verlemakos Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Να τι έκαναν τα καμάρια μου σήμερα στη γ@μωζεστη. Άψογα. Πόσα BTU το καθένα και σε πόσα τ.μ.? Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε καταναλώσεις. Στα ζόρια! 1
uncle_nontas Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, verlemakos είπε Άψογα. Πόσα BTU το καθένα και σε πόσα τ.μ.? Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε καταναλώσεις. Στα ζόρια! 12αρια και τα δύο. Ρύθμιση dry το Sensira (δε σε αφήνει να ρυθμίσεις θερμοκρασία αλλά νομίζω πως έχει ένα set point 25 βαθ(ι)μούς, το οποίο έχει υπό την ευθύνη του σαλοκουζίνα ΚΑΙ κρεβατοκάμαρα (ανοιχτή πόρτα) ΚΑΙ μικρό άνοιγμα στη μπαλκονόπορτα μόνιμα για να βγαίνουν οι γάτες. Καμία 50αρια τετραγωνικά. Ρύθμιση dry με στόχο 25 το Hiro, στο γραφείο των 15-16 τμ. Επεξ/σία 8 Ιουλίου από uncle_nontas 4
verlemakos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, polisv είπε Fujitsu ECO Series ASEH09KNCA/AOEH09KNCA Κλιματιστικό 9.000 BTU/h Σε δωμάτο 12-13 τμ Αφύγρανση κυρίως στους 25 κατανάλωση απο 115 εως 145w και χωρίς on off στο eco. Αθόρυβο τελείως. Υπάρχει και eco λειτουργία στην αφυγρανση των Fujitsu? Η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή, το aseh09kmcg παίζει από 160 έως 250, ρύθμιση στους 23 βαθμούς με ανοιχτές πόρτες για να καλύψει περίπου 45τμ. Μήπως όμως σε λειτουργία αφυγρανσης καταπονείται περισσότερο και φθείρεται ταχύτερα ο συμπιεστής? Το έχω παρατηρήσει κυρίως στο yukai 13, κάνει κάποιο μουγκρητό. 5 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε 12αρια και τα δύο. Ρύθμιση dry το Sensira (δε σε αφήνει να ρυθμίσεις θερμοκρασία αλλά νομίζω πως έχει ένα set point 25 βαθ(ι)μούς, το οποίο έχει υπό την ευθύνη του σαλοκουζίνα ΚΑΙ κρεβατοκάμαρα (ανοιχτή πόρτα) ΚΑΙ μικρό άνοιγμα στη μπαλκονόπορτα μόνιμα για να βγαίνουν οι γάτες. Καμία 50αρια τετραγωνικά. Ρύθμιση dry με στόχο 25 το Hiro, στο γραφείο των 15-16 τμ. Μόλις παρέλαβα το σημερινό γράφημα για το aseh09kmcg, μέχρι τις 11:30 αφυγρανση στους 22 βαθμούς, από 11:30 έως 24:00 ψύξη στους 26,5 βαθμούς. Παλεύει με σθένος τα 45τμ του φοιτητικού. 4
polisv Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, verlemakos είπε Υπάρχει και eco λειτουργία στην αφυγρανση των Fujitsu? Η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή, το aseh09kmcg παίζει από 160 έως 250, ρύθμιση στους 23 βαθμούς με ανοιχτές πόρτες για να καλύψει περίπου 45τμ. Μήπως όμως σε λειτουργία αφυγρανσης καταπονείται περισσότερο και φθείρεται ταχύτερα ο συμπιεστής? Το έχω παρατηρήσει κυρίως στο yukai 13, κάνει κάποιο μουγκρητό. Στο κινητό βλεπω ότι το eco παραμένει ενεργοποιημένο όταν το αλλάζω από ψυξη σε Dry. Επίσης με ανοιχτή πόρτα που βγαίνει στη σαλονοτραπεζαρία 65τμ. Δεν γνωρίζω αν φθειρεται ταχύτερα ο συμπιεστής. Μέσα εξω το μηχάνημα η απόλυτη ησυχία, ευτυχώς. 1
Arkin Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Γενικα απο οτι βλεπω τα περισσοτερα μην πω ολα ειναι οικονομικα στην ψυξη των τελευταιων χρονων. Καποια παιζουν και 100watt καποια στα 200 καποια 300 αναλογως παντα με τις απωλειες και τα τετραγωνικα που προσπαθουν να καλυψουν δεν μπορεις να απαιτεις να πεσει στα 100watt οταν προσπαθει να στειλει τον κρυο αερα σε 70τμ οπως και αν εβλεπες 300 μετα απο ωρες σε χωρο 10τμ θα ηταν πολλα. Εγω το sensira το εχω σε 70τμ οπως εχω αναφερει το καιω απο 8 μεχρι 12 ωρες τη μερα και για την ωρα απο την καταναλωση που βλεπω 10 ημερων στο σπιτι απο το ρολοι της ΔΕΗ ειμαι 2kw πανω τη μερα 40 λεπτα του ευρου με ρυθμιση στο 27 κυριως πιο σπανια στο 26 το αναβω κυριως μεσημερακι απο 12-1 μεχρι βραδινες ωρες μιας και αρκετες φορες εχω σηκωθει πρωι με κλεισμενο λαιμο απο το κλιματιστικο. Ασυγκριτα πιο οικονομικο απο το παλιο 24αρι daikin που ηθελα 3kw την ωρα στο νερο για ψυξη. Θα προσπαθησω για sonoff αλλα πρεπει να βρω καπως χωρο στον πινακα να το χωρεσω αν μπει εξω θα ειναι λιγο ασχημο. Επισης μπορει το fan στο τερμα να στελνει τον αερα παντου και πιο γρηγορα αλλα το quiet mode ειναι τελειως αθορυβο ισα που το ακους ακομα και απο κατω να εισαι. Στην θερμανση θα ειναι το μεγαλο τεστ μιας και περσι χρειαστηκα 1500 ευρω πετρελαιο και θελω να δω ποσο μπορει να με καλυψει και με τη καταναλωση γιατι αν μιλαμε για 50-60 ευρω το μηνα για 70τμ επι 4 μηνες ειναι τιποτα συγκριτικα με το πανακριβο πετρελαιο. 2 1
uncle_nontas Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Στη θέρμανση το δικό Sensira είναι κάργα αποδοτικό. Δοκίμασε να το έχεις σε 24/7, μετά το 1ο 24ωρο λογικά θα ισορροπήσει σταθερά κ χαμηλά. 1
verlemakos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, Arkin είπε Γενικα απο οτι βλεπω τα περισσοτερα μην πω ολα ειναι οικονομικα στην ψυξη των τελευταιων χρονων. Καποια παιζουν και 100watt καποια στα 200 καποια 300 αναλογως παντα με τις απωλειες και τα τετραγωνικα που προσπαθουν να καλυψουν δεν μπορεις να απαιτεις να πεσει στα 100watt οταν προσπαθει να στειλει τον κρυο αερα σε 70τμ οπως και αν εβλεπες 300 μετα απο ωρες σε χωρο 10τμ θα ηταν πολλα. Εγω το sensira το εχω σε 70τμ οπως εχω αναφερει το καιω απο 8 μεχρι 12 ωρες τη μερα και για την ωρα απο την καταναλωση που βλεπω 10 ημερων στο σπιτι απο το ρολοι της ΔΕΗ ειμαι 2kw πανω τη μερα 40 λεπτα του ευρου με ρυθμιση στο 27 κυριως πιο σπανια στο 26 το αναβω κυριως μεσημερακι απο 12-1 μεχρι βραδινες ωρες μιας και αρκετες φορες εχω σηκωθει πρωι με κλεισμενο λαιμο απο το κλιματιστικο. Ασυγκριτα πιο οικονομικο απο το παλιο 24αρι daikin που ηθελα 3kw την ωρα στο νερο για ψυξη. Θα προσπαθησω για sonoff αλλα πρεπει να βρω καπως χωρο στον πινακα να το χωρεσω αν μπει εξω θα ειναι λιγο ασχημο. Επισης μπορει το fan στο τερμα να στελνει τον αερα παντου και πιο γρηγορα αλλα το quiet mode ειναι τελειως αθορυβο ισα που το ακους ακομα και απο κατω να εισαι. Στην θερμανση θα ειναι το μεγαλο τεστ μιας και περσι χρειαστηκα 1500 ευρω πετρελαιο και θελω να δω ποσο μπορει να με καλυψει και με τη καταναλωση γιατι αν μιλαμε για 50-60 ευρω το μηνα για 70τμ επι 4 μηνες ειναι τιποτα συγκριτικα με το πανακριβο πετρελαιο. Πέρα από την αποδοτικότητα του μηχανήματος, πολύ σημαντική παράμετρος είναι και οι απώλειες. Μπορείς να δεις μ.ο. ημέρας κοντά στα 100wh σε μεγάλο χώρο μόνο με πολύ ισχυρή μόνωση και κλιματιστικά από το πάνω-πανω ράφι. 3kwh κατανάλωση ήταν σοκ. Σίγουρα η θέρμανση είναι το πραγματικό τεστ, εκεί ξεχωρίζουν τα πραγματικά εργαλεία. Δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα τον χειμώνα, θα αποσβέσεις σημαντικό μέρος της αγοράς σου.
MARIOSNURSE Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 35 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε 12αρια και τα δύο. Ρύθμιση dry το Sensira (δε σε αφήνει να ρυθμίσεις θερμοκρασία αλλά νομίζω πως έχει ένα set point 25 βαθ(ι)μούς, το οποίο έχει υπό την ευθύνη του σαλοκουζίνα ΚΑΙ κρεβατοκάμαρα (ανοιχτή πόρτα) ΚΑΙ μικρό άνοιγμα στη μπαλκονόπορτα μόνιμα για να βγαίνουν οι γάτες. Καμία 50αρια τετραγωνικά. Ρύθμιση dry με στόχο 25 το Hiro, στο γραφείο των 15-16 τμ. Δεδομένων των συνθηκών (μεγαλύτερος χώρος κλπ) δηλαδή το Daikin είναι 2-3 φορές πιο αποδοτικό από το Toyotomi.
Arkin Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 4 ώρες πριν, uncle_nontas είπε Στη θέρμανση το δικό Sensira είναι κάργα αποδοτικό. Δοκίμασε να το έχεις σε 24/7, μετά το 1ο 24ωρο λογικά θα ισορροπήσει σταθερά κ χαμηλά. Δεν ειναι εφικτο να ειναι μονιμα ανοιχτο οποτε το δουλευω μονο τις ωρες που μπορω το βραδυ ισως δοκιμασω να το βαζω πιο ψηλα στο quiet απλα για basic συντηρηση ωστε να μην υπαρχει θεμα κατα τον υπνο. 4 ώρες πριν, verlemakos είπε Πέρα από την αποδοτικότητα του μηχανήματος, πολύ σημαντική παράμετρος είναι και οι απώλειες. Μπορείς να δεις μ.ο. ημέρας κοντά στα 100wh σε μεγάλο χώρο μόνο με πολύ ισχυρή μόνωση και κλιματιστικά από το πάνω-πανω ράφι. 3kwh κατανάλωση ήταν σοκ. Σίγουρα η θέρμανση είναι το πραγματικό τεστ, εκεί ξεχωρίζουν τα πραγματικά εργαλεία. Δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα τον χειμώνα, θα αποσβέσεις σημαντικό μέρος της αγοράς σου. Για το ururu σιγουρα για το sensira που εχω με τιποτα τουλαχιστον σε τοσα τμ. και οχι και τοσο καλη μονωση. Με το παλιο ηθελα πανω απο 50 λεπτα την ωρα δηλαδη 10 ωρες ηθελα 5ευρω καλοκαιρι τωρα μιλαμε για 30-40 λεπτα το 10ωρο η διαφορα ειναι απλα τεραστια. Χειμωνα αν καταφερω να ζεστανω το χωρο χωρις πετρελαιο θα ειναι το ιδανικο δηλαδη με 100-150 το μηνα ειναι τιποτα 4 μηνες 600 ευρω οταν με πετρελαιο θελω τα διπλασια. Θα φανει ομως σε λιγους μηνες και αναλογα τη χειμωνα θα κανει γιατι παιζουμε και -0 εδω Χαλκιδικη τους πιο κρυους μηνες το βραδυ. 1
perelevas Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 11 ώρες πριν, verlemakos είπε Καλορίζικο και καλοδουλευτο. Και στην δική μου περίπτωση, το παλιό on-off είχε μια ελαφριά κλίση, ο τεχνικός μου είχε πει ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία του. Δεν γνωρίζω αν στα inverter έχει σημασία το καλό αλφαδιασμα, μια ερώτηση σε έναν ψυκτικό θα σου λύσει την απορία. Πάντως με την τέντα κατεβασμένη, και ιδίως αυτήν την εβδομάδα με τις θερμοκρασίες που αναμένουμε, η εξωτερική σου μονάδα θα καταπονηθεί αφάνταστα και ταυτόχρονα θα σου ανεβάσει αισθητά την κατανάλωση. Δεν θα κρατάει νερά μπροστά ,αφού ο σωλήνας αποστράγγισης είναι στην πίσω πλευρά;
Pan_K Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 30 λεπτά πριν, perelevas είπε Δεν θα κρατάει νερά μπροστά ,αφού ο σωλήνας αποστράγγισης είναι στην πίσω πλευρά; Αυτός ο σωλήνας είναι για τα νερά που μαζεύει τον χειμώνα όταν κάνει απόψυξη. Απόψυξη θα έχεις σπάνια, εκτός και αν τον χειμώνα οι θερμοκρασίες πέφτουν συχνά κοντά στους 0-5 βαθμούς κελσίου με αυξημένα επίπεδα υγρασίας. Τότε δεν θα αδειάζει εντελώς τα νερά και θα λιμνάζουν μπροστά, αλλά ο ανεμιστήρας θα τα στεγνώνει λογικά μετά από λίγο. Μικρό το κακό νομίζω. 1
leonkoum Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Βαλε απο μια ροδελλα στα μπροστινα ποδια να ελθει στα ισα, τπτ το τραγικο. Μην φερνεται παντου τον πανικο και την καταστροφη. 3
perelevas Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Αυτό σκέφτηκα κι εγώ ,αλλά είπα πρώτα να ρωτήσω την παρέα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .
liakjim Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Αυτός ο σωλήνας είναι για τα νερά που μαζεύει τον χειμώνα όταν κάνει απόψυξη. Απόψυξη θα έχεις σπάνια, εκτός και αν τον χειμώνα οι θερμοκρασίες πέφτουν συχνά κοντά στους 0-5 βαθμούς κελσίου με αυξημένα επίπεδα υγρασίας. Τότε δεν θα αδειάζει εντελώς τα νερά και θα λιμνάζουν μπροστά, αλλά ο ανεμιστήρας θα τα στεγνώνει λογικά μετά από λίγο. Μικρό το κακό νομίζω. Εκτός και αν του έχει ρίξει τον σωλήνα της εσωτερικής στην εξωτερική ( δεν μπορώ να καταλάβω από τη φωτογραφία). Πάντως εμένα ίσιο μου φαίνεται. Ας μπει ενα αλφάδι για επιβεβαίωση. Δεν θέλουμε να λιμνάζουν νερά. Έχει πει ο πιο παλιά ο @Klausx ότι υπάρχει κίνδυνος να σαπίσει με τα χρόνια το έλασμα που προστατεύει τον συμπιεστή. 2
verlemakos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 5 ώρες πριν, Arkin είπε Δεν ειναι εφικτο να ειναι μονιμα ανοιχτο οποτε το δουλευω μονο τις ωρες που μπορω το βραδυ ισως δοκιμασω να το βαζω πιο ψηλα στο quiet απλα για basic συντηρηση ωστε να μην υπαρχει θεμα κατα τον υπνο. Για το ururu σιγουρα για το sensira που εχω με τιποτα τουλαχιστον σε τοσα τμ. και οχι και τοσο καλη μονωση. Με το παλιο ηθελα πανω απο 50 λεπτα την ωρα δηλαδη 10 ωρες ηθελα 5ευρω καλοκαιρι τωρα μιλαμε για 30-40 λεπτα το 10ωρο η διαφορα ειναι απλα τεραστια. Χειμωνα αν καταφερω να ζεστανω το χωρο χωρις πετρελαιο θα ειναι το ιδανικο δηλαδη με 100-150 το μηνα ειναι τιποτα 4 μηνες 600 ευρω οταν με πετρελαιο θελω τα διπλασια. Θα φανει ομως σε λιγους μηνες και αναλογα τη χειμωνα θα κανει γιατι παιζουμε και -0 εδω Χαλκιδικη τους πιο κρυους μηνες το βραδυ. Πρέπει να είσαι αρκετά μακριά από παράλια για να έχεις παγωνιά στην Χαλκιδική. Πιστεύω ότι σε συνδυασμό με αφυγραντήρα, τον χειμώνα θα έχεις ωραία ατμόσφαιρα και με σημαντική οικονομία. Το πετρέλαιο θα το ανάψεις υποχρεωτικά όταν πλησιάζει στους 2-3 βαθμούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα