά πριν, fotismantzoros είπε To ASEH09KNCA/AOEH09KNCA το βρίσκω 150-200€ λιγότερα από το ASEH09KMCG. Για δυό υπνοδωμάτια είναι 300-400€ παραπάνω. Αξίζει; Έχουμε ελάχιστο feedback για το KNCA και είναι ενθαρρυντικό. Αλλά δεν νομίζω να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν αξίζει. Εγώ προσωπικά που έχω 2 KMCG θα το σκεφτόμουν να πήγαινα στο KNCA. 1
geodim18 Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Παιδιά καλησπέρα. Έχουμε άποψη για το TCL Miracle Plus 9.000 btu? Αν κατάλαβα καλά είναι το "ανανεωμένο" Miracle 3? https://www.tclgreece.gr/product/miracle-plus/ Έχω διαβάσει καλά λόγια για το Miracle 3 εδώ μέσα, αλλά στο Πλαίσιο που έχω δωροεπιταγή έχουν μόνο το Plus. θέλω να βάλω ένα στην κρεβατοκάμαρα που θα δουλεύει 80% για ψύξη (για να μην πω 100%). Έχουμε καλύτερη επιλογή από Πλαίσιο για 9άρι? Θα άξιζε η διαφορά των 150 ευρώ για ένα tcl freshin 3.0 π.χ.? Πίνακες της tcl για miracle 3 και miracle plus αντίστοιχα
Dimkask8 Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Haori στα 499€; https://www.skroutz.gr/s/29288305/Toshiba-Haori-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi-Grey.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
cmaniac Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, Dimkask8 είπε Haori στα 499€; https://www.skroutz.gr/s/29288305/Toshiba-Haori-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi-Grey.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Χωρίς να έχω ανοίξει τίποτα, σου λέω ότι κατά 99,99% είναι μόνο η εσωτερική μονάδα, εάν δεν είναι λάθος. 1
perelevas Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Μετά την εγκατάσταση με συνεργείο από το πλαισιο ,το tcl miracle III και μετά από παρότρυνση μελών από εδώ μέσα , είδα οτι η εξωτερική μονάδα,γέρνει λίγο μπροστά.Λέτε να δημιουργήσει πρόβλημα αυτό;
aetos1988 Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 19 ώρες πριν, tech_nikos είπε Αγοράστηκε το TCL Miracle 9άρι και μπόρεσα να το εγκαταστήσω εχθές με εξωτερικό τεχνικό, όχι του καταστήματος. Έβαλε αντλία κενού για μερικά λεπτά (είπε ότι λόγω αυξημένης ζέστης δεν θα υπήρχε καθόλου υγρασία μέσα για να χρειαστεί περισσότερος χρόνος) και 3 μέτρα χαλκοσωλήνα. Το θέμα είναι ότι οι καταναλώσεις είναι εξαιρετικά υψηλές εκτός αν κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά. Κρεβατοκάμαρα σκάρτα 12τμ, θερμοκρασία 27, ανεμιστήρας στη χαμηλή σκάλα και ECO mode και η κατανάλωση δεν λέει να πέσει κάτω από τα 490Watt. Την κατανάλωση την μετράω με αυτές τις μικρές συσκευές που παρεμβάλονται μεταξύ φις και πρίζας. Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά; Το δωμάτιο είναι στο τελευταίο όροφο και από πάνω η πλάκα είναι ζεστή τη μέρα αλλά το βράδυ που δροσίζει δεν θα έπρεπε να πέσει η κατανάλωση κατά πολύ; Κακή εγκατάσταση, προβληματικό μηχάνημα μήπως ή κάτι άλλο; Τι γίνεται τώρα; Όπως είπαν προηγουμένως άστο να δουλέψει κάποιες ώρες και θα σταθεροποιηθεί. Έτσι έκανε και σε μένα στις πρώτες 8ώρες περίπου μετά άρχιζε να στρώνει. 19 ώρες πριν, GiannisSol είπε Λειτουργία από TOYOTOMI AKIRA GAN/GAG A180GVR μοντέλο 2012. 18αρι σε 70 τετραγωνικά ισόγειο, δροσερό θα έλεγα. Set point 27 , εξωτερική από 37 έως 30 λίγο πριν το σβήσιμο. Έψαξα και βρήκα κάποιες πληροφορίες για το κλιματιστικό: https://www.manualslib.com/manual/864149/Toyotomi-Gan-A180gvr.html?page=7#manual Φοράει συμπιεστή Κινέζικο Sanyo https://www.rapidairsystems.gr/el-gr/μεταχειρισμενος-συμπιεστης-ψυγειου?srsltid=AfmBOopy5thAOXt5YdFxUu-nJviD9I2jzSt9tJjQXBrS7zERBg6G1cZO 1
verlemakos Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 1 ώρα πριν, perelevas είπε Μετά την εγκατάσταση με συνεργείο από το πλαισιο ,το tcl miracle III και μετά από παρότρυνση μελών από εδώ μέσα , είδα οτι η εξωτερική μονάδα,γέρνει λίγο μπροστά.Λέτε να δημιουργήσει πρόβλημα αυτό; Καλορίζικο και καλοδουλευτο. Και στην δική μου περίπτωση, το παλιό on-off είχε μια ελαφριά κλίση, ο τεχνικός μου είχε πει ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία του. Δεν γνωρίζω αν στα inverter έχει σημασία το καλό αλφαδιασμα, μια ερώτηση σε έναν ψυκτικό θα σου λύσει την απορία. Πάντως με την τέντα κατεβασμένη, και ιδίως αυτήν την εβδομάδα με τις θερμοκρασίες που αναμένουμε, η εξωτερική σου μονάδα θα καταπονηθεί αφάνταστα και ταυτόχρονα θα σου ανεβάσει αισθητά την κατανάλωση. 1 ώρα πριν, aetos1988 είπε Όπως είπαν προηγουμένως άστο να δουλέψει κάποιες ώρες και θα σταθεροποιηθεί. Έτσι έκανε και σε μένα στις πρώτες 8ώρες περίπου μετά άρχιζε να στρώνει. Έψαξα και βρήκα κάποιες πληροφορίες για το κλιματιστικό: https://www.manualslib.com/manual/864149/Toyotomi-Gan-A180gvr.html?page=7#manual Φοράει συμπιεστή Κινέζικο Sanyo https://www.rapidairsystems.gr/el-gr/μεταχειρισμενος-συμπιεστης-ψυγειου?srsltid=AfmBOopy5thAOXt5YdFxUu-nJviD9I2jzSt9tJjQXBrS7zERBg6G1cZO Δηλαδή το miracle 3 μετά από 8 ώρες σε ποια κατανάλωση σταθεροποιήθηκε? Και μέχρι τότε μέχρι που ανέβαινε? Εγώ στο τετράωρο τρομαξα και το έσβησα, κόντεψε τις 4kwh. 1
Arkin Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, verlemakos είπε Καλορίζικο και καλοδουλευτο. Και στην δική μου περίπτωση, το παλιό on-off είχε μια ελαφριά κλίση, ο τεχνικός μου είχε πει ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία του. Δεν γνωρίζω αν στα inverter έχει σημασία το καλό αλφαδιασμα, μια ερώτηση σε έναν ψυκτικό θα σου λύσει την απορία. Πάντως με την τέντα κατεβασμένη, και ιδίως αυτήν την εβδομάδα με τις θερμοκρασίες που αναμένουμε, η εξωτερική σου μονάδα θα καταπονηθεί αφάνταστα και ταυτόχρονα θα σου ανεβάσει αισθητά την κατανάλωση. Δηλαδή το miracle 3 μετά από 8 ώρες σε ποια κατανάλωση σταθεροποιήθηκε? Και μέχρι τότε μέχρι που ανέβαινε? Εγώ στο τετράωρο τρομαξα και το έσβησα, κόντεψε τις 4kwh. 1kw την ωρα μεσο ορο στις 4 πρωτες ωρες σε εκαψε? Θεωρω υπερβολικο εκτος αν το ειχες τιποτα 24 βαθμοι οποτε δουλευε συνεχεια στο max και δεν σταματησε. Επεξ/σία 7 Ιουλίου από Arkin 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα