perelevas Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Εκτός και αν του έχει ρίξει τον σωλήνα της εσωτερικής στην εξωτερική ( δεν μπορώ να καταλάβω από τη φωτογραφία). Πάντως εμένα ίσιο μου φαίνεται. Ας μπει ενα αλφάδι για επιβεβαίωση. Δεν θέλουμε να λιμνάζουν νερά. Έχει πει ο πιο παλιά ο @Klausx ότι υπάρχει κίνδυνος να σαπίσει με τα χρόνια το έλασμα που προστατεύει τον συμπιεστή. Η εσωτερική βγαίνει αλλού.Δεν ενώνονται .Αλφάδι μπήκε και γέρνει.
amotida Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 11 hours ago, verlemakos said: Μήπως όμως σε λειτουργία αφυγρανσης καταπονείται περισσότερο και φθείρεται ταχύτερα ο συμπιεστής? Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση αυτή, πιστεύω πως είναι ΟΧΙ. Η ερώτηση όμως είναι εύστοχη και αγγίζει ένα θέμα που έχει συζητηθεί ελάχιστα ή και καθόλου. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές "αποχρώσεις" που θα μπορούσαν να αναλυθούν, αλλά η προσωπική μου κατάληξη παραμένει αρνητική. 2
verlemakos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, amotida είπε Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση αυτή, πιστεύω πως είναι ΟΧΙ. Η ερώτηση όμως είναι εύστοχη και αγγίζει ένα θέμα που έχει συζητηθεί ελάχιστα ή και καθόλου. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές "αποχρώσεις" που θα μπορούσαν να αναλυθούν, αλλά η προσωπική μου κατάληξη παραμένει αρνητική. Ερευνώντας το θέμα στον παγκόσμιο ιστό, οι γνώμες διίστανται. Πιθανόν ένα κλιματιστικό εξοπλισμένο με έναν αξιοπρεπή συμπιεστή να μην παρουσιάσει προβλήματα λειτουργίας ή αξιοπιστίας. Μιλώντας επί αυτού, εχθές το yukai 13 όταν το γύρισα από την αφυγρανση στην ψύξη έβγαζε από την εσωτερική μονάδα κάποιους ήχους, σαν να μην κρατούσε σταθερή ταχύτητα ο ανεμιστήρας και σαν να ξεφυσαει στιγμιαία κάποιες ριπές. Κάτι σαν εκτόνωση του αέρα. Και επειδή είναι ήσυχο στην λειτουργία του, αυτή η αρρυθμία είναι αντιληπτή και ενοχλεί. Θα το παρακολουθήσω και σήμερα.
amotida Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 9 minutes ago, verlemakos said: Ερευνώντας το θέμα στον παγκόσμιο ιστό, οι γνώμες διίστανται. Θα μου άρεσε πολύ αν μπορούσα να μιλήσω μαζί σου απευθείας για τέτοια θέματα... ίσως έτσι να μπορούσα να σου μεταφέρω πιο εύκολα τον τρόπο με τον οποίο βλέπω το "ζήτημα". Και φυσικά, με μια σειρά από παραδείγματα. Για να διατυπώσω όμως εξηγήσεις προσεγμένες και κατανοητές μέσα σε ένα forum, πιστεύω πως θα χρειαζόμουν αρκετό χρόνο ώστε να γράψω ένα αρκετά ολοκληρωμένο κείμενο, μέσα από το οποίο να εξηγήσω τη σκοπιά που είχα κατά νου όταν σου έδωσα την παραπάνω απάντηση.
verlemakos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, amotida είπε Θα μου άρεσε πολύ αν μπορούσα να μιλήσω μαζί σου απευθείας για τέτοια θέματα... ίσως έτσι να μπορούσα να σου μεταφέρω πιο εύκολα τον τρόπο με τον οποίο βλέπω το "ζήτημα". Και φυσικά, με μια σειρά από παραδείγματα. Για να διατυπώσω όμως εξηγήσεις προσεγμένες και κατανοητές μέσα σε ένα forum, πιστεύω πως θα χρειαζόμουν αρκετό χρόνο ώστε να γράψω ένα αρκετά ολοκληρωμένο κείμενο, μέσα από το οποίο να εξηγήσω τη σκοπιά που είχα κατά νου όταν σου έδωσα την παραπάνω απάντηση. Θα ήταν καλή ιδέα μέσω τηλεφώνου, σε ευχαριστώ για την πρόταση και το ενδιαφέρον. Απλά, θα ήθελα να παρακολουθήσω πρώτα την συμπεριφορά και των υπολοίπων κλιματιστικών (Fujitsu & TCL) τα οποία είναι εγκατεστημένα σε άλλο διαμέρισμα (στην άλλη πλευρά της πόλης). Θα το κάνω σύντομα.
amotida Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 58 minutes ago, verlemakos said: Μιλώντας επί αυτού, εχθές το yukai 13 όταν το γύρισα από την αφυγρανση στην ψύξη έβγαζε από την εσωτερική μονάδα κάποιους ήχους, σαν να μην κρατούσε σταθερή ταχύτητα ο ανεμιστήρας και σαν να ξεφυσαει στιγμιαία κάποιες ριπές. Κάτι σαν εκτόνωση του αέρα. Και επειδή είναι ήσυχο στην λειτουργία του, αυτή η αρρυθμία είναι αντιληπτή και ενοχλεί. Θα το παρακολουθήσω και σήμερα. Αν συμβαίνει μόνο κατά την εναλλαγή λειτουργιών και το κλιματιστικό λειτουργεί σωστά μετά, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα και θεωρητικά τουλάχιστον, θα μπορούσαμε να βρούμε πιθανούς λόγους και εξηγήσεις. Υποθέτω λοιπόν ότι η περιγραφή σου αναφέρεται αποκλειστικά στη συμπεριφορά που παρατηρείται για ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αλλαγή λειτουργίας. Επεξ/σία 8 Ιουλίου από amotida
verlemakos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 18 λεπτά πριν, amotida είπε Αν συμβαίνει μόνο κατά την εναλλαγή λειτουργιών και το κλιματιστικό λειτουργεί σωστά μετά, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα και θεωρητικά τουλάχιστον, θα μπορούσαμε να βρούμε πιθανούς λόγους και εξηγήσεις. Υποθέτω λοιπόν ότι η περιγραφή σου αναφέρεται αποκλειστικά στη συμπεριφορά που παρατηρείται για ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αλλαγή λειτουργίας. Το έκανε και για αρκετές ώρες μετά, όχι συνεχόμενα αλλά με διαλείψεις. Και αυτό με προβλημάτισε. 16 λεπτά πριν, liakjim είπε Τρώγεστε με τα ρούχα σας... Ε....λιγουλακι
amotida Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, verlemakos said: Το έκανε και για αρκετές ώρες μετά, όχι συνεχόμενα αλλά με διαλείψεις. Και αυτό με προβλημάτισε. Δεν το περίμενα τέτοια απάντηση... Αλλά ούτε που σκέφτομαι να μπω σε νέες προσπάθειες εξηγήσεων, θα μας την πει πάλι ο @liakjim 😄 30 minutes ago, liakjim said: Τρώγεστε με τα ρούχα σας... Έτσι είναι όταν ο κόσμος έχει πολύ χρόνο και αρχίζει να "ψειρίζει" τα κλιματιστικά... 😄 Πες μου τι γίνεται με εκείνο το "ράμφος" που καταγράφει ο εξωτερικός αισθητήρας θερμοκρασίας κάθε πρωί; (το παρατήρησα και χθες και σήμερα) Μήπως τον χτυπάει ο ήλιος απευθείας για κάποιο χρονικό διάστημα ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση; Επεξ/σία 8 Ιουλίου από amotida 1
verlemakos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, amotida είπε Δεν το περίμενα τέτοια απάντηση... Αλλά ούτε που σκέφτομαι να μπω σε νέες προσπάθειες εξηγήσεων, θα μας την πει πάλι ο @liakjim 😄 Έτσι είναι όταν ο κόσμος έχει πολύ χρόνο και αρχίζει να "ψειρίζει" τα κλιματιστικά... 😄 Πες μου τι γίνεται με εκείνο το "ράμφος" που καταγράφει ο εξωτερικός αισθητήρας θερμοκρασίας κάθε πρωί; (το παρατήρησα και χθες και σήμερα) Μήπως τον χτυπάει ο ήλιος απευθείας για κάποιο χρονικό διάστημα ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση; Δεν έχω λογική απάντηση για το ράμφος, το ρίχνω στο μεταφυσικό. Ζουν ανάμεσα μας. 6 λεπτά πριν, amotida είπε Δεν το περίμενα τέτοια απάντηση... Αλλά ούτε που σκέφτομαι να μπω σε νέες προσπάθειες εξηγήσεων, θα μας την πει πάλι ο @liakjim 😄 Έτσι είναι όταν ο κόσμος έχει πολύ χρόνο και αρχίζει να "ψειρίζει" τα κλιματιστικά... 😄 Πες μου τι γίνεται με εκείνο το "ράμφος" που καταγράφει ο εξωτερικός αισθητήρας θερμοκρασίας κάθε πρωί; (το παρατήρησα και χθες και σήμερα) Μήπως τον χτυπάει ο ήλιος απευθείας για κάποιο χρονικό διάστημα ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση; Το σήριαλ με τα ξεφυσηματα του yukai 13 μόλις άρχισε 😎
liakinen Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 9 ώρες πριν, Arkin είπε Χειμωνα αν καταφερω να ζεστανω το χωρο χωρις πετρελαιο θα ειναι το ιδανικο δηλαδη με 100-150 το μηνα ειναι τιποτα 4 μηνες 600 ευρω οταν με πετρελαιο θελω τα διπλασια. Θα φανει ομως σε λιγους μηνες και αναλογα τη χειμωνα θα κανει γιατι παιζουμε και -0 εδω Χαλκιδικη τους πιο κρυους μηνες το βραδυ. Χειμώνα βόρεια Ελλάδα και τόσα τμ ξέχασε την θέρμανση μόνο με κλιματιστικό. Το καλύτερο να έχεις, χωρίς υποστήριξη από άλλη πηγή θέρμανσης απλά δεν γίνεται. Στο μπάνιο πχ τι θα κάνεις; θα ανοίγεις όλες τις πόρτες στα δωμάτια; Το καλύτερο είναι να βάζεις το θερμοστάτη στο πετρέλαιο σταθερά και χαμηλά πχ στο 19-20 και να βάζεις και το κλιματιστικό για βοήθεια. Έτσι και πετρέλαιο δεν θα κάψεις αρκετό και ο λογαριασμός στο ρεύμα θα είναι λίγο αυξημένος. Το δοκίμασα φέτος στο χωριό. Κατέβασα θερμοστάτη από 24-25 (υπάρχει γιαγιά στο σπίτι και θέλει ζέστη) στο 20 και έβαλα και το κλιματιστικό στο 22. Τεράστια οικονομία στο πετρέλαιο. Το σπίτι στον χώρο που κάθεται η γιαγιά ήταν μια χαρά. Λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία είχε σε χώρους που δεν μας νοιάζει πχ κουζίνα, αποθήκη, μπάνιο κτλ. Ούτως ή άλλως στην κουζίνα και στο μπάνιο ή θερμοκρασία ανεβαίνει από το μαγείρεμα και το ζεστό νερό όταν κάνουμε μπάνιο. 1
cmaniac Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 37 λεπτά πριν, amotida είπε Πες μου τι γίνεται με εκείνο το "ράμφος" που καταγράφει ο εξωτερικός αισθητήρας θερμοκρασίας κάθε πρωί; (το παρατήρησα και χθες και σήμερα) Μήπως τον χτυπάει ο ήλιος απευθείας για κάποιο χρονικό διάστημα ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση; Στις 2/7/2025 στις 9:18 ΜΜ, cmaniac είπε Το μηχάνημα το πήρα με ενσωματωμένο WiFi. Integration με HA υπάρχει. Αυτό λέω, ότι πρέπει να του βάλω αισθητήρες. Μαγικά δεν γίνονται.. @liakjim έχεις άμεσο ήλιο τα πρωινά ε; Στις 2/7/2025 στις 9:27 ΜΜ, liakjim είπε Ναι και μου χαλάει τις μετρήσεις της εξωτερικής θερμοκρασίας. 1
vdeseris Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Τώρα τελευταία έχω μειωμένη απόδοση στο Midea μου. Τι πιστεύετε ότι φταίει; 😜 5
amotida Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Νέα: Κλιματισμός και κρίση πρώτων υλών > Ακριβότερα κλιματιστικά Spoiler Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της PwC (σήμερα, 8 Ιουλίου 2025) η παγκόσμια παραγωγή ημιαγωγών κινδυνεύει λόγω των αυξανόμενων κλιματικών κινδύνων στις περιοχές εξόρυξης χαλκού. https://www.pwc.com/gx/en/news-room/press-releases/2025/climate-risks-to-semiconductor-supply.html Ο σχετικός οδηγός της PwC αναδεικνύει κυρίως τη σύνδεση του χαλκού με τη βιομηχανία των ημιαγωγών, ωστόσο οι επιπτώσεις επεκτείνονται αυτόματα σε κάθε κλάδο που βασίζεται έντονα σε αυτό το κρίσιμο υλικό, συμπεριλαμβανομένου του HVAC. Ο χαλκός είναι βασικό υλικό για τους συμπιεστές, τις σωληνώσεις και εναλλάκτες θερμότητας των κλιματιστικών. Εάν η παραγωγή και η διαθεσιμότητα του χαλκού μειωθούν (λόγω ξηρασίας, γεωπολιτικής αστάθειας κ.λπ.), οι τιμές θα αυξηθούν σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές HVAC θα αντιμετωπίσουν αυξημένα κόστη, κάτι που αναπόφευκτα θα μεταφραστεί σε υψηλότερες τιμές για τον τελικό καταναλωτή.
Pan_K Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Είπα στην μητέρα μου να καλύψει το πάνω μέρος του κλιματιστικού της (που για λόγους αισθητικής έκανε το λάθος να το βάλει στην ταράτσα) με θερμομονωτικό ύφασμα (φωτογραφία) και η κατανάλωση έπεσε από 500watt κατά την πρωινή εκκίνηση (5 πμ) στα 300watt κατά την μεσημβρινή εκκίνηση πριν λίγη ώρα. Θεαματική βελτίωση. Γενικά, το να πέφτει ο ήλιος πάνω στο κλιματιστικό είναι καταστροφικό, τολμώ να πω, και μπορείτε να το δείτε στα απότομα ανεβάσματα που κάνουν κάποια κλιματιστικά στο life grafana του liakjim. Πάντως αυτά τα αντανακλαστικά υφάσματα κάνουν δουλειά για όσους το έχουν στην ταράτσα. Spoiler Spoiler 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα